2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
kızlar merhaba. benim kız bugün bizi ayağa dikti valla... akşam 7 den beri kucakta ve uyumuyo diğer kızımda ayağımızda dolanıyo kıyamam ikiside yeni sızdı şimdi. biri ayağımda diğeride yanımda beşikte hep emsin istiyo memeye tutuyom kavga ediyo bizde mecbur sakinleşsin diye mama yapıyoruz onu gayet güzel içiyo sütümde iyi geliyo ama anlamadım gitti var bi gıcıklığı memeye karşı... 30 luk yapıyodum sütü şimdi bitiriyo çok rahat ve hala çekmeye devam ediyo yetmiyo sanırım.. memede emiyo öncesinde kavga dövüş napıcaz bilmiyorum

Arkadaşım benim kızımda aynı şeyler oldu göz için genta damla verdi doktorumuz ilk kullanımda geçti ama bir kaç gün kullandık tekrarlamasın diye anne sütü ve çay dediler denedik ama geçmedi
burun tıkanıklığı içinde serum fizyolojik kullandık açıldı burnu rahat nefes alamayınca memeyide emmek istemiyordu
bize bunlar iyi geldi denersen aklında bulunsun doktor tavsiyesiyle kullandık

baskent bebek heöşiresi gebelik eğitiminde kesinlikle filede yıkamayın demişti, sizi su üzerinde hamakta yıkasalar hoşunuza gider mi demişti yüksekte bebekler tedirgin oluyormuş..
eskiden annelerimiz bizleri kıyafetlerimizden başımızın altına koyup yıkarlarmış ya öyle yıkayın demişti, bana çok mantıklı geldi..
bu arada biz hala yıkayamadık paşamı, göbeğimiz 15. gün düştü 16. gün yenidoğan sünnetimiz vardı, 3 gün yıkayamazsınız dedi dr; 4. gün yarın ama pazartesi hastaneden hemşire gelip yıkıcak hastane prosedürü ilk yıkamayı uzman hemşireyle yaptırıp öğreniyormuşsun yani pazartesiyi bekliyoruz ama hala mis gibi kokuyor

bu arada bugün yarı kırkımızdı, annemin 28 yıl önce beni götürdüğü bir hacı annemiz var ben de oğluşumu ona götürdüm annemle birlikte

Allahım tez vakitte şifa versin yavruna inşallah..

Canim 18 Gunde 360gr almis emzik weriyorum ama almıyor midesini bulandiriyor bilmiyorum napcam dr 40i cikana kadar bekle dedi ama cok zor durumdayım

o şekilde süt birikmez ki arada mama verirsen hem sen rahat edersin hem sütün birikir, kalitesi artar.. dr una danış karar ver ama..
ben geçen hafta sordum sıkıştığında verebilirsin dedi, Allahın izniyle sütlerimiz artıcak taşıcak ama yetmediğinde ya da bu kadar çok emdiğinde mama verilebilir diye düşünüyorum kendi adıma.. benim de verdiğim günde 30 ml i ancak buluyor ama işe yarıyor

bana nutradefense önerdi dr um..

sevgiler

chimen cim ilk testi geçtik çok şükür ama plasenta önden geldiği için 4 gün yoğun bakımda kalmıştı bebeğim, bu sebeple yaptırıcaz abr testini.. çok sağol tavsiyen için ama ben bostancıdayım, biraz uzak bize

sevgiler

Aynı durumdayız canım ilk gelen sütümü çok güzel içiyor sonra çekmek zorunda kaldığı sütte sinirleniyor başlıyor bağırmaya kolay gelen süte alıştı sonrası zor geliyor napıcam bilmiyorum geceleri 30 ml mama veriyordum bugün sabah yapınca kv mama vermiş çok kızdım alışmasın diye gündüzleri hiç vermiyordum faydası yok şu kv zararı bari olmasa sinirim iyice arttı eşimede bağırdım çağırdım ikiside gitti bişey demeden aman zaten kv eşim yokken gelmiyor hiçbirşeye yardım etmiyor çok moralim bozuk ne zaman gelse durmadan çocuğa mama verden başka birşey demiyor

bu kv ler biraz sıkıntı yaratıyo tabi... benimki burda değil allahtan çok karışamıyo. allah kolaylık versin uğraşanlara nediyim :) benimki alıştı mamaya malesef okadar ağlıyoki memede mecbur takviye yapmak zorunda kalıyoruz içince susuyo yatışıyo sinirleri... hem maddi hem manevi istemiyorum vermek ama yapıcak bişi kalmıyo bazen (

Eki Görüntüle 736741

burda 49 günlük oğlum... tatil dönüşü çektirdik... yüzdeki sivilcelerimiz geçti şükür :)
Oyy maşallah benim bebeğimde 45 günlük oldu yakınız canım. Nereye gittin tatile cnm bnm eşim bu sene tatil yok diyo ya bebekle olmazmış çok cnm sıkılıyor bu işe.kısa kollulara biz daha geçmedi çanklede oturuyorum
Bakışlara bak maşallah oğluşuna küçücükler ama faliyetleri büyük

Smone bebisin cok tatli canim masallah

Halilefe nasi bi keyiftir senin bebisinki masallah bebiste cok tatli

Kizlar hepimizin var sorunlari ama ya bi bakiyor yuzume benim kuzu geciyor ne uyku umrum oluyor ne yorgunluk iyiki gelmisler hayatimiza anlam kattilar

Gaz sorunu olan bebisleri gozunuz onun uzerindeyken yuzustu uyutun uykularinda patir patir yapiyolar bilginiz olsun ama odada oldugunuz kontrol ettiginizde oyle yatirin cok faydasi oluyor benimki rahatladi yani cok gazi var ama yapiyor optuk sizi herkese kolay gelsin

Cok sinirlenince soyle bir koklayin meleginizi gecer )

canım benim bebiş cok sık emiyor buyüzden aksama gögüslerimin bosaldıgını hissediyorum...dün de aksam bebek emmek istedi memeyi veriyorum memede uyuyo ama hissediyorum gögüslerim dolgun degil sanki boşş.......bebegi yataga yatırıyorum yıkıyo ortalıgı sürekli arayıs içinde dudaklarını saga sola cevirip duruyo...tabii bu arada aglamaklı..susturamadım..dün senin yorumunu okumustum ülker hero baby nutfendenseyi önermişsin.bende hemen esime aldırdım masallah barekallah bebişe verdim mamayı bebek sabah 8 e kadar mısıl mısıl uyudu...halbuki daha önceden sıkıstıgımda aptamil veriyordum hep kusuyordu bi türlü kabul etmedi aptamili sanki doymuyor gibiydi ama nutfendense sanki işe yaradı...arkadasım sana cok tesekkür ederim..sayende bebişim rahatca gece uyuyabildi...teskürler =)

canım ben 15 gündür kısa kollu,kolsuz zıbın giydiriyorum ve yüzündeki isilikler geçti... Antalya-kaş ta oturuyoruz... tatile lara ya gittik... bebek arabasıyla gezdik bol bol... deniz ve havuz için erken diye sokmadık. dönüşte Finike-demre arası bir koyda ayaklarını soktuk, yüzünü yıkadım bir de deniz suyuyla... önümüzdeki hafta deniz ısınırsa gircek oğluş inş. benim oğlan sıcağa gelemiyor valla... ısınıverior vücudu...klimayı açıcam az kaldı çok sıcak burası... şuan yanıoruz resmen...

Selam kizlar bebislerinizin uyku ve gaz sorunu varmis Allah kolaylik versin bize :))
Benimkide sutumde cok yok ama surekli kusuyo oyle peynirimsi degil bildigin fiskirkiyor hemde defalarca uykuda bile kusuyo korkuyorum surekli basindayim off napicam bilmiyorum bu arada 33 gunluk olduk korkumdan kucagimiza alamiyoruz hemen cikartiyo onluk kiyafet dayanmiyo artik 750 gr almis 1 ayda sizce iyi mi yada bizim gibi olan var mi aranizda?

benimki de cok kusmaya basladı....kıyafetler dayanmıyooo artık..

Herkese merhaba, ortak sorunlarımız var hep... Bir türlü uykuya dalamayan, anne sütüyle doymayan, sürekli emmek isteyen, memedeyken çok güzel uyuyan ama yatağa koyunda cıyaklamaya başlayan bebekler. Evet insan bazen gerçekten kafayı yiyor. İşte tüm bu zorluklar yüzünden tam 9 sene 2. Çocuk istemedim.ikinciyi yaptığımda ise herkes şok olmuştu çünkü ikinci çocuk mu asla derdim büyük konuşmuştum :)) çok fazla rahata alışmıştınız tekrar başa dönmek çok zor oldu tabi. Ama büyük oğlumu görünce bu zor günler bitecek diye düşünüyorum. Sanki büyük oğlum hiç bebek olmamış sanki beni hiç uykusuz bırakmamış gibi geliyor şimdi. İnsan unutuyor yani. Bu arada 30 cc mama ile nasıl kandırıyorsunuz bebeklerinizi benimki tek dikişde 120 cc içiyor valla. Sütüm de iyi ama aslına bakarsanız gündüz ve gece 1 er biberon veriyorum çünkü biRaz nefes almak benim de hakkım. Aksi taktirde birçoğunuzun şikayet ettiği gibi hep memede hep memede durmak istiyor böyle olunca da ne tuvalete gidebiliyorsunuz ne yemek yiyebiliyorsun. Yani en azından benim gibi iki çocukla tek başınıza baş etmek zorundaysanız. Çok fazla bol sütüm olmuyor sağıp dolaba koyacak kadar yani bebeğime anca yetiyor. Bazıları maşallah hem emzirip hem de paket paket dolaba sağıp dizebiliyor. Bu da biraz yapı meselesi herhalde her kadının meme yapısı bir olmuyor galiba. Mamaya da çok negatif bakmıyorum. Çocukların uyumaması derin uykuya dalamaması sürekli meme istemesi memede uyumaları aslında tam doymamalarından kaynaklanıyor. Anne sütü de zaten çabuk hazmedildiği için çocuk ne kadar içse de kısa süre sonra hemen acıkıyor. Yani bir kısır döngü içerisine girmiş gibi oluyoruz. Çocuk tam doymuyor ama sık sık eşiği için kilo alımında bir sorun olmuyor. Mama benim için bir kurtarıcı aslında, psikolojimi düzeltiyor az biraz. Mamayı verdiğimde 3-4 saat uyuyor ve o 3-4 saat bana ait oluyor. Özellikle normal hayatında benim gibi yoğun iş temposundan sonra bir n bebekle eve tıkılmak zorunda kaldıysanız ve tek başınızayssanız bu zamana gerçekten çok ihtiyacınız oluyor. Zaten akşam nasıl oluyor hav nasıl kararıyor anlamıyorum. Zaten evde uzun süre kalmaya alışık değilim. Bu arada bir de 9 yaşındaki oğlum var. O da ilgi sevgi bekliyor. Yıllarca anne ve babasının tüm ilgi ve sevgisi sınırsız ona aitken kardeşi özellikle annesinin tüm vaktini alıyor. Bir an önce bebiş büyüse de sürekli gezsem diye dua ediyorum valla. Allah kolaylıklar versin morallerinizi yüksek tutun bunları yaşayan tek siz değilsiniz yalnız değilsiniz. Sevgilerimle ..

Selamlar anneler,
Sorunlar hep ayni ve yasanan bu sevgi, tadilan bu duygu, anne olabilmek tarif edilemez . Her aklima geldiginde allah ima binlerce sukurler ediyorum. Kakasina, cisine, yemegine, gazina sevindigimiz bu buyuk mcizeleri alah bizlere bagislasin insallah.
Kizlar ben 36haftaya grdigim gun dogum yaptim, bebegim kucuk ve gucsuzdu, sutum yoktu bu nedenle ilk gunler mama verdik 15gun meme almadi sonra kendiliginden basladi ben her gun daha fazla sut veriyorum sukur, emziriyorum.ama mama ile de hep destekledim 45.gundeyiz bugun. gunde en fazla 3 kez mama veriyorum gerisinde emziriyorum sukur ama gece sutum kalmiyor veeee emziremememde en buyuk sorun meme ucu yaralari. Siz neler yaptinz buyaralara herkes yasadi mi bilmiyorum ama lanolin suruyorum surekli. Bugun karbonatta surdum ama emzirirken agliyorum acidan ve agriya dayanikliyimdir, normal dogumyaptim ama emziremiyirum. bir de Emzirirken sadece ucunu aliyor buna engel olaniyorum siz nasil veriyosunuz memeyi ve yaralara cozumler var mi, e olur yardim

Sadece benmi yaşıyorum diye düşünmek çok zor gerçekten bugün yine zor birgündü ağladım artık ben nasıl yapıcam bu anneliği diye hayatım karmakarışık oldu evde yemek bile yapamıyorum çok becerikszm diye düşünüyorum (((

kızlar merhaba. yaramaz bir bbek bitmeyen gaz sancıları sürekli yara bir gögüs bunlarla birlikte gelen lohusa bunalımı ve g,tmeyen kilolar çıldıracagım gardroba baktıkca iyice bunalıma giriyorum dogumda cok fazla kilom gitmedi ve hala aynı yerdeyim nasıl eski halime donecegim sizde durumlar nasıl

Yanliz degilsin canim Kilo olayi ve yorgunluk suara takintili oldugum seyler ozellikle kilo yani sadece esortmanla nereye kadar ( fon cekmek istiyorum soyle guzel bir bakim banyo bile dus gibi oluyor benki 1 saat banyo yapardim hayat eskisi gibi olmayacak belli oldu .. Ben 28 kilo aldim baya almisim 14 u gitti gerisi gram oynamiyor oyle ayni dogum yapali 26 gun oldu ekmek yemicem diyorum bi bakiyorum onu sur bunu sur ekmek yiyorum diyorum cikolata vs yemiyim cocuk uyuyo cikolata kahveye saldiriyorum yani ne yapacagim bilmiyorum kendimi kotu hissettikce yemek yiyesim var simdi bide yaz geldi thirt giydinmi heryer tum yaglar ortada off offf bi irade lazim bana )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…