2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

Biz 30 günde 1600 aldık sütüm yarıyor falan diyoduk fakat kalça usg ye gittiğimizde kemik gelişimi biraz olsada yavaş dedi doktor, yani kilo önemli tabi ama kemiklerde çok önemli. Sağlıklı olsunda minikler kilolar gelir zaten. Şimdi bizde güneşe çıkarmaya başladık. Her gün en az yarım saat güneşe çıkarıcam çünkü d vitamini anne sütünde yeterli değil o yüzden d-vitleri damlatmayı ihmal etmemek gerekiyor.

Kalça usg çektirirken sordum, şimdi çıkık yok ama hani olabilme ihtimali varmıdır diye evet var dedi doktor, tavsiye olarak büyük bez kullanmayı önerdi. Bez aralığı kilosunun altında olmasın dedi. Gerçekten 4 kilo olduğu an 4-7kgye geçiş yapmak çok iyi biz başladık ferah ferah kullanıyor herkese tavsiye ederim.

bizde kraft aura var fiyatı nrmalde 400tl galiba fakat biz jokerden 199a almıştık şimdi kalmışmıdır bu kampanya bilmiyorum ama biz kırkı çıkmadan başladık kullanmaya gerçekten en memnun kaldığım şey bu araba oldu, çift yönlü ve 4 kademe(tam yatma) ve tam kapanır tente özelliği var, tavsiye ederim, baston olmayanlara göre hafif ve küçük.Bu arada bende cumartesi günü fisher price neşeli zürafa modelini aldım titreşimli şuan birşey anlamıyor (ki 3. aydan sonra inşallah oynarlar:))ama şunu anladım 2 günde gerçekten inanılmaz gaz çıkarıyor titreşimini açınca biri tavsiye etmişti gaz için öylede oldu. Emzik bzde nuktan sonra aventteyiz ikisinide alıyor ama bir süre sonra atıyor, çeneleri kuvvetlenecek inşallah böyle böyle.

Bugun 40.gunumuz:)))yavrumun hep uyku sorunu vardi memede uyuyor besigine koyunca 5-10 dk.icinde uyaniyordu. Yatarak emzirmeye basladim uyudugu yerde kalip 2saat filan uyuyordu ama 2gundur bunlarda fayda etmedi hep huzursuzluk vardi memeyi hic birakmiyordu. Dun nöbetçi eczaneye gidip humana iyi geceler cayi alip verdik cok iyi geldi tavsiye ederim.

benim de göğüs uçlarım çok fenaydı hala da acıyor zeytinyağı ve lansinoh lanolin sürüp penye bir kumaşla kapatıyordum bu şekilde iyileşti. süt için de keçiboynuzu tozu arttırıyormuş ondan aldık ben daha yemeedim de eşim duymuş bir yerden
Kizlar bebeğini besige koyup kendi kendine uyumasini saglayabilen var mi yoksa herkes benim gibi bi emzir bi dolaştır ugrasiyor mu ?? :))
Birde siz gün icinde kendinizde uyuyormusunuz??

normalde hep memede uyuyor geçen gün misafirim gelecekti işten güçten ağladığında bakamadım o da ara ara ağlıyordu en son yanına bir gittim uyumuş ama eğer çok ağlıyorsa kesinlikle kendi kendine uyumuyor ya memede ya da poposuna hafif hafif vurarak uyuyor. benimki emziği pek sevmiyor ama arada veriyorum unutmasın diye dışarıda filan işe yarayabiliyor. orla tutuşturuyorum ağzına öğürüyor, yüzünü buruşturuyor bir türlü alıştıramadım biliyorum büyüdüğünde beni emzik gibi kullanacak ama ne yapayı

bu arada sünnet işini halledenler ne kadar sürede iyileşti bebişler. biz kırkı çıksın diye bekledik bugün 40. günümüz hafta sonu da eşim şehir dışına gidecek bu arada yaptırsık o gidene kadar iyileşir mi ben bir an önce olsun istiyorum

merhaba bende mayıs annesiyim,aslında haziranın 4. de olacaktı doğumum ama mayısın 3.nde yani 1 ay erken geldi oğlum.şükür küveze girmedi.siteye yeni üye oldum özellikle bu sayfayı gördüğüm ve bebğimin yaşıtlarıyla ilgili paylaşımları takip edebilmek için.

Bizde 30gunde 2kg aldik canım anne sutuyle bugun kalca usg cektircem bende bakalim..
Canim ne kadar sure titresimde tutuyorsun bebisi gazi çıkarması icin ??
Canim pierre cardin aldim ben 6.5 kilo pusetiyle 450 tl ydi sadece araba senin dedigin fiyata gelir sanirim. Kaucuk emzik dis cikmadan tavsiye etmiyolar. Bakkal emzigi dene bakalim belki onu tutar. Bende chicco nun ana kucagini dusunuyorum...
Tatlim pierre cardin bakicam simdi netten memnunsun dimi?? Bu cocuklarda cok masraf oluyormus dimi :) az daha büyüsün oyun halisi bakmaya baslariz :)

canım kelebek uç, kalkan, havuç rendesi, kendi sütün. bu yazıda ihtiyacın olan her şeyi bulabilirsin: http://www................../2010/09/27/emzirememe-sorunu-ile-basa-cikma-rehberi/

önemli olan göğsünü kurutman, bunu kalkan sağlayacak. iyileşmesi için lanolinli krem veya en iyisi kendi sütünü sürmen.
yani sıralama şöyle: emzirirken kelebek ucu takacaksın ki, agrıyı daha az hisset.
emzirme bitince, kendi sütünü sıkıp memene iyice sürecekesin. sonra da hava aldıran kalkanı takıp kurutacaksın.
yazıda da detaylıca anlatmış hangi kalkan ne zaman kullanılacak. çok faydasını görmüştüm ben, umarım senin de hemen geçer.

Kizlar hepsiburada dan prima bebek bezi, 12paket islak mendil (29, 90tl), canbebe bebek bakim ortusu aldim hrpsinden cok memnunumn fiyatlari da uyguna geldi..

Bizde 30gunde 2kg aldik canım anne sutuyle bugun kalca usg cektircem bende bakalim..
Canim ne kadar sure titresimde tutuyorsun bebisi gazi çıkarması icin ??

Maşallah seninde bebişine cnm. 2 gündür ben 10-15 dakika titreşimde tuttum gazını çıkardı uyudu güzel güzel.Bende takıntı var uyuduğu yer nere olursa olsun alıp yatağına götürüyorum izin vermiyorum orada burada uyumasına çünkü uyanıp uyuduğunda kendi başına yatağında olması alışması için, o yüzden anakucağındada fazla tutmuyorum şimdi oyun bilmediği için sadece titreşimden faydalanıyoruz.

Son düzenleme:
slm kızlar 3 gün uykusuzluktan sonra sonunda 2gündür daha iyi oğlum çok şükür dün gece 5-6 saat uyudu aralıklarla ağlaması kesildi inşallah tekrar olmaz çok gazlı bir bebek dr bize vicol şurup verdi sabah akşam içiyoruz artık en azınddan gazını çıkarabiliyor yine ıkınıp duruyor ama sonuçta başarıyor çok şükür gaz sıkıntısı olanlara tavsiye ederim gerçi herkesin bebeğine farklı şeyler yarıyormuş şans işi

Kizlar bebeğini besige koyup kendi kendine uyumasini saglayabilen var mi yoksa herkes benim gibi bi emzir bi dolaştır ugrasiyor mu ?? :))

ah nerdeeeeee canım en çok doğmadan hayal ettiğim kendi kendıne uyusun sallıyorum ben anakucağında beşikte emziğini düşürünce kalk ver zor geldi birde tüm gün yatak odasına tıkalı kalmak bana göre değil ana kucağı oda oda gziyorum evde zaten tavsiye ederim alıştırın belli saatlerde yatrın aynı saatte uyumasada sallıyorum iki haftauğraştım şimdi o saatler gelince gözleri kızarıyor uymak istiyor yada banamı öyle geliyor bilemiyorum

ah nerde gündüz uykusu anca karnımı doyurma hergün çamaşır yıka as ütüle tek evde anca yetişiyorum uyusam ev alır başını gider
hiç uyumadım desem yeridir haftaya üç aya gircem

Az once aylik asimiz olduk.cok agladi.ateslenir
mi acaba korkuyorum.1,200 grm almis azmi.sizin ne kadar aldi.

benim kızım ilk aylık kontrolunde 700gr almıştı dr normal dedi haftaya prş tekrar kontrolü var bakalım almışmı banyo yaptırıken kayınvalidem toparladı diyor ama nedense benim gözümde hep aynı gibi

bence normal canım az olsa dr takviye mama fela yedir der sormadınmı dr iyimi kg felan

tam olarak dik tutamıyor bundan sonra daha toparlıyacak kendini üç ayın içinde sesleri duyyor takip ediyor yüzünü elliyor sık sık zaten bu zamanlar tanımaya başlarmış internetten okuyorum bazen bence zamana bırak henüz bazı şeyler için erken takip et ama çokta pipiriklenme

bende gece bilerek kaldırmıyorum kndi zaten 3-4 gibi uyanıyor eğer mama verdiysem yatmadan önce eğer emdiyse ve öyle daldıysa iki saatte kalkıyoe emdirip yatırıyorum banyo bence su bebeğin gelişiminde çok etkili tek başıma yıkamaya başlasam hergün yıkarım ama kv biraz korkutuyor beni kulağına kaçar bilmem ne birlikte yıkıyoruz gün aşırı ve banyo sonrası güzel uyku

kızlar ana kucagı almayı düsünüyom ama kararsızım.....bana tavsiyede bulunur musunuz hangi ürünü alsam???

canım biz aldık 50 tl öylesine hiç kullanacağımız aklımıza gelmemişti beşik yaptırmıştık mobilyacımıza aldık allahtan almışız gitti gidiyordan ama elim kolum gibi oldu markası bile yok bilindik cazalmı ne yazıyor ama ne kadar kullancak bir ay daha anca kullnırım anca hareketlenmeye başlayınca orda tutmak zor olur şimdi bile tek bırakamıyorum yanımdan ayrmıyorum bişeyler yapıyor ittiriyor endini :)

İlk 2-3 hafta kendi kendine beşikte uyuyordu bebişim fakat daha sonra uyanık kalmak daha çok hoşuna gidiyor olucak ki öyle emzirip hemen uyutamıyorum. uyandıktan sonra 2-3 saat uyanık bizimki. Ve bu süre içerisinde onu yoruyorum ve ara ara hep emziriyorum göğsümde uyuyor. Beşikte sallamamaya çalışıyorum ama gece ile gündüzü ayırt etmesi için sıkışırsam gece sallıyorum. Gündüz o uyurkende en azından onunla bir kere uyuyorum ki gecem zor geçmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…