2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
Kızlar benim oğlan uyumuyor. Daha doğrusu kucağımda yada koynuma alıp yatarsam uyuyor. Kaldırıp yatağına başka yere koyarsam max yarım saat uyuyup kalkıyor. Anlamıyorum artık. Aç diye geceleri mama veriyorum yine aynı sonuç kucakta uyuyor aman daldı deyip koydum mu yerine hareketlenmeye başlayıp kalkıyor. Ne yapacağım ben. Koynuma alıp yapmaktan korkuyorum daha çok küçük nefesini kesersem diye. Bu böyle gitmez kucakta tutmaktan sırtım omuzlarım ağrıyor artık. Ne biçim anneyim ben ne çocuğumun doyduğunu anlıyorum ne uyutabiliyorum diye düşünmeye başladım artık ((((((((((((((((((

Canım hiç öyle düşünme inan aynı durumdayım. Bunun bizim anneliğimizle ilgisi yok.. Çocuklar büyüdükçe değişim geçiriyorla çok normal zamanla daha farklı da davranmaya başlar.

Benim oğlan da aynı kucağımda uyuyor top gibi rahatsız ama herhangi bir yere yatağına an kucağına filan bıraksam anında uyanıyor. Dediğin gibi yarım saat uyuyor sonra hemen uyanıyor.. benimde sırtımda belimde hal kalmadı geceleri bende mama veriyorum. Normal yani sana özgü bir durum değil korkma..

Ben şöyle bir çare buldum akşamları bir suya batırıp çıkarıyorum sonra emiyor uyuyor 11:30 gibi filan. Sonra gece 3 e kadar uyuyor genelde bayılıp 3 ten 5 e kadar gene 10 dk lık uykularda sürekli sallıyorum sallamayı bırakınca anında uyanıyor ana kucağı yatağın yanında kafamı bile çevirsem anında uyanıyor nasıl hissediyorsa.. 5 te uyuor sonra 6 da tekrar uyanıyor ve 12 ye kadar 10 dklık uykularla beni öldürüyor.. Zamanla düzene girekcektir eminim. 40 ımız çıkmadı daha herkes 40 ı çıkınca düzelir diyor. Gece eğer uykudaysa hiç uyanmadan uyumaya devam etsin diye sütümü sağarak yada mama yaparak yattığı yerde hemen içiriyorum bazen uyanmadan devam ediyor. Ama sabah 5-12 arası 10 dklık uykularla duruyoruz.. Ben de temelli uykususzum çocuk resmen uykusuz uyumamak için her şeyi yapıyor...

Gene ağlıyor ben kaçtım

Herkese selamlar

Allah yardımcımız olsun ne diyeyim ama çok zorlanıyorum sinirlerim yıpranıyor. Sonra böyle düşündüğüm için kendime kızıyorum.
Bizimki sallamayla falan uyumuyor. Kokumu mu istiyor anlamadımki.
Eskiden banyodan sonra 3 saat aralıksız uyurdu. 3 gündür o da kesmiyor max yarım saat sonra açıyor gözleri faltaşı kadar. 10 dk iyiyiz sonra uyku bastırılma başlıyor mızıklanmaya. Koynuma alıp yatıyorum annemi yanıma nöbete dikiyorum. Üstüne falan yuvarlanmayayım diye. Ama bu sefer de ben dalıp gidemiyorum. Hem böyle alışmasını istemiyorum. Hem uyuyalım dinlenelim istiyorum. Bu ne yaman çelişkidir yaaaa. Bugün bugün 26 günlüğünüz umarım 40 mız çıkınca düzelir herşey umarım

Kizlar bizde bugun 28. Gunumuze girdim dun kizim. Oglen 12 den aksam 9 a kadar hic uyumadi devamli memedeydi cektigim an huzursuzlaniyo en son memeyide bu donemlerde uyku aclik problemleri oluyor demekki baksaniZa hepimiz ayni seyleri yasiyoruz sabir deyip sakin sakin avutacagiz bebislerimizi baska caremiz yok Allah guc versin bize

Canım haklısın tabi insanın sinirleri yıpranıyor ama sabırlı ol. biz 33 günlük olduk o yüzden biraz daha rahatlamış sayılırız inan 10 gün önce bende deliriyordum. bizde lohusayız malum o yüzden biraz sabrımızda az sanırım. Ben uykuyu unuttum valla biraz daha sabır canım zamanla daha düzene girecek umutluyum şu an kucağımda keyfi yerinde beyefendinin

Karnı tam doymuyor olabilir mi. Benimki tıka basa midesi dolmadan yatmıyor da :)) dün doktor kontrolü vardı doktor tek seferde 120 cc mamaya kadar verebilirsiniz dedi. Ben de 60 ya da 90 cc veriyordum. meme emmişse iyi 60 tam emmemişse 90 veriyordum demek ki bu bile yetmiyormuş. Bir de 3 haftalık olduktan sonra gaz problemi zirve yaparmış. Önceleri zinco veriyorduk dünden beri neo baby gripte mixture diye bir şurup verdi onukullanıyoruz daha rahat gibi tavsiye ederim. Onların da tek iletişimleri ağlamak. Çok yorucu ve yıpratıcı bir süreç. Özellikle ilk 4 ay . Ama ondan sonra keyif almaya başlıyor insan. Bu zamanlarda insan bir daha asla çocuk yapmam diye düşünüyor. Ben öyle düşünmüştüm açıkçası ve demek ki ancak 9 sene sonra unutabilmişim ki 9 sene sonra sil baştan yapıp bir çocuk daha yaptım. Allahtan aralarında yaş farkı var büyük oğlum her işini kendisi görebiliyor yemeğini bile hazırlıyor bana çok yardımcı. Başka çocuk düşünenlere tavsiyem ( ki bu aralar başka çocuk asla yapmam diye düşünülüyordur ki gayet normal :)) ) büyük çocuğunuz her işini kendi görür hale gelmeden ikinciyi yapmayın . 40 gün sonra düzelir falan diyorlar ama 40. Günde de mucize beklemeyin. 4 aylık olup da ne zaman kaşık maması vermeye başladım işte o zaman en az 6 saat deliksiz uyumaya başlamıştı büyük oğlum. Doktor akşamları iyi uyuması için muhallebi verebilirsin demişti. Ben de markete gidip iç unutmam milupanın sütlü pirinçli kaşık mamasını almıştım o gece 6 saat uyumuştu ve sabah kalktığımda mama kutusuna tapasım gelmişti. Bu günler geçecek meraklanmayın.

Selam anneler bi kaç gündür giremedim kızım rahatsızdı biraz anemisi var kansız yani çok huysuzdu günlerdir allaha şükür iki gündür rahatız 46 günlük olduk büyüyor minik kızım bende onunla büyüyorum yeniden... Sanki bilinçli gülmeye başladı çok sevimli oluyor o güldükçe bütün yorgunluklarım uykusuzlarım hastalıklarım gidiyor onun o minicik gamzeleri benden alıyorr rabbim herkese bu duyguyu yaşatsın inş. Birde bez konusu konuşmuş tek tek alıntı yapamadım ben prima yeni bebek kullanıyordum son aldıgım iki pakette sızdırma sorunu yaşadım prima aktif bebek serisine geçtim 4-9 kilo kullanıyorum şuan bi sıkıntı yaşamadık ıslak mendil olarakda dalin organic kullanıyorum çok çok menunmun ilk günden beri kullanıyorum

bizde 19 günlügüz..aynen annem bana güvenemedigi için aynı odada yatıyoruz malum bebege bişi olur diye....bebegi emzirirken ben bebek emerken karsılıklı uyuyoz...bi ara bi bakıyom bebiş uyumus kac kere oldu...cok sükür memede bogulmadı...uykusuzz günlerr cok zormus ya..eskiden ne güzel saat 12 gibi kalkardım simdii mazi oldu artık sabah saat 5-6 aralıgında kalkıyoz...oy oyyyyyyyyyyy........

Merhaba arkadaşlar özellikle pişik problemi olanlar için yazıyorum mutlaka "Desitin" kullanın bizim 4 bebeğimiz oldu desitin sayesinde hiç pişik derdimiz olmadı. Prima Aktif bebek kullanıyoruz bez olarak yalnız Molfixte denedik ben kavramasını sevmediğim için primaya devam ediyoruz fakat hangi bez olursa olsun biz her alt dğeiştirmede Desitin sürdük ve pişik sorunumuz olmadı.

Ayrıca ben Nuby marka göğüs pompası kullanıyorum, memnunum tavsiye ederim.

14 günlükken düştü göbeğimiz kordonu kalınmış düşmek bilmedi

Teşekkür ederim arkadaşlar ben de prima premium care kullanıyorum 1 numara
pirimalar kipada indirime girmiş 28 den 20 tl ye düşmüş bize bez dayanmıyor aldım stokladım eve
ıslak mendil kullanmıyorum idilin pamuk ve saf sudan yenidoğan bebekler için olan mendilini kullanıyorum memnunum

merhaba kizlar nasilsiniz?uzun zamandir giremiyorum,kizimin asilari,gazi kusmasi vs derken anca girebildim,benim 8 hafta oldu ama hala kanamam var sizin durumlar nasil?

bızım kızın gelışı gıbı herseyı aceleydı
gobegı 5 gunlukken dustu
topuk kanı aldırmaya gıderken gobuşsuzduk

sahı ya dusen gobek baglarını ne yaptınız
yada ne yapacaksınız, bızımkı daha evde duruyo
cesıtlı soylentıler var ama ne yapılmalı pek bılmıyorum

sahı ya dusen gobek baglarını ne yaptınız
yada ne yapacaksınız, bızımkı daha evde duruyo
cesıtlı soylentıler var ama ne yapılmalı pek bılmıyorum

Oğlum 7 yaşında göbeği hala duruyor evde
kızımınkiyle birlikte üniversitenin bahçesine gömücem yarın
cami avlusuna yada çam dibine göm dediler bana

Son düzenleme:

Sağolsun kızlar destekleriniz için gerçekten şimdi daha iyi hissediyorum. Bugün de gaz sancımız tuttu. Kıvrandık öğlene kadar gece nasıl yatırıyorsunuz bebişleri ne ile örtüyorsunuz bnm oğlan çok üstünü açıyor. Sabahları gazı olunca acaba gece mi üşüyor dedi annem.

Evet canım benimki yapt ı2 gün boyunca altını değiştirirken ortamın sıcak olmasına dikkat et ben geceleri altını alırken elektrikli soba açtım ertesi gün geçti karnına sıcak havlu koy geçer korkma

Bizim çocuk doktorumuz kesinlikle mama verme diye tutturdu. Emmeyi bırakır diyor. Ama gündüzleri sürekli memede durursa akşama süt falan kalmıyor bende. Son kontrolde dedim çocuk aç ağlıyor geceleri 1 kerelik mama veriyorum 1 ölçek dedim 35 ml kadar. Daha fazlasını verme dedi. Herkesin Dr U farklı konuşuyor. Valla içim rahatlasın diye midir nedir Dr U değiştirmeyi bile düşündüm.

2. Çocuk muuuuuuu. oooooooooo
Sezeryandan sonra çok sıkıntı çektim ben başta gözümü o korkuttu. Ama tek çocuk hiç çocuk derler. Bnm de abimle ilişkim çok iyidir. O yüzden mutlaka bi kardeşi olsun isterim. Eşime kalsa 2 yıl sonra hemen istiyor. Bnm gözüm 4-5 seneden önce almaz sanırım. Ama yaş şimdi 28. 35 ten sonra da bu tempo çekilir mi bilmiyorum (((((

Son düzenleme:

Canım benim sağol bende dikkat edeyim sıcak havluda koyayım inşallah geçer kıymetlilerimiz bebişlerimiz insan korkuyor:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…