2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

Son düzenleme:

Son düzenleme:

Canim bebegin kusmasi doydugunu gosterirmis ozelliklede kesik kesik cikiyosa sut hic uzulme sutun fazla bile geliyoki cikariyor bebegin

keşke kesik kussa canım sanki ağzında biriktiriyor foşş aynen süt olduğu gibi dışarı kesik kustugu zamanlarda oluyor ama normal daha çok kusuyor mideye inmediğini düşünüyorum

günaydın kızlar

sizinde bebeğiniz belli bir saatte sürekli ağlıyormu her akşam aynı saatler saat 8 ile 10.30 arası sankı etinden et kesiyorlar kıpkırmızı oluyyor birde kv kucak alıştırdı 7 24 kucak alsan yeridir daha 36 günlük minik sürekli kucakta yruluyor ne kadar tutabilirim çalışıcam kendi bakcak yoksa iki lafım var böyle seviyormuş kucak istiyormus geliyo iki dk seviyor gidiyor pş pış tamam sonra tüm gün uğraş nerdeyse wc kucakta gitcek kırkından sonra bir düzen oturtsam nasıl yaparım bilmiyorum huylu huyundan vaz geçermi

bende sezeryan oldum kızlar 36 gun oldu hastaneden eve geldiğimde ilk tartıya çıkmak oldu 10 kg gitmiş 17kg almıştım şimdi 6kg kalmış eski kıyafetlere giriyorum :) birde sürekli yiyorsun hamilelikte düzenli ye emzikli düzenli ye tatlı ne varsa götürüyorum aynı kg çıkarım gibi bu gidişle ben wc geldiğini hissedemiyordum midemin doyduğunu metabolızma geçmi yrleşiyor yerine ne çok ilginç geliyor halen daha bana

kızım uyumuşken ust uste yazayım dedim aklıma geldikçe

mevlüt yapan arkadaşLAR NE İKRAM ETTİNİZ ne dağıttınız benimde bu pazar gunu mevlüt olucak nasipse
ev her yer hwr yerde bakalım kızım durursa el atıcam

bence psikolojik aynıları bende vardı yuzumu yıkamak bile istemiyordum şuda var annen gidince daha bir kendini toparlarsın benim annemde 15 gün kaldı gittikten sonra kendimi bir silkeledim yoksa toparlanamazdım zırt pırt ağlamalar suratım asık gibiydi ama geçti oluyor malesef

günaydın düzenlı yemen lazım ama süt için en onemlısı uyku ve bol bol sut ıcmek. oyle tatlı ye sutun artsın olayı yanlıs bilgi ve sadece gerksız verılmesı zor kılo olarak geri donuyor.

ben mama olayını anlamıyorum kimin sütü var ebek emmez imin sütü yok mecbur kalır kiracının kızı 2 yasına kadar sırf anne sütü emdi baağısıklığı çok iyi olması lzımken hergün doğdugndan beri hastanede bende mamayla büyüyenler var turp gibi cocugumu açlık yuzunden ağlatcağıma veriyorum mamayı ne yapayım zehir değl ya bende emmişim bu sene 5 grip atlatıyorum elimin rüzgarından nem kapıyorum

günaydın düzenlı yemen lazım ama süt için en onemlısı uyku ve bol bol sut ıcmek. oyle tatlı ye sutun artsın olayı yanlıs bilgi ve sadece gerksız verılmesı zor kılo olarak geri donuyor.

canım uyku evet gece doluyor geriliyor ama gündüz imkansız nerde uyucan saat bası uyanıyor o zmand karnınımı doyurcan doyurmak için yemek mı yapcan evimi toparlıcan ana kucağında oda oda gexiyoz gunduz uyku çok zorr bir şekilde gittiği yere kadar gitcek bakalım su içiyorum 2.5 lt çat meyve suyu harıç inş. süt oalrak döner

Canin ya hic sorma bizde de ayni dert var gunduzleri hicc uyumuyor ve aksamlari belli bircsaatte kendini yirtarcasina agliyor sadece kucakta biraz rahatliyor ben de calismaya basliycam nolcak bilmiyorum.
bizim de pazar mevlut var pilav ustu et borek ve baklava vercez :2:borek vebaklavayi hazir soyliycem bir de bebek sekerlerimizi ikram edicez.
Canim ya benbu yuzden basta depresyone girdim benim ki emmiyor ben de sagarak veriyorum ama mama takviyedi de yapiyorum dedigin gibi eltimin yegeni 9 aylik hala anne sutuyle bedleniyor ama hastaliklardan kurtulamiyo yavrucak bi ogretmen arkadasin kizida sptamllli buyudu gayet saglikli hasta bile olmuyor cocuk bu biraz genlerlr de ilgili coktakilmamak lazim herkes ister bebegini full anne sutuyle beslemek ama olmayinca olmuyor mama da sehir degilbya eedigin gibi

Canım kayısı ve erik hoşafı içme çocuğu ishal yapıyor ben o hatayı yaptım şimdi incir üzüm ve vişne içiyorum helva ve şerbetli tatlı ye dedi ebemiz birde mor soğan çok süt yapıyormuş benim teyzemin kızı ikizlerine doğum yaptığında tek başınaydı 1 sene yemek yapamadım soğan kavurup yemiş hergün süt yapar demişler hakikaten 2 çocuğunuda emzirdi bugün alacak eşim birde dereotu ama gündüzleri benimde sütüm birikmiyo uyursa ancak ama uykusu kuş uykusu gibi hemen kalkıyor özellikle 4-10 arası ayakta ve sütüm tamamen bitiyor başlıyor beni dövmeye mecburen 30 ml mama veriyorum uyku moduna geçiyor çok çaresiz kalırsan mama yap canım sütün biriksin hemde bebekte sıkıntı çekmez

ohhh ne güzel niye ağlıyorsun ya gelmezse gelmesin kafan rahat olur işte.bizimkisi hergün geliyor banyo yaptırıyor,her şeye karışır keşke benimkisi gelmese

sezeryan olan arkadaşlar kanama durumunuz nasıl acaba?benimkisi 8 gün sürdü tamamen kesildi dedim bitti heralde.sonra başladı yine kesiliyor arada sonra bi bakıyorum geliyor tekrar..ilk doğumumda nasıldı unuttum 3 yıl geçti aradan

Benim de kanamalarımmdevam ediyordu 20. Gün kontrole gittiğimde doktor methergin diye bir ilaç verdi rahim toparlayıcıymış. ultrasonda plasenta parçaları bile görünüyordu kanama ile o parçalar dışarı atılıyormuş. nomal doğumda doğum esnasında vücut o parçaları otomatik atıyormuş ama sezaryende rahmin temizlenmesi zaman alabiliyormuş. şu anda 28. Gündeyim kanamalarım lekelenme şeklinde önceki sezaryenimde bu kadar uzun sürmemişti ama doğumdan doğuma değişebiliyormuş. 40. Gün tekrar kontrole gideceğim bakalım rahim toparlanmış mı.

Akşam saatlerinde ağlama nedeni akşamları yorgun olmamız ve bütün gün memede vakit geçirdiğinden akşama fazla sütümüzün olmaması diye keşfettim ben. Memba değil ki bu sonuçta. Akşam o saatlerde ben biberonla mama veriyorum. Hem en az 3 saat deliksiz uyuduğundan az kafa dinliyorum hem de bir sonraki öğün için memede süt biriktirebiliyorum. Mamadan öcü gibi korkmayın. Etrafta insanlar çok konuşur çok etkiler ama kulakları tıkamayı bilin. Çocuklar doymadıklarında hem çok ağlarlar hem de uykuya dalmakta zorlanırlar, dalsalar bile hemen uyanırlar. Ben 9 ayındaki oğlumu da ilk günden bei mama takviyesi ile büyüttüm, beraberinde de 1 yaşına kadar emzirdim. 4. Aydan sonra ek gıdalara geçince sütünüz daha da çoğalacak göreceksiniz. Çünkü süt birikecek çocuk her emişte daha da doyduğunu anlayacak. Anne sütü çok önemli ama çocuğun kilo alması da çok önemli. Açılınca önce meme, doymuyorsa 2-3 ölçek mama verilebilir diyor doktorumuz. Çocuğu meme ile beslemek gerçekten meşakkatli bir iş. Arada mama bekten korkmayın ve kimsenin moralinizi bozmasına izin vermeyin. Bir de her çocuğun iştahı ve doyma noktası farklıdır. Bütün insanlar için böyle değil mi kimisi 1 kaşıklar doyar kimisi 10 kaşıkla. İlk çocuğu olanlar belki panikliyordur, çevresindekiler mama verme çocuğa emzir dedikçe moralimden çöküyorlardır ama inanın ağzı olan konuşuyor. Çocuğunuzu aç bırakmayın ama emzirmeye de devam edin. Bence çocuk aç kalırsa bağışıklık sistemi nasıl güçleneck ki. Sağlıklı günler dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…