2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
Selam kızlar ! Nasılsınız ? Giremedim uzun zamandır.Hem bebis,hem aile...Herkes gitti artık,kendimi cok depresif hissediyorum.Umarım biran once toparlanabilirim.Onun dısında her sey yolunda cok sukur...Mucuk herkese ve bebislere

medela calma bıberon buldum arastırmalarım sonucu anne memesıne yakınmıs sıparıs verdım kullanınca bılgı verırım ama sız de araştırın ıstersenız bı netten.benım kızım da once meme emmedı kaskla verdık mamayı cok zor oldu hem de cok gaz oluyordu oyle dr browns bıberon aldık basta ıyıydı bır ay oldu kullamaya başlayalı biberondan yavaş yavaş akıyo tabı bır kac gundur memeyı cok ıyı emmıyo artık ben de medelanınkını deneyecegım sutum az emerek doymuyor pompayla sağıyorum emdikten sonra onuda bıberonla verıyorum mamayı kestım 1 aylık kontrolünde kılosu fena degıldı sımdı 7 haftalık oldu bu ay az kılo almış mama ver dedı dr ma vermek ıstemıyorum sureklı pompayla sağıyorum emdikten sonra takvıye olarak bıberonla verıyorum zor ıcıyor hıc ıstahlı bı bebek degıl ne yapacağım bılmıyorum mama denesem tekrar ıcer mı acaba arkadaşlar bır hafta sonra tekrar tartalım kılo alımı yıne olmazsa tahlılle yapacağız dedı doktor

ben hemsıreyım ası zamanından yanı olması gereken tarihten sonra yapılabılır sakıncası olmaz ama once yapılmaz kesınlıkle endısenız olmasın sorun olmaz yanı

benım kızım 54 günlük oldu oyuncak aldınız mı hıc arkadaşlar oyuncak olarak neler aslmak lazım oyun halısı ıcın erken mı sızce

Ana kucaginda tabsiyen ne olurdu canim. Fosher priceler guzel gozukuyo cesit cesit var fiyatlarida ayni derece cesitli. Kraftomda bar sanirim daha uygun. Bilemedim ki me alsam...

ya bende kızıma oyun halısı almak istiyorum ama acaba sevecek mi? oyun halıları dünya para, alıpta oynamazsa işte o zaman kötü olur.

bide ne zaman almak lazım oyuncak acaba? biz 38 günlüğüz şu an hala çıngırağa falan ilgi göstermiyor.

bir şey daha sormak istiyorum kızlar benim kızım bazen birden ağlarken kıpkırmızı oluyor nefesi kesiliyor çok korkutuyor beni. sizinkilerde böyle yaramazlık yapıyor mu? öyle bir durumda bebeği ne yapmam gerekiyor bilemiyorum.

benim oğlum da altını değiştirirken çok fena ağlıyor, yıkıyor ortalığı elim ayağıma dolanıyor nasıl değiştirdiğimi bilemiyorum konuşuyorum eline yüzüne dokunuyorum bazen birazcık susuyor

:) teşekkürler... bebekler her tür arabayı seviyor valla... rahatlıyor yani.. kuaföre uyku saatinden önce çıkıyorum mesela yolda ve kuaförde uyuyor... emmek isterse emzirme önlüğü aldım anakucağının atında duruyor yoksa çantadan çıkarana kadar yıkıyor ortalığı... her yerde emziriorum valla.. ayıp bişi yapmıorum sonuçta.. dışarı çıkınca çocuğum rahatlıor valla gazlı gibiyse özellikle dışarı çıkıorum.. bana da iyi geliyor... önceden bu kadar gezmezdim işe gittiğim için.. ama şimdi evde kalamıyorum.. bugün de yatılı misafirimiz geliyor 9 aylık çocukları var.. dünden beri temizlik yaptım bugün yemek ikram işleri var.. arada buraya bakıyorum.. tatil çok iyiydi. oğluşla beraber rahatladık geldik.. onun için de çok iyiydi her gün bebek arabasıyla gezdirdim onu.. bütün gün dışardaydı ve kaka,gaz sorunu yaşamadık.. evde kalmak da bunaltıyor bence çocukları.. biz bunalıyoruz onlarda da gaz oluyor işte.. benim sıkıntı stres çocuk da gaz yapıyor o yüzden kociş bile ellemiyor bana ( ters bişi diyemiyor yani ) çocuğa gaz olur diye eheuhehe

Tamam mesaj alinmistir bundan sonra daha cesaretli davranip cikicam, Peki araba kullaniyor musun? Ben istanbulda arabasiz biryere gidemiyorum bebekle araba kullanmaya da henuz cesaretl edemedim, malum bebek arabasida var, araba kullanmazsam alisveris merkezlerine gidemiyorum bebek arabasini taksiler alir mi bilmiyorum? Araba kullanmiyorsan eger bebek arabasiyla uzaga nasil gittiginide yazarsan cok sevinecem :) ayyyy ne korkmusum bebekle gezmeye yaaaaa ustelik gezme hastasi bir insanimdir :)

evet tatile antalyaya gittik.. lara da büyük bir oteldi. kociş sabahları eğitime gitti.. akşama doğru o gelince gezme-tozma vs. yaptık ama deniz olayına girmedik hava soğuktu zaten evimiz tatil yöresinde öyle çok hevesimiz yoktu yani deniz,havuz vs. diye.. ama her gün dışarı çıktık 1 hafta boyunca ve hep gezdik. sabahları kahvaltıya gitmeden oğluşu emziriyordum bebek arabasına koymamla uyudu ama eğer uyanırsa diye geceden sağdığım sütü dolaba koyuyordum, kahvaltıya giderken yanıma alıp çorba kasesine çay makinesinden su koyup ılıtıyordum kahvaltıya iner inmez.. ama hiç ihtiyaç duymadım çünkü ordaki gürültüden uyuyakalıyordu ztn.. kahvaltı sonrası odaya çıkıyorduk oğluşla , babiş eğitime gidiyordu.. oğluş uyanana kadar duşa girip hazırlanıyordum o uyanıyordu emzirip dışarı alışverişe gidiyorduk.. öğlen yemeğini yiyorduk oğlumla.. eğer uyanmışsa uygun bir yerde emziriyordum.. burger king de bile emzirdim önlüğü giymeme bile fırsat vermedi mememi saklayıp emzirdim valla napayım alışverişe giderken yolda kendime mola yerleri tesbit ettim mesela oralarda oğluş ağlarsa emzirebileceğim yerler.. gs store da kocişe hediye alırken de emzirdim mesela neyse sonra geri dönünce 1-2 saate babamız geldi.. emzirip yine dışarı çıktık ama yanıma süt de alıyordum (ama emzirdim genelde o sütü çok zor durumda lcw da çok ağlayınca kullandım mesela)... akşam saat 10 a kadar gezme-tozma-yemek vs.. kocişle hatta şık bir restaurantta yemek bile yedik.. eğer emziriyorsanız hiç korkmayın ama mama olayı biraz sıkıntılı olabilir. ilk 4 gün ben de hep mama verdim ve hastaneye gitmek bile olay olmuştu termos,mama,biberon, temizlik, kokma,bozulma vs. hep sıkıntı olmuştu.. ama emzirirken çok kolay her şey.. kaka yapıncada bebek arabasında anakucağında bile alınıyor altı sıkıntı olmadı.. avm lerde emzirme odaları hep dolu oluyor niyeyse (sinir olmuştum).. son gün otelden tam çıkış yaptık başladı bizim kii atar yapmaya.. havuz başında çocuk emzirdim sonuç :) belki kınayan olur ama bence en doğal şey bir çocuğu emzirmek.. Antalya cumhuriyet meydanında kociş önlüğü tuttu orda bile emzirdim bebeğimi.. ağlamasındansa emziririm,gezmeden de kalmam çocuk ağlıycak diye sevişmiyorum koklaşmıyorum kimseyle yol ortasında bebeğim acıkmış onu doyuruyorum yani tatil böyleydı yani bence çözüm yolları bulmalı çünkü sonra çoğu anne çocuğuna kötü duygular besliyor beni eve bağladı, dışarı çıkamıyorum diye depresif oluyor.. ben tam tersi yanıma arkadaş bulmuş gibi mutluyum oğlumla yanımda hep onunla konuşup duruyorum..

çok uzun oldu hakkınızı helal edin valla..

-kaş -kalkandayım ben ve acayip yokuş burası ve araç kullanıyorum onunla çıkıyorum.. oğluşu bağlıyorum anakucağıyla.. zaman zaman bakıyorum napıyor diye kontağı çevirmemle susuyor ztn.. artık alıştı anakucağına koymamla susuyor.. her yere arabamızla gidiyorum burada. kuaförüm bile 20 km uzakta.. oğluşla gidiyoruz.. bebek arabasıyla antalyada çıktığımda ise mola yerleri tesbit ettim kendime.. mesela mc donalds, burger king, giysi mağazaları ( kabinlerde bebek emzirebiliyorsun, rica edince tabure veriyorlar mesela ) parklar... eğer ağlarsa oralarda durup emzirebileceğim noktalar yani.. ama yanıma süt de aldım sağdığım, çünkü oğlum kuduruk anında istiyor memeyi.. böyle yani.. bebek arabasını bilmiyorum taksiler alır mı rica edersen yardım bile ederler sanırım.. başka fikirleri olanlarda yazsınlar bence.. akıl akıldan üstündür.. sizler neler yapıyorsunuz dışarı çıkınca?

maşallah hayran kaldım sana halilefe. gerçekten çok güzel böyle rahat olman. ve son dediğin çok doğru eve tıkılınca bebeğe karşı da olumsuz koşullanma olabiliyor. halbuki gereken tedbirleri alınca hiçde zor değil sanırım gezmek. ki bana göre hareketlenip peşinden koşturacakları döneme göre şu dönemleri gezmek için çok daha ideal.
bizde kırkımız çıktıktan iki gün sonra kars'a arkadaşın düğününe gideceğiz. bazen tedirgin oluyordum nasıl olur falan diye ama seni görünce çok cesaretlendim:)

Ay canim ya valla yazdiklarini okuyunca cesaretleniyorum ve diger arkadaslarada ornek oluyorsun tesekkür ederim paylastigin icin, hadi bakalim darisi basima :) seni ve bebisini opuyorum

canım oyun halıları şöyle bi 3 4 aylık falanken kullanılmıyomuydu? en azından dönmeler tutmalar başlamış olmalı ben ilk kızıma o aylarda kullanmıştım.... benim kızımında hergün bir iki defa mutlaka katılır derecede ağlamaları oluyor yüzü öne bakıcak şekilde tutuyorum hareket falan ediyorum daha kolay sakinliyor.... boğa bebekleri gerçekten çok aceleci sabırsız bebeklermiş onu anladım.... meme anında ağzında olcak bizimkinin yoksa kıyamet koparıyorrr

Tiny Love Çift Taraflı Yatak Kenarı Kitabı , Tiny Love,PM2000058 www.barisbebe.com YATAĞının etrafına astım siyah beyaz tarafı özellikle 3 aya kadar bebekler kontrast renkleri tercih ettiğinden çok dikkatli onları inceleyebiliyor..

Playgro Mutlu Çiftlik Işık ve Sesli Oyun Halısı | hızlıal.com buna bayıldı oğlum.. elleriyle ayaklarıyla rast gele vuruyor fakat ayakları özellikle dokununca tekrar tekrar vurmaya devam ediyor..vurdukça ışıklar yanıyor tepesindeki güneşte ve müzik çalıyor.

PLAYGRO Toy Box Çıngıraklı Diş Kaşıyıcı | annelutfen.com bunu sallayınca gözleri kırparak tepki veriyor bazen ellerini fark etsin diyerek koluna takıyorum.. ayakları farklı dokularda elleriyle öğrendiği için deneyim kazandırıyor..

Baby2Go 8953-Mavi Ana Dizi - Oto Koltuğu / Ana Kucağı - Ana Kucağı bununla da gazını çıkarıyor uyuyor, kaka yapıyor. titreşimi çok işe yarıyor.. sakinleşiyor kuzum..

Fisher price Kelebekli Ryalar Uzaktan Kumandal, Mzikli, kl Dnence (C0108) - Bebefix.com-Bebeinin Hereyi Burada,bebek arabas,bebek beik müzikleri ve kelebeklerin renkleri bebekler için çok uygun.. ağlarken açtığımızda susup dinlemeye ve sakinleşmeye başlıyor... gözleriyle takip ediyor..

Playgro Bath Banyo Kitabı - Anne / Bebek / Oyuncak - Hepsiburada.com
bununla hikayeler oluşturuyorum kendim. hayvanları gösteriyorum ses de çıkarıyor..

oyun halısı hariç bütün oyuncaklarını ilk günden beri aktif olarak kullanıyorum... gaz sorunumuz olmadı şimdiye kadar ilaç hiç bir şey kullanmadım.. dünden beri de aguluyorum bebeğim.. bence bütün bunlar etkili oldu.. küçük anlamaz diye düşünmemek gerek hepsini bir süre sonra dikkatli bir şekilde inceliyor. etrafa öyle bir bakıyor ki oğlum her şeyi gözleri radar gibi tek tek inceliyor etrafındakileri.. bütün günümüz bunlarla geçiyor.. başka şekilde oyalanamaz zaten bu kadar küçük bebekler.. bunlar bile o kadar yorucu oluyor ki uyuyor hemen...

bu arada bayanlar benim oğlan dün gece rekor kırdı.. akşam 10 dan sabah 5 e kadar uyudu.. kaç kere kalkıp kontrol ettim ama mışıl mışıl uyudu.. uyandırmadım ben de

Dolaba koydugumuz sutleri bebege vermeden once nasil isitiyoruz arkadaslar, direk cezveye mi koyuyoruz yoksa baska bir kapta sicak suyun icindemi isitiyoruz? Birde sicakligini nasil aayarliyoruz? Cevaplarsaniz sevinirim.....

Dolaba koydugumuz sutleri bebege vermeden once nasil isitiyoruz arkadaslar, direk cezveye mi koyuyoruz yoksa baska bir kapta sicak suyun icindemi isitiyoruz? Birde sicakligini nasil aayarliyoruz? Cevaplarsaniz sevinirim.....

önce dondurucudan çıktıysa çözünmesini bekliyceksin buzdolabında sonra sıcak suya koyacaksın canım.. sakın cezvede ısıtma.. ben de derin dondurucuya koydum.. ama daha hiç denemedim.. muhallebi falan yapmayı düşünüyorum ya da işe giderken onlardan takviye yapıcam.. 4-5 litre gibi bişi oldu.. içerse içircem içmezse bisküvi falan ezerim içinde dedim.. hatta ilk sarı sütten bile koydum.. Allah korusun hasta bişi olursa ilaç niyetine onu vercem...

Canim tesekkurler cevapin icin, masallah ne guzel biriktirmissin sutlerini, ne cok soru sordum son birsey daha sormak istiyorum disariya cikarken sagdigimiz sutu goturursek bozulmuyor mu ya da ne kadar zaman sonra sutu bebege verebiliriz, mesela sagip biberona koydum 3-4 saat sonra cantadan cikarip verebilir miyiz? Ayyyy ne hassas konuymus bu Boyle :) canim sana kolay gelsin...

eğer oda sıcaklığındaysa veriliyor, ben hep kısa süreli kullandım uzun süreli durumlarda emzirdim.. ama soğuk tutmak iyi bence.. buz torbası aldım ben yanına koyuyodum aynı poşete sütle birlikte. içireceğin zaman dışarı çıkarırsın hava sıcak ısınır ztn.. ya da sıcak suya koyarsın.. ama en iyisi buzdolabına koy soğusun iyice sonra yanına al.. emzirip çıkarsan bir daha içme vaktine ılımış oluyor süt.. bozulmadan verirsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…