2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
kızlar kocişin işi çıktı Antalya merkeze otele gidiyoruz kışlahan a.. tam 1 hafta tatil yapıcaz.. oğluşumla bol bol gezicez, alışveriş yapıcaz.. inş. her şey çok güzel olur.. haziran 8 den sonra bir hafta yokum hanımlar.. umarım bebekle her şey güzel geçer... hava da güzel olursa deniz, havuz süper olacak... neler sıkıntı olur bilemiyorum ama tecrübesi olanlar paylaşabilir mi? bebek arabamızı alıcaz, kociş diyor küvetini alalım, yok artık dedim oteldeki küveti yıkarım orda yıkarız artık bagaja bebek arabası zor sığıyor... onun dışında nelere dikkat etmek gerekir?? umarım kötü bir fikir değildir çünkü kocam olmadan 1 hafta tek başıma kalamam evde.. mecbur gidicem ve gitmeyi de çok isitoyrum hepimizin buna ihtiyacı var.. yardımcı olun lütfen.. neleri düşünmem gerekiyor bilmiyorum...

contractubex ıcınmı dedı canım doktorun onu?
Prospektusunde de gebelık kategorı A dıyor ama yınede yapılan bı calısma yokmus
bılemedım yaa sursekmı napsak bunun ıcınde dru aramak ıstemedım sımdı
emzırırken suremıceksek ne anlamı varkı

Kuzular,1 haftalik gecikmenin ardindan kuzuma kavustum Rabbime binlerce kez sukur.Hala inanamiyorum.
Normal dogum yaptim,bekledigimden daha hizli ilerledi surec...Bizden haberler Boyle.Kocccaman opuyoruz herkesi.

Evet canim gece gunduz keskelerle yaşıyorum. .keske şöyle yapsaydim böyle yapsaydim zamani geri alamayiz biliyorum ama hep beyninde geri gidip şöyle deseydim şuraya gitseydim deyip duruyorum. .sezeryan şokunu psikolojisini atamiyorum. .eger dr.lar bizi keyfi sezeryan yaptilarsa hakkimi asla helal etmem rabbim hepimize sabir ve acil şifalar versin inşallah. .

Kizlat sezeryan izi icin krem kullanıyomusunuz? ? Ben scarex kullanıyorum. .contractubex diye bi krem var onu da merak ediyorum

Kizlar sezeryan sonrasi 14.gunum.soylemesi ayip kucuk tuvaletim gelince hissetmiyorum. .buyuk tuvaletim gelince de alt karnimda siddetli kramplar giriyor sizde de var mi

Cnm bana da hemsireydi sanirim dra sormadan kesinlikke kullanma dedi zaten limbonun da dedigi gibi sezeryan izi asagida ve incecik birsey ama karnim catlaklar yuzunden harita gibi.
Kucuk tuvaletimin geldigini ben de pek hissetmiyorum tuvaletimi bir yapiyorum bayagi birikmis aslinda.
Benim de sag tarafta aci oluyor dun de kalktim butun evi supurdum dunden beri daha cok aciyor kontrole gittigimde soylemistim dra normal demisti. Sezeryan olayini takma bence daha fazla sag salim kucagina aldin ya oglunu one.li olan o. Ben de 7 cm acilmayla gittim 8 cme ulasti ama bebek iri zorlanirsin dediler ben de kabul ettim oglum da 4220 gr dogdu belki zorlasam normal olurdu ama ufacik da olsa risk almak istemedim kismet boyleymis

canım hiç bişey olmaz tatilin keyfini kızar oğluşunlaa millet ulusları arası tatile götürüyor minik bebeleri dikkat edersin hiç bişi olmaz

slm kıslar nasılsınız bakalım soyle bı okudum aam tek tek alıntı yapamıorum kız uyanmak uzere
kuş uykusu kızımın uykusu homurdanıp duruo hah başladı bıle bakalım ne kadar yazabılcem
oncelıkle mama ve anne sutu konusunda bısıler yazmak ıstıorum cunku ben cok uzuluodum kendı sutum yetmıo die
anne sutunden bebeğin alıp mamadan alamdığı sey savunma sistemiymiş yoksa mamalarda artık nerdeyse anne sütü kadar beslyiciymiş
ılk 6 ay denmesının nedenıde onların savunma mekanzımasının 6. aydan sonra oluşması
ve hastlaıklardan korunmak ıcın anne sutunden bebeğe gecen savunma sistemıne ıhtıyacları olmasıymıs
yanıı bı sekılde anne sutu verıosanız ıllada yetmesı gerekmıo bebeğe lazım olan savunma mekanizması geçsin yeterli
ben cok bozuluodum akşama sütüm bıtıo mama verıorum dıe
kız ağlamay başladı sallıorum bu arada yazıcam devamını

Hepinize mrb kizlar oncelikle bebislerinizi kokluorum,ben cadi kizimdan vakit bulupta bilg.acamiorun telden bazen okuorun yazdklaribizi ama yazamiorum telden yazmk cok zor cunku,bizim 27.gunumyz bugun birazdaha duzene girdk gibi sukur,ddaha evden cikmadim cok ozledin dosarda dolasmayi,alisveris yapmayi,ama gozum yemio cunku surekli bi emme durumunuz var,nasiil badarip disari cikabilcm bakalim,bnm dogumum zor olmustiu hatrlarsaniz norml oldu dikisim ic ve dis fazlaydi,ddistakiler iilesti gibi ama halaa bi noktasi elime gelio cesarwt edip bakamadim,kananada ara ara dewam edio kesilmedi,sizlere sorum olcak,40tan sonra kont gttnzmu,ic dikisletinde tamamn iilestiini nasil anlicaz,agdaya gideniniz varmi,esinizle birlktelik konusunda ne dusunuonuz
Ne cooj sordum demi,hepinize hayirli cumalar...

2 haftadan sonra bu tarz sıkıntılar yavas yavas hafifliyor canım. ben de meshanemin dolduğunu hissetmiyordum yaklasık 20 gün sürdü. çok geçmiş olsun ama kafana takıp kendini üzme bebeğin anlar üzüldüğünü

kızım 25 günlük oldu. kızlar bizde de 3 gündür gaz sancıları başladı. uykuda bile sancı geliyor ağlıyor bebişim, sancıların geçmesi 1 saati buluyor. en son yorgunluktan uykuya dalıyor. sancıdan doğru düzgün emmeyi bile bıraktı. sancısı gelince ağzından atıveriyor memeyi. beslenmesi hep yarım kalıyor. bugun icin bir doktordan randevu aldım. arkadaşım önerdi. umarım derdimize çare bulur. bitkisel damlalar varmış sanırım gaz sancıları için. onlardan isticem doktordan bakalım ne dicek. gaz sancısı için sadece sıcak havlıyu ayaklarına karnına sardım ama geçmesi yine de 1 saati buluyor.doktora gidince başka ne sorular sorsam diye düşünüyorum. banyo yaparken çok ağlıyor onu sorabilirim.

kızın gaz sancısı geldi yazamadım
eslacım gaz ıcın zınko kullanıyoruz bızde 24 gunluğün 3 gundur var bızımde sancımız
havlu sarıp rahatlatıorum sonrada zeytınyagı ıle karnıma masaj yapıorum
ama masajı bıraz rahatlamaya baslayınca yapmk lazım once spazmın sıcakla çö<zukup karnın bıraz yumusanması lazımcok
aglıyorken setken yparsan daha kötu olur..saat yonunde yapacaksın masajıda cnm olabıldıgıncede sakın ol ağlmaya başlayınca sakın bı ses tonuyla konus,sen panık yaparsan o daha cok korkar cnm
melıcımm hepımızde oldu ınan o agrılar..bahsettiğin şişlik ödem cnm dikişlere bağlı gecececk..ruh halınde 20 gunden sonra daha ıyı olacak,benımde heresey aglayasım vardı bu gunlerde bıraz rahatladı sanki
bende cok sıkıntı yasadım benım bı göğsumu almadı kızım ordakı sut azaldı sagfmama rGMEN sımdıde aksama bıtıo ıstye,
geçmişibırakmamız lazım bende uzuluodum sutumyetmıo dıe ama elımden gelenı yapıorum artık çabalamıcam
yıne elımden gelenı yapıcam ama ıfade bıle etmıcem olumsuz konustukça kendımıze cekıoruz yenı olumsuzlujları cunku..
kkdakı bı topıkte bı arkaads yazmıs,sutolsun dıe butun yaptıkalrımızı bırakıp tkmayınca sutum arttı demiş
bende artık agzıma bıle almıcam
sanısanıe cnm ayenn benımde uyanıkken sureklı emmek ıstediği ıcın akşama bıtıo süt mama verıoz bı ıkı kez ee napalım bırazda ondan alsın vıtamınını demi

çok sağol canım verdiğin bilgiler işime yarıcak eminim. bakalım ilaç konusunda bizim doktor ne dicek. zinko kullanmana rağmen çok şiddetli sancıları oluyor mu canım bebeğinin? zinkoyu doktor tavsiyesiyle mi kullanıyorsun?

Kendi evimdeyim canim 6.gunden sonra evdekileri gonderdim onlar yaNimda oldukca dahada stresliydkm cok uzdu ablamlar beni sanki tatile geldiler acilden geliyoruz gece esimle 2 ablam erkek kardesim 3 leptop acilmis net keyfinde yatak odamiza gittik yer yok diye bu tur cok sey yasadim esim uykusuz kalsada geceleri yardim ediyo oda cok kizgin ailemeve hakli
Canim olan oldu stres yapip sutunu azaltma bak ben yaptim sutum cok azaldi bu tecrube olmus oldu vardir bundada bu hayir.. belkide cidden gerekliydi sezeryan benim hocam 3 cocugunu doktorumda d0gurdu 3.de son kontrol haftasinda nts kalp atisi 80 inince aninda herseyi biraiip hastaneye gitmislersezeryan oldu 3.de malesef cepten yaziuorum cok zor burdan yazmak yavrum uyandi bana musade teyzesi lutfen artik kendini uzme bak bende sikintidayim uykusuz geceler evin tum yuku bende panikatsk hastasiyim disari cikamiyorum park yanimda ama bugune kadar sadece 2kez cikabildik kendimi tutuyorjmkriz yasamiyim diyeesimdestek olmasanapardim bilemiyorum ...

rica ederim cnm benim eşim doktor o sadece bitkisel bu ilaç değil kullanabılırz dedi..
ama 1 aylık kontrole gıdınce drumuzada sorucam
bide humana nın beebkler için rezene kımyon çayı var ondan verıorum 20 ml günde..en azından kısa sürüo gibi cnm sancılar ilk güne göre
umarım kolikleşmeden bu sekılde atlatırız ılk 3 ayı..

Bizm gittiğimiz çocuk Dr U kesinlikle mama vermemi istemiyor. Nasıl yapacağım bilmiyorum. Bebek doyduğunu bilmez uyumuyor diye mama verme dedi bugün. Bu bi kısır döngü sonrası gelmiyor devamlı mama miktarını arttırmak gerekiyor dedi. Ama akşamları uyumuyor bebek nasıl yapacağım bilemedim.

Canim dr.bugun yemek yapmak dışında ev isi yapma dedi supurmek dikisine zarar vermesin..puff 8cmden sonra sezeryan ne zor keşke deneseydin dicem ama kaderde bu varmis hicbirimiz istemedik sonucta..maasallah kucuk adam iyi beslenmis :) evet artik bu dusuncelerden siyrilmam lazim..nobet gibi ara ara gelip bunalima sokuyor beni..rabbim yardimcimiz olsun. .bu arada bu kremler catlak izibe de kullaniliyormus canim..
Canim benim abla bi de candir niye oyle yapmislarki lohusa halinle..benim ablamda bana oyle sacma bi laf soktuki gecen hafta anlatsam yuh dersin..maalesef bende hep cepten yaziyorum, annemdeyim evde de net yok zaten..yarinda kayinvalideme gidicem..bu arada senin yalniz kalmaman lazim degilmi? Bizde lohusayi 40gun yalniz birakmazlar..odada isik 40gun acik olur..
Ablamda da panikatak var cok zor biliyorum rabbim sifani tez zamanda verir inşallah. .melek oglunun hurmetine bir daha kriz yaşamazsin inşallah canim..
Benim oglusun kalp atisi 120di o yuzden keyfi mi yapti diyorum..beni ikna bile etmedi..azcik konustu yarim saat bile bekleyemeyiz sezeryan olacak dedi sonra annemlerle dışarda konustu..kizinizla konustuk sezeryan olacak bebekte kalici hasar olabilir demis..5dk sonra ameliyathanedeydim..oyle iste saglik olsun rabbim bunu unutturacak baska dert vermesin..
Cok öpüyorum seni canim

Artik nete girmek lux gecmise baktim kizlar gaz sancisi icin tavsiyem aci elma yagi aktarlarda var ayaginin altina biraz damlatip masaj yapin bide karnina gazi yogunsa aglicak kadar, zart zurt yapiyo ) optuk simdilik

bugün kızım 22. gününü de bitirdi tatlı annişler... anne olmak harika birşey gerçekten.. Allahıma şükürler olsun ki bu duyguyu yaşattı bize.. İnşallah isteyipte anne olamayan tüm arkadaşlarda bu duyguyu yaşarlar.... göğüs uçlarım hala çok acıyo, meme vermek hala çok zor benim için.. sanırım ufak ufak gaz sancılarımız da başlıyor.. rezene veriyoruım ama bakalım artarsa o zaman başka şeylerde düşüneceğiz...

kızlar selam biz son 3 gündür büyük yapamadık böyle bir durumlar karşılaşan varmı
ne yaptınız?

kızlar selam biz son 3 gündür büyük yapamadık böyle bir durumlar karşılaşan varmı
ne yaptınız?

Canim sadece anne sutuyle besleniyosa 10 gune kadar normal dedi benim doktorum ama bebegin cok zorlaniyosa ben bi cay kasindan az zeytin yagi icirip poposunada pamukla surmustum kuzuum yapmis rahatlamisti ama icirirken dikkat etmek lazim akcigere kacabiliyomus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…