2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
[QUOTr=EeYoRee;30903710]selam kızlarrr... ayy aman allahım ne güzel vakit bulabilmiş ve girmişsiniz vede yazmışsınız maşallh sizee,, ben hiçbişey yapamıyorumm ama sizin yazdıklarınızı bi çırpıda okudum..
herkeste aynı problemler var galibaa,, bizdede durumlar aynı aynı şeyleri yaşıoruz,,ekstradan bizde bide galiba kabızlık var kızlar yaa anlamadım ama 33 günlüğüz ve oğlum 4 gündür hiç kaka yapmadı, napmam gerek bilmiorum varmı sizdede böle bi sorun yaşayan?
bu arada benm göğüs uçları kanamaktn beter durumda sütümde az artmıoo bnde vermiorum artık hep mama gidioruz,, meme arandıkça çok üzülüorum ama elimden bişey gelmiokiiii
[/QUOTE]
Canim benimde göğüs uçları kaniyordu ben bagira bagira agliyordum su göğüs koruyucu silikonlsrdan aldim lanolin surup takiyordim 2gunde iyilesti cok sukur o çatlak acisi dikislerin acisindan kötü ya inşallah seninnkide biran once gecer

Dün Bursa'da ki doktorumuzu denemeye rentipa gittik eşimde doktorumz Yahya bey idi.biz sabah gittiğimiz icin cok yogun degildi ama donktor 9 U biraz geçince geldi ama muayenemiz kısa sürmedi sorularımızı cevapladı ve kendi cep telefon numarasında verdi ulaşabilelim diye öğrendiğime göre aşıları ücretsiz yazabiliyorlarmış ben de bu meme olayını sordum sürekli emıyor yapabildiğim kadar emzirmemi söyledi bana bende peki dedim birde süt artırmak icin Ari poleni önerdi kullanan var mı

benim oglanda gece 4 te bi baslıyo ıkınmaya ögleye kadar............bebegi sünnet ettirecem rahat etsin diye.. =)

Kizlar sut pompasi olarak hangi markayi kullaniyosunuz paylsirssaniz coksevinirim

ben nuby kullanıyorum ve çok memnunum aventte çok iyi fakat aventte sen elinle manuel yapıyorsun o sonra taklit ediyor ama nubyde artı eksi seçeneği var ister yavaş akış ister hızlı akış yapıyorsun kaydetme avetteki gibi bundada var ben nuby tavsiye ederim.

benim oglanda gece 4 te bi baslıyo ıkınmaya ögleye kadar............bebegi sünnet ettirecem rahat etsin diye.. =)

Bene sunnet ettirecem ama kiyamiyorum yaaa cok kucuk daha, yapilirsa o da bizde rahatliyacaz ama 53 gunluk olduk halaaa randevu almak icin elim telefona gitmiyor, istanbulda anadolu tarafinda var mi bildiginiz iyi bir cocuk cerrah sunnet yapacak?

Diger markalari bilmiyorum ama bebedor almayin berbatttt. Gogsu cok acitiyor, o kadar para verdik 1 kere bile kullanamadim.

Kizlar bebeğini besige koyup kendi kendine uyumasini saglayabilen var mi yoksa herkes benim gibi bi emzir bi dolaştır ugrasiyor mu ?? :))
Birde siz gün icinde kendinizde uyuyormusunuz??

Kizlar bebeğini besige koyup kendi kendine uyumasini saglayabilen var mi yoksa herkes benim gibi bi emzir bi dolaştır ugrasiyor mu ?? :))

ben bazen beşiğine koyup kendi haline bırakıyorum ama sorunu varsa asla uyumuyor, emzik ve kundak işe yarıyor. Kendi kendine uyutma metotları var bu konuda bir çok makale var nette ama sorun şu ki hiçbiri 4 aydan önce önerilmiyor. 4. aydan sonra kendi başına uyuması gerekiyor bende uyku eğitimine 4. ay başlamayı planlıyorum. Fakat şuan etrafımdan aldığım dersle şunu söyleyebilirim ki kucak ve sallama yapmamak gerekiyor çünkü sonra uyku eğitimi zorlaşıyor. En mantıklısı emziğe karşı değilseniz (ki ben en azından 4-5aya kadar kullanılmasının diş ve damak yapısını bozacağını kesinlikle düşünmüyorum, zaten öbür türlüde her sıkıntıda emmek istiyor rahatlayamıyor ruh yapısı bozuluyor) emzik ve hafif kundak kolik değilse şuan için tek çare gibi gözüküyor. Birde bana sürekli 2-3 saatte bir emzir uyandır falan demişlerdi, açıkçası biz 2 hafta yapalım dedik çocuğun bütün dengesini bozduk sakın uyuyan çocuğu sarılık gibi bir problem yoksa uyandırmayın her çocuğun doğası farklı, uykusu geldiiğinde sevip algısını açmayın ben bunları uyguluyorum işe yarıyor ama uykusu geldiğinde oynar yada konuşursam 3-4 saati bulan bir uykusuzluk huysuzluk ve uykuya geçememe hali ortaya çıkıyor. Aslında aynı bizler gibi nasıl biz uykumuzu ertelersek biz zaman sonra uyuyamayız onlarda aynı, uykularını kaçırmamak gerekiyor.

Ben gündüz uyuyamıyorum ama ben eskiden beri gündüz uyuyamazdım, ne mutlu uyuyanlara. Şimdilik bizden bu kadar bol uykulu geceler inşallah :)))

Sorunu varsa agliyor ve kendi kendine uyumuyor ama sorunu yoksa ozellikle gece uykusuna gecerken emzikle ( olmadan asla uyumuyor ki emzigede asiri duskun degil zorla veriyorum normalde) uyuyor. Eger siddetli agliyorsa emzirip sakinlestirip oyle yatagina koyuyorum emzikle uyuyuyabiliyor. AMA benimkinin gunduz uyku saatleri belli degil, birgun hic uyumuyor birgun farkli zamanlarda uyuyor. Birde gunduzleri ne zaman uyuyacagini bilmedigim icin salonda anakucaginda surekli, orada uyursa uyuyor, yatagina gunduz hic yatmiyor.

Kizlar cevaplar icin tesekkur ederim cok güzel fikir vermissiniz. .bende emzigi dün ilk denedim..az emdi atti zorla verdim uyumadi ama onunla. .eve biri gelsin sevsin cocugu sonra saatlerce uyumuyor aksam cok huysuzlaniyor misafirde -ki en yakınlarim- hic eksik olmuyor.bu gece tekrar emzik deneyim..

Bene sunnet ettirecem ama kiyamiyorum yaaa cok kucuk daha, yapilirsa o da bizde rahatliyacaz ama 53 gunluk olduk halaaa randevu almak icin elim telefona gitmiyor, istanbulda anadolu tarafinda var mi bildiginiz iyi bir cocuk cerrah sunnet yapacak?

kuzum bende kıyamıyorum ama esim sünnet oldugunda cektigi acıyı oglununda yasamasını istemedigi için randevuyu aldık inş. bu hafta persembe günü sünnet olacak..gerci oglum sarılık oldugunda tam 6 kez kan alındı topugundan onun aglamasına dayanamadım bende aglamıstım bu sefer nasıl olcak bilmiyorum ama hersey onun için.........=) ben izmirde oturuyorum ama afyona ailemin yanına geldim burda yaptıracam inş...istanbulu bilmiyorum yoksa sana tavsiyede bulunurdum...

N'demek:)) Emziği genelde elleri yüzünden (sinir sistemleri kontrolleri olmadığı için) atıyrlar, elleri kundaklı sabit olursa 5-10dakika içinde uyuyorlar emzik ağızda her atışta tekrar vermek gerekiyor ama sonuç genelde başarılı oluyor:) Ben açıkçası kendim altını açarken ve emzirirken seviyorum onun dışında kendi sevme isteğim için çocuğu yormuyorum başkalarınada alın gazını çıkarın diye veriyorum sadece sevdirmiyorum yani:)) ne derlerse desinler çocuğun düzeni daha önemli:))

Birde unutmadan söyliyim emmeye devam etse bile gözünü 1 dakika kapadığı anda emziği ağzından alıyorum uykuya geçtiği için anlamıyor Emzik düştü uyandı derdide ortadan kalkıyor, aksi halde emziği düşürüp uyanıyor bizimkisi.

Son düzenleme:
yaa ne mutlu emzık alan bebelerınıze
benımkı bı turlu alısamadı
agzına koydugum an pıtt dıye fırlatıverıyo
kuscak gıbı oluyo ya sankııı acı bıseymıs gıbı
hal boyle olunca benım memeler emzık yerıne
ha babam de babam dısarda oyuna cevırdı bu ara ıyıce
bugun hıc uyumadı desem yerıdır belkı 3656549654 kez sızdı gogsumde
ama daha bırak yataga yatırmayı yerımden kalktıgım an uyanıp agladı
sersem gıbıyım aksam olsada uyusa azcık kendıme gelsem

Yaaa aynen benimkiside her zaman emzik almiyor ama uyurken onunla uykuya gecebiliyor, gunduz bazen verirken öğürüyor arkasindan bi daha veriyorum buyuk bir askla cekiyor emzigi :) yani kendide ne yaptigini bilmiyor saftirigim benim :) ama bugun alisveris merkezine gittik emzigi olmasa her agladiginda emzirmek zorunda kalacaktim rahatlasin diye, karninin tok oldugunu biliyorum o yuzden azicik mizildasa teptim emzigi oyalandi cok sukur bin sukur bizde rahat ettik. Grektiginde aliyor emzigi ama bende cok ugrastim aldirmak icin. Yilmayin ve verin arkadasimin oglu 3 ayliktan sonra alisti emzige zorla

Bizde bugun alisveris merkezine gittik ortaligi yikti kizim nasil kactigimizi nasil eve geldigimizi bilemedik ustune birde sinirler gerildi. Cok uzuluyorum kizim boyle olunca her aksam 6-9 aglama nobetleri siddetide artiyor sanki. Kiyamiyorum kuzuma 3 gundur kala da yapamiyor... Bakalim nolacak...

Daha önce yanıt verilmiş ama 4. Aydan önce kendi kendilerine uyumalarını beklemeyin diyor Dr lar. Hem ilk aylar çok önemli kucağa almayın alıştırmayın demiyor drlar. Şuan güven duygusunun geliştiği en önemli aylar. Bol bol kucağa alınıp sevilmeli bebekler. Bnm oğlum da memede uyuyordu. Bi kaç gecedir emzirip gazını çıkarıp yatağa koyuyorum uyanır gibi olursa emziği veriyorum ağzına ve sallıyorum uyuyor. Yada emziği verip sırtını sıvazlıyorum. Emziği uyanıkken yada ağlarken asla almıyor. Sadece uyku sersemi iken alıyor bizimki. Bn geceleri kaldırıp emzirdiğim için gündüzleri işleri toparlayabildi isem oğlan uyurken uyumaya çalışıyorum. Tabi gelen giden olmazsa :)

Emzik 20 tane süt dişinin tamamlandığı vakit yanı 2,5-3yaşında bırakılırsa diş yapısını bozmaz. He bozuldu diyelim kalıcı dişler çıkmadan yani 6 yaş öncesi bir diş hekimi ziyaret edilirse süt dişleri dökülürken 7-9 yaş arası tel takmadan basit damaklıklarla dişler düzelebilir. O kadar korkunç birşey değil yani emzik.
Gece uyandırmıyorsunuz bebeği ama sadece anne sütü ile mi besliyorsunuz artı olarak mama veriyormusunuz? Sağlık ocağındaki bebek hemşireleri gece emzirilmeyen bebekler daha az kilo alıyor ve süt daha hızlı azalıyor diye uyardılar ben geceleri 3 saatte bir kaldırıyorum bebek kendi uyanmazsa.

Canım bnm oğlum da uyanıkken yada ağlarken asla emzik almıyor. Uyku sersemi iken veriyorum ben başlarda itiyo yüzünü buruşturuyor ama biraz ısrarcı olursan emmeye devam ediyor bi dene istersen.

Yavrumu 24 gunlukken sunnet etirdik iyiki olmus ne agri ne aci hissetti 40 dolmadan agri aci hissetmez derler hospital turk izzettin yilmaz cok memnun kaldik doktordan tavsiye ederim

Son düzenleme:
Kizlar bebekleriniz ne zaman kafasini tam dik tutmaya basladi benim ki 48 gunluk kafasini ilk haftadan beri kaldiriyor ama tutamiyor. Ters yatirinca da saga sola cevirebiliyor ama kaldiramiyor gerci yeni basladim ters yatirmaya. Sesleri duyuyor dinliyor ama her zaman o tarafa dogru donmuyor. Oyuncaklari da goruyor takip ediyor ama eline almak icin uzanmiyor. Acaba ben mi cok pinpirikliyim daha cok mu erken

Bebegin kac gunluk oldu?merak ettim..bizimki 24 gunluk ,4saatten fazla uyursa uyandirip emziriyorum

benim oğlan bugün 58 günlük oldu sanırım.. dün bütün gün benim oğlan da uyumadı ama paniklemedim çünkü her gün aynı olcak diye bişi yok. her gün bişi öğreniyorlar.. uyumayınca en güzeli banyo yaptırmak bence.. gece yine 23 de yatırdık 5 de kalktı.. sonra emzirdim yattı 7 de kalktı.. 10 da uyudu 13:30 da az önce kalktı emdi yine uyuyor.. ama dün hiç uyumadı mesela.. her gün aynı olmuyor yani.. sakin olmak gerek... dün hatta o kadar çok emdi ki sütüm yetmiyor mu diye korktum bile.. ama bugün her şey yolunda.. mama vermeyi bile düşünmüştüm iyi ki vermemişim

Bol bol emzirin sutunuz olmasa bile bide incir muhtesem sut yapiyor goguslerim patlicak masallah iki gundur birde kizlar kilolari naptiniz ben 18 kilo aldim hepsini verdim kendiligibden gitti ama cok halsizim ben yaa ne yesem iyi gelir halsizlige

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…