- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #39.421
merhabalar güzel anneler ve minik kuzuları:)
nasılsınız bakalım. sanırım hepimiz hemen hemen aynı süreçten geçiyoruz. benzer sorunları ve kaygıları yaşıyoruz. ve hepsini birbirimizin desteği ile atlatıcağımızı umuyorum:)))
benim kızımda bugün 37 günlük oldu. bu haftasonu mevlüt yapıyoruz annemlerim memleketinde. inşallah herşey çok güzel olur. ilk defa kızımla yolculuğa çıkıcam. hastahane dışında daha hiç dışarı çıkmadık. hergün niyet ediyorum ama sonra ya ağlarsa, ya üşürse, ya acıkırsa diye diye malesef çıkamıyorum. Dışarı çıkıp gezen arkadaşlara gerçekten imreniyorum.
benim kızımda gündüzleri 5-10 dak uyuyor sonra ıkınarak ağlayarak uyanıyor gazdan dolayı. Uyanıncada sürekli emmek istiyor. Doktor tahlil falan yaptırdı kızımın bağırsakları anne sütündeki şekeri parçalayamıyormuş ve anne sütünden yararlanamıyormuş. bu sebeple doktor bana şekerli şeyleri yasakladı ve kızımada bir 2 tane ilaçla mama takviyesi verdi yeni.
ama mamayı illa kaşıkla yada enjektörle içir diyor anne memesini bırakmasın diye. kaşıkla yedirirken kızım ağlamaktan ortalığı yıkıyor bende biberonla veriyorum.
siz mamayı neyle veriyorsunuz bana yardım edin lütfen
kızlar biz bügün 37 günlüğüz ama biz hala hepatit aşımızı olamadık. sağlık ocağında aşı kalmamış. Salı gününe kadar bekle dedi hemşire gelmemiş olursa hala eczaneden alırsınız öyle yaparız dedi. ben gecikmesinden dolayı endişe ettiğimi söyleyince 10 günden birşey olmaz dedi.
siz aşıları yaptırdınız mı hangi gün yaptırdınız? kafam çok karıştı nasıl aşı gelmez anlamadım gitti:18::18::18::18:
oyun halısını tavsıye etmıyorum en azından benım kızım hıc durmadı ustunde hıc oynamadı . yumusak cıngıraklardan alabılırsın bırde ben anakucagını cok kullandım titreşimi gaz içinde cok ıyı :)
ya bende kızıma oyun halısı almak istiyorum ama acaba sevecek mi? oyun halıları dünya para, alıpta oynamazsa işte o zaman kötü olur.
bide ne zaman almak lazım oyuncak acaba? biz 38 günlüğüz şu an hala çıngırağa falan ilgi göstermiyor.
bir şey daha sormak istiyorum kızlar benim kızım bazen birden ağlarken kıpkırmızı oluyor nefesi kesiliyor çok korkutuyor beni. sizinkilerde böyle yaramazlık yapıyor mu? öyle bir durumda bebeği ne yapmam gerekiyor bilemiyorum.
Canim sana hayranim ya, bebeginle tatil yaptin ne guzel geziyorsun, Ben iki kere ciktim cocuk gazdan catlayacakti, nasil beceriyorsun rahat gezmeyi, zor olmuyor mu, Ben istanbuldayim ruzgardan cikamiyorum disari gazlanacak diye, olur olmaz yerde emmek isterse ne yapiyorsun? Ayyyy yol gosterde bende cikayim artik 50 gunluk olduk :)
:) teşekkürler... bebekler her tür arabayı seviyor valla... rahatlıyor yani.. kuaföre uyku saatinden önce çıkıyorum mesela yolda ve kuaförde uyuyor... emmek isterse emzirme önlüğü aldım anakucağının atında duruyor yoksa çantadan çıkarana kadar yıkıyor ortalığı... her yerde emziriorum valla.. ayıp bişi yapmıorum sonuçta.. dışarı çıkınca çocuğum rahatlıor valla gazlı gibiyse özellikle dışarı çıkıorum.. bana da iyi geliyor... önceden bu kadar gezmezdim işe gittiğim için.. ama şimdi evde kalamıyorum.. bugün de yatılı misafirimiz geliyor 9 aylık çocukları var.. dünden beri temizlik yaptım bugün yemek ikram işleri var.. arada buraya bakıyorum.. tatil çok iyiydi. oğluşla beraber rahatladık geldik.. onun için de çok iyiydi her gün bebek arabasıyla gezdirdim onu.. bütün gün dışardaydı ve kaka,gaz sorunu yaşamadık.. evde kalmak da bunaltıyor bence çocukları.. biz bunalıyoruz onlarda da gaz oluyor işte.. benim sıkıntı stres çocuk da gaz yapıyor o yüzden kociş bile ellemiyor bana ( ters bişi diyemiyor yani ) çocuğa gaz olur diyeeheuhehe
Tamam mesaj alinmistir bundan sonra daha cesaretli davranip cikicam, Peki araba kullaniyor musun? Ben istanbulda arabasiz biryere gidemiyorum bebekle araba kullanmaya da henuz cesaretl edemedim, malum bebek arabasida var, araba kullanmazsam alisveris merkezlerine gidemiyorum bebek arabasini taksiler alir mi bilmiyorum? Araba kullanmiyorsan eger bebek arabasiyla uzaga nasil gittiginide yazarsan cok sevinecem :) ayyyy ne korkmusum bebekle gezmeye yaaaaa ustelik gezme hastasi bir insanimdir :)
evet tatile antalyaya gittik.. lara da büyük bir oteldi. kociş sabahları eğitime gitti.. akşama doğru o gelince gezme-tozma vs. yaptık ama deniz olayına girmedik hava soğuktu zaten evimiz tatil yöresinde öyle çok hevesimiz yoktu yani deniz,havuz vs. diye.. ama her gün dışarı çıktık 1 hafta boyunca ve hep gezdik. sabahları kahvaltıya gitmeden oğluşu emziriyordum bebek arabasına koymamla uyudu ama eğer uyanırsa diye geceden sağdığım sütü dolaba koyuyordum, kahvaltıya giderken yanıma alıp çorba kasesine çay makinesinden su koyup ılıtıyordum kahvaltıya iner inmez.. ama hiç ihtiyaç duymadım çünkü ordaki gürültüden uyuyakalıyordu ztn.. kahvaltı sonrası odaya çıkıyorduk oğluşla , babiş eğitime gidiyordu.. oğluş uyanana kadar duşa girip hazırlanıyordum o uyanıyordu emzirip dışarı alışverişe gidiyorduk.. öğlen yemeğini yiyorduk oğlumla.. eğer uyanmışsa uygun bir yerde emziriyordum.. burger king de bile emzirdim önlüğü giymeme bile fırsat vermedi mememi saklayıp emzirdim valla napayımalışverişe giderken yolda kendime mola yerleri tesbit ettim mesela oralarda oğluş ağlarsa emzirebileceğim yerler.. gs store da kocişe hediye alırken de emzirdim mesela neyse sonra geri dönünce 1-2 saate babamız geldi.. emzirip yine dışarı çıktık ama yanıma süt de alıyordum (ama emzirdim genelde o sütü çok zor durumda lcw da çok ağlayınca kullandım mesela)... akşam saat 10 a kadar gezme-tozma-yemek vs.. kocişle hatta şık bir restaurantta yemek bile yedik.. eğer emziriyorsanız hiç korkmayın ama mama olayı biraz sıkıntılı olabilir. ilk 4 gün ben de hep mama verdim ve hastaneye gitmek bile olay olmuştu termos,mama,biberon, temizlik, kokma,bozulma vs. hep sıkıntı olmuştu.. ama emzirirken çok kolay her şey.. kaka yapıncada bebek arabasında anakucağında bile alınıyor altı sıkıntı olmadı.. avm lerde emzirme odaları hep dolu oluyor niyeyse (sinir olmuştum).. son gün otelden tam çıkış yaptık başladı bizim kii atar yapmaya.. havuz başında çocuk emzirdim sonuç :) belki kınayan olur ama bence en doğal şey bir çocuğu emzirmek.. Antalya cumhuriyet meydanında kociş önlüğü tuttu orda bile emzirdim bebeğimi.. ağlamasındansa emziririm,gezmeden de kalmam çocuk ağlıycak diye sevişmiyorum koklaşmıyorum kimseyle yol ortasında bebeğim acıkmış onu doyuruyorum yani tatil böyleydı yani bence çözüm yolları bulmalı çünkü sonra çoğu anne çocuğuna kötü duygular besliyor beni eve bağladı, dışarı çıkamıyorum diye depresif oluyor.. ben tam tersi yanıma arkadaş bulmuş gibi mutluyum oğlumla yanımda hep onunla konuşup duruyorum..
çok uzun oldu hakkınızı helal edin valla..
Ay canim ya valla yazdiklarini okuyunca cesaretleniyorum ve diger arkadaslarada ornek oluyorsun tesekkür ederim paylastigin icin, hadi bakalim darisi basima :) seni ve bebisini opuyorumevet tatile antalyaya gittik.. lara da büyük bir oteldi. kociş sabahları eğitime gitti.. akşama doğru o gelince gezme-tozma vs. yaptık ama deniz olayına girmedik hava soğuktu zaten evimiz tatil yöresinde öyle çok hevesimiz yoktu yani deniz,havuz vs. diye.. ama her gün dışarı çıktık 1 hafta boyunca ve hep gezdik. sabahları kahvaltıya gitmeden oğluşu emziriyordum bebek arabasına koymamla uyudu ama eğer uyanırsa diye geceden sağdığım sütü dolaba koyuyordum, kahvaltıya giderken yanıma alıp çorba kasesine çay makinesinden su koyup ılıtıyordum kahvaltıya iner inmez.. ama hiç ihtiyaç duymadım çünkü ordaki gürültüden uyuyakalıyordu ztn.. kahvaltı sonrası odaya çıkıyorduk oğluşla , babiş eğitime gidiyordu.. oğluş uyanana kadar duşa girip hazırlanıyordum o uyanıyordu emzirip dışarı alışverişe gidiyorduk.. öğlen yemeğini yiyorduk oğlumla.. eğer uyanmışsa uygun bir yerde emziriyordum.. burger king de bile emzirdim önlüğü giymeme bile fırsat vermedi mememi saklayıp emzirdim valla napayımalışverişe giderken yolda kendime mola yerleri tesbit ettim mesela oralarda oğluş ağlarsa emzirebileceğim yerler.. gs store da kocişe hediye alırken de emzirdim mesela neyse sonra geri dönünce 1-2 saate babamız geldi.. emzirip yine dışarı çıktık ama yanıma süt de alıyordum (ama emzirdim genelde o sütü çok zor durumda lcw da çok ağlayınca kullandım mesela)... akşam saat 10 a kadar gezme-tozma-yemek vs.. kocişle hatta şık bir restaurantta yemek bile yedik.. eğer emziriyorsanız hiç korkmayın ama mama olayı biraz sıkıntılı olabilir. ilk 4 gün ben de hep mama verdim ve hastaneye gitmek bile olay olmuştu termos,mama,biberon, temizlik, kokma,bozulma vs. hep sıkıntı olmuştu.. ama emzirirken çok kolay her şey.. kaka yapıncada bebek arabasında anakucağında bile alınıyor altı sıkıntı olmadı.. avm lerde emzirme odaları hep dolu oluyor niyeyse (sinir olmuştum).. son gün otelden tam çıkış yaptık başladı bizim kii atar yapmaya.. havuz başında çocuk emzirdim sonuç :) belki kınayan olur ama bence en doğal şey bir çocuğu emzirmek.. Antalya cumhuriyet meydanında kociş önlüğü tuttu orda bile emzirdim bebeğimi.. ağlamasındansa emziririm,gezmeden de kalmam çocuk ağlıycak diye sevişmiyorum koklaşmıyorum kimseyle yol ortasında bebeğim acıkmış onu doyuruyorum yani tatil böyleydı yani bence çözüm yolları bulmalı çünkü sonra çoğu anne çocuğuna kötü duygular besliyor beni eve bağladı, dışarı çıkamıyorum diye depresif oluyor.. ben tam tersi yanıma arkadaş bulmuş gibi mutluyum oğlumla yanımda hep onunla konuşup duruyorum..
çok uzun oldu hakkınızı helal edin valla..
Dolaba koydugumuz sutleri bebege vermeden once nasil isitiyoruz arkadaslar, direk cezveye mi koyuyoruz yoksa baska bir kapta sicak suyun icindemi isitiyoruz? Birde sicakligini nasil aayarliyoruz? Cevaplarsaniz sevinirim.....
önce dondurucudan çıktıysa çözünmesini bekliyceksin buzdolabında sonra sıcak suya koyacaksın canım.. sakın cezvede ısıtma.. ben de derin dondurucuya koydum.. ama daha hiç denemedim.. muhallebi falan yapmayı düşünüyorum ya da işe giderken onlardan takviye yapıcam.. 4-5 litre gibi bişi oldu.. içerse içircem içmezse bisküvi falan ezerim içinde dedim.. hatta ilk sarı sütten bile koydum.. Allah korusun hasta bişi olursa ilaç niyetine onu vercem...
Canim tesekkurler cevapin icin, masallah ne guzel biriktirmissin sutlerini, ne cok soru sordum son birsey daha sormak istiyorum disariya cikarken sagdigimiz sutu goturursek bozulmuyor mu ya da ne kadar zaman sonra sutu bebege verebiliriz, mesela sagip biberona koydum 3-4 saat sonra cantadan cikarip verebilir miyiz? Ayyyy ne hassas konuymus bu Boyle :) canim sana kolay gelsin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?