- 16 Ocak 2013
- 664
- 131
- 323
- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #39.441
oğlum dün gece 10 da yattı sabah 5 de kalktı.. sonra bu sabah saat 9 da yattı hala uyuyor. arada 3 kere kalktı emzirdim geri uyudu.. dün de aynı 9-10 gibi yatıp 5 e doğru kalkmıştı.. 2 gündür sürekli uyuyor nerdeyse.. ağırlaşmaya başladı gibi kilo alıyor sanırım uyudukça..
Tamam canim cok tesekkür ederim, hadi bakalim her turlu teori tamam simdi sira uygulamada :) kolay gelsin canim sevgiler...eğer oda sıcaklığındaysa veriliyor, ben hep kısa süreli kullandım uzun süreli durumlarda emzirdim.. ama soğuk tutmak iyi bence.. buz torbası aldım ben yanına koyuyodum aynı poşete sütle birlikte. içireceğin zaman dışarı çıkarırsın hava sıcak ısınır ztn.. ya da sıcak suya koyarsın.. ama en iyisi buzdolabına koy soğusun iyice sonra yanına al.. emzirip çıkarsan bir daha içme vaktine ılımış oluyor süt.. bozulmadan verirsin..
oğlum dün gece 10 da yattı sabah 5 de kalktı.. sonra bu sabah saat 9 da yattı hala uyuyor. arada 3 kere kalktı emzirdim geri uyudu.. dün de aynı 9-10 gibi yatıp 5 e doğru kalkmıştı.. 2 gündür sürekli uyuyor nerdeyse.. ağırlaşmaya başladı gibi kilo alıyor sanırım uyudukça..
Allahım sen okudugumuz fatiha suresinin yüzü suyu hürmetine,içinde bulundugumuz 3 ayların
ve şu mübarek cuma gününün hürmetine
nurray arkaadsımızın beebğpine şifa ver,onu evlat acısıyla sınama sen herşeye kadirsin rahimsin rahmansın şifa verensin ya şafi adının yüzü suyu hürmetine şifa bekleyen bu bebeğe şifa ver,duaları okuyan ve amin diyecek bütün annelrın
bebeklerini hastalıklardan ,nazarlardan, kötüluklerinden koru amin amin amin ecmain..
maşallah sübhanallah canım oğluna . senin oğlan olması gereken bebeklerden , bizimkiler litaratüre aykırılar, uyku muyku yok sürekli ağlama zırlama peşindeler. ben ilk başta hep diyordum hani kitaplarda yenidoğan bebekler 20 saat uyur yazıyordu niye bizimkisi uyumuyor. Ama gördümki bizimkisi tek değilmiş . bizimkiler çarşı gibi herşeye karşılar:))))))
önce dondurucudan çıktıysa çözünmesini bekliyceksin buzdolabında sonra sıcak suya koyacaksın canım.. sakın cezvede ısıtma.. ben de derin dondurucuya koydum.. ama daha hiç denemedim.. muhallebi falan yapmayı düşünüyorum ya da işe giderken onlardan takviye yapıcam.. 4-5 litre gibi bişi oldu.. içerse içircem içmezse bisküvi falan ezerim içinde dedim.. hatta ilk sarı sütten bile koydum.. Allah korusun hasta bişi olursa ilaç niyetine onu vercem...
Ayyy ne tatli oluyor demi sesini duymak, benimkide bir iki kere aguladi o kadar arkasi gelmedi, bizimki 1 mayis dogumlu seninki ne zaman dogmustu?
Kızlar benim doktorum kontrole falan çağırmadı beni hiç birşey de söylemedi. Doğumdan sonra 5. Gün çağırdı dikişlere baktı o kadar. Muayene olmak gerekli mi?
önce dondurucudan çıktıysa çözünmesini bekliyceksin buzdolabında sonra sıcak suya koyacaksın canım.. sakın cezvede ısıtma.. ben de derin dondurucuya koydum.. ama daha hiç denemedim.. muhallebi falan yapmayı düşünüyorum ya da işe giderken onlardan takviye yapıcam.. 4-5 litre gibi bişi oldu.. içerse içircem içmezse bisküvi falan ezerim içinde dedim.. hatta ilk sarı sütten bile koydum.. Allah korusun hasta bişi olursa ilaç niyetine onu vercem...
selam kızlarrr... ayy aman allahım ne güzel vakit bulabilmiş ve girmişsiniz vede yazmışsınız maşallh sizee,, ben hiçbişey yapamıyorumm ama sizin yazdıklarınızı bi çırpıda okudum..
herkeste aynı problemler var galibaa,, bizdede durumlar aynı aynı şeyleri yaşıoruz,,ekstradan bizde bide galiba kabızlık var kızlar yaa anlamadım ama 33 günlüğüz ve oğlum 4 gündür hiç kaka yapmadı, napmam gerek bilmiorum varmı sizdede böle bi sorun yaşayan?
bu arada benm göğüs uçları kanamaktn beter durumda sütümde az artmıoo bnde vermiorum artık hep mama gidioruz,, meme arandıkça çok üzülüorum ama elimden bişey gelmiokiiii
selam kızlarrr... ayy aman allahım ne güzel vakit bulabilmiş ve girmişsiniz vede yazmışsınız maşallh sizee,, ben hiçbişey yapamıyorumm ama sizin yazdıklarınızı bi çırpıda okudum..
herkeste aynı problemler var galibaa,, bizdede durumlar aynı aynı şeyleri yaşıoruz,,ekstradan bizde bide galiba kabızlık var kızlar yaa anlamadım ama 33 günlüğüz ve oğlum 4 gündür hiç kaka yapmadı, napmam gerek bilmiorum varmı sizdede böle bi sorun yaşayan?
bu arada benm göğüs uçları kanamaktn beter durumda sütümde az artmıoo bnde vermiorum artık hep mama gidioruz,, meme arandıkça çok üzülüorum ama elimden bişey gelmiokiiii
Şuan aynı dertten müzdaribiz. Saat 9 dan beri mememde oğlum. Yatırıyorum 10 dk sonra kalkıyor. Sabah 5 te kalkmıştı. Aynen uykusu var uyuyamıyor ve çok huysuz çığlık çığlığa ağlıyor yatına yatırınca.Sevgili çilekeş anneler :) bugun hakikaten berbat durumdayim, ne oldu benim oglana anlamadim, sabahtan Beri uyumuyor 10 dakika dalabiliyor sonra huysuz ve mizmiz sekilde uyumuyor, butun gun derinnnn derinnnn bi turlu uyumadi. Yazik gozleri sisti, kizardi ama dalamiyor bir turlu, saat 12ye yirmi var gece uykusuna bile gecemedi daha oysa ki bu saatlerde gece uykusuna gecmis olurdu. Niye arada Boyle yapiyor acaba, var mi bebegi benim gibi tum gun uyumayan ? Yazik aci cekiyor, problemide yok gazi cikiyor, karni tok, altida kuru
Herkese merhaba, ortak sorunlarımız var hep... Bir türlü uykuya dalamayan, anne sütüyle doymayan, sürekli emmek isteyen, memedeyken çok güzel uyuyan ama yatağa koyunda cıyaklamaya başlayan bebekler. Evet insan bazen gerçekten kafayı yiyor. İşte tüm bu zorluklar yüzünden tam 9 sene 2. Çocuk istemedim.ikinciyi yaptığımda ise herkes şok olmuştu çünkü ikinci çocuk mu asla derdim büyük konuşmuştum :)) çok fazla rahata alışmıştınız tekrar başa dönmek çok zor oldu tabi. Ama büyük oğlumu görünce bu zor günler bitecek diye düşünüyorum. Sanki büyük oğlum hiç bebek olmamış sanki beni hiç uykusuz bırakmamış gibi geliyor şimdi. İnsan unutuyor yani. Bu arada 30 cc mama ile nasıl kandırıyorsunuz bebeklerinizi benimki tek dikişde 120 cc içiyor valla. Sütüm de iyi ama aslına bakarsanız gündüz ve gece 1 er biberon veriyorum çünkü biRaz nefes almak benim de hakkım. Aksi taktirde birçoğunuzun şikayet ettiği gibi hep memede hep memede durmak istiyor böyle olunca da ne tuvalete gidebiliyorsunuz ne yemek yiyebiliyorsun. Yani en azından benim gibi iki çocukla tek başınıza baş etmek zorundaysanız. Çok fazla bol sütüm olmuyor sağıp dolaba koyacak kadar yani bebeğime anca yetiyor. Bazıları maşallah hem emzirip hem de paket paket dolaba sağıp dizebiliyor. Bu da biraz yapı meselesi herhalde her kadının meme yapısı bir olmuyor galiba. Mamaya da çok negatif bakmıyorum. Çocukların uyumaması derin uykuya dalamaması sürekli meme istemesi memede uyumaları aslında tam doymamalarından kaynaklanıyor. Anne sütü de zaten çabuk hazmedildiği için çocuk ne kadar içse de kısa süre sonra hemen acıkıyor. Yani bir kısır döngü içerisine girmiş gibi oluyoruz. Çocuk tam doymuyor ama sık sık eşiği için kilo alımında bir sorun olmuyor. Mama benim için bir kurtarıcı aslında, psikolojimi düzeltiyor az biraz. Mamayı verdiğimde 3-4 saat uyuyor ve o 3-4 saat bana ait oluyor. Özellikle normal hayatında benim gibi yoğun iş temposundan sonra bir n bebekle eve tıkılmak zorunda kaldıysanız ve tek başınızayssanız bu zamana gerçekten çok ihtiyacınız oluyor. Zaten akşam nasıl oluyor hav nasıl kararıyor anlamıyorum. Zaten evde uzun süre kalmaya alışık değilim. Bu arada bir de 9 yaşındaki oğlum var. O da ilgi sevgi bekliyor. Yıllarca anne ve babasının tüm ilgi ve sevgisi sınırsız ona aitken kardeşi özellikle annesinin tüm vaktini alıyor. Bir an önce bebiş büyüse de sürekli gezsem diye dua ediyorum valla. Allah kolaylıklar versin morallerinizi yüksek tutun bunları yaşayan tek siz değilsiniz yalnız değilsiniz. Sevgilerimle ..
Sadece benmi yaşıyorum diye düşünmek çok zor gerçekten bugün yine zor birgündü ağladım artık ben nasıl yapıcam bu anneliği diye hayatım karmakarışık oldu evde yemek bile yapamıyorum çok becerikszm diye düşünüyorum(((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?