- 24 Kasım 2009
- 9.682
- 80
- 683
- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #39.101
kızım hıckırıyor dıye kayınvalıde bı kasık lımonlu su vermeye kalktı
bende ızın vermedım vermem ole lımon fln cocuguma dedım cadılık yaptım
ıyı mı yapmısım sızce
ıyı yapmıssın canım
ben denedım ama anında kesıyor lımon :) vermezdım de komsunun bırı ısrra ettı aman be sus demek ıcın verdım ama oglum hıc begenmedı burusturdu yuzunu sureklı hemen gıttım emzırmeye :)
bu arada tebrık ederım canım saglıkla buysuun kızın
:))
bende gecenlerde bıkere yakaladım
bana sormadan verdı cocuga yetısemedım
ses etmedım neyse dedım ıcımden
ama bu defa durdurdum
cunku her bıldıgını kafasına gore okuyamıcagını bılsın
ıyı gelıyosa ben gızlı gızlı verırım kızıma snra :)
sagol canım saglıkla buyutelım ınsallah yavrularımızı
nılosummm
nasıl olsunnn cok guzell vedeee yorucu :)
cımcımeyle gun nasıl gecıyor anlamıyoruz
yarın 20 gunluk oluyoruzzz
senın yakısıklı oglusun nasıl bakayım abı oldu artık buyumustırrr
ıyı mı yapmısım sızce
canım avent natural serinin fiyatı 400 TL. ama o pompa o fiyatı çok hak ediyor. konfor serisi zaten. öne eğilmene bile gerek kalmadan sağıyor sütünü. masaj başlığı var. hem hiç acıtmıyor hem çok iyi boşaltıyor. bak burda detayı var: Anne Adaylarına Tavsiyeler 2: Natural Seri | Hamile ve Anne
ben anne sütü için o paraya değer diye düşündüm hep.
1 kitabı bir kaç oyuncağı kıyafeti az olsun ama sütünü doya doya alsın.
ıyı mı yapmısım sızce
Bi sey dahs sotucam fazla olmazsam :) eşimden hacı sakir yumusatici istemistim bulamaomis dalin hipoalerjenik almis yumusatici almis kullaniyim mi sizce yoksa zararli midir kullanan var mi
merhaba kızlar ,
size sorum olucak, oğlm gece ve gündüz memede uyuyor fakat memeyi bırakıp yatağa koyar koymaz gözleri açıyor , memeyi sürekli ağzında istiyor emmiyorda emsede zaten fazlasını çıkartıyor , emdikten sonra doyduğuna emin olunca yalancı meme versemmi , aslında hiç istemiyorum ama geceleri çok zor oluyor bazen hiç uyumuyor meme hep ağzında olsun öylede olmazki(
yorumları bekliyorum , şimdiden teşekkürler..
ıyı mı yapmısım sızce
Merhabalar...
Doğumları atlattık şükür, şimdi hepimiz yeni yeni sorunlarla boğuşuyoruz...Öğreniyoruz, büyüyoruz bebeklerle birlikte..
Benim oğlum da bugün 18 günlük oldu şükür..Yeni doğan sarılığı yaşadık..Şükür fototerapiye gerek kalmadan geriledi ama bu süreçte epey gerildik..Çünkü sütüm olmadı, bebeğim bu nedenle beslenemedi ve sarılık biraz da bu nedenle ilerledi...Bebeğimi besleyememe düşüncesi çok sarstı beni..Hala sütüm gelmedi tam olarak, sürekli emziriyorum ama sütümle hiç bir öğün doymuyor..Mutlaka takviye yapmam gerekiyor...Ne yapalım...kabullendim artık bu durumu sanırım...Ne yapsam sütüm artmıyor, öyle yetesiye gelmiyor...
Doğum sonrası depresyonu bir yandan yoğun olarak yaşıyorum...Herşey ve herkes farklı gibi geliyor bana...Eşim yabancı, ailem uzakta..Yakınımdakilerin her lafı benim kendi yetersiz anne algımı adeta perçinliyor...Annem doğum sonrası yanımda kalamadı, kv kaldı...Bu da beni iyice gerdi..Bir yabancıyla aynı evde yaşama, üstelik sürekli kontrol edilme durumları beni çok yıprattı...Sürekli ağlama modunda kendimi çocuğumla odama kapadım...Birkaç gündür yalnızım, tek başıma ilgileniyorum bebeğimle ama daha iyiyim sanırım...Yalnızlığın verdiği güçsüzlük hissi var ama en azından denetlenme hissinden iyi sanırım...
İnsanların destek olma adına insan psikolojisinden anlamayarak yaptıkları gerçekten anlaşılır gibi değil...Sözde iyilik ediyorlar ama zarardan öte yaptıkları birşey yok...Ben bu dönemde şunu anladım...Anne iyiyse çocukta iyi oluyor...Bu dönemde en önemli destek çocuktan ziyade anneye verilmeli..O da duygusal anlamda olmalı..Fiziksel kısım bir şekilde nasıl olsa halloluyor, olmasa da olur zaten...Anne bu dönemde yeni bir duruma uyum sağlamaya çalışıyor ve bu süreçte korkuları, yetersizlik algıları olabiliyor...Yüreklendirilmeye, cesaretlendirilmeye ve rahatlatılmaya ihtiyacı oluyor...Fakat insanlar nedense akıl vermekten öte bir destek sunamıyorlar...
Kardeşimin eşi doğum yaptı birkaç gün önce..eşime bebeğe değil geline hediye alalım dedim...Esas destek ona gerekli...Artık hamileler dışında lohusalara da farklı gözle bakar oldum..Herkes farklı yaşıyor tabi ama gerçekten zor bir dönemmiş bu dönem...Hiç geçmeyecek gibi geliyor...
Allah tüm annelere hem ruhsal hem fiziksel sağlık versin, güç versin...Bebeklerini de korusun...
merhaba kızlar ,
size sorum olucak, oğlm gece ve gündüz memede uyuyor fakat memeyi bırakıp yatağa koyar koymaz gözleri açıyor , memeyi sürekli ağzında istiyor emmiyorda emsede zaten fazlasını çıkartıyor , emdikten sonra doyduğuna emin olunca yalancı meme versemmi , aslında hiç istemiyorum ama geceleri çok zor oluyor bazen hiç uyumuyor meme hep ağzında olsun öylede olmazki(
yorumları bekliyorum , şimdiden teşekkürler..
Merhabalar...
Doğumları atlattık şükür, şimdi hepimiz yeni yeni sorunlarla boğuşuyoruz...Öğreniyoruz, büyüyoruz bebeklerle birlikte..
Benim oğlum da bugün 18 günlük oldu şükür..Yeni doğan sarılığı yaşadık..Şükür fototerapiye gerek kalmadan geriledi ama bu süreçte epey gerildik..Çünkü sütüm olmadı, bebeğim bu nedenle beslenemedi ve sarılık biraz da bu nedenle ilerledi...Bebeğimi besleyememe düşüncesi çok sarstı beni..Hala sütüm gelmedi tam olarak, sürekli emziriyorum ama sütümle hiç bir öğün doymuyor..Mutlaka takviye yapmam gerekiyor...Ne yapalım...kabullendim artık bu durumu sanırım...Ne yapsam sütüm artmıyor, öyle yetesiye gelmiyor...
Doğum sonrası depresyonu bir yandan yoğun olarak yaşıyorum...Herşey ve herkes farklı gibi geliyor bana...Eşim yabancı, ailem uzakta..Yakınımdakilerin her lafı benim kendi yetersiz anne algımı adeta perçinliyor...Annem doğum sonrası yanımda kalamadı, kv kaldı...Bu da beni iyice gerdi..Bir yabancıyla aynı evde yaşama, üstelik sürekli kontrol edilme durumları beni çok yıprattı...Sürekli ağlama modunda kendimi çocuğumla odama kapadım...Birkaç gündür yalnızım, tek başıma ilgileniyorum bebeğimle ama daha iyiyim sanırım...Yalnızlığın verdiği güçsüzlük hissi var ama en azından denetlenme hissinden iyi sanırım...
İnsanların destek olma adına insan psikolojisinden anlamayarak yaptıkları gerçekten anlaşılır gibi değil...Sözde iyilik ediyorlar ama zarardan öte yaptıkları birşey yok...Ben bu dönemde şunu anladım...Anne iyiyse çocukta iyi oluyor...Bu dönemde en önemli destek çocuktan ziyade anneye verilmeli..O da duygusal anlamda olmalı..Fiziksel kısım bir şekilde nasıl olsa halloluyor, olmasa da olur zaten...Anne bu dönemde yeni bir duruma uyum sağlamaya çalışıyor ve bu süreçte korkuları, yetersizlik algıları olabiliyor...Yüreklendirilmeye, cesaretlendirilmeye ve rahatlatılmaya ihtiyacı oluyor...Fakat insanlar nedense akıl vermekten öte bir destek sunamıyorlar...
Kardeşimin eşi doğum yaptı birkaç gün önce..eşime bebeğe değil geline hediye alalım dedim...Esas destek ona gerekli...Artık hamileler dışında lohusalara da farklı gözle bakar oldum..Herkes farklı yaşıyor tabi ama gerçekten zor bir dönemmiş bu dönem...Hiç geçmeyecek gibi geliyor...
Allah tüm annelere hem ruhsal hem fiziksel sağlık versin, güç versin...Bebeklerini de korusun...
Biraz pompayla fazlasını alabilirsin. Bu arada hiç şikayet etme nazar değmesin ve fışkırsın sütün . Bak burada sütü yetmeyen sütü az olan ya da sütü hiç olmayan onlarca insan var haline şükret. Sağ fazla sütünü at buzluğA. Ya da fazla süt varsa gönder bize :))
şikayet etmiyorum zaten çok şükür sütüm olması tabiki çok güzel ama oğlum akış hızına yetişemiyor ve herseferinde mutlaka 1-2 kez sütü genzine boğazına kaçırıyor kızarıyor zor nefes aldırıyorum bu da korkutuyor beni...yoksa niye çok sütüm var diyecek durumum yok sadece oğluma bişey olacak diye korkuyorum...
bu arada fazlasını zaten difrize atıyorum önden sağmak da mantıklı geldi bunu deniycem
ohhh ne güzel niye ağlıyorsun ya gelmezse gelmesin kafan rahat olur işte.bizimkisi hergün geliyor banyo yaptırıyor,her şeye karışır keşke benimkisi gelmese
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?