2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
sağol canım bizim bugün 21. günümüz önceden bukadar ıkınma olmuyodu 6-7 gündür böyle zeytin yağını denedim dün akşam sabaha çok az yapmıştı baktım hala ıkınıyo saat 1 gibi badem yağını denedim bide şükür yaptı ben dra götürmedim nette bebeğin kaka yapmaya alışmaya calıştığını söylüolar die İNŞALLAH gecer gecmesse götürcem bende dra

biz en iyisi deterjanı değiştirelim olabilir hacı şakir den kaynaklı belki bebeklerimizin tenine iyi gelmiyodur

cnm ben sezeryan oldum sezeryanda fazla kanama olmaz mı hemşire söylemişti. bende 22.günümdeyim ara ara oluyor hala kanamam.
benim kızımın yüzünde de çıktı isilik. internette ya sıcaktan ya öpmekten olur yazıyordu. hava çok sıcak olmadığı için şu sıralar bizde öpmeye yorduk. babannesi sağolsun ben öpmeye kıyamazken o şapur şupur öptüğünden oldu herhalde. dün söyledim öpmekten oluyormuş öpmeyin diye o da aman kimse öpmesin öpmeyin diye tembihliyor senden başka öpen yok diyesim geldi...

Uyumak istiyorum ( anlayis istiyorum ama esim hic anlayis gostermiyo disari cikiyor ben evde kapali kaliyorum hic dusunmuyor moralim sifir ((
benim eşimde farksız degıl yani... c.tesi evdeydi kahvaltıdan sonra bebeği o tuttu ben bulaşıkla felan uğraştım. ben işimi bitirip geldim bu ne böyle saat 1 oldu ben bişi anlamadım daha doğru düzgün çay bile içemedim diye. ben dedim hergün böyleyim...
bi de adam dışarı çıkmaya bahane arıyor ben bi gidip şunu alayım bunu getireyim şuraya uğrayım diyor hepsi aynı herhalde bunların. ben pek karışmıyorum gitsin evde suratsız oturacağına...

Selamlar...
Geçmişi okumaya zamanım olmadı, o nedenle belki tekrar içeren bir soru olacak ama yardım ederseniz sevinirim..
Benim bebeğim bugün 21 günlük oldu...Sütüm yetmediği için mama ile destek oluyorum..
Takviye yapanlar acaba mamayı nasıl veriyorlar...Yani emzirmeden önce mi sonra mı...
Doktorum öğün mantığıyla ver dedi..Yani bir öğün anne sütüyle besliyorsan diğer öğün mama ver dedi..Ama dediğini yapamadım, çünkü sütüm bir öğünlük doyurmuyor bebeğimin karnını...
Aptamil kullanıyordum ama üç gündür bebeğim çok az kakaya çıkmaya başladı...Ve çıkamadığı için sürekli gergin, sıkıntısı oluyor...Bugün Hipp diye bir mama aldım..Mama değişikliğinin yararı olabileceğini okumuştum nette bir yerde...ama hala gergin yavrum benim..Uykuya geçemiyor gün içinde...
Benimle benzer tecrübeler yada durumlar yaşayanlar yardımcı oluresa sevinirinm..Nasıl bir beslenme düzeni takip etmeliyim..Mamam değişiminde doğru bir karar mı vermişim...Gaz sıkıntısını yani tuvalete çıkamamayı nasıl halledebilirim...
Cevaplar için şimdiden teşekkürler...

GUNAYIN KIZLAR KANAMASI olan arkadaslar ben sezeryan oldum ama kanamamm hala var 60 gun oldu dr usg de bakti pihti olusmus ondan kanama varmis,kurtaj olacagim o pihtiyi alacak ,sizde suphe ediyorsaniz dr unuza kesinlikle basvurun sonradan ah vah etmektense

Gecmis olsun canim kadin olmak ne zormus benimde normol dogumdu 2 dikisim patlasi simdi kapansi ama hala aci var ayrica bibsertlikte var sis gibi kontrolde sorcam bakalim...

selam taze anneler ve minik kuzuları:)

herkesler çok iyidir inşallah. benim kızımında bugün 29. günü . gaz problemimiz var sürekli. kakasını yaparken ve gazını çıkarırken sürekli ıkınıyor ve kıvranıyor yavrum. uyurken bile ağlayarak uyanıyor , emerkende memeyi falan unutuyor . bir an önce bağırsakları gelişse yavrumun o kıvrandıkça ben mahvoluyorum.

uykumuzda kuş uykusu gibi bütün gün emmesede memede durmak istiyor uyursa orda uyuyor

kızlar 1 aylık aşısını tam 30 gününde mi yaptıramız gerekiyor yoksa 1. ayı dolduktan sonra herhangi bir gün olabilir mi? yaptıran arkadaşlar nasıl yaptırdınız?

son soru bebekleriniz doğumdan sonra ne kadar kilo aldı. benimki 25 günde sadece 320gr aldı.doktor mama verdirmiyor sindirimsel olabilir mi onu araştııyor . bana şekerli şeyleri yasak etti

Canım ıkınma herkeste başladı heralde benimkide ıkınmaktan geceleri uykuya dalamaıyor gün içinde ben zeytinyağlı kulak çubuğuyla sadece ağız kısmını açıyorum hem gazını hem kakasını yapıyor tabi bunu çocuk 2-3 saat ıkındıktan sonra yapıyorum dr zararı olmaz yapabilirsin dedi zaten zamanla kendisi yapar bağırsaklar daha güçlü değilmiş biz dün kilosunu ölçtürdük 1100 gr almış 1 ayda seninki çok az almış bana pek normal gelmedi ama dr en iyisini bilir bizim dün 1 ay doldu ama aşı günümüzü cumaya verdiler farketmiyor demekki

Slm kızlar sizinle deneyimimi paylaşayım dedim bebeğim 3 haftalıkken falan akşam 7-9 arası çok ağladığı için kv mama verelim çocuk aç dedi halbuki ben emziriyorum ve sütüm geliyordu ertesi gün yine aynı şey oldu taktı kafaya kv aç bu çocuk mama ver dedi durdu bizde ertesi gün dr gittik sütüm doyurmuyor galiba akşamları çok ağlıyor dedik tarttı 1 haftada 200 gr almış hayır yeterli ama çok sıkışırsan ver dedii kv ısrarı üzerine verdik 1 saat daha ağladı sustu uyudu ben mamadan zannettim 4-5 kez aynı saatte ağlayınca mama yapıp verdim 7-8 arası dün dr 1100 gr almış çok iyi diyince ağlasada mama vermeyi keseyim dedim zaten mama versemde ağlıyor vermesemde ağlıyor birde üstüne mama saati gelince memeyi emmek istemedi göğsüm süt dolu emmiyor kv gelmiş aman olsun mama veriver demezmi bağırdım herkes bu sütü bulmak için neler çekiyor ağlasa vermiycem 2-3 güne unutur dedim suratını buruşturdu gitti akşam zoraki ağlaya ağlaya emdi aynı saatinde uyudu hakikaten kv kalsam sabah bile mama verdirecekti bebek ağlıyor diye ne gerizekalı yya bebek bu ağlar dedikçe aç bu diyip durdu dün aldığı kiloyu duyunca hiç sesi çıkmıyor uyuz kimsenin ağzına bakıp iş yapmıycaksın bebek hemen biberona alışıyor üstelik önce emzirdin sonra biberon verip yine emzirdim ona rağmen 3 günde memeyi emmek zor gelmeye başladı kendininz göğsünüzü sıktığınızda süt geliyorsa bebek aç olduğundan değil keyfi ağlıyor benimki her akşam 7-9 arası standart ağlıyor yapacak bişey yok

Canim hepimizin bebegi oyle saatelei var benimkide 4-9 agliyor kv banada ayni seyi yapmisti ben dinlemedim bu cocuklari biz dogurduk en iyi biz bilirz kimse kusura bakmasin hele hele sutumuz varken col sukur kimse mama verdiremiz iyi yapmissin kendileri mamayla mi buyutmusler acaba aglarken fon makinesi sesi fene istersen biz dun yaptik memeyi emmiyodu agliyodu sakinlesip aldi hemen gogsumu 5 dkyada iyudu tele kaydet seai dinlet gerci bagimlisi olir mi diye korkuyorum ama napalim

doktorumuz bize gaz için bebelac ın ac diye bir maması var onu önerdi mamaya zeytinyağı koyabilirsiniz dedi ve birde ıhlamur içerbilirsin rahatlatıyor büyüdükçe kaka yapma süreleri uzuyor

Merhabalar
Lavinyam ve ben 40ımızı tamamladık allahıma şükürler olsun her gün yeni bir şeyler öğreniyoruz en çok aç iken ağlıyor kuzum ama tabi bakalım daha ne davranışlarını öğreneceğiz.
Biz bu arada bursaya geldik 2 gündür yerleşme telaşındayız eğer bursalı anneler varsa aramızda iletişime geçmek isterim zira çocuk doktoru arıyorum deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
umarım keyifler yerindedir yanlız bakanlar nasıl baş ediyor?
hepinize mutlu günler

merhaba anneler bizde de aynı sorun var.ıkınıp gerinip duruyor.uykusunda memede dururken.. bizdeki durum gündüz 5-10 dk tek memeden emiip uyuyor.bazen yarım saat bazen 1 saat bazen 1buçuk saat sonra ıkınarak inleyerek kalkıp emip tekrar uyuyor. amma velakin 7 8 den sonra gözleri bir açıyor ve uyumak bilmiyor.sürekli memede. gece 11 12 derken 1 2 ye kadar devam ediyor.artık ben de süt kalmamıştır diye bazen 1 bazen 2 ölçek mama yapıyorum. mamadan sonra direk dalıyor. mama vermediğim zaman yatağa koyunca ıkınıyor geriliyor uyanıyor. sağlıkocağında ebe kio artışı iyi mama vermesen dedi. bende uykuya dalmıyor dedim. çok zor oluyor öyle o saate kadar. emz,rmekten belim sırtım kollarım ağrıyor. Sağolsun eşim alıyor gezdiriyor arada. onda uyuyor bazen. yarın doktora gidicez bakalım gaz için ilaç vericekmi. bir de bizim kız alt açmada kakasını çişini yapıyor hep. korkar olduk açmaya. birde ıkıınmasından herhal dalinin büyük alt açmasnı kullanıyoruz o batıyor bizim üstümüz batıyor.eşim 60 cm fırlatıyor ya diyor :) böyle işte... herkese Allah güç kuvvet versin :))

Son düzenleme:
Hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz kızlar
kalça ultarsonu için size ne zaman dediler bazıları 1 aylıkken diyor bazıları 3 aydan sonra diyor kafamız karıştı
size sorayım dedim

selam yorgun ve fedakar anneler
bugün 22 günlük olduk. ashanur geçmiş olsun canım. benim de hala az az kanamam var günde 1 ped değiştiriyorum. geçen hafta doktora gittim gayet temiz görünüyor dedi. inş. bi sıkıntı çıkmaz. Allah sıkıntısız şekilde atlatmayı nasip etsin.

22. günde hala sütüm artmadı. ne arttı ne azaldı. 2 saate bir sağıyorum 30-40 ml ancak çıkıyor onu da veriyorum. tabi üstüne mama takviyesi. yavaştan memeyi de almaya başladı ama keyfi yerindeyse alıyor.

ıkınma sorunu bizde de var. kıpkırmızı oluyor. bi de ağzında pamukçuk oluşmaya başlamış. eşim karbonatlı suyla sildi. bana sen sil dedi yüreğim kaldırmaz ağlarsa dedim. gözlerinin beyaz yerleri hala hafiften sarımsı. eğer sarılığı tamamen geçmiş olursa kırkı çıkınca sünnet ettirecez. pipisinin başını aç felan diyorlar. o ne be dedim içimden. ilk defa duydum. bi de erkek kardeşim yok ki tecrübem olsun. en iyisi sünnet ettirip pipi başı sorunundan kurtulmak. açılmazsa mikrop kapıyor diyorlar.

sagol canim,pipi basi ac demeleri sanirim deriyi geri ittir demek ,kizim oldugu icin pek bilmiyorum

sagol canim,pipi basi ac demeleri sanirim deriyi geri ittir demek ,kizim oldugu icin pek bilmiyorum

evet canım aynen oymuş. dün eşimin teyzeleri tarif ettiler. içim bi değişik oluyor o yüzden yapamıyorum. en iyisi o başı kestirip hayırlısıyla kurtulmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…