- 24 Kasım 2009
- 9.682
- 80
- 683
- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #39.341
maşallah yavruna :) aynı kıyafetten battanıyesı ıle takımı bendede var :)benımkıde sureklı meme ıstıyor ama kendımı ve onu zorlayıp enaz 2 3 saat aralıkla emzırmeye çalışıyorum yakın zamanda emzırdıkce gaz sorunu artıyoişte benim oğlumda burda arasım...bişey sormak istiyorum yazlık kıyafetlere geçen varmı bide oğlum 40 günlük ve geceleri saat başı kalkıyoruz emmeye ve anne sütü dışında başka bişey vermiyorum benimle aynı sorunu yaşayan varmı uykular ne zman düzene girecekkk
Arkadaşım benim kızımda aynı şeyler oldu göz için genta damla verdi doktorumuz ilk kullanımda geçti ama bir kaç gün kullandık tekrarlamasın diye anne sütü ve çay dediler denedik ama geçmedi
burun tıkanıklığı içinde serum fizyolojik kullandık açıldı burnu rahat nefes alamayınca memeyide emmek istemiyordu
bize bunlar iyi geldi denersen aklında bulunsun doktor tavsiyesiyle kullandık
Fıstıklarrr ve minnoşları neler yapıyorsunuzGeçmişi okudum desem yalan olur canlarım ama mutlaka merak edenler vardır diye düşünüyorum Bizler iyiyiz teyzeleri tabii benmi fıttırmaya az kalmam haricinde , 2 çocuk değişik sorunlar derken..Yuvarlanıp gidiyoruz işte.Ama bu süreçte foruma giremiyorum.Geçmişi okuyarak gelmediğim zaman kendimi yabancı gibi hissediyorum,o yüzden bi boşladım,kaldı öyle.
anne34 nasıl idare ediyorsun canım maaşallah sana gerçekten bende 2 tane ama mahvoldum sıkıntıdan:18: Kızım ne zaman tıkanarak ağlasa oğlum da çığlık çığlığa gülüyor bağırıyor konuşuyor ne biliyim çıldıracak gibi oluyorum ya fenalık basıyor resmen.Hadi kız söz dinlemez ufacık ama oğlan... Yemiyor içmiyor oyuncaklarını toplamıyor sürekli ağlıyor huyları değişti.Kızım da maaşallah ama çok cırtlak çok ağlıyor bazen ne yapacağımı şaşırıyorum :26: Sizleri çok özledim azıcık geçmişe bakıyım kimler neler yapıyor...Bu arada kaç kilo verdiniz kızlar?
Ben evde sadece çıtçıtlı body ile tutuyorum. Ayaklarına çorap giydiriyorum. Ama hastanede hemşireler bana el ve ayaklarından üşüdüğü anlaşılmaz. Burnu ve kulaklarını kontrol et demişlerdi. İlk ay kontrolüne gittiğimde Dr dedi bana kalın giydiriyorsun ince giydir diye. O zamandan beri zıbınla duruyoruz. Dışarıya da kısa bacak tutumla çıkarıyorum artık. Ama arabada klima açamadığımız için ne zaman bi yere gitsek yüzü kabarıyor.
Oyun halısı ne almışlar acaba???? Artık bnm oğlum da daha uzun uyanık kalıyor gündüzleri oyalamak zor olmaya başladı.
kızlar bızde bebıs ıcın evde oyalansın dıye bısey alıcaz aama
ev tıpı ana kucagımı alsak su tıtresımlılerden yoksa oyun halısı dahamı fonksıyonel
kullananlar varmı fıkır alalım
evet canım benimkide yapıo bazen nefes alamıyomuş gibi sesler de çıkarıyo aklım gidio benimde ama yok cok şükür bişeyi normal heralde..kızlar benim oğlum uyurken garip sesler çıkarıyor homurdanıyor içini çekiyor sizinkilerde de varmı bu normalmi acaba 35 günlüğüz bugün bu arada :26:
Cnm bence doymuyor bebeğin. Şimdilik mama yapıp 1 ölçek ver o da uyusun sen de dinlen. Dinlendikçe sütün de olacak hem psikolojin de düzelecek. Bnm oğlum da 25 günlük olana dek ben hep mama verdim geceleri uyusun diye bnm sütüm yeni yeni yetmeye başladı oğluma.şimdi mama vermiyorum artık. Dr bana da verme mama dedi ama sen iyi olmazsan bebeğine de iyi bakamazsın. Süt de anca 1 ayda gelmeye başlarmış zaten.
Allahım yar ve yardımcınız olsun cnm bebeğine güç ve şifa sana da sabır versin inş.
Umudunu asla kaybetme.
Canim bak eger emzik almadiysa baska marka model falan dene kuzenim bana bisuru para verdim emzik aldim ama annemin bakkaldan aldigi emzigi tuttu demisti. Bide damaklilar yuvarlak uclular bar belki yuvarlak uclu alacak ama saniesanie ye katiliyorum bence doymuyor sen emzirdikten sonra gunde 3 defa sadece 30 cc mama versen iki kasik falan ediyor ama ona yetiyor. Dinlenince sutun daha iyi gelir. Ben cok huzursuzdu diye 3-4 sefer denemek icin verdim ama sorunumuz gazmis. 1 ayda 1 kilo almasi lazim en az. Ama vermeyeceksen emzik cesitleri dene.
Ah canim benim 14 gunden beri arada ugruyolar yanima tekim bende gece gunduz kendim bakiyorum. Gerci benim yanimda birileri varken de geceleri hep kendim baktim. Uyku yemek cok zor oluyor. Pazar gunude kirkimiz cikiyor yatinda mevludumuz var insallah. İnsallah onu da atlatiriz biran once.
Canim Allah yardimcin olsun isin gercekten zor. Belki biliyosundur ama tahmidiye diye bi dua var icinde sifa ayetleri ve dualari var. Onu oku yada okuyabilen birilerine okut istersen. İnsallah sifasini bulur.
canım benimde annem gidince öyle oldum çok ağladım geceleri annem bakıyordu bir hafta oldu gideli bu tempoya alışıyorum yavaş yavaş kardeşim var yanımda onla çıkıp geziyoruz avmde ii geliyor. Yardımcın bir arkadaşın varsa yanına çağır gündüzleri insan bir anda yanlızlığa alışamıyor bebek bakımıda çok zor sezaryan olduğumuz için birde benim hala dikşlerim sızlıyor çok harket etmkten herhalde bilmiyorum 44 günlük olduk
canım Allah sana güç ve sabır bebeğine şifa versin. Aynı gün doğum yaptık seninle benim kızımda 44 günlük oldu konuşuyorduk doğumda önce dığuma girerken aklımdaydın senin yaşadıkların gerçekten çok zor Allah yardım ediyor yinede sabrını veriyor inşallah bebeğini alıp sende evine gidersin inşallahh..Allah bebeğini korusun
Allah yardımcın olsun tez zamanda evladın kollarına verilsin inş. ben de siteye girdiğimde senden haber gözlüyorum. güzel haberleriniz tez zamanda gelecek inş.
Allah yardımcınız olsun bebeğinize sağlık sıhhatt versin
Merhabalar nasılsınız?
Hepimizde aynı tatlı telaş ve koşturmaca. Biz yeşil mukuslu kakadan dolayı geçtiğimiz sakı günü dra gittik ateşi gazı hiçbir problemi yoktu ama kakadı yeşildi ve bir defada kan gibi pembelik görmüştüm. Dr tahlil yaptı kakadında lökosit çıktı. Süt alerjisi büyük ihtimalle dedi. İnek sütü ve türevlerini yediğimde bağırsaklarında kanama oluyormuş. Diyet verdi süt ve süt ürünleri kırmızı et kuruyemiş yasak kesinlikle tüketmicekmişim. Salıdan beri diyet yapıyorum dün gece ve bu sabah kaladı sarıya döndü. 2 tanede şurup kullanıyoruz birisi antibiyotik. Minicik bebeğe antibiyotik kullanmak hiç istemiyordum ama dr verince kullandım mecbur. Çarşamba kontrole gideceğiz sanırım teşhisi kesinleştirwcek forumda alerji olan bebeklerin sayfalarını çok okudum eğer alerjiyse ne zaman geçeceği tam belli olmuyormuş 3 yaşa kadar sürenilirmil. Allah şifa versin inşallah.
Nuraycım inşallah seninde güzel habetletini alırız en kısa zamanda dualarım seninle ve bebişinle canım Allahım yardımcınız olsun şifa versin inşallah.
Allahım tez vakitte şifa versin yavruna inşallah..
kızlar benim oğlum uyurken garip sesler çıkarıyor homurdanıyor içini çekiyor sizinkilerde de varmı bu normalmi acaba 35 günlüğüz bugün bu arada :26:
bugun 49 günlüğüz hala yoğun bakımdayım umudumu yitirmiyorum inş. kızımı kucağıma alıp sizlere iy haberler vereceğim günlerde gelecek dualarınızı bekliyorum rabbim kimseyi evladı ile imtihan etmesin özel bi mama ile tedavi edilmeye çalışılıyor olmazzsa 10 15 gün sonra cerrahi ile görüşülecek ameliyat olacak rabbim yardımcımız olur inş. iy olacağız dualarınızla arkadaslar dualarınızı bekliyorum rabbim evlat acısı yasatmasın hiç birimizede amin
Ben evde sadece çıtçıtlı body ile tutuyorum. Ayaklarına çorap giydiriyorum. Ama hastanede hemşireler bana el ve ayaklarından üşüdüğü anlaşılmaz. Burnu ve kulaklarını kontrol et demişlerdi. İlk ay kontrolüne gittiğimde Dr dedi bana kalın giydiriyorsun ince giydir diye. O zamandan beri zıbınla duruyoruz. Dışarıya da kısa bacak tutumla çıkarıyorum artık. Ama arabada klima açamadığımız için ne zaman bi yere gitsek yüzü kabarıyor.
Oyun halısı ne almışlar acaba???? Artık bnm oğlum da daha uzun uyanık kalıyor gündüzleri oyalamak zor olmaya başladı.
evet canım benimkide yapıo bazen nefes alamıyomuş gibi sesler de çıkarıyo aklım gidio benimde ama yok cok şükür bişeyi normal heralde..
bugun 49 günlüğüz hala yoğun bakımdayım umudumu yitirmiyorum inş. kızımı kucağıma alıp sizlere iy haberler vereceğim günlerde gelecek dualarınızı bekliyorum rabbim kimseyi evladı ile imtihan etmesin özel bi mama ile tedavi edilmeye çalışılıyor olmazzsa 10 15 gün sonra cerrahi ile görüşülecek ameliyat olacak rabbim yardımcımız olur inş. iy olacağız dualarınızla arkadaslar dualarınızı bekliyorum rabbim evlat acısı yasatmasın hiç birimizede amin
merhaba kızlar .bende 9 mayıs annesiyim.yarın inşl kırkımız çıkıyor.ama ben kafayı yemek üzereyim.bütün bir günü sadece 2 yada 3 saatlik uykuyla geçiriyorum feleğim şaştı resmen.aşırı gazlı.ne damla ne zeytinyağı faydası yok.böyle sorunu olan ve birşeylerden fayda gören arkadaşalr varmı.
benim kızımda valla 10 yada 15.günden sonra başladık yüzükoyun yatırmaya :) ne yan ne sırtüstü uyumuyo şuanda.... yüzükoyun yatırdığım an gözleri kayıyor :) memeside ağzında bisağa bi sola çevire çevire uyuyo kuzum maşallah :)
Bu arasa herkese günaydın günümüze yine erken başladık. Comep cevap verdigin icin cok teşekkür ederim :) benim içimden nedendir hiç dışarı çıkmak istemiyor yanlız olduğumdan mıdır nedir ;( bugün bi denesem diye kendimi cesarerlendirmeye çalışıyorum
günaydın hanımlar... uyku düzenimiz tatil dönüşü oturdu yeniden.. akşam 22 de yıkıyoruz oğluşu 23 gibi emzirip yatırıyorum sonra gece 3,5-4 gibi uyanıyor emip yeniden uyuyor sonra 6-6,5 gibi tamamen uyanıyor... tekrar saat 9 da yatıyor 13 de kalkıyor.. sonra ki uyku hali belli olmuyor hala bazen uyuyor bazen uyumuyor... sizlerin uyku düzenleriniz nasıl? emdiği için sanırım tam 3 saatte bir uyanıp emiyor sıpam.. uyandığında emmesi tamam da tekrar uyumak için meme verdiğimde süt bu aralar azalmış oluyor... gece emzirmeye kalktığımda tek göğüsle doyuyor hemen uyuduğu için ben de göğüslerim şişp sabaha akıyor diye sağıyorum sabah kalktığımda yine emziriyorum ama memede uzun zaman geçirmek istiyor öğlen uyandıktan, emdiği kusuyor vermezsem dünyayı yıkıyor emdiği kusa kusa memede süt kalmıyor.. sağdığım sütü biberonla verince de hemen az emmeye başlıyor.. tatildeyken biberonla vermek zorunda kaldım belki ondan azalmıştır diyorum aslında azalma yok da yetmiyor gibi geliyor.. büyüme atağı gibi bir şey yaşıyoruz sanırım.. daha öncede olmuştu böyle inş. düzelir çünkü sütüm öncekine göre çok çok fazla ama sıpada büyüdü doymayacak bu gidişle...
yalnız en önemlisi bayanlar emzirdikten bir süre sonra süt yeniden göğüslerime dolarken acayip sızlıyor göğüslerim.. var mı böyle sızısı olan? göğüsümün dip kısımları kaşınıyor gibi oluyor hatta dışardan kaşıyorum.. sanki ip gibi bişileri çekiştiriyorlar göğsümden.. internette aradım bulamadım sebebini.. dün akşam dayanamadım sızısına.. süt olunca da sızlar ama bu çok çok acı veriyor.. benim oğlan tamamen sömürüyor sanırım vücut tam kapasite süte girişiyor ve acayip yorgun hissediyorum.. bir de benim boyundan kollarımdan başlayarak ve göğsümdeki tüm damarlar mosmor belli oluyor.. hatta emzirirken ya da sağarken göğsümde damarlar şişiyor.. anneannemin annesi,anneannem ve annem göğüslerden tedavi görmüşler hep.. doktora da gittim hamile kalmadan bir sorun yok demişti ama emzirirken bir sorun olmamıştır umarım.. meme ucu yarası çekmedim ama bu sızı dayanılmaz olmaya başladı oğluş tamamen çekip sütü bitirmeye başladıkça..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?