- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #39.221
Hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz kızlar
kalça ultarsonu için size ne zaman dediler bazıları 1 aylıkken diyor bazıları 3 aydan sonra diyor kafamız karıştı
size sorayım dedim
canım biz bir haftaya yakın süredir fön makinesi ile uyuyoruz :) hemde tüm gün.... gece hariç....
kalça ultarsonu için size ne zaman dediler bazıları 1 aylıkken diyor bazıları 3 aydan sonra diyor kafamız karıştı
size sorayım dedim
biz en iyisi deterjanı değiştirelim olabilir hacı şakir den kaynaklı belki bebeklerimizin tenine iyi gelmiyodur
canım benim bebeğimde öyleBenim kizimda aksam 4-9 arasi bi tuhaf oluyo meme istiyor veriyor sut cokta gelsenaxda gelsenhuysuzlaniyor agliyor memeyi itiyor aloyorum ayakta gezdiriyorum meme araniyor ayakta emziriyorum pisss piss diye diye uyuyo 5 dk sonra heri kalkiyor gazini cikariyorum altini degistiriyorum nagife deli gibi esniyor yavrum uykusu var uyuyamiyor 9 da uyuyo rahatliyo cocugum duzelirmiki kizlar cok yoruluyorm...
artık bu duruma bende o kadar kızıyorumki çocuk olduğundan beri o rahata kavuştu ben dünyadan koptum çay içme muhabbetinden bıktım annem vardı yanımda 36 gün sonra kardeşim geldi hep dışarı çıktı bizimde pazar günü 40 mızdı kardeşimle hallettk bebeğin banyosunu ona hiç bir iş yaptırmadık kahvaltı falan hepsi bende duşumu alıyım dedim demezmi ben çay içmeye çıkıyım hazırlnana kdr göndermedim sabhtan dörde kadr oturmadan hazırlandım saat kaç oldu boşuna tuttun beni evde demezmi uff bende dedim sadace bunu mu düşünüyorsun sen.pskoljim berbatcnm ben sezeryan oldum sezeryanda fazla kanama olmaz mı hemşire söylemişti. bende 22.günümdeyim ara ara oluyor hala kanamam.
benim kızımın yüzünde de çıktı isilik. internette ya sıcaktan ya öpmekten olur yazıyordu. hava çok sıcak olmadığı için şu sıralar bizde öpmeye yorduk. babannesi sağolsun ben öpmeye kıyamazken o şapur şupur öptüğünden oldu herhalde. dün söyledim öpmekten oluyormuş öpmeyin diye o da aman kimse öpmesin öpmeyin diye tembihliyor senden başka öpen yok diyesim geldi...
benim eşimde farksız degıl yani... c.tesi evdeydi kahvaltıdan sonra bebeği o tuttu ben bulaşıkla felan uğraştım. ben işimi bitirip geldim bu ne böyle saat 1 oldu ben bişi anlamadım daha doğru düzgün çay bile içemedim diye. ben dedim hergün böyleyim...
bi de adam dışarı çıkmaya bahane arıyor ben bi gidip şunu alayım bunu getireyim şuraya uğrayım diyor hepsi aynı herhalde bunların. ben pek karışmıyorum gitsin evde suratsız oturacağına...
Canım tamamen mamayla besliyorum günde sadece 10 ml kadar geliyor benim bebeğimde akşam saatlerinde çok uyanık kalıyor gaz sancıları oluyor kabizlık oluyordu mamasına zeytnyağ koyuyorum çok iyi geliyorSlm kızlar sizinle deneyimimi paylaşayım dedim bebeğim 3 haftalıkken falan akşam 7-9 arası çok ağladığı için kv mama verelim çocuk aç dedi halbuki ben emziriyorum ve sütüm geliyordu ertesi gün yine aynı şey oldu taktı kafaya kv aç bu çocuk mama ver dedi durdu bizde ertesi gün dr gittik sütüm doyurmuyor galiba akşamları çok ağlıyor dedik tarttı 1 haftada 200 gr almış hayır yeterli ama çok sıkışırsan ver dedii kv ısrarı üzerine verdik 1 saat daha ağladı sustu uyudu ben mamadan zannettim 4-5 kez aynı saatte ağlayınca mama yapıp verdim 7-8 arası dün dr 1100 gr almış çok iyi diyince ağlasada mama vermeyi keseyim dedim zaten mama versemde ağlıyor vermesemde ağlıyor birde üstüne mama saati gelince memeyi emmek istemedi göğsüm süt dolu emmiyor kv gelmiş aman olsun mama veriver demezmi bağırdım herkes bu sütü bulmak için neler çekiyor ağlasa vermiycem 2-3 güne unutur dedim suratını buruşturdu gitti akşam zoraki ağlaya ağlaya emdi aynı saatinde uyudu hakikaten kv kalsam sabah bile mama verdirecekti bebek ağlıyor diye ne gerizekalı yya bebek bu ağlar dedikçe aç bu diyip durdu dün aldığı kiloyu duyunca hiç sesi çıkmıyor uyuz kimsenin ağzına bakıp iş yapmıycaksın bebek hemen biberona alışıyor üstelik önce emzirdin sonra biberon verip yine emzirdim ona rağmen 3 günde memeyi emmek zor gelmeye başladı kendininz göğsünüzü sıktığınızda süt geliyorsa bebek aç olduğundan değil keyfi ağlıyor benimki her akşam 7-9 arası standart ağlıyor yapacak bişey yok
Merhabalar
Lavinyam ve ben 40ımızı tamamladık allahıma şükürler olsun her gün yeni bir şeyler öğreniyoruz en çok aç iken ağlıyor kuzum ama tabi bakalım daha ne davranışlarını öğreneceğiz.
Biz bu arada bursaya geldik 2 gündür yerleşme telaşındayız eğer bursalı anneler varsa aramızda iletişime geçmek isterim zira çocuk doktoru arıyorum deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
umarım keyifler yerindedir yanlız bakanlar nasıl baş ediyor?
hepinize mutlu günler
Canım biz 15 günlükken duyma testine gittik 1 aylıkken görme muaynesi yapılıyor 3 aylıkta kalça ultrasonu dedilerBiz 1 aylık olduk ama gözünü anne karnında çizmiş oğlum enfeksiyon olmuştu 1 hafta sonra geçti ama bu pazar yine şişmiş gözümüz o yüzden dr 2 hafta sonra bakalım size dedi.çocuk hastanelerine haftada 1 gün göz dr geliyor hiç sıra olmuyor ben çanakkaledeyim salı günleri çocuğa geliyor dr ve sadece yeni doğan bebek ve çocuklara bakıyor sizin şehirlerde de varsa bu uygulama sorun bence hiç sıra derdiniz olmaz çok rahat
Bu sesi kaç dk dinletiyorsunuz birde aynı anda sallıyor musunuz? Bnm oğlana denedim bugün sesi duyunca açtı gözleri kocaman ses nereden geliyor diye dinliyor. Hiç uyumaya niyeti olmuyor yani. Siz nasıl yapıyorsunuz merak ettim
Dakikası yok bebeğin uyuyana kadar dinletiyosun
ilk başta gözünü açar kızımda duyunca şaşırıyor sonra sakinleşip uyuyor elektirik süpürgeside aynı etkiyi gösteriyor
Bizim Dr muz 1 aylıkken dedi cuma randevu aldık gideceğiz.
Aylık aşıyı yaptıran var mı hanımlar ateş ürtiker falan oluyor mu ?
Selamlar...
Geçmişi okumaya zamanım olmadı, o nedenle belki tekrar içeren bir soru olacak ama yardım ederseniz sevinirim..
Benim bebeğim bugün 21 günlük oldu...Sütüm yetmediği için mama ile destek oluyorum..
Takviye yapanlar acaba mamayı nasıl veriyorlar...Yani emzirmeden önce mi sonra mı...
Doktorum öğün mantığıyla ver dedi..Yani bir öğün anne sütüyle besliyorsan diğer öğün mama ver dedi..Ama dediğini yapamadım, çünkü sütüm bir öğünlük doyurmuyor bebeğimin karnını...
Aptamil kullanıyordum ama üç gündür bebeğim çok az kakaya çıkmaya başladı...Ve çıkamadığı için sürekli gergin, sıkıntısı oluyor...Bugün Hipp diye bir mama aldım..Mama değişikliğinin yararı olabileceğini okumuştum nette bir yerde...ama hala gergin yavrum benim..Uykuya geçemiyor gün içinde...
Benimle benzer tecrübeler yada durumlar yaşayanlar yardımcı oluresa sevinirinm..Nasıl bir beslenme düzeni takip etmeliyim..Mamam değişiminde doğru bir karar mı vermişim...Gaz sıkıntısını yani tuvalete çıkamamayı nasıl halledebilirim...
Cevaplar için şimdiden teşekkürler...
size sorayım dedim
enazaranızda çalışan varmı işe dönecekler kim bakacak minikleinize benimde bir ağustos iş başı kv bakcak sorcaz bakarsa tabi ben yıllık ızınimi kullanıp eylül de iş başı yapıcam yasada çıkmadı bakalım zolu günler bizi bekler
ben emziği zıor bela alıştırdım ama en azınndan beni emzik gibi kullanmayı bırktımerhaba kızlar ,
size sorum olucak, oğlm gece ve gündüz memede uyuyor fakat memeyi bırakıp yatağa koyar koymaz gözleri açıyor , memeyi sürekli ağzında istiyor emmiyorda emsede zaten fazlasını çıkartıyor , emdikten sonra doyduğuna emin olunca yalancı meme versemmi , aslında hiç istemiyorum ama geceleri çok zor oluyor bazen hiç uyumuyor meme hep ağzında olsun öylede olmazki(
yorumları bekliyorum , şimdiden teşekkürler..
bende verdim ama o suratını görünce hayatta vermem birdahakızım hıckırıyor dıye kayınvalıde bı kasık lımonlu su vermeye kalktı
bende ızın vermedım vermem ole lımon fln cocuguma dedım cadılık yaptım
ıyı mı yapmısım sızce
aptamil al cnm ben şlk dönem mecbur kalınca onu vermiştimselam ben de en iyi mama diye aptamil i düşünürdüm hep, algı olayı sanırım doğum öncesi de gerekirse sadece milupa aptamil veririm diodum.. günde 1 kez kandırmak için veriyorum ben de mama, ama ülker nutradefense, dr önerdi.. çevremden de duyduklarım milupa çok gaz ve kabızlık yapıyormuş.. nutradefense den memnunum tavsiye edebilirim..
bu arada öncesinde mutlaka emziriyorum, önce mama verirsen emmez dio annem..
sevgiler
size sorayım dedim
Merhabalar
Lavinyam ve ben 40ımızı tamamladık allahıma şükürler olsun her gün yeni bir şeyler öğreniyoruz en çok aç iken ağlıyor kuzum ama tabi bakalım daha ne davranışlarını öğreneceğiz.
Biz bu arada bursaya geldik 2 gündür yerleşme telaşındayız eğer bursalı anneler varsa aramızda iletişime geçmek isterim zira çocuk doktoru arıyorum deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
umarım keyifler yerindedir yanlız bakanlar nasıl baş ediyor?
hepinize mutlu günler
benim kızımdada oluyor isilik emerken hele cebelleşiyor daha çok beliriyor sıkıntı mı yapıyor ne tırnaklarını kestim uyurken miik minik çok korktum acıtcam diye birde tek banyo yaptırabilsem hergün yıkıcamda kulagına kaçar burnuna kaçar korkuyorum
Canım biz 2 keredir bübchen nin sabunu ile yıkıyoruz oğlanı bide annem güzel keseledi isilikleri söndüler iyice kaybolmak üzereler
Sen ne alemdesin merak ettim ?
Bana hemşire 1 yaşında göz muaynesi var dedi 1 aylıkken de mi yapılıyor salı günü çocuk hastanesine mi geliyor internetten randevu alsak yer bulamazmıyız acaba
afacana bak anne karnında bile kıpır kıpırmış demekgeçer inşallah en kısa sürede
çocuk doktoru olaraka kime götürüyorsun yada duyduğun iyi bir doktor var mı
bana doğum yaptığım hastane 1 aylıkken kalça ultrasonu için gün verdi uzak diye oraya götürmek istemedim
burada gittik daha erken dediler 3 aylıkken gidicez artık ultrasonda devlet hastanesinde bakılıyormuş yukarıda yokmuş
Riskli durumlarda ilk 1 ayda yapılması gerekiyormuş yoksa 3 aylıkken miş hemşire yerine oturması gerekir dedi
biz aşımızı olduk yan etki yapmadı
Cnm su kaçmamasının imkanı yok:) yada bizimki çok sıpa kollarını yalıyor sürekli banyo yaparken sabun bile yuttu bence :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?