2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
Kizlar herkese selam
Sizin yazdiklarinizi okumak inanin terapilerin en guzeli. Allah hepinizden razi olsun. Yasadiklarimin sizleron de yaadigi seyler olugunu gorunce bu surein noral oldugunu kabulleniyorum. Bebegim premature ddogdugundan ilk gunler uyanmiyoru ok sessizdi simdi ise her seye tepki veriyor e haliyle tepksi aglamakoluyor. Ben oook korkuyordum ama artik yavastan alismya babasladim. Uyku sorunlari devam edior ve bir de ailelerin surekli ynimzda olnasibeni de esimi de germeye basladi. Sukr ylnz degilim ama sikilmaya baslior insan.
Sizlere soracagim bir sey var. Nirmal dogum yaptim ve 39.ggundeyiz. ilk gunden beri cok fazla kanamm olmadi. Diksltim iyilesti. İdrarda mikrop ta ikmadi ama kanamam 20gune kadar suru onra durdu yine basladi hala var ama cok hafif aranizda boyle bir sey yasayan var mi, normal mi bu
Hepinize kolayliklar, allah yavrularinizi bagislain

merhaba anneler çok şükür sağlıklı bir erkek bebğim oldu bugün de tam 30 günü geride bırktık tek sıkıntımız bebeğimin yüzünde isilik şeklinde kızarıklıklar var ve doktor bunun normAL olduğunu söylüyor bazen bakıyorum geçmiş sonra bi bakıyorum yüzünün neredeyse tamamı kızarık bu şekilde sıkıntı yaşayan varmı???

Son düzenleme:
Uyumak istiyorum ( anlayis istiyorum ama esim hic anlayis gostermiyo disari cikiyor ben evde kapali kaliyorum hic dusunmuyor moralim sifir ((

Kızlar nasılsınız? Bebişler nasıl? Allaha şükür biz iyiyiz ama cuma öğleden sonradan beri bebişimin kakası yeşil birde sümüksü şeyler gördüm kayınvalidemdeyim apartmanda ebe var ona gösterdim az önce içinde sümksü şeyler olduğu için mutlaka göster dedi yarın 2 de randevunuz var inşallah önemli biley değildir.
Smone canım sıcak havlu koydum bebişide sıcak tuttum ama geçmedi ebede sadece yeşil kaka olsa üşüttüm derim ama sümüksü kıvam enfeksiyon belirtisi olabilir dedi onun için bir göstereceğim

Canim benimde 20 gun surdu sonra 5 gun falan olmadim sonrasinda yeniden basladi simdi 36 gunluguz damla damla kanamam var yani normal bu yasadiklarimiz

Oglumdada cikiyo isilik gibi sicaktan oluyo ama agzinin etrafindaki ve cenesindeki kizariklar anne sutunden oluyo emerken agzindan akinca oyle kizariklikoluyo

Bebegim tam 41 gunluk oldu, dune kadar gayet sakin siddetli aglamayan bir bebekti, dun kirkini ucurmak icin disari ciktik ondan sanirim resmen huyu degisti, uyumuyor, surekli mizmiz ya da aglar vaziyette, anneannem soylemis " erkek bebek cok gazlanir, Ben disari cikalim dendiginde ödüm patlardi" demis, Peki gazlanacak diye disari cikmiyacak miyiz yaz bebegi bunlar evde durulmazki, ya da gaz icin ne yapabiliriz? Ben Humana sut artirici iciyorum birde simdi esime Humana rezene aldirdim onu icsem iyi gelir mi acaba? Sizde durum nasil?

Bnmde oğlumda baya isilik var cnm yanaklarda idi sonra boynuna ve ensesine yayıldı Dr sıcaktan olur sütünü sür dedi. Yanaklar geçti şimdi ama boynu ve ensesinde çok var. Ben şampuandan şüphelendim sebamed kullanıyordum bir de bübchen aldım bakalım onu deneyeceğim. Bi arkadaş ilaç kullandığından bahsetmişti isilik için. Ama ismini hatırlamıyorum cnm.

Biz daha 26 günlüğüz ama dün dışarı çıktık. Arabada küp gibi uyuyan çocuk dönüş yolunda daha ağlamaya başladı. Eve geldik 7 gibi gece 1 e kadar katılana kadar ağladı memeden ayrılınca narsan uyutamadım. 1 de artık bayıldı yorgunluktan da uyudu. Sabah 5 e kadar çıtını çıkarmadı. Gazdan mıdır bilmiyorum ama.

Evet canim buyuk ihtimalle gazdan, buyukler buna cocuga yel girdi diyor :) amannnn napicaz yaaa disari cikmadanda olmazki, bizimkisi 41 gundur yavrum usluydu dun bi ciktik aynen surekli mizmiz ve agladi. 3-4 ay bitene kadar cekecez sanirim.

bende sebamed kullanıyorum ondan mı oldu acaba yada kullandığımız deterjandan mı hacı şakirin sabun tozunu kullanıyorum

Ebecik cevabn icin tesekkurler. Ben de noml diye dusunuodum ama sorayim dedim icim rahatladi.sag ol
Kizlar benim bebegim sakindi ama c.tesi gunnden beri aksamlari1saatlik aglamlari oluo.huzursuz boyle.bir yerine bii oldu diye cok korkuyorum ama susuyo sonra ama agldiginda emirsem, emzik versem, sallasm ne yapasam susmyo ve cok siddetli aglio. Bi yerne bi mi oldu diye yoklayip duruyorumgazini cikariyorum, karni tok alti temz.afai yiycem. Siz napiyosunuzbu durumda

Evet canim buyuk ihtimalle gazdan, buyukler buna cocuga yel girdi diyor :) amannnn napicaz yaaa disari cikmadanda olmazki, bizimkisi 41 gundur yavrum usluydu dun bi ciktik aynen surekli mizmiz ve agladi. 3-4 ay bitene kadar cekecez sanirim.

Ben çok bunaldım bekleyemedim kırk çıkana kadar :) Allah tan yaz bebeği doğurduk yoksa kışın kafayı yerdim sanırım:) evet bu yel girme konusundan bana da bahsetmişlerdi. Ben oğlumun edepsizliğine yordum annesine bi para harcatmadı :)

bende sebamed kullanıyorum ondan mı oldu acaba yada kullandığımız deterjandan mı hacı şakirin sabun tozunu kullanıyorum

Aynı cnm B'nde hacı Şakir granül kullanıyorum. Ya bizim isilikler sanki vücudunun aşağısına doğru ilerliyor. Annem isilik değil birşey çıkarıyor bu çocuk diyor ama bilemedim. Deterjanı da mı değiştirsek acaba ???

Ben bebeğime sudocrem kullanıyorum hem pişikleri önlüyor hemde isilikleri herseye iyi geliyor anlayacagınız

kızlar bugün bizde 27 günlük olduk. Tek derdim uykusuzluk yavrum sürekli meme istiyor başka hiç bir sıkıntımız yok çok şükür altı pislenince bile ağlamıyor yeter ki emsin Biz sürekli dışarı çıkıyoruz ben evde kapalı duramıyorum arada daral geliyor zaten lohusalıktan mıdır nedir boğulacakmış gibi oluyorum sıcak basıyor. Aşımızıda az kaldı yaptıranlarda yan etki oldu mu acaba ateş filan?

canım bebekler doğarken annesine 'babamın parasına sana yedirtmem' dermiş... biz de tatildeyiz sonuç ne zaman bişi alçak olsam sıpa uyanıveriyor.. geçen alışveriş merkezinde tam kıyafet deniyorum bastı yaygarayı.. acıkınca deliriyor çocuk.. Antalya sokaklarında bir köşede bebek emziren birini görürseniz kan ter içinde hahhh işte o benim

o isilikler bizde de var doktor bebek egzaması dedi.. aşağılara inmedi bizim ki.. yıkarken sebamed şampuan falan ondan sürüyorum kuruttu baya şimdi de bebek yağı sürüyorum.. valla doktor hametan falan yazdı ondan alıp sürcem bu gidişle.. kendi kendine geçmedi çünkü..

tatilimizinde bugün 3. günü şükür bir sıkıntımız yok.. darısı herkesin başına.. millet havuzda biz odada babamızı bekliyoruz bakalım gelince takılcaz...

bugün 28 günlük oldu kızım.doğduğunun 3. günü sarılık takipleri için hastaneye gitmeye başladık.1haftalıktı çiflikte kahvaltıya gittik.15günlükken uçağa bindik izmire geldik ailemin tanına.uçaktaki bütün bebek ve çocuklar ağlarken benim kuzum uyuyordu.son 15 gündür de karşıyakada çarşı turu,vapur sefası,kordonda gezinti yapıyoruz.hatta laf aramızda direniş çadırlarında emzirme deneyimimiz oldu. yani sakınmayın çıkarın kuzuları.onlar da havalansın anneler de.öpüyoruz hepinizi.

selam kızlar nasılsınızzz...

kızlar ben bişi sorcaktım ya doğum yapan arkadaşlarda bebeği kakasını yaparken ıkınan ve zorlanan varmı bizimki yapıo ama çok ıkınıyo ve zorlanıyo..bacak jimlastiği ve poposuna masaj yapıorum ama sürekli oluyo..

Son düzenleme:

Canım bence emzirme tekniğinden kaynaklı galiba bebek memenin sadece ucunu ağzına aldığı için oluyor yaraların benimde ilk 1 hafta çok hafif oldu ilk emzirmemden hemen sonra lonolin adlı kremi kullanmaya başladım birde evin içinde göğüslerim hep dışarda oğlum emdikten sonra sütümle ıslatıyorum kuruyana kadar açıkta bırakıyorum kuruduktan sonra kapatıyorum bunu biri tavsiye etmişti kurumadan kapatma göğüslerini

Uyumak istiyorum ( anlayis istiyorum ama esim hic anlayis gostermiyo disari cikiyor ben evde kapali kaliyorum hic dusunmuyor moralim sifir ((

Benim eşimde aynı zaten hafta içi çalışıyor 9 da anca geliyor eve gece o uyanmasın diye bebeğe başka odada bakıyorum birde hafta sonu dışarı çıkmak istiyor bu hafta ben ağlayınca akşama kadar bekledi akşam yine yalvar yakar balığa gitti

Yok canım benimkindede vardı sümüksü şeyler geçti 2 günde ben nettende araştırdım bunun için dr antibiyotik tarzı ilaç verse bile kullanmayın geçer demişler o yüzden hiç gidip sormadım dr korkma 1 hafta bile sürebiliyormuş bazen

Canım benimkide 7-9 arası akşamları kıyameti koparıyor karnı tok gazı yok meme bile emmiyor sinirden bugün annem söyle 40 çıkana kadar bebek anne babasına şefaat için Allah diye ağlarmış sebebi yokmuş yani korkma zaten 2 saat sonra uyuyor kendiliğinden yapacak bişey yok

Ben varım canım hatta kulak çubuğunu zeytinyağına batırıp poposuna hafif sokuyorum hem gazını hem kakasını yapıyor gece 4 ten sabah 8 kadar ıkınıyor her gün azıcık zor yapıyor dr bio gia damla verdi onu kullanıyorum zamanla geçer bağısakları kuvvetlenecek dedi inşallah

Evet canım bende çok araştırdım okudum o bahsettiğin antibiyotik yazısını bağırsak ayrasını bozaniliyomuş ilaç. Aslında bende hiç ilaç taraftarı değilim bebişimin Allaha şükür sıkıntısıda yok ne ateş ne kusma gayet nırmal apartmandaki ebe korkuttu beni neyse zaten bugün minnakımın aşısıda var 30 günlük olduk bir soralım doktora kilosu falan nasıl bakalım. Anne sütü alıyor sadece merak ediyorum kilo alımı nasıl dr takviyeye ihtiyaç duyacak mı gelince haber veririm imşallah güzel haberlerle:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…