- 17 Ekim 2009
- 878
- 10
- 118
- 40
- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #39.281
merhaba kızlar .. hepımızde uyku gaz sorunu tam gaz devam :)
bızde oyle aralıksız uyku hıc yok gece gunduz yarım saat uyusa bayram edıcez:)
yavrumu sünnet ettırdık bu arada kesınlıkle 40 çıkmadan herkese tavsıye ederım 24 gunluktu
hıc agrı acısı olmadı 1 haftada gectı gıttı..
burda bısey okudum cok sasırdım hıçkırınca bebıslere lımon suyu verıyormussunuz
ben ılk hıçkırmasında hemen netten baktım emzırılmelı yazıyordu uyguladım ıse yaradı
her hıçkırıkta emzırıyorum doktorda aynısını soyledı tavsıye ederım
gaz ıcınde çörek otu alıp kaynatıcam bakalım ıse yarıcakmı bıkac damla verıcem yavruma
ölüm harıcı her hastalığa sıfa hadısı serıfı umarım gaz sorunundada işe yarar..
yavrumda goz çapaklanması burun tıkanıklığı var burnu normalden kucukmus delıgı
goz capaklanmasıda 2 3 ay daha devam ederse goz doktoruna gıdıcez goz pınarlaı kapalı olabılıyormus
benden havadısler sımdılık bu kadar 24 saat yavrumla ılgılenmekten pc açamıyorum cepten bakıyorum hep buraya:)
oda emzırırken :)
Arkadaslar bana acil cevap yazarsaniz sevinirim cunku bebegimi uyumadan dus aldirmak istiyorum, annemle yikadim hep simdiye kadar annem gitti ve siz bebeklerinizi tek basiniza nasil yikiyirsunuz, Ben cok korkuyorum, kuveti ve filesi var ön tarafi yikarimda arkasi nasil yikanacak, varsa pratik oneriniz cok sevinirim. Herkese koay gelsin...
[bugun tam 44 günlük oldu kızım yoğun bakımda tedavisi sürüyo dualarınızla ayaktayız arkadaşlar dualarınızı bekliyorum ne zormuş evlatla imtihan RABBİM hayırlısı ile bu imtihanı atlatmayı nasip eylesin inş. kimseyide evladı ile imtihan etmesin o masum bakışları yakıyo yüreğimi delincek yeri kalmadı yarumun damar yolunu çok zor buluyolar artık ama unudumuzu yitirmiyoruz dualarınızı bekliyorum arkadaşlar
Canim 18 Gunde 360gr almis emzik weriyorum ama almıyor midesini bulandiriyor bilmiyorum napcam dr 40i cikana kadar bekle dedi ama cok zor durumdayım
Canim gecmisi okurken gorur gormez atladim yaptirdibn mi bilmiyorum. Benim bebegimde gecemedi isitme testini 3 kere abr ye gonderdiler. Sefakoy kucukcekmecede rumeli hastanesi var. 5 dk da yaptilar gecti cocugum cok sukur. 100 tl aldilar. Cocugun uyumasi icin de kiz uyumazsa emzirirken yapariz demisti ama uyudu sukur. Ben cok kafama takmistim hemencik orda yaptirabilirsin. Odyometri bolumunde
kızlar merhaba. benim kız bugün bizi ayağa dikti valla... akşam 7 den beri kucakta ve uyumuyodiğer kızımda ayağımızda dolanıyo kıyamam ikiside yeni sızdı şimdi. biri ayağımda diğeride yanımda beşikte hep emsin istiyo memeye tutuyom kavga ediyo bizde mecbur sakinleşsin diye mama yapıyoruz onu gayet güzel içiyo sütümde iyi geliyo ama anlamadım gitti var bi gıcıklığı memeye karşı... 30 luk yapıyodum sütü şimdi bitiriyo çok rahat ve hala çekmeye devam ediyo yetmiyo sanırım.. memede emiyo öncesinde kavga dövüş napıcaz bilmiyorum
Oyy maşallah benim bebeğimde 45 günlük oldu yakınız canım. Nereye gittin tatile cnm bnm eşim bu sene tatil yok diyo ya bebekle olmazmış çok cnm sıkılıyor bu işe.kısa kollulara biz daha geçmedi çanklede oturuyorumEki Görüntüle 736741
burda 49 günlük oğlum... tatil dönüşü çektirdik... yüzdeki sivilcelerimiz geçti şükür :)
Bakışlara bak maşallah oğluşuna küçücükler ama faliyetleri büyükEki Görüntüle 736089
Kızlar işte benim uyutmaya çalıştığım oğlum maşallah çaki gibi kocamın benzetmesi 2 gündür sabah 4 te uyuyornapıcaz bilmiyorum yinede Allaha çok şükür sağlık sıkıntısı yok
o şekilde süt birikmez kiarada mama verirsen hem sen rahat edersin hem sütün birikir, kalitesi artar.. dr una danış karar ver ama..
ben geçen hafta sordum sıkıştığında verebilirsin dedi, Allahın izniyle sütlerimiz artıcak taşıcak ama yetmediğinde ya da bu kadar çok emdiğinde mama verilebilir diye düşünüyorum kendi adıma.. benim de verdiğim günde 30 ml i ancak buluyor ama işe yarıyor
bana nutradefense önerdi dr um..
sevgiler
Oyy maşallah benim bebeğimde 45 günlük oldu yakınız canım. Nereye gittin tatile cnm bnm eşim bu sene tatil yok diyo ya bebekle olmazmış çok cnm sıkılıyor bu işe.kısa kollulara biz daha geçmedi çanklede oturuyorum
Bakışlara bak maşallah oğluşuna küçücükler ama faliyetleri büyük
Selam kizlar bebislerinizin uyku ve gaz sorunu varmis Allah kolaylik versin bize :))
Benimkide sutumde cok yok ama surekli kusuyo oyle peynirimsi degil bildigin fiskirkiyor hemde defalarca uykuda bile kusuyo korkuyorum surekli basindayim off napicam bilmiyorum bu arada 33 gunluk olduk korkumdan kucagimiza alamiyoruz hemen cikartiyo onluk kiyafet dayanmiyo artik 750 gr almis 1 ayda sizce iyi mi yada bizim gibi olan var mi aranizda?
Sadece benmi yaşıyorum diye düşünmek çok zor gerçekten bugün yine zor birgündü ağladım artık ben nasıl yapıcam bu anneliği diye hayatım karmakarışık oldu evde yemek bile yapamıyorum çok becerikszm diye düşünüyorumHerkese merhaba, ortak sorunlarımız var hep... Bir türlü uykuya dalamayan, anne sütüyle doymayan, sürekli emmek isteyen, memedeyken çok güzel uyuyan ama yatağa koyunda cıyaklamaya başlayan bebekler. Evet insan bazen gerçekten kafayı yiyor. İşte tüm bu zorluklar yüzünden tam 9 sene 2. Çocuk istemedim.ikinciyi yaptığımda ise herkes şok olmuştu çünkü ikinci çocuk mu asla derdim büyük konuşmuştum :)) çok fazla rahata alışmıştınız tekrar başa dönmek çok zor oldu tabi. Ama büyük oğlumu görünce bu zor günler bitecek diye düşünüyorum. Sanki büyük oğlum hiç bebek olmamış sanki beni hiç uykusuz bırakmamış gibi geliyor şimdi. İnsan unutuyor yani. Bu arada 30 cc mama ile nasıl kandırıyorsunuz bebeklerinizi benimki tek dikişde 120 cc içiyor valla. Sütüm de iyi ama aslına bakarsanız gündüz ve gece 1 er biberon veriyorum çünkü biRaz nefes almak benim de hakkım. Aksi taktirde birçoğunuzun şikayet ettiği gibi hep memede hep memede durmak istiyor böyle olunca da ne tuvalete gidebiliyorsunuz ne yemek yiyebiliyorsun. Yani en azından benim gibi iki çocukla tek başınıza baş etmek zorundaysanız. Çok fazla bol sütüm olmuyor sağıp dolaba koyacak kadar yani bebeğime anca yetiyor. Bazıları maşallah hem emzirip hem de paket paket dolaba sağıp dizebiliyor. Bu da biraz yapı meselesi herhalde her kadının meme yapısı bir olmuyor galiba. Mamaya da çok negatif bakmıyorum. Çocukların uyumaması derin uykuya dalamaması sürekli meme istemesi memede uyumaları aslında tam doymamalarından kaynaklanıyor. Anne sütü de zaten çabuk hazmedildiği için çocuk ne kadar içse de kısa süre sonra hemen acıkıyor. Yani bir kısır döngü içerisine girmiş gibi oluyoruz. Çocuk tam doymuyor ama sık sık eşiği için kilo alımında bir sorun olmuyor. Mama benim için bir kurtarıcı aslında, psikolojimi düzeltiyor az biraz. Mamayı verdiğimde 3-4 saat uyuyor ve o 3-4 saat bana ait oluyor. Özellikle normal hayatında benim gibi yoğun iş temposundan sonra bir n bebekle eve tıkılmak zorunda kaldıysanız ve tek başınızayssanız bu zamana gerçekten çok ihtiyacınız oluyor. Zaten akşam nasıl oluyor hav nasıl kararıyor anlamıyorum. Zaten evde uzun süre kalmaya alışık değilim. Bu arada bir de 9 yaşındaki oğlum var. O da ilgi sevgi bekliyor. Yıllarca anne ve babasının tüm ilgi ve sevgisi sınırsız ona aitken kardeşi özellikle annesinin tüm vaktini alıyor. Bir an önce bebiş büyüse de sürekli gezsem diye dua ediyorum valla. Allah kolaylıklar versin morallerinizi yüksek tutun bunları yaşayan tek siz değilsiniz yalnız değilsiniz. Sevgilerimle ..
kızlar merhaba. yaramaz bir bbek bitmeyen gaz sancıları sürekli yara bir gögüs bunlarla birlikte gelen lohusa bunalımı ve g,tmeyen kilolar çıldıracagım gardroba baktıkca iyice bunalıma giriyorum dogumda cok fazla kilom gitmedi ve hala aynı yerdeyim nasıl eski halime donecegim sizde durumlar nasıl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?