2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
kızım hıckırıyor dıye kayınvalıde bı kasık lımonlu su vermeye kalktı
bende ızın vermedım vermem ole lımon fln cocuguma dedım cadılık yaptım
ıyı mı yapmısım sızce

ıyı mı yapmısım sızce

ıyı yapmıssın canım
ben denedım ama anında kesıyor lımon :) vermezdım de komsunun bırı ısrra ettı aman be sus demek ıcın verdım ama oglum hıc begenmedı burusturdu yuzunu sureklı hemen gıttım emzırmeye :)
bu arada tebrık ederım canım saglıkla buysuun kızın

:))
bende gecenlerde bıkere yakaladım
bana sormadan verdı cocuga yetısemedım
ses etmedım neyse dedım ıcımden
ama bu defa durdurdum
cunku her bıldıgını kafasına gore okuyamıcagını bılsın
ıyı gelıyosa ben gızlı gızlı verırım kızıma snra :)
sagol canım saglıkla buyutelım ınsallah yavrularımızı

ah su kvler herseye karısıyorlar
ben cok cektım berbattı ılk gunlerım ama kurtuldum :)
benımkı de sekerlı su ıcın cok ısrar ettı ama vermedım
herseyıme karıstı sagolsun

nılosummm
nasıl olsunnn cok guzell vedeee yorucu :)
cımcımeyle gun nasıl gecıyor anlamıyoruz
yarın 20 gunluk oluyoruzzz

senın yakısıklı oglusun nasıl bakayım abı oldu artık buyumustırrr

evet hem guzel hem yorucu yarı kırkınız cıkmıs masallah bız buyuduk 55 gunluk olduk artık gulmeye basladı benım mınıgım

ıyı mı yapmısım sızce

ıyı yapmıssın tabıkı hıckırıcak tabı mıdesı buyyor ahh su kaynanalar bende sarılık oldugunda sekerlı suyu elınden almıstık sonra bız kotu oluyorz

canım avent natural serinin fiyatı 400 TL. ama o pompa o fiyatı çok hak ediyor. konfor serisi zaten. öne eğilmene bile gerek kalmadan sağıyor sütünü. masaj başlığı var. hem hiç acıtmıyor hem çok iyi boşaltıyor. bak burda detayı var: Anne Adaylarına Tavsiyeler 2: Natural Seri | Hamile ve Anne
ben anne sütü için o paraya değer diye düşündüm hep.
1 kitabı bir kaç oyuncağı kıyafeti az olsun ama sütünü doya doya alsın.

Gunaydin anneler ve minnaklari
bebisimi emzirirken telefondan okumaya calisiyorum. Tek tek alinti yapamadim ama konustuklarinizdan bizde olan durumlar soyle.
Benimde sutum az o yuzden gunde 2 defa mama veriyorum sizdekilerin aksine hem annem hem kv de mama vermemi destekliyorlar bebek ac kalmasin dusuncesindeler.
Kizimda devamli memede olayim istiyor hatta uyudugu zaman agzindan memeyi zor aliyorum ta oyle yani.
Sezeryan oldum cok kanamam olmadi simdi 19.gunumuz ara sira lekelenme seklonde oluyor. Ben demir hapi felan kullanmiyorum doktora sormak aklima gelmedi hapi icmekte isime gelmedi dogrusu.
Bu arada kilolarla basim dertte dogumdan sonra sadece 7 kilo felan verebildim nerden baksak 20kilom daha var verilecek moralim bozuluyor nasil vercem niye veremiyorum diye off off

günaydın kızlarrr...biz saat 6.15 te ani bir sert aglamayla sıcradık yerimizden..hiç böyle olmamıstı...cok korktum...annem dediki rüyasında korkutmuslar bu normal bişi aynı bebek uyurken uykusunda tebessüm etmesi gibi.....ama cok tedirgin oldum..sizin bebişlerde de oluyo mu bu durum??cünkü benimki yavas yavas kımldamaya baslar sonra sesini yükselterek aglama moduna gecer....suan emziriyom gögsüm sızlaya sızlaya....ahhh şu gögüs yaramda bi gecseydi.....kızlarr sizin gögüs yaraları ne zaman gecti benim halaa gecmedi aksine tekrarlıyo yara iyileşmiyo...........bu arada 18 günlük olduk

Elifcan merhaba ben de lansinihun ciftli sagma makinesini kullaniyorum. Ciftli olduğu icin iki memeyi 15 dakikada sagiyor bu anlamda cok memnun ama acaba sutu tam bosaltamiyor mu diyorim bazen. Aven eminim cok iyidir iki memeyi sagmak ne kadar suruyor zor olmuyor mu cekişi nasil acaba slsam mi diyorum biraz anlatabilir misin?

Merhabalar...
Doğumları atlattık şükür, şimdi hepimiz yeni yeni sorunlarla boğuşuyoruz...Öğreniyoruz, büyüyoruz bebeklerle birlikte..
Benim oğlum da bugün 18 günlük oldu şükür..Yeni doğan sarılığı yaşadık..Şükür fototerapiye gerek kalmadan geriledi ama bu süreçte epey gerildik..Çünkü sütüm olmadı, bebeğim bu nedenle beslenemedi ve sarılık biraz da bu nedenle ilerledi...Bebeğimi besleyememe düşüncesi çok sarstı beni..Hala sütüm gelmedi tam olarak, sürekli emziriyorum ama sütümle hiç bir öğün doymuyor..Mutlaka takviye yapmam gerekiyor...Ne yapalım...kabullendim artık bu durumu sanırım...Ne yapsam sütüm artmıyor, öyle yetesiye gelmiyor...

Doğum sonrası depresyonu bir yandan yoğun olarak yaşıyorum...Herşey ve herkes farklı gibi geliyor bana...Eşim yabancı, ailem uzakta..Yakınımdakilerin her lafı benim kendi yetersiz anne algımı adeta perçinliyor...Annem doğum sonrası yanımda kalamadı, kv kaldı...Bu da beni iyice gerdi..Bir yabancıyla aynı evde yaşama, üstelik sürekli kontrol edilme durumları beni çok yıprattı...Sürekli ağlama modunda kendimi çocuğumla odama kapadım...Birkaç gündür yalnızım, tek başıma ilgileniyorum bebeğimle ama daha iyiyim sanırım...Yalnızlığın verdiği güçsüzlük hissi var ama en azından denetlenme hissinden iyi sanırım...

İnsanların destek olma adına insan psikolojisinden anlamayarak yaptıkları gerçekten anlaşılır gibi değil...Sözde iyilik ediyorlar ama zarardan öte yaptıkları birşey yok...Ben bu dönemde şunu anladım...Anne iyiyse çocukta iyi oluyor...Bu dönemde en önemli destek çocuktan ziyade anneye verilmeli..O da duygusal anlamda olmalı..Fiziksel kısım bir şekilde nasıl olsa halloluyor, olmasa da olur zaten...Anne bu dönemde yeni bir duruma uyum sağlamaya çalışıyor ve bu süreçte korkuları, yetersizlik algıları olabiliyor...Yüreklendirilmeye, cesaretlendirilmeye ve rahatlatılmaya ihtiyacı oluyor...Fakat insanlar nedense akıl vermekten öte bir destek sunamıyorlar...
Kardeşimin eşi doğum yaptı birkaç gün önce..eşime bebeğe değil geline hediye alalım dedim...Esas destek ona gerekli...Artık hamileler dışında lohusalara da farklı gözle bakar oldum..Herkes farklı yaşıyor tabi ama gerçekten zor bir dönemmiş bu dönem...Hiç geçmeyecek gibi geliyor...

Allah tüm annelere hem ruhsal hem fiziksel sağlık versin, güç versin...Bebeklerini de korusun...

ıyı mı yapmısım sızce

iyi yapmışın bizim kv.de gazı için şekerli su verelim emzik alsın diye pekmeze batıralım gibi girişimlerde bulundu sonra pençelerimle karşılaşınca geri adım attı ayrıca hıçkırık için ayağa masaj yapmak lazım belli bir nokta var basınca geçiriyor internetten bak istersen

Bi sey dahs sotucam fazla olmazsam :) eşimden hacı sakir yumusatici istemistim bulamaomis dalin hipoalerjenik almis yumusatici almis kullaniyim mi sizce yoksa zararli midir kullanan var mi

ben dalin hipoalerjenik koyu pembe olanı kullanıyorum çok güzel kokuyor canım tavsiye ederim. zararına gelince dr.lar zaten yumuşatıcı kullanmayın diyorlar ama ben kullanıyorum vala

Canım ben vermiycektim ama uykuya geçmesi kolay olsun diye aldığım 0 aylık emziği verdim uç kısmı silikondu bir türlü sevemedi sert gelmiş galiba birde anne memesi alan bebeklere silikon olanları tavsiye etmiyorlarmış zamanla memeyi tutmayı unutur diye bende gittim chicconun anne memesine en yakın yumuşaklıkta olan emziğini ve biberonunu aldım sütüm yetmediğini hissettiğimde mama takviyesi yapıyorum 2 günde 1 falan uç kısımları %100 doğal kauçuktan üretilmiş çok kolay alıyor ağzına meme yumuşaklığında ama fiyatları normalden biraz yüksek emziği 16 tl biberonu 35 tl aldım istersen tavsiye ederim ben rahat ettim

ıyı mı yapmısım sızce

Bende ağladığında hep emziriyordum ilk zamanlar hep geçiyordu ama dünde bugünde 2 kere sütüm bittiği zamana denk geldi hıçkırığı 1 damla limon verdim geçti hıçkırığı geçmesse bir organının ağrımasına sebep oluyormuş galiba birde arkadaşım yüzüstü yatır bekle o pozisyonda ağlayıncada geçiyor dedi bir dahakine onu deniycem bakalım ama 1 damladan bişey olmaz annem bana şekerli su bir sürü şey vermiş eskiden vermişler bişey olmamış korkmayın o kadar

Ah canım bende aynıydım sen gibi annem 6 gün yanımda kalabildi kv benim 1. katımda oturuyor ama oda annemden sonra 6 gün kaldı ben evime inicem dedi gitti eşim grip oldu bebeğe yaklaşamadı 13 günlüktük tek başıma bebek uymaz ağlar durur tam 2 gün uykusuz bebek baktım durmadan ağladım annem gitti yalnız kaldım diye kv sinir oldum 1. katımda gün içinde bazen uğradı bazen hiç gelmedi gelsede daha altını değiştirmişliği bile yok dikişlerimi zorladım ağlaya ağlaya bebeğimi kucağıma aldım eşim çok üzüldü şimdi 26 günlük olduk daha yeni yeni kendimi toplamaya çalışıyorum psikolojik olarak bende kendimi çok yalnız hissettim ama atlatıyor insan üzülme geçecek yani

canım aynı sorunu bende yaşıyorum. yalancı meme verme taraftarı bende değildim ama ebemiz vermem gerektiğini söyledi şuan emme refleksi çok güçlü seni emmediği zaman elini parmağını emmeye başlar buna da alışırsa bıraktıramazsın dedi. Nitekim de mantıklı geldi bir akrabamız var kız 18 yaşında hala parmağını emiyor. Emzik veriyoruz ama onuda ağzından kısa sürede atıyor. Bir de 1 yaşında emzik vermeyi bıraktırırsın demişti ebe alışkanlık yapmasın diye

Ah cnm seni o kadar iyi anlıyorum ki... Hepimiz benzer şeyleri yaşıyoruz. Ben de en başından beri yaşadığım sıkıtıları burada paylaştım. En azından içimi döktüm. Her gün ağladım, depresyona girdim, hala da daha tam olarak düzeldiğimi söyleyemem, dediğin gibi eşim bile bana yabancılaşmış gibi geliyordu. Kendimi çok yalnız ve çaresiz hissettim. Neyse ki bazı şeyler zaman içinde düzene giriyor, öyle ya da böyle. Şimdi istediğim tek şey zamanın hızlıca geçmesi ve bebeğimin çabucak büyümesi.

şikayet etmiyorum zaten çok şükür sütüm olması tabiki çok güzel ama oğlum akış hızına yetişemiyor ve herseferinde mutlaka 1-2 kez sütü genzine boğazına kaçırıyor kızarıyor zor nefes aldırıyorum bu da korkutuyor beni...yoksa niye çok sütüm var diyecek durumum yok sadece oğluma bişey olacak diye korkuyorum...
bu arada fazlasını zaten difrize atıyorum önden sağmak da mantıklı geldi bunu deniycem

ben de emzirmeden önce ve sonra azar azar sağıp dondurucuya atıyorum.. günde 1 poşet 200 ml kadar...ama en çok emzirmeden sağıyorum... bitene kadar.. ama oğluş içecek sütü buluyor mutlaka.. azar azar gelio süt kusmamış oluyor hem.. hem süt artıyor.. hiç mememde süt kalmadı demiyorum oğluş emcek sütü bulur diyorum.. o emerken bile vücut süt üretiyor bence...Allah yokluğunu göstermesin...

ohhh ne güzel niye ağlıyorsun ya gelmezse gelmesin kafan rahat olur işte.bizimkisi hergün geliyor banyo yaptırıyor,her şeye karışır keşke benimkisi gelmese

Benim kv iyidir ama ben hamile kalinca cok degisti gorumcemde benden 3 hafta sonra hamile kaldi 5 gorumcem var hicbirinin oglu yok hepsi kiz benim oglum oldu diye ne laflar isittim yalniz kalmaktan korktugum icin gelsin istiyodum ama tek basima herseyi yapabildim simdi oglusumla mutlu mutlu yasiyoruz kizlar.bol bol emzirin masallah benim oglum ayda 1.5 kilo aldi hic mama vermedim pisik icinde oksizinc krem tam 1 mucize aklinizda bulunsun 3 gunde iyilestinyavrumun totosu dilindeki o beyazlik sut canim pamukcuk degil benim oglumun dilide beyaz beyaz icin rahat olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…