2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

Allah yardımcın olsun tez zamanda evladın kollarına verilsin inş. ben de siteye girdiğimde senden haber gözlüyorum. güzel haberleriniz tez zamanda gelecek inş.

Kizlar sebepsiz aglamalar gecmisti bi ara. Benim kuzumda cok agliyodu bi ara annem onu pazen battaniyeyle siki siki kundak yapti ve cocuk cidden rahatladi. Bide onu deneyin sarip pispislayin bakalim belki olur

selam anneler giremiyorum ne zamandır herkes iyidir inşallah

biz bugün 31 günlük olduk 10. gün işitme testimiz yapılmıştı bugün de 2. doz hepatit b aşımız yapıldı kalça ultrasonumuz çekildi çok şükür sıkıntı çıkmadı.

1 ay sonra da diğer aşılar için çağırıldık...

bir ayda 1 kilo 20 gram almışız 4 cm de uzamışız iyi dedi doktorumuz

yalnız ayak baş parmaklarının tırnaklarında sorunumuz var birazcık çok moralim bozuluyor buna...tırnağın iç kısmında batık oluşuyor sanırım hafif kızardı parmakları tırnakların bir kısmı uzadı diğer kısmı uzamıyor ya da içine uzuyor merhem yazdı masaj yaparak tırnağı gömüldüğü yerden çıkarmaya çalışıcaz umarım düzelir baş parmakları hep havada yavrumun canı acıyor sanırım

20. günden beri yalnız bakıyorum oğluma akşam iş çıkışı annem geliyor banyosunu yaptırıyoruz banyo yapmaktan çok hoşlanıyo gıkı çıkmıyo ayaklarını çırpınıyo ...bu arada akşam 8 ile 11 arasında benim oğlum da mızıldanıyor aspiratör açıyorum oda oda gezmek istiyor heryere şaşkın şaşkın bakıyor inceliyor banyonun ve gezmenin yorgunluğu ile 11 de sızıyor sonra gece 2 buçukta ve 6 da acıkıyor hiç gözünü açmadan emip tekrar uykuya devam sabah 8 de de tamamen uyanıyor...babayı işe yolluyoruz 10 da tekrar uyku o uyudukça bende fırsatı değerlendirip yatıyorum dinleniyorum...

emzirmekten sırtım feciii ağrıyor 1 buçuk 2 saatte bir acıkıyor...aşıda bile ağlamadı ancak açlığına hiç tahammülü yok anında memeyi ağzında istiyor sıpa

kızlar emzık verin o kdar memede olmazkı emzikle büyümüşüz hiç bir tedirginlik yaşamayın batırn tatlı suya alışşın öyle öyle bende kundak yapıyorum sarmadan uyumuyor zaten eskılerden gidiyorum çok şükür diyeyim

Allah yardımcınız olsun bebeğinize sağlık sıhhatt versin

Kızlar biberon olarak step up kullanan varmı benim bebeğim hiç sevmedi az geliyor diye ben gaz yapmasını engellemek için onu kullanmak istyorum ama şimdi chicco natural glass kullanıyorum

Dr browns nasıl arkadaşlar peki kullanan varsa hangi modeli olmakı geniş ağızlımı diğerimi cam mı kararsız kaldım

Son düzenleme:
kızlar bugün maranki ebru şallıdaymış. kardeşim izlemiş bana söyledi. bebeklerinize mama vermeyin çocukları içi boş şekilde şişiriyor demiş. sütüm az geldiği için ben de mama veriyorum. mama vermeyeyim de napıyım anlayamadım. bu aralar memleketteyim. babam diyor gel mamayı bırak mama yerine inek sütü ve keçi sütü verelim. biz sizi inek sütüyle besledik hem de doğar doğmaz başladık (ben anne sütü almamışım) hiç bişey olmadı. sen 1 yaşından önce inek sütü yasak diyen doktorlara bakma diyor. annem de destekliyor. yarıdan fazlası su olacak şekilde inek sütünü suyla karıştırıp verirsek bi sıkıntı olmaz inş. diyor. hepsi süt olacak şekilde verilirse çocuk ishal oluyormuş ama suyla karışınca sıkıntı olmuyormuş. çok kararsız kaldım. inek sütünün etkisi belki günü birlik ama mamanın yan etkisi ileride çıkar Allah korusun diye korkuyorum. :26:

Keci sutunun anne sutune en yakin sut oldugunu duymustum. İnek sutu iyi degil diyor doktorlar

Cnm ben Dr browns kullandım en başlarda şimdi mama vermiyorum artık. Ben cam kullandım bebeğim de gayet sevmişti onu mememi almayı da hiç yadırgamadı. Ama bana biraz akış hızı fazlaymış gibi gelmişti çünkü dudak kenarlarından sızıyordu mama bazen. Ama bnm oğlan sütümü de ağzına biriktirip öyle yutuyor onunla alakalı da olabilir.

Yani cnm Dr ların da mamaya karşı olmalarının bi sebebi bu bebeği şişiriyor. Ama bnm 35 yaşındaki Abim mama ile büyümüş affedersin öküz derisi vardır kendisinde. Hiç hasta olmaz doğru dürüst. Bünyesi sağlamdır. Hayvandan ürünleri 1 yaşından önce vermemek gerek diye biliyorum. Bence iyi bi danış bunu cnm çocuğu hasta da etme.
Bebeğin kaç günlük bilmiyorum ama ilk 20 gün bnmde sütüm yetmiyordu. Şurada 10 gündür sütüm yetmeye başladı. Ben hergüne 3 kupa falan süt çayı içiyorum. Dereotu yiyorum hergün. Komposto içiyorum hergün. Önce bi bunları dene istersen tatlım.

Bize de can hastanesinden gün verdiler doğum yapanlara ücretsizmmiş ama bi onun için o kadar yol gitmeye gerek yok diye gitmekten vazgeçtim burda da 3 aydan sonra çekiliyor dediler o zaman daha iyi belli oluyormuş ebemiz de ilk 3 ay içinde çekilebilir ama risk varsa ilk 1 ayda çekilmesi gerekir dedi evet hastanenin doktoru yok doğumda benim oğlumun doktoru geldi hasan albayrak çok iyi bir doktor eskiden burdaki özel hastanedeydi şimdi buradaki çocuk hastanesinde 1 aylık olduğunda kontrole gittik memnunum ama randevu bulmak zor oluyor
burda özel hastane bi tane orda bayan doktor var genç bi bayan ama ben bayan doktorlara pek güvenemiyorum ama çocuk kliniği var ordaki doktordan herkes memnun

Arkadaşlarım hepiniz bebeklerinizle uğraşıyorsunuz yalnız bebek bakmak gerçekten çok zor ama iki çocukla çok daha zor oluyor işler bugün okullar tatil oldu ve oğlum artık evde 7 yaşında bana çok yardımcı oluyor sağolsun ama devamlı öpmek istiyor zaten zor uyutuyorum huysuzlanınca uykusunda bile öpüyor uyandırıyor onada kızmak istemiyorum çünkü kardeşini hiç kıskanmıyor
ikisine birden yetmek o kadar zor ki bebek kucağımda kahvaltı hazırlıyorum kendim zaten yemek için uyumasını bekliyorum
gelen gidenim hiç bitmiyor uyurken evde hep bi temizlik telaşı
akşam eşim geliyor evde yemek yok ne zaman rayına oturtucaz bilmiyorum annemlere gidicem bu gidişle

bugün itibariyle 24 günlük olduk. sütümde maalesef nerdeyse hiç artış yok. sütüm az olduğu için günde 1-2 defa çok acıkmışsa alıyor memeyi. onun haricinde varolan bütün süt midesine gitsin diye elektrikli pompayla sağıyorum o şekilde veriyorum. humananın çayını çok içtim artık midem ağrımaya başladı. bi faydasını da göremedim. hoşaf doğumdan hemen sonra içmeye başlamıştım çok bi faydasını görmeyince bırakıverdim. su eşittir süt derler. günde belki 3 litre su içiyorum onun da bi faydasını göremiyorum. bol bol çiş oluyor afedersin. dereotu ne kadar yiyorsun onu bi deneyeyim.
ben dediğim gibi inek sütüyle büyümüşüm hamd olsun hiçbir sindirim problemim yoktur hatta başka insanlara göre çok çok iyiyimdir. yakında 1 aylık kontrolümüz var doktorumuza soracam bakalım

Cnm yarım demet yiyorum hergün dereotunu. Cacık, semizotu salatası,kabak salatasının içine koyuyorum öyle yiyorum. İnternette okuduğum çoğu şeyi denedim bnm sütümü dereotu arttırdı zannediyorum. Bi denersin cnm olmadı mama veririrsin. İnek sütüne Dr un sıcak bakacağını sanmıyorum ama bazen de büyükleri dinlemek faydalı olabiliyor :)

biz gündüzleri çok zor uyuyyoruz her şeyi deniyorum ama sürekli meme istiyor gündüzde uyuması lazım ama neden anlamıyorum

Valla ben benim oğlanı anlamadım gündüz gece yeten sütüm 2 gündür aynı olmasına rağmen kıyametleri kopardı 30 ml mama yatık sabah 4 te yarısını içti uyudu 15 ml mama için beni asker etti sabaha kadar bugün eşime roka ve dere otu aldırıcam sütü arttırmak için

Merhabalar nasılsınız?
Hepimizde aynı tatlı telaş ve koşturmaca. Biz yeşil mukuslu kakadan dolayı geçtiğimiz sakı günü dra gittik ateşi gazı hiçbir problemi yoktu ama kakadı yeşildi ve bir defada kan gibi pembelik görmüştüm. Dr tahlil yaptı kakadında lökosit çıktı. Süt alerjisi büyük ihtimalle dedi. İnek sütü ve türevlerini yediğimde bağırsaklarında kanama oluyormuş. Diyet verdi süt ve süt ürünleri kırmızı et kuruyemiş yasak kesinlikle tüketmicekmişim. Salıdan beri diyet yapıyorum dün gece ve bu sabah kaladı sarıya döndü. 2 tanede şurup kullanıyoruz birisi antibiyotik. Minicik bebeğe antibiyotik kullanmak hiç istemiyordum ama dr verince kullandım mecbur. Çarşamba kontrole gideceğiz sanırım teşhisi kesinleştirwcek forumda alerji olan bebeklerin sayfalarını çok okudum eğer alerjiyse ne zaman geçeceği tam belli olmuyormuş 3 yaşa kadar sürenilirmil. Allah şifa versin inşallah.

Nuraycım inşallah seninde güzel habetletini alırız en kısa zamanda dualarım seninle ve bebişinle canım Allahım yardımcınız olsun şifa versin inşallah.

Kızlar işte benim uyutmaya çalıştığım oğlum maşallah çaki gibi kocamın benzetmesi 2 gündür sabah 4 te uyuyor napıcaz bilmiyorum yinede Allaha çok şükür sağlık sıkıntısı yok

merhaba kızlar .. hepımızde uyku gaz sorunu tam gaz devam :)
bızde oyle aralıksız uyku hıc yok gece gunduz yarım saat uyusa bayram edıcez:)
yavrumu sünnet ettırdık bu arada kesınlıkle 40 çıkmadan herkese tavsıye ederım 24 gunluktu
hıc agrı acısı olmadı 1 haftada gectı gıttı..
burda bısey okudum cok sasırdım hıçkırınca bebıslere lımon suyu verıyormussunuz
ben ılk hıçkırmasında hemen netten baktım emzırılmelı yazıyordu uyguladım ıse yaradı
her hıçkırıkta emzırıyorum doktorda aynısını soyledı tavsıye ederım
gaz ıcınde çörek otu alıp kaynatıcam bakalım ıse yarıcakmı bıkac damla verıcem yavruma
ölüm harıcı her hastalığa sıfa hadısı serıfı umarım gaz sorunundada işe yarar..
yavrumda goz çapaklanması burun tıkanıklığı var burnu normalden kucukmus delıgı
goz capaklanmasıda 2 3 ay daha devam ederse goz doktoruna gıdıcez goz pınarlaı kapalı olabılıyormus
benden havadısler sımdılık bu kadar 24 saat yavrumla ılgılenmekten pc açamıyorum cepten bakıyorum hep buraya:)
oda emzırırken :)

Oğluma ilk çaki benzetmesi yaptığımda beni çok kınamışlardı yalnız olmadığımı görünce sevindim :))))))
Oğlunuza da maşallah sübhanallah :)

Son düzenleme:

OY OY OY MAŞALLAH...bende pzrtesi kntroldeydim çatı muaynesi oldum normalmiş cumartesi yine gidicez bakalım bekliyoruz..

canım yalancı emzık ver o emmek ıstıyo aclıgından deıl bence rahatlarsınn

Canim ayni durumdayiz benim kizim da 18 gunluk ve sabah aksam surekli emmek istiyo,ben de cok yoruldum,agliyoyorum,sinirlerim yiprandi..7-8saat surekli emmek istedigi oluyo.emzik vermek istiyorum ama esim musade etmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…