2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

hıc o konuya gırmıyım düşündükçe uzuluyorum arkalarından ev temızle topla ..bırı gelse evı temızlese arada yardım etse
esımde hem ıs hem ev işi cok zorlanıyo doğum ıznı almıştı ıse başladı esım yegenım 15 yasında onu yanıma aldım yalnız kalmıyım dıye
esım gece calıstıgı günler gelıcek yalnız kalınmaz gecelerı ozellıkle yarın sabah ıse gıdıcek ılkdefa evde tek kalçam ama gunduz olcagı ıcın
inşallah bısey olmaz .. sende kafama takılan 120 de ıken hemen sezeryan demesı sancılarımı beklerken doktorumla bayağı sohbet ettık
20 bınden uzerı doğum yaptırmış . olaylara bakış acısı falan .. sezeryan ıstemıyoruz ama ınan normal dogumdada doktor cok onemlı
başka doktorda normal doğum yapabılırmıydım bılmıyorum cok korktuğum anlarda doktorum yerı geldı annem yerı geldı eşim oldu
destegını hıcbır zaman unutmıcam .. sezeryana alsaydı bırkez bıle acaba demezdim bı bıldıgı var derdım
sende doktora guvenemedıgın ıcın ıster ıstemez acabalardasın umarım zamanla bunu atlatırsın tek derdımız bu olsun yeterkı
daha onumuzde neler var yavrularımızın saglıgı onların huzuru mutluluğu herseyın önüne gecıcek gectı bıle :)
bızde senı ve yavrunu optuk oğlumuzla teyzesı artık güzel olumlu yazılar goruruz inşallah senden

Gulsevdam normal isteyipte normal yapabilen nadirlerdensin :)
Bende cok ugrastim ama olmadi vardir bir hayir napalim.
Ev konusuda ayni sali gunu dr a gittim sag tarafimdaki agri yuzunden megerse dikislerimi zorlamisim. 1 haftaliktan beri iki gunde bir evimi kendim supuruyodum nerdeyse. Arada birileri geliyor ama bugun 25. Gunumuz ama son 2 haftadir yanimizda duzenli kalan yok arada gorumcem geliyo iste sagolsun valla o varken cok rahat ediyorum.
Cok sukur sezeryan sikintilarini cok yasamadim ama benim derdim sutumun yetip yetmedigini anlamiyorum aslimda ben yettigini dusunuyodum ama etrafta her kafadan bi ses cikiyor bu cocuk araniyor kesin ac bu cocuk agliyor sutun mu yetmiyor mama mi versek ne yapsak cidden yoruldum dusunmekten haftaya 1. Ay kontrolumuz var bakalim nolucak. Ufff kafam cok karisik ya

su aranıyo lafına gıcık oldugum kadar baska seye olmuyorum zaten
cok bılıyo o mılllet
emzırmedınmı bak ac bu cocuk bılmem ne
yok ozellıkle ac bırakıyoruz
yenı emzırdım dıyosun
ama bak hala aranıyo doymamıs demek dıyolar
ya cocugun su hayattakı tek refleksı suan ıcın emmek
baska bısey bılmıyokı
memede dursada durmasada
ama elını ama ortusunu vb. Bıseylerı bulup sokuyo agzına
ne yapalım yanı.
Herkesı dovesım var

kızım bugun hıc durmadı gaz yuzunden
uyumadıda koca gun huysuzdu
suan ancak hakkından gelebıldık 3 kısı
cok sukur uyudu yavrum sıcak havluyla rahatladı sanırım..
Ve bende depresyonun dıbıne vurdum zannımca
3 posta aglama nobetı gecırdım, 4. De yolda

Boyun ve baş ağrısını bende çektim canım hemde boşuna epidural denendi ce olmadı genel oldu. Çok zorlandım dikiş yerimi unuttum hadtaneye gittim serum tatltı doktorum iyi geldi çok şükür

Benim bir ay oldu sezarysn yapalı daha bir kere bile temizlik yapmadım annm yanımda kalıyor o yardımcı oluyor brde kadın tutuyorum. Çok çabuk yoruluyorum ayakta durumca uzun süre sırtım ağrıyor ayağı kalkınca başım dönüyor gözlerim kararıyor dikişlerim hala acıma yapabiliyor arada sezaryan büyük bir ameliyat canım o yüzden hemen toparlanamıcaz malesef bende hiç istememiştim bebeğim dönseydi normal istedim çok kafaya takmamaya çalışcaz artık kısmet böyleymiş

evet anne sütüyle besliyorum dün gece kullandım zeytiyağını bakalım daha bu saat oldu bir tık yok ama sürekli işiyor birde osuruyor filan ama diğerinden tık yok

evet anne sütüyle besliyorum dün gece kullandım zeytiyağını bakalım daha bu saat oldu bir tık yok ama sürekli işiyor birde osuruyor filan ama diğerinden tık yok

benim ki de ancak çiş tutar gibi yaparsam kakasını yapıyor.. ama günde 3-4 kere yapıyor.. bazen azar azar bazen dolu dolu.. ben de az mı diyordum ama sonra öğrendim ki emen çocuklar için normalmiş 10 güne kadar yapmaması.. sonrasında katı yapmıyorsa kabız değildir.. anne sütü kabız yapmazmış ztn.. bence karın egzersizleri var gaz için onlardan yaptır, ayaklarını tutup karnına falan hafifçe bastırıyorum ben anında yapıyor kakayı.. gaz falan hepsi çıkıyor.. çok zorlanırsa yardım ediyorum sadece yoksa kendi çıkarıyor ara sıra...

Canim benim normal dogum yapanlari kiskanir oldum..ama evet kaderde bu varmis..benimki döndü ama yine sezeryana alindim..belki ikinci bebeğimiz olursa normalideneriz tekrar..tabi ne kadar mantikli olur bilmiyorum. .annelerin hakki odenmez bende annemdeyim cok yoruluyor hem bana hem ogluma bakiyor..bende yürümek istiyorum ama basim dönüyor kendimr guvenemiyorum. .biraz yorulunca karnim ve dikislerim ağrıyor. .umarim bu acilarin hepsini unuturuz..bu forumda bunlari bol bol konusuyorumki istege bagli sezeryan düşünenler okuyup zorlukları görsünler bi daha düşünsunler
Gaz konusunda oglum dogunca agzina maden suyu damlattik gazini kolay cikarabiliyor..tabi arada yine zorlandigi olmuyor degil..su anda uykusunda ikiniyor mesela :)

Kızlar ya benim kızım sabah dokuzdan taa aksama kadar hic uyumuyor karni tok alti temiz gazıni da cikariyor ustten ne derdi var anlamıyorum kucagimda uyuyor yatiriyorim gozler aciliyor basliyor aglamaya acaba gazini alttan cikaramiyor mu ne olabilur sizce bir de acı acı agliyor anliyorum nesi var niye uyumuyor bu kadar uzun sure uyumamasi normal mi sizce? Bu arada bugun 21 gunluguz

Kundak mi yapsan acaba canim?? Okudugum kitapta oyle yaziyordu..kundak yapip yan yatirin ysziyordu..kitabin adi mahallenin en mutlu bebeği. .birde bebekler banyo yapincs cok yorulup uyuyakaliyor tam o saatlerde banyo mu yaptirsan acaba?? Senin kokunla uyumak istiyor da olabilir..atletini falan yanibasina koyup kandirsan uyurmu acaba? ?yada kullandigin gogus pedini koysan o da süt kokar :) kanar belki :)

Canimm tavsiyelerini deniycem banyoyu ben de düşündüm. Ama once bi yatim saat disari cikarip hava aldiriyim dedim. Bizim burda sahil va. Artik cikmasinda bir sorun olmaz heralde degil mi?

seni 1234342374927349 kere beğenesim var canım.
mama verirsem insanlar rahat edecek sanırım. sırf bunları düşünmekten sütüm azaldı geçenlerde.
arkadaşım geldi de biraz moral verdi insanın elinde değil daha bırak kırkı ayım bile dolmamış zaten hormonlarımız ayakta herşeyi kafama takıyorum. bi daha aç bu çocuk doymuyo bu çocuk annesi sen bunu emzirmedinmi diye üstüme gelmenin hiç bi alemi yok yani. o kadar çok biliyosanız gelin evdeki işlerimi siz yapın çocuk uyanıkken siz bakın ben sadece yiyip içip dinleneyim

Canimm tavsiyelerini deniycem banyoyu ben de düşündüm. Ama once bi yatim saat disari cikarip hava aldiriyim dedim. Bizim burda sahil va. Artik cikmasinda bir sorun olmaz heralde degil mi?

Biz bikac kere arabaya bindirdik limbocum cocuk dagildi resmen sadece arabada olmasina ragmen disari cikinca deli gibi uyuyor.
Melicim kundak iyimiymis bebeklere ben dogdugundan beri sarmayin cocugu diyorum ay utandim simdi. Cunku ellerini cikarmaya calisirken uyaniyordu

Canim yurtdışında bebekleri avmler gibi klimali bakterili ortamlar disinda temiz havaya disariya hemen cikartiyorlar. .hergun 10dakika hava aldiriyorlar..bende evim icinde odalari gezdiriyorum...hayran hayran inceliyor heryeri :) bizimki banyo yaoinca emmeye bile hali kalmıyor:)

bende spinal sezeryan oldum ama sizin anlattıklarınızın binde birini yaşamadım ilk gün ayaklandım temizliğimi de yemeğimi de kendim yapıyorum oğlumla da ilgileniyorum çok şükür bence bünyeyle ve doktor eliyle alakalı bu iş ben çok memnun kaldım okadar korkmama rağmen, normal doğum yapıp çok sorun yaşayanlar da var arkadaşımla 1 gün arayla aynı hastanede farklı doktorlarda doğum yaptık o normal doğurdu dikişleri iltihaplandı hala yürüyemiyor, biraz şans biraz da ağrı acı eşiğiyle ilintili bu işler 6 saat normal doğum için sancı çektim 1 dakikada bir 140 lara vuran sancım vardı bence de o hiç çekilir birşey değildi nefes alamayacak duruma gelmiştim...yani demem o ki göreceli bir kavram bu doğum işi sezeryan olacaklar okadar korkmasın yani...

melicim bence sende artık pişmanlık yaşama canım yoksa atlatamıycaksın psikolojin daha da bir bozulacak...bebeğine odaklan canım onun sağlıklı dünyaya geldiği düşün ki risk var diye seni sezeryana aldılar ya bebeğine birşey olsaydı allah korusun onun vicdan azabı senin ağrından daha büyük olmazmıydı? yavruna sarıl inşallah kısa sürede ağrını sızını da atlatırsın

normal doğurmak artık lüks oldu cıdden
bende senın gıbı kafaya takıyorum sutum yetıyormu yetmıyormu azaldı cunku
kg durumu bellı eder canım ben bu hafta ve haftaya tartırıcam kg alıyorsa ıcım rahat olucak ..

bende senı mılyonkez beğensem :) bırılerı ev ısı yapsada bızde yıyıp ıcıp dınlenıp sut depolasak

bende gece ağladım gündüzde oyle bebegıme bakamıyorum doyuramıyorum dıye
uyumadı bı turlu gece esım uğraştı onla ben ağlayınca uykusuz ıse gıttı
ona ayrı uzuldum yavruma ayrı leyla leylayım evde ısler var yapıcak halım yok uykusuzum
bebıste azcık uyuyo acı ıle uyanıyo bıranonce buyusuler 5 6 aylık olsalar bızde rahatlasak onlarda

bu arada emzirip bebeğinde gaz sıkıntısı yaşayanlar için bir tavsiyem olacak

1 su bardağı kaynar suya yarım çay kaşığı kimyon koyup ılık şekilde günde 2 kez için kendi sütünüzdeki gazı kesin önce tadı berbat ama deneyin derim bende çok işe yaradı

oğluma bitkisel damla ve gece çayı kullandım onlar bile rahatlatamadı kimyon mucize gibi geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…