- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #39.061
Selam anneler herkes iyidir umarım bebislere de alismissinizdir inşallah bizim bir sorunumuz var oğlum emerken çok tıkanıyor süt ilk çekmeye başladığında fiskirtarak akıyor oğlum da nefes almadan birden içmek istiyor her seferinde mutlaka 1-2 kez boğazına kaçırıyor sütü napicami bilemedim yaa aynı şeyi yaşayan varsa çözüm istiyorum bişey olcak diye aklım çıkıyor emzirirken
benim oglanda yeşil yapıyor 2 gündür normaldir herhalde birde yüksek sert bi yere yüz üstü yatırıp uyutmayı dene faydası olur inşallah
arkadaşlar sütüm az olduğu için sağarak veriyorum. bi de son damlasına kadar sağıyordum. bu sabah hiç farketmedim tam işim bitiyorken gördüm süt pembe olmuş. sol göğsümden kan gelmiş. çıkan süt de anca 30 cc :26:
Neden acıyo ki geçmesi gerekirdi şimdiye kadar her bünye farklı oluyor gerçi bazıları seneler geçmesine rağmen üşütünce ağrı yapıyor diyor bazılarında dikişler iltahaplanabiliyor
senin dikişler alındı mı benim ilkinde alındı ikincide alınmadı her doktorun tarzı farklı herhalde
evet krem kırmızı beyaz fiyatı 22.51 yazıyor 1 de var ama
dene inşallah faydası olur
sanada hayırlı kandiller canım
Yok canım alinmadi dikisler..estetik dikis kenarlarda iki düğüm vardı düğümler k ayboldu simdi.niye aci ve agri devam ediyor bilmiyorum
Kızlar sizinde Eşinizin tarafı bebegi hep kendilerine benzetiyor mu?niye böyle yapiyolarki bana da benziyo babasina da..ikimizin bebegi sonuçta:)
Zorlanmadan olmuştur bende de oluyor bazen hatta pompaya gerek yok çocuk emerken bile kanıyor bazen. Ziyan etme içir yine de 30 cc bile çok önemli. Şifa niyetine. Doymazsa da mama verirsin minnoşa. Doktorum verilen mama yeter ki şeker içermesin dedi. Piyasadaki mamaların çoğunluğu şeker içeriyormuş. Özellikle de kaşık malarına geçtiğinizde mama içeriklerine çok dikkat edin. Ben çok araştırdım ve doktorumuzun da onayı ile SMA gold veriyorum. Meme sütüyla aynı tatta. Bundan dolayı bebeğim hiç yadırgamıyor tadını.
Akşam saatlerinde ağlama nedeni akşamları yorgun olmamız ve bütün gün memede vakit geçirdiğinden akşama fazla sütümüzün olmaması diye keşfettim ben. Memba değil ki bu sonuçta. Akşam o saatlerde ben biberonla mama veriyorum. Hem en az 3 saat deliksiz uyuduğundan az kafa dinliyorum hem de bir sonraki öğün için memede süt biriktirebiliyorum. Mamadan öcü gibi korkmayın. Etrafta insanlar çok konuşur çok etkiler ama kulakları tıkamayı bilin. Çocuklar doymadıklarında hem çok ağlarlar hem de uykuya dalmakta zorlanırlar, dalsalar bile hemen uyanırlar. Ben 9 ayındaki oğlumu da ilk günden bei mama takviyesi ile büyüttüm, beraberinde de 1 yaşına kadar emzirdim. 4. Aydan sonra ek gıdalara geçince sütünüz daha da çoğalacak göreceksiniz. Çünkü süt birikecek çocuk her emişte daha da doyduğunu anlayacak. Anne sütü çok önemli ama çocuğun kilo alması da çok önemli. Açılınca önce meme, doymuyorsa 2-3 ölçek mama verilebilir diyor doktorumuz. Çocuğu meme ile beslemek gerçekten meşakkatli bir iş. Arada mama bekten korkmayın ve kimsenin moralinizi bozmasına izin vermeyin. Bir de her çocuğun iştahı ve doyma noktası farklıdır. Bütün insanlar için böyle değil mi kimisi 1 kaşıklar doyar kimisi 10 kaşıkla. İlk çocuğu olanlar belki panikliyordur, çevresindekiler mama verme çocuğa emzir dedikçe moralimden çöküyorlardır ama inanın ağzı olan konuşuyor. Çocuğunuzu aç bırakmayın ama emzirmeye de devam edin. Bence çocuk aç kalırsa bağışıklık sistemi nasıl güçleneck ki. Sağlıklı günler dilerim.
Canım kayısı ve erik hoşafı içme çocuğu ishal yapıyor ben o hatayı yaptım şimdi incir üzüm ve vişne içiyorum helva ve şerbetli tatlı ye dedi ebemiz birde mor soğan çok süt yapıyormuş benim teyzemin kızı ikizlerine doğum yaptığında tek başınaydı 1 sene yemek yapamadım soğan kavurup yemiş hergün süt yapar demişler hakikaten 2 çocuğunuda emzirdi bugün alacak eşim birde dereotu ama gündüzleri benimde sütüm birikmiyo uyursa ancak ama uykusu kuş uykusu gibi hemen kalkıyor özellikle 4-10 arası ayakta ve sütüm tamamen bitiyor başlıyor beni dövmeye mecburen 30 ml mama veriyorum uyku moduna geçiyor çok çaresiz kalırsan mama yap canım sütün biriksin hemde bebekte sıkıntı çekmez
Peki merak ediyorum mamayı biberonla mı veriyorsunuz kaşıkla mı
ya kızlar 3*4 gundur sutum azaldı sankı
goguslerım daha bı cıvık cıvık
ozellıkle gunduzlerı bıde bebıs gunduz daha cok meme tepesınde oldugundan
pek bırıkmıyo sanırım sutler
gece uyuyunca doluo masallah gece sorun olmuyo
dınlenme ve uyku cıdden onemlı
ama gunduzlerı kızım doymuyomus gıbıme gelıyo
sut artırıcı neler yapabılırız
humana ıcıyorum ben bıde bol su
baska bısey ıcmıyorum ama varsa bıldıgınız pratık onerıler
kayısı hosafı ıcmıstım cocuk su gıbı yaptı kakasını bıraktım
bılemedım baska ne yapayım
Biberonla veriyorum. Avent biberon kullanıyorum deliği çok minik çok az az geliyor. 9 yaşındaki oğlumu da aynı şekilde beslemiştim 1 yıl emdi inşallah bu da emer. 2 öğün emziriyorum 1 öğün mama veriyorum böylece bir sonraki öğünlerde sütüme doyabiliyor. Yoksa her yarım saatte bir emmek istiyor bu da çok verimiz oluyor. Hem yeterli süt birikmiyor hem çocuk doymuyor hem ben yoruluyorum. Stres ve sıkıntısı da cabası. Biz öyle bir sistem oturttuk şimdilik
bana doktorum süt arttırmak için mamma milk maker diye bitkisel bir ilaç verdi suya yada meyve suyuna günde 3 defaa 15 damla damlatıyorsun. internettende araştırdım eczacıyada sordum bayağı etkili birşey olduğunu söyledi. birde milupanın lactamil i içmemi söyledi.
bir dene istersen belki faydası olur
Bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz kızlar ayağında sallayan var mı
devit damlasını günde kaç damla veriyorsunuz
kızım uyumuşken ust uste yazayım dedim aklıma geldikçe
mevlüt yapan arkadaşLAR NE İKRAM ETTİNİZ ne dağıttınız benimde bu pazar gunu mevlüt olucak nasipse
ev her yer hwr yerde bakalım kızım durursa el atıcam
Kizlar bebeklerinizi acken mi yıkıyorsunuz tokken mi?herkes baska soyluyor bilemedim
bu damla ıyımıs canım ya tsk ederım onerın ıcın
ekstra ıcılen bısı degıl sonucta
ıctıgıne katıyosun demek sevdım bak
aldırayım bende esıme eczanede var heralde dımı?
Benimki sadece emerken memede uyuyor canim..hic sallamiyorum alışır diye..
benımkıde anca memede uyuyor koftehor :))
ama yerıne koyunca uyanıyo cogu zaman
ozaman mecbur besıgını sallamak zorunda kalıyorum
yoksa gozunden uykuda aksa ı ıhh uyumuyo hanfendı
bazende ben otururken dızlerıme yatırıyorum dızlerımı hafıfce sag sol yaparken nınnı soyluyorum
oyle de uyudugu oluyor nınnıyı sevdııı fıstıgım ama repertuarımı genısletmem lazım artık :))
sezeryan olan arkadaşlar kanama durumunuz nasıl acaba?benimkisi 8 gün sürdü tamamen kesildi dedim bitti heralde.sonra başladı yine kesiliyor arada sonra bi bakıyorum geliyor tekrar..ilk doğumumda nasıldı unuttum 3 yıl geçti aradan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?