- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #38.901
bu arada emzirip bebeğinde gaz sıkıntısı yaşayanlar için bir tavsiyem olacak
1 su bardağı kaynar suya yarım çay kaşığı kimyon koyup ılık şekilde günde 2 kez için kendi sütünüzdeki gazı kesin önce tadı berbat ama deneyin derim bende çok işe yaradı
oğluma bitkisel damla ve gece çayı kullandım onlar bile rahatlatamadı kimyon mucize gibi geldi
normal doğurmak artık lüks oldu cıdden
bende senın gıbı kafaya takıyorum sutum yetıyormu yetmıyormu azaldı cunku
kg durumu bellı eder canım ben bu hafta ve haftaya tartırıcam kg alıyorsa ıcım rahat olucak ..
bende senı mılyonkez beğensem :) bırılerı ev ısı yapsada bızde yıyıp ıcıp dınlenıp sut depolasak
bende spinal sezeryan oldum ama sizin anlattıklarınızın binde birini yaşamadım ilk gün ayaklandım temizliğimi de yemeğimi de kendim yapıyorum oğlumla da ilgileniyorum çok şükür bence bünyeyle ve doktor eliyle alakalı bu iş ben çok memnun kaldım okadar korkmama rağmen, normal doğum yapıp çok sorun yaşayanlar da var arkadaşımla 1 gün arayla aynı hastanede farklı doktorlarda doğum yaptık o normal doğurdu dikişleri iltihaplandı hala yürüyemiyor, biraz şans biraz da ağrı acı eşiğiyle ilintili bu işler 6 saat normal doğum için sancı çektim 1 dakikada bir 140 lara vuran sancım vardı bence de o hiç çekilir birşey değildi nefes alamayacak duruma gelmiştim...yani demem o ki göreceli bir kavram bu doğum işi sezeryan olacaklar okadar korkmasın yani...
melicim bence sende artık pişmanlık yaşama canım yoksa atlatamıycaksın psikolojin daha da bir bozulacak...bebeğine odaklan canım onun sağlıklı dünyaya geldiği düşün ki risk var diye seni sezeryana aldılar ya bebeğine birşey olsaydı allah korusun onun vicdan azabı senin ağrından daha büyük olmazmıydı? yavruna sarıl inşallah kısa sürede ağrını sızını da atlatırsın
günde 3 kupa anason ıhlamur rezene kımyon tohumu karıştırıp demleyip ıcıyorum sımdılık etkı etmedı
Canim maasallahdeyim sana keske bende senin gibi olsaydim herkese boyle anlatabilseydim..nasil bu kadar fark oluyor bilmiyorum. .ben 16gunlugum hicbir is yapmadm daha..yaptigim en zor sey bebegimi kucagima almak..umarim sonradan senin kadar rahat oluruz iyice toprlariz. Ama benim gibi olsan inanki sende boyle keskeler yasardin..evet tek tesellim bebegimin iyi olmasi..umarim bu dusunceleri atarim bir an once kafamdan..ahh ahh cok ozendim simdi sana keske bende ayni gün ayaklanabilseydim...bir de benim agri esigim yuksektir..cok dayanikliyimdir ama gel gör ki bu ameliyat beni cokk sarsti o yuzden hep bende mi ameliyatimdami sorun var diye düşündüm..birde(sende varmi bilmiyorum) dikisin uzerindeki siskinlikte kötü görünüyor. .
Oyle valla depo yapacak vakit yok :) ben bide doguma giderken ayak parmagimi kirdim. Butun dogum sancisi sezeryan sizisi falan cekerken ayagim kirikmis megerse. Hastanede de herkes doguma odaklandigindan ertesi gune kadar kimseye derdimi anlatamadim daha sali gunu cikti ateli.
tohum olarak değil de bildiğin saf öğütülmüş kimyon demleyip içiyorum canım bendeki gazı da alıyor ben çok faydasını gördüm
seni 1234342374927349 kere beğenesim var canım.
mama verirsem insanlar rahat edecek sanırım. sırf bunları düşünmekten sütüm azaldı geçenlerde.
arkadaşım geldi de biraz moral verdi insanın elinde değil daha bırak kırkı ayım bile dolmamış zaten hormonlarımız ayakta herşeyi kafama takıyorum. bi daha aç bu çocuk doymuyo bu çocuk annesi sen bunu emzirmedinmi diye üstüme gelmenin hiç bi alemi yok yani. o kadar çok biliyosanız gelin evdeki işlerimi siz yapın çocuk uyanıkken siz bakın ben sadece yiyip içip dinleneyim
bende spinal sezeryan oldum ama sizin anlattıklarınızın binde birini yaşamadım ilk gün ayaklandım temizliğimi de yemeğimi de kendim yapıyorum oğlumla da ilgileniyorum çok şükür bence bünyeyle ve doktor eliyle alakalı bu iş ben çok memnun kaldım okadar korkmama rağmen, normal doğum yapıp çok sorun yaşayanlar da var arkadaşımla 1 gün arayla aynı hastanede farklı doktorlarda doğum yaptık o normal doğurdu dikişleri iltihaplandı hala yürüyemiyor, biraz şans biraz da ağrı acı eşiğiyle ilintili bu işler 6 saat normal doğum için sancı çektim 1 dakikada bir 140 lara vuran sancım vardı bence de o hiç çekilir birşey değildi nefes alamayacak duruma gelmiştim...yani demem o ki göreceli bir kavram bu doğum işi sezeryan olacaklar okadar korkmasın yani...
melicim bence sende artık pişmanlık yaşama canım yoksa atlatamıycaksın psikolojin daha da bir bozulacak...bebeğine odaklan canım onun sağlıklı dünyaya geldiği düşün ki risk var diye seni sezeryana aldılar ya bebeğine birşey olsaydı allah korusun onun vicdan azabı senin ağrından daha büyük olmazmıydı? yavruna sarıl inşallah kısa sürede ağrını sızını da atlatırsın
bende gece ağladım gündüzde oyle bebegıme bakamıyorum doyuramıyorum dıye
uyumadı bı turlu gece esım uğraştı onla ben ağlayınca uykusuz ıse gıttı
ona ayrı uzuldum yavruma ayrı leyla leylayım evde ısler var yapıcak halım yok uykusuzum
bebıste azcık uyuyo acı ıle uyanıyo bıranonce buyusuler 5 6 aylık olsalar bızde rahatlasak onlarda
tohum olarak değil de bildiğin saf öğütülmüş kimyon demleyip içiyorum canım bendeki gazı da alıyor ben çok faydasını gördüm
bizde bugün 18 günlük olduk dediğim gibi ne ameliyatın ne de spinalin (boyun ağrısı, baş ağrısı, bel ağrısı) hiçbir yan etkisini yaşamadım ameliyatla ilgili anlatılanlardan çok etkilenmiştim ben ondan sezeryandan çok korkuyordum, o anki gelişmelerden apar topar beni ameliyathaneye aldıklarında itiraz etme şansım yoktu çünkü deli gibi sancı çekiyordum açılmam ilerlemiyordu bebeğin başı kanalda kaldı onun sağlığı herşeyden önemliydi itiraz hakkım yoktu belki benim şansımdı bilmiyorum çok da övmek istemiyorum sezeryanı mümkün mertebe sorunu olmayan herkes normal doğursun tabiki ama bebeğe zarar getirecek bir durum sözkonusu ise ne gerekiyorsa yapılmalı...seni de o yüzden rahatlatmak istiyorum çünkü görüyorum ki çok etkilenmişsin pişmanlık duyuyorsun keşkelerin var yinede geçmişi geri getiremeyeceğimize göre doktorunun kararına güvenmekten başka çaren yok şu an için onun en doğru kararı verdiğini düşün...bende şişlik filan yok canım ağrının sebebi bu da olabilir iltihap olmasın dikkat et kontrolünü ihmal etme doktoruna bir görün bence
şu 40 gün geçse de herkesin keyfi azıcık yerine gelse bebişleri alıp bol bol gezmelere çıksak lohusalık depresyonunu atlatsak hepimiz sağ salim allahın izni ile ne güzel olucak
Evet canim bi gezmelere baslasak keske :)
Gittim canim dr.a o sislik ic dikisin yeriymisic karnimin dikisiyle distaki estetik dikis birbirini tutmsyinca potluk oluyomus..zamanla azalirmis ama tamamen gecmezmis Dikisimin uzerinde dikise paralel olarak 1parmak kalinliginda bir sislik..alt karnim kat olmus gibi
allahallah kumasmı bu yahu potlukta neymıs.
Daha neler duyacagız bakalım.
Zamanla gecer canım takma kafaya.
Benımde dıkısın ustunden gobus sarkıyo ona delı oluyorum
nasıl duzlesecek orası bılmem korse takmak lazım aslında ama ıste..
Gezme konusuna gelınce valla cok sıkıldım ben kızlar.
20 gunu atlatayım gerısıne karısmam.
Bugun 16 olduksafak 4
Bizde 16olduk seninki de mi kandik bebegi ??
Evet canım ya bildigin iki dikis ust uste gelmedigi icin potluk olmus ayni kumas gibi düşün dedi..:) sanki gobegim oraya sarkmis gibi..ama gobegim hala sert rahim tamkuculmedigi icin yoksa ssarkma olmus dicektim bende..
Bizde bugun kaynanaya gidicez 14gundur annem bakiyodu..:-/
bende gece ağladım gündüzde oyle bebegıme bakamıyorum doyuramıyorum dıye
uyumadı bı turlu gece esım uğraştı onla ben ağlayınca uykusuz ıse gıttı
ona ayrı uzuldum yavruma ayrı leyla leylayım evde ısler var yapıcak halım yok uykusuzum
bebıste azcık uyuyo acı ıle uyanıyo bıranonce buyusuler 5 6 aylık olsalar bızde rahatlasak onlarda
bu arada emzirip bebeğinde gaz sıkıntısı yaşayanlar için bir tavsiyem olacak
1 su bardağı kaynar suya yarım çay kaşığı kimyon koyup ılık şekilde günde 2 kez için kendi sütünüzdeki gazı kesin önce tadı berbat ama deneyin derim bende çok işe yaradı
oğluma bitkisel damla ve gece çayı kullandım onlar bile rahatlatamadı kimyon mucize gibi geldi
slm kıslarr dun size yazdıktan sonra kızım hiç durmadı cığlık cığlığa kolık sancıları
gece 11e kadar sürdü,gecede yıne cok rahat uyuyamdı sabak uyanınca yıne başladı
acı acı ağlmaya,benıde emmıodu kıızarıodu sancıdan
bızde dra götürdük,kolik dedi mamayı değiştirdi antıkolık humananın mamasını bıde bebelac ın kolık beebkelr ıcın maamsını
önerdi bide gaz için ilaç verdi daha doğrusu bakterıymıs bu,bagırskalrımızda bulunan faydalı bakteriler havıne de dr aynı damlayı vermişti..bide debdidat verdi..bunlarla epey yol alıyoruz dedi..ama
kızlar dunden bu yana mahvoldum sureklı kucağımda hop hop tutmaktan sırtlarım kırıldı
bebeğim ağlıo acı acı dayanamıosun acıosun elınden bişey gelmıo 26 gunluk olduk bugun
son 2 gundur var bu sancılarımız..okadar cok dua etmıstım gazsız bır bebek olur ınsallh die ama saglıklı olsunda
gececk bır ay sonra fılan en azından bunu bılıorum aam sabaha rtık cok kötü oldum o ağlıo ben ağlıorum..
cunku kolık akşamları olur 4-5 saat surer bızımkı gece gunduz sureklı surunce dedim bu coocuk hep mi böyle olucak
eşim zaten doktor muyane etti bişeyıyok kolık dedi ıyıkı onu dınlemeyıp dra götürmüşüz herkesın branşı farklı sonucta
bakalım akşama daha hafıf atlatcakmıyız..dılımde sureklı dua edıorum..
aman ksılarr sütüm yetmıo sezeryan oldum diyip uzulmeyın allah onu unutturcaj dert vermesın beebğiniz feryat figan ağlarken kucağınıza lamk dısında elınızden bısey gelmeyınce,diğer hiçbişeyın önemi kalmıo ınanın,bılıosunuz bende gunde 1-2 kez mama verıorum dıe edert edıodum.. coocuk olan sütümü ememedi saatlerce sancıdan..
bide benım kızım bırıktırıp gunde bı kez yapıo kakayı dolu dolu sanırım oda zorluo az az 2-3 kez yapsa daha rahat olcak
hepınızıöperiz bır ay sonra bunları unutucaz ınsallah keyfini çıkarıcaz esım sımddıen kardes mardes dusunemeyız dıo gözü korktu
yaa ne zmn altını degıstırmek ıcın acsam
o anda kaka yapıyor ya benım cadı
bıde sulu ztn bılırsınız
foş dıye ustume
ama her bez acısta. Ztn kakalı oluyo genelde bezler.
Hadı ustune bıde benı batırıyo.
Ne ust bas kaldı ne yatak yorgan valla odum kopuyo alt degıstırmeye
nasıl huy edındı bu kız bunu ben anlamadım.
Varmı boylesı aranızda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?