- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #39.481
Kizlar bebekleriniz ne zaman kafasini tam dik tutmaya basladi benim ki 48 gunluk kafasini ilk haftadan beri kaldiriyor ama tutamiyor. Ters yatirinca da saga sola cevirebiliyor ama kaldiramiyor gerci yeni basladim ters yatirmaya. Sesleri duyuyor dinliyor ama her zaman o tarafa dogru donmuyor. Oyuncaklari da goruyor takip ediyor ama eline almak icin uzanmiyor. Acaba ben mi cok pinpirikliyimdaha cok mu erken[/. her cocuk ayni olmuyor canim kendi haline birak bence anne sutu mu bveriyosun anne sutu aln bebekler daha farkli oluyor birinci kizim gulmeye agulamaya 3 aylik basladi mama verdim ona bilinsizce sutum yok diye kendimi kandirdim tabi emzirmek sabir isteyen durum ama 2 ciye hep emziriyorum 40 da gulmeye agulamaya basladi kafasini hep tutuyor saten masallah 1 ci anne sutu ikincisi her bebek ayni olmuyor panikleme hic bezini deyistirirken altini acik birak konusmaya calis dudaklarini takip etcektir o senin bide hava dirumu guzelse her aksm dus aldirip yatir super uyuyolar uykusunu guzel aldimi cabuk gelisiyolar benden bu kadarcik kolay gelsin
Kizlar hepinize merhaba oncelikle sizi tebrik ederim yeni anne olmaniz icin bebeklerinize huzur ve mutluluk dilerim . Ben eylulde ikinci kez anne olucam insallah... Sizlere bi sorum var. ilk bebegimde sutum sadece 1 ay oldu ve bitti bu konuda fazla denyimli deyilim . Ama hastanedeyken sirtimda acayip bi agri bi sizilti basladi hemsire süt geliyor onun icindir dedi ve hakliydi da agrim olinca sutum basladi ve agrim oldugu surecte sutum de vardi sut bitti agrim da bitti eminim yani onunla alakaliydi. Simdi 27 haftalik hamileyim dun ayni agri basladi bi baktim sut gelmis... Sorum su: simdi sizler de sut veriyorsunuzdur... Sizlerde de bu sirt agrisi oluyor mu? Benden baska da sut uretimiyle alakali sirt agrisi yasayan var mi ?
Kizlar bebegim 4 gundur kaka yapamiyordu uzulerek fitil versim kuzuma aninda ne varsa xikardi kivami oldukca koyulasmisti ama fitilden doalyi kotu hissediyorum kendimi ims bir daha olamaz.
Bizimde basiiza geldi 3 gun yapamadik dr goturdum hic bisey vermedi vucudunun ogrenmesi lazim dedi 4 cu gun kendi yapti normalmis ama anne sutu iile beslenen bebeklerde ama cok kotu tahmin edebiliyorum bide uyuyamiyor karni sis sis
Daha önce yanıt verilmiş ama 4. Aydan önce kendi kendilerine uyumalarını beklemeyin diyor Dr lar. Hem ilk aylar çok önemli kucağa almayın alıştırmayın demiyor drlar. Şuan güven duygusunun geliştiği en önemli aylar. Bol bol kucağa alınıp sevilmeli bebekler. Bnm oğlum da memede uyuyordu. Bi kaç gecedir emzirip gazını çıkarıp yatağa koyuyorum uyanır gibi olursa emziği veriyorum ağzına ve sallıyorum uyuyor. Yada emziği verip sırtını sıvazlıyorum. Emziği uyanıkken yada ağlarken asla almıyor. Sadece uyku sersemi iken alıyor bizimki. Bn geceleri kaldırıp emzirdiğim için gündüzleri işleri toparlayabildi isem oğlan uyurken uyumaya çalışıyorum. Tabi gelen giden olmazsa :)
Emzik 20 tane süt dişinin tamamlandığı vakit yanı 2,5-3yaşında bırakılırsa diş yapısını bozmaz. He bozuldu diyelim kalıcı dişler çıkmadan yani 6 yaş öncesi bir diş hekimi ziyaret edilirse süt dişleri dökülürken 7-9 yaş arası tel takmadan basit damaklıklarla dişler düzelebilir. O kadar korkunç birşey değil yani emzik.
Gece uyandırmıyorsunuz bebeği ama sadece anne sütü ile mi besliyorsunuz artı olarak mama veriyormusunuz? Sağlık ocağındaki bebek hemşireleri gece emzirilmeyen bebekler daha az kilo alıyor ve süt daha hızlı azalıyor diye uyardılar ben geceleri 3 saatte bir kaldırıyorum bebek kendi uyanmazsa.
Canım bnm oğlum da uyanıkken yada ağlarken asla emzik almıyor. Uyku sersemi iken veriyorum ben başlarda itiyo yüzünü buruşturuyor ama biraz ısrarcı olursan emmeye devam ediyor bi dene istersen.
yaa ne mutlu emzık alan bebelerınıze
benımkı bı turlu alısamadı
agzına koydugum an pıtt dıye fırlatıverıyo
kuscak gıbı oluyo ya sankııı acı bıseymıs gıbı
hal boyle olunca benım memeler emzık yerıne
ha babam de babam dısarda oyuna cevırdı bu ara ıyıce
bugun hıc uyumadı desem yerıdır belkı 3656549654 kez sızdı gogsumde
ama daha bırak yataga yatırmayı yerımden kalktıgım an uyanıp agladı
sersem gıbıyım aksam olsada uyusa azcık kendıme gelsem
Bene sunnet ettirecem ama kiyamiyorum yaaa cok kucuk daha, yapilirsa o da bizde rahatliyacaz ama 53 gunluk olduk halaaa randevu almak icin elim telefona gitmiyor, istanbulda anadolu tarafinda var mi bildiginiz iyi bir cocuk cerrah sunnet yapacak?
Kizlar hepinize merhaba oncelikle sizi tebrik ederim yeni anne olmaniz icin bebeklerinize huzur ve mutluluk dilerim . Ben eylulde ikinci kez anne olucam insallah... Sizlere bi sorum var. ilk bebegimde sutum sadece 1 ay oldu ve bitti bu konuda fazla denyimli deyilim . Ama hastanedeyken sirtimda acayip bi agri bi sizilti basladi hemsire süt geliyor onun icindir dedi ve hakliydi da agrim olinca sutum basladi ve agrim oldugu surecte sutum de vardi sut bitti agrim da bitti eminim yani onunla alakaliydi. Simdi 27 haftalik hamileyim dun ayni agri basladi bi baktim sut gelmis... Sorum su: simdi sizler de sut veriyorsunuzdur... Sizlerde de bu sirt agrisi oluyor mu? Benden baska da sut uretimiyle alakali sirt agrisi yasayan var mi ?
Evet bende emzik konusuna katılıyorum.
Gece uyandırmıyorum derken kendi uyanmasını bekliyorum o zaten 4-5 saatte kalkıyor en geç, yani gecede emiyor. Ben sadece anne sütü veriyorum ve bu şekilde 1 ayda tam 1.600 gr aldık 3.300ile hastane çıkışımız bir ay sonra 4.900 olduk ve sadece anne sütüyle oldu yani bence süt iyiyse annede 2-3 saatte bir emzirme olayı yanlış çocuk uyuya uyuya büyüyo olayı çok doğru. Ama tabi 4-5 saat uyuduğunda göğüslerim çok şişiyor bende mecburen sağıyorum. Gece emzirmeme olayında daha az kilo alma değilde şeker düşüklüğü olabiliyormuş fakat çok şükür bizde böyle bir durum olmadı, bence kilo alımı normalse sütünüz iyiyse bırakın uyusun yavruuu:)))
Bende de oluyor o ağrı. Emzirdikten sonra özellikle iyi boşaltmışsa göğsümü kızım, süt birikirken hem göğsümde sızı oluyor hemde sırtımda.
Kızım bir aylık oldu. Üç gündür gündüz uyumuyor bir türlü dalıp dalıp uyanıyor. sürekli çok huzursuz. mızmızlanıyor bazen katıla katıla sanki çok canı yanmış gibi ağlıyor. ama düzenli bir saati yok bu ağlamanın ve çok uzun (üç saat) sürmüyor. Yine de bu kolik belirtisi olabilir mi? Perşembe doktora gideceğiz aylık kontrol için ama umarım bu geçici bir huzursuzluktur ve o zamana kadar geçer
Ben kizimi sadece anne sutuyle besliyorum sirt agrisi yok canim sadece sit doalrken gogus bolegesi sizliyor o kadar oda genellikle emzirirken oluyor.
Kizlar elli kez sorulmustur belki bi kez de ben sorayim istedim..:)) hafif fiyatin 300civari olan bebek arabasi tavsiyeniz varmi?? Bugun casual atlantis model baktim 7kg ve 330tl di .ne dersiniz canlar?? Optum hepinizi..bu arada fisher price anakucagi aldik bugün faydali mi bilemedim henuz, emzikde aldim yeni bi tane kaucuk onu da tutmadı bizimkiugrascaz bakalim..
Kizlar bebekleriniz ne zaman kafasini tam dik tutmaya basladi benim ki 48 gunluk kafasini ilk haftadan beri kaldiriyor ama tutamiyor. Ters yatirinca da saga sola cevirebiliyor ama kaldiramiyor gerci yeni basladim ters yatirmaya. Sesleri duyuyor dinliyor ama her zaman o tarafa dogru donmuyor. Oyuncaklari da goruyor takip ediyor ama eline almak icin uzanmiyor. Acaba ben mi cok pinpirikliyimdaha cok mu erken[/. her cocuk ayni olmuyor canim kendi haline birak bence anne sutu mu bveriyosun anne sutu aln bebekler daha farkli oluyor birinci kizim gulmeye agulamaya 3 aylik basladi mama verdim ona bilinsizce sutum yok diye kendimi kandirdim tabi emzirmek sabir isteyen durum ama 2 ciye hep emziriyorum 40 da gulmeye agulamaya basladi kafasini hep tutuyor saten masallah 1 ci anne sutu ikincisi her bebek ayni olmuyor panikleme hic bezini deyistirirken altini acik birak konusmaya calis dudaklarini takip etcektir o senin bide hava dirumu guzelse her aksm dus aldirip yatir super uyuyolar uykusunu guzel aldimi cabuk gelisiyolar benden bu kadarcik kolay gelsin
Canim bende emziriyorum ya. Banyo bize sadece yarim saat falan idare ediyor uykuyu oek sevmiyor eger uyumak istemiyosa ne yaparsan yal uyumuyor. Gulmeye 37. Gun basladik 36. Gunde ellerini tutunca kendini kaldirmaya calisti. Sesler de cikariyor karsilikli konusunca ama kafayi tam dik tutamiyor. Yarin 50 gunluk olacak. Kafayi kaldiriyor ama bi sure sonra dusuyor saga sola kaykiliyor.
Hatta su an kendisine niye uyumadigini soruyorum ama bana guluyor :) Oturuyoruz beraber halbuki uyurdu hel bu saatte
Canim bende emziriyorum ya. Banyo bize sadece yarim saat falan idare ediyor uykuyu oek sevmiyor eger uyumak istemiyosa ne yaparsan yal uyumuyor. Gulmeye 37. Gun basladik 36. Gunde ellerini tutunca kendini kaldirmaya calisti. Sesler de cikariyor karsilikli konusunca ama kafayi tam dik tutamiyor. Yarin 50 gunluk olacak. Kafayi kaldiriyor ama bi sure sonra dusuyor saga sola kaykiliyor.
Hatta su an kendisine niye uyumadigini soruyorum ama bana guluyor :) Oturuyoruz beraber halbuki uyurdu hel bu saatte
Oyun istiyor annesi ondan uyumuyordur. Beni daha doğum yapmadan uyarmışlardı. Gece bebeği kaldırırsan konuşma aydınlık yerde emzirme onunla oyunlar oynama. Şuan koridorundan ışık vuran bi odada konuşmadan emişiyoruz. Gece gündüzü böyle daha kolay algılıyorlarmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?