2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
Hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz kızlar
kalça ultarsonu için size ne zaman dediler bazıları 1 aylıkken diyor bazıları 3 aydan sonra diyor kafamız karıştı
size sorayım dedim

Canım biz 15 günlükken duyma testine gittik 1 aylıkken görme muaynesi yapılıyor 3 aylıkta kalça ultrasonu dedilerBiz 1 aylık olduk ama gözünü anne karnında çizmiş oğlum enfeksiyon olmuştu 1 hafta sonra geçti ama bu pazar yine şişmiş gözümüz o yüzden dr 2 hafta sonra bakalım size dedi.çocuk hastanelerine haftada 1 gün göz dr geliyor hiç sıra olmuyor ben çanakkaledeyim salı günleri çocuğa geliyor dr ve sadece yeni doğan bebek ve çocuklara bakıyor sizin şehirlerde de varsa bu uygulama sorun bence hiç sıra derdiniz olmaz çok rahat

canım biz bir haftaya yakın süredir fön makinesi ile uyuyoruz :) hemde tüm gün.... gece hariç....

Bu sesi kaç dk dinletiyorsunuz birde aynı anda sallıyor musunuz? Bnm oğlana denedim bugün sesi duyunca açtı gözleri kocaman ses nereden geliyor diye dinliyor. Hiç uyumaya niyeti olmuyor yani. Siz nasıl yapıyorsunuz merak ettim.

kalça ultarsonu için size ne zaman dediler bazıları 1 aylıkken diyor bazıları 3 aydan sonra diyor kafamız karıştı
size sorayım dedim

Bizim Dr muz 1 aylıkken dedi cuma randevu aldık gideceğiz.

Aylık aşıyı yaptıran var mı hanımlar ateş ürtiker falan oluyor mu ?

canım benim bebeğimde öyle

artık bu duruma bende o kadar kızıyorumki çocuk olduğundan beri o rahata kavuştu ben dünyadan koptum çay içme muhabbetinden bıktım annem vardı yanımda 36 gün sonra kardeşim geldi hep dışarı çıktı bizimde pazar günü 40 mızdı kardeşimle hallettk bebeğin banyosunu ona hiç bir iş yaptırmadık kahvaltı falan hepsi bende duşumu alıyım dedim demezmi ben çay içmeye çıkıyım hazırlnana kdr göndermedim sabhtan dörde kadr oturmadan hazırlandım saat kaç oldu boşuna tuttun beni evde demezmi uff bende dedim sadace bunu mu düşünüyorsun sen.pskoljim berbat
Birde karışıyorlar dimi çocuk neden ağlıyor öyle yap böyle yap diye yeter dedim bırakır giderim sana bütün gün
Canım tamamen mamayla besliyorum günde sadece 10 ml kadar geliyor benim bebeğimde akşam saatlerinde çok uyanık kalıyor gaz sancıları oluyor kabizlık oluyordu mamasına zeytnyağ koyuyorum çok iyi geliyor

Çok yorgunum kızlar annem gideli 6 gün oldu geceleri annem bakıyordu bebeğime emzirmediğim için şimdi hem gece hem gündz uyuyamıyorum deprsyondn dolayı gündz çocuk uyusa bile sıkıtndan uyuyamıyorum şu çok başım ağrıyor bebeğim uyandıkça kardeşim gidip bkıyor şu an kalkıcak halim yok kocam dışarda çayda ne kadar rahatlar kardeşim yanımda diye ona güveniyor erkek olmak iyimiş .. Hala dikşlerim sızlıyor zaten

canım ben bursadayım oncelıkle hosgeldın
doktor alternatıf bende bakıyorum
suan rentıpta doguma gıren cocuk doktoruna devam edıyorum
ama duydumkı bursanın cocuk hastanesının bashekımı gecmıs rentıpa
vedat mı neymıs ısmı sanırım
pzt gıttıgımde tam adını sorarım ıyı dıyorlar
bende ona gecerım belkı bakalım..

Bana hemşire 1 yaşında göz muaynesi var dedi 1 aylıkken de mi yapılıyor salı günü çocuk hastanesine mi geliyor internetten randevu alsak yer bulamazmıyız acaba
afacana bak anne karnında bile kıpır kıpırmış demek geçer inşallah en kısa sürede
çocuk doktoru olaraka kime götürüyorsun yada duyduğun iyi bir doktor var mı
bana doğum yaptığım hastane 1 aylıkken kalça ultrasonu için gün verdi uzak diye oraya götürmek istemedim
burada gittik daha erken dediler 3 aylıkken gidicez artık ultrasonda devlet hastanesinde bakılıyormuş yukarıda yokmuş

Riskli durumlarda ilk 1 ayda yapılması gerekiyormuş yoksa 3 aylıkken miş hemşire yerine oturması gerekir dedi
biz aşımızı olduk yan etki yapmadı

selam ben de en iyi mama diye aptamil i düşünürdüm hep, algı olayı sanırım doğum öncesi de gerekirse sadece milupa aptamil veririm diodum.. günde 1 kez kandırmak için veriyorum ben de mama, ama ülker nutradefense, dr önerdi.. çevremden de duyduklarım milupa çok gaz ve kabızlık yapıyormuş.. nutradefense den memnunum tavsiye edebilirim..

bu arada öncesinde mutlaka emziriyorum, önce mama verirsen emmez dio annem..

sevgiler

size sorayım dedim

bizim ilk ay sonunda olacak, hebatit aşısı da kalça usg si de..

bir de biz yoğun bakımda kaldığımız için abr işitme testi de yaptırıcaz yaptıran var mı, istanbulda nerede yaptırdınız.. yeditepe düşünüyorum eve yakın diye ama bilemedim.. tavsiye edebilecek olan var mı hastane?

enaz
30 temmuz iznim bitiyor
kv bakacak ama çok maklietli olacak ve bize uzak kv.
arabamız benzinli 700 tl sadece benzin parası
gaz taktırsak 500 tl :s
çocukta yollarda perişan olacak
işten çıkarsam da geçinemeyiiz kafayı yemek üzereyiz.

ben emziği zıor bela alıştırdım ama en azınndan beni emzik gibi kullanmayı bırktı

kızım hıckırıyor dıye kayınvalıde bı kasık lımonlu su vermeye kalktı
bende ızın vermedım vermem ole lımon fln cocuguma dedım cadılık yaptım
ıyı mı yapmısım sızce
bende verdim ama o suratını görünce hayatta vermem birdaha

aptamil al cnm ben şlk dönem mecbur kalınca onu vermiştim

milupa yada bebelac ii değil

size sorayım dedim

biz 35 günlükken yaptırdık basit bir şey sorun çıkmadı.. ama bir arkadaşa 28 günlük 1 aylık olmamış diye yaptırmamış doktor.. 2. ay için sağlık ocağındaki aşıları yaptırdığınız gün getirin aynı gün rota virüs aşısını da yapalım dedi.. doğum tarihi 26 nisan. 1. ay aşı 27 mayıs 2. aşı için 10 temmuz verdi ebe.. niye öyle yaptı anlamadım sizin tarihler nasıl?

bu arada bizim oğlan nerdeyse akşama kadar araba ve bebek arabasıyla seyahat halinde sürekli uyuyor sadece acıkınca ağlıyor sonra yine uyuyor gece uyumaları da değişmedi. 11 gibi banyo yaptırıp yatırıyoruz gece 4 de bir de 7 de uyanıyor.. sonra 10-11 gibi uyuyp 13-14 gibi uyanıyor.. yani bu çocuk arabada gezerken uyanık olduğu halde uyuyor gibi.. mesela saat 10 da yattı 13 de kalktı karnı doydu hemen yine uyuyor.. yani bu bebek arabasıyla gezerken uyuyor gibi yapıyor sanırım.. çok ilginç bişi.. arabada uyuduğu uykuyu saymıyor sanırım.. ya da pusetle gezmek falan yoruyor çocuğu.. sürekli uyuyor diye korktum hatta gece uyumaz ya da beynine bişi mi oluyor diye ama gayet mutlu gözüküyor... bu gezmeler sayesinde kakasını daha rahat yapmaya başladı.. imkanı olan alsın bebek arabasını tin tin gezsin valla... hem kilolara iyi hem bebeklere.. onların da değişikliğe temiz havaya ihtiyacı oluyor.. kaş-kalkan da hiç ama hiç düzgün yürüycek yer yok, hazır gelmişken sık sık dışarı çıkıyoruz oğluşla bol bol alışveriş yapıyoruz.. 3-6 ay arası kıyafet tulumlar aldık.. marks&spencer da indirim var imkanı olup bakacaklar varsa.. 5 li uzun kollu iç zıbınlar 40 tl.. kot şortlu bir takım aldık 40 tl.. bugün tekrar bakıcam, bir kaç parça daha bir şey alıcam.. dün giydirdim hatta büyük ama bayrama tam olur inş.

kanama durumum da benim şöyle bilmem normal mi.. 20. gün kesildi.. sonra 37 gün 3-4 gün süren çok ama çok az lekelenmelerim oldu( adet oldum sanırım) .. pat dün dolaşırken 47. gün de bir damla kadar daha lekelenme oldu.. devamı yok.. böyle her an olacak diye panikliyorum valla.. az da olsa tedirgin oluyorum..

ashanur bebeğin maşallah anne karnında bile çok hareketliymiş.. ben eldivenleri 15. gün sonra çıkardım saçlarını çekmek dışında bişi yapmadı şimdi de kulaklarını asılmayı öğrendi.. hatta bugün ayağını yakaladı eliyle.. eliyle sürekli bişileri tutmak istiyor uyurken bile o yüzden uyku oyuncağı almayı düşünüyorum.. alan var mı? tavsiye ya da? ses çıkarmasını çok istemiyorum ama..

çok yazdık herkese sevgiler bebeklerle musmutlu günler geceler diliyorum...

bizimde dun kırkımız çıktı ve direk attık kendimizi dışarı bu arada bende bursadayım yardımcı olmak isterim eşim çok hassas araştırdı özel hastanede bir dr ile ilk başlangıcımızı yaptık iyi en azından bizi rahatlattı tecrübesiz ve ilk olmanın heyecanını anladı rahatlatı bizi özel msj atabilirmiyim mesaj hakkıma bkayım

slm kızlar nasılsınız herkeste aynı durumlar söz konusu

ben alıştım artık ya ağlamasınada fırsat veriyorum çogu zaman ana kucağına koyup ninni açıp işimi hallediyorum
ev işide çok glen giden düzenli olmak zorunda kendi ihtiyaclarımız çamaşır yemek bilmem ne çok yorucu ve akşam nsıl oluyor bilmiyorum

ıkınma oluyor illaki her beebk gibi ben çok zorlandığını görünce emziğine zeyitnyağı damlatıp veriyorum rahatlasın diye
günde 3 kez yaptığı oluyor bir kez de bazı bebeklrr 7 gün yapmadığıda oluyormuş öylededi komşumuz benim 7 gün yapmadan geçti dedi herkesin yapısı farklı karnına bebek yağı ile masaj yapıyorum yüz yüztü yatırıyorum

belli saatlerde ağlama krzi bizimde oulyr akşam 8 ile on bucuk arası ama artık yoruyorum onu masajla kucakla konuşarak emzirip direk sallıyorum beşiğinde zoranıyorum ana kucağı çok işme yaradı memede uyma gibi bir alışkanlığımız yok hiç iyide olmadı zorlanırdım işe gideceğim için

bende gece veriyorum aptamil rahat uyuyor ve bende dinlenmiş oluyorum sütümü verdiğimde dalamıyor gece vede saat bşı uyanıyor hem ev işi hem bebek gün içinde dermanım kalmıyor tek başıma zor sütümü sağıyorm çok azda olsa gğüsleriim rahatlatıyorum sıkıştığımda sağdığımı veriyorum kendimce çözüm buluyorum gerçekten yorucu oluyor

kırkımızıda uçurduk gezmemize gittik üzerinden insanın yük kalkıyor psikolojikte olsa rahatlamış hissediyor evde durmaktan bunalıyor insan

biz beş günlükken kulak işitme testi sağlık ocağı topuk kanı aldı
bir aylıkken hepatit iğnesinin ikincisi ilki doğar doğmaz

şimdi ikinci ayında sağlık ocağı arıyor gün veriyor belli günlermiş verem aşısı ogün gideceğiz aynı gün hastane de ağzıdan yapılan bir iğne sanırım ishal için demişti dr öyle yine bir aylık kontrolunde kalça ultrsonu çekildik

kızlar siz fön makina felan nasıl hergün nasıl baş ediyorsunuz zor olmuyormu onun yerine kurmalı arabalrın sesi felanda olur ne bileyim ninini kendi kendine konusan sesler daha rahat olmaz mı

benim kızımdada oluyor isilik emerken hele cebelleşiyor daha çok beliriyor sıkıntı mı yapıyor ne tırnaklarını kestim uyurken miik minik çok korktum acıtcam diye birde tek banyo yaptırabilsem hergün yıkıcamda kulagına kaçar burnuna kaçar korkuyorum

Cnm su kaçmamasının imkanı yok:) yada bizimki çok sıpa kollarını yalıyor sürekli banyo yaparken sabun bile yuttu bence :)

Canım biz 2 keredir bübchen nin sabunu ile yıkıyoruz oğlanı bide annem güzel keseledi isilikleri söndüler iyice kaybolmak üzereler
Sen ne alemdesin merak ettim ?

hala aynı bizde değiştirmedim hiç bişeyini dışarı çıkıp almaya fırsatım olmadı bende alım bubchen sabunundan bu arada şampuan kullanmadın dimi sadece sabunla yıkadın...

Ben can hastanedinde çektirdim ultrsonu cnm çok kolay oldu beklemeden girdim hemen tavsiye ederim. Doğumumu istnbulda yaptım. Ordaki çocuk doktorumuz bir aylıkken dedi sağlık ocağıda bir ay 45 gün arası dedi.can hstensnde çocuk doktoru da yok aylık kontrolüne götremedim sağlık ocağında yapıldı devlet hastanesine gitmedim çok zahmetli olcak diye klinik var oraya gidicem bakalım. Can hastanesinde bebeği hangi doktor kontrol etti cnm yaşlı bir doktor var gidecğim klinikte o geliyormuş diye duydum çanklede özel hastanede varmı güzel doktorlar

Son düzenleme:
Cnm su kaçmamasının imkanı yok:) yada bizimki çok sıpa kollarını yalıyor sürekli banyo yaparken sabun bile yuttu bence :)

bizim ki de küvet banyosunda köpük yutuyor bazen ağzından tükürüyor kurularken.. kol yalama diyince benim oğlan sürekli elini özellkle kolunu yalıyor omzumdayken fırsat bulup.. emzik de veriyorum karnı da tok alışkanlık yapcak diye korkuyorum ya...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…