2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

Hayırlı uğurlu olsun inş. Önemli olan sağlıklı doğmuş olmaları. Aynı şey benimde başıma geldi. Haziranın ilk haftası doğacakken 10 mayısta dünyaya geldi. Ama çok şükür sağlıklı. Biraz sabırsızlar demek ki. Allah herkesin kucağına sağlıklı evlat vermeyi nasip etsin inş.

Benim bebeğimde 1 kg almıştı 1 ayda. Doktorum çok iyi kilo aldığını söylemişti zaten ortalama ayda 1 er kg alması gerekiyormuş yani senin ki gayet iyi gidiyor maşallah.

Ben hamileyken kilosu hep gerideydi, 3080 dogdu 1aykik asida 5000gr cikti..yagli bi sütüm var sanirim o yuzden kilo aliyor umarim sisko olmaz büyüyünce

Kizlar bugün ilk kez oglumu battaniyeye sarip kucakladim 15dakika uzakliktaki saglik ocağına yürüdüm sirtim cok agridi oglusta gunesin altinda kaldi sanirim. .umarim ikimizede bişey olmaz..sizce sezeryan ic dikisine zarar vermismiyimdir bebekle o kadar yürüyerek? ? yalnızlık zor iste..bebek arabasi alicam en kusa sürede ins.

zaman geçiyor ay bir aylık olsa iki aylık olsa derken üçe giriyoruz zaman nasıl da hızlı geçiyor hepsi bir süreç annem diyor seni günde üç kez dr götrdüğümüz oldu hep ağlıyormuşum dr inadından bir sıkıntısı yok dermiş hep oo büyüdümde çocuuğm oldu annem hep öyle der az uykum var yorgunum dediğimde :))

bişey olmaz canım merak etme olsaydı ınan şimdi ben yatıyor olurdum dahasezeryan oldum bir hafta olmadı çaamşır astım sele taşıdım ana kucağını ahh ahhh el atan olmayınca o acıda sızıda yani bir daha hamile kalrısam bakıcı tutcam bir ay baksın hem eve hem bana ben lahusa psikolojiside yaşayınca sıkıntılı geçti en az bir ayımm anca toparladım o sürece kadar

kızlar ana kucagı almayı düsünüyom ama kararsızım.....bana tavsiyede bulunur musunuz hangi ürünü alsam???

Canım ben tiny love uykucu aldım şu an yatağımın yanında beşik olarak kullanıyorum içine kalınca bir alt açmayı koydum birde yastık
bir süre yatak olarak kullanıcaz sonrada ana kucağı fonksiyonuna geçeriz şimdilik çok memnunum titreşimini de açıyorum uyurken faydası oluyor

merhaba taze anneleroğlumun bebeklik fotoğraflarına bakarken bir bakayım taze anneler ne durumda dedim ve yazdıklarınızı okuyunca o günler aklıma geldi duygulandımtoplantı arasında hızlıca birkaç nacizane tavsiyede bulunmak istedim:-herşeyden önce zaman inanılmaz hızlı geçecek ve bebeğiniz çok hızlı büyüyecek, her anın tadını çıkarın! ek gıdaya geçtiğinde kakası bile farklı kokacak süt bebesi gibi kaka nerdee -bebeğinize 3-3,5 saatlik bir yemek, oyun ve uyku düzeni kurun. bu düzenle büyüdüğünde bir süre sonra saati geldiğinde kendiliğinden uyumak isteyecektir-mümkün olduğunca sallayarak uyutmadan uzak durun. karnı tok ve sağlıklı bir bebeğin yatağında mırıldanarak uyumaması için hiçbir sebep yok. ben ağlatarak uyutmaya karşı olduğumdan çok ağladığında muhakkak şevkat gösterirdim ama genelde kucağımda evi gezdirip mayıştırdıktan sonra ayatağına bırakırdım. ne zaman ki 9aylık oldu ve işe başladım ananesi kıyamayıp kucağında uyutmaya başladı. şu an 14 aylık ve yeniden kendi kendine uyutma çalışmaları yapıyoruz. fena da gitmiyor çok şükür-göğüs ucu yaralarınız için yarım çay bardağı suya 4-5 ayva çekirdeği koyup 1 gün boyunca bekletn zaten merhemsi bir yapıya dmönüşecektir. emzirmeyi delice seven ben bile kanayan göğüs uçlarımın acısıyla emzirmeyi bırakacaktım imdadıma kalkanlar ve ayva merhemi yetişti.-semizotu, bulgur, kuru soğan (bana en iyi gelen süt arttırıcı), ısırgan otu çayı... en çok da bol bol su ve dinlenme! ve tabi ki kuzularınızı bol bol emzirme! zaten 6-7 aylık olup da emeklemeye başladılar mı kucaınızda tutamayacaksınız tadını çıkarın-anakucağı alacaksanız fischerpriceın telden çok basit bir anakucağı var tavsiye ederim biz aylarca kullandık-bebeklerinizle bol bol konuiun. yüzüne bakarak kelimeleri tane tane söyleyin. sesleri ağız hareketleriyle bağdaştırdıkları bir gerçek. biz doğduğundan ber kitap okuyor şarkı söylüyoruz ve ona sürekli birşeyler anlatıyorum maşallah erkenden dillendi paşam-sabah ve akşam güneşlerinden faydalanın. biz hiç devit takviyesi kullanmadık sabah ve ikindi gibi 10ar dakika güneşlendik-ımmm bir de onları sürekli koklayın videoya çekin öyle hızlı geçecek ki zaman birkaç hafta önce ne yaptığını hatırlayamayacaksınızbenim oğluma gitme vaktim gekldi güzel mayıs anneleri hepinize kolaylıklar diliyorum!!

bende suan araba koltugu pusette uyutuyorum...ama artık ana kucagına gecis yapayım dedim 34günlük olduk..bakalım arastırmaktayım güzel bi ev tipi ana kucagı ...inş. bulurum....tesekkür ederim canımm..

Son düzenleme:

du bi de ona bakayım...sagol canım teskürlerr

kızlar ana kucagı almayı düsünüyom ama kararsızım.....bana tavsiyede bulunur musunuz hangi ürünü alsam???

Ben bir arkadaşımın tavsiyesiyle fisher price aldım neşeli zürafa modelini özellikle bebişlerin 2.,3. aydan sonra motor gelişimi için çok işe yarıyor bol oyuncaklı olan modeller, birde titreşim olayı gaz için gerçekten birebir, bol renkli ve oyuncaklı olsun alıcağınız model bizimkisi oyuncaklarla pek ilgilenmiyor şuan ama gazımız iyi çıkıyor titrerken ve tabi rahatlıyor bebişimiz:)

Az once aylik asimiz olduk.cok agladi.ateslenir
mi acaba korkuyorum.1,200 grm almis azmi.sizin ne kadar aldi.

maşallah bebişine daha ne alsın bizimkisi 1600 aldı fakat kemik gelişimi gerideymiş yağ almış galiba( Yalnız uzun boylu bebek daha fazla kilo alırmış öyle birşey dediler bizimkisi 54 cm doğdu ince uzun bir bebekti heralde dedikleri doğru ondna iyi kilo aldı. Birinci ay aşısı hepatit olduğu için bnm bldiğim ateş yapmıyor inş. olmaz bizimkisi olmamıştı.

Son düzenleme:

Cnm milupa nın lactamil diye bi ürünü var. İçinde vitamin ve mineraller var süt kalitesini arttırıyormuş. Bn onu kullanıyorum bi dene istersen.

Boyu ne kadar uzamış 1ayda bebeğinizin ?

Merhaba

bende 2012 ekim annesiyim.

annişler ben renk renk, çeşit çeşit, mis kokulu butik sabunlar yapıyorum mevlütleriniz için alternatif olabilir

fiyatlarda çok uygun

facebook/süslü düşler atölyesi
teşekkürler

ben yine her zamanki gibi uzunca bir süre sonunda gelebildim..
ablamı taşıdık sonunda çok şükür yerleşti sayılır yorulduk ama deydi..
allahım huzurla oturmasını nasip etsin inşallah..
başımıza gelen olumsuz olayı anlatmak istiyordum ama tekrar detaya giripte canımı sıkmak istemiyorum..
sadece hayatımda ciddi bir temizlik yapmak zorunda kaldım..
ve bu temizlik akrabadan olunca can yakmadı değil tabi ama mecbur kalınca oluyor malesef..
allahım yuvamın huzurunu daim kılsın başka bişey istemiyorum..

mutlucum dün okuyabildim çok çooook geçmiş olsun.
çok üzüldüm ıkuyunca ama lütfen kendini harap etme. sonuçta miranın uyku problemi malum.
akşama kadar çalış eve gel iş güç sonra gecenin bir yarılarına kadar mirayı uyutma çabası.
sabahın köründe hooop tekrar sar baştan. bünyenin bunu kaldırması kolay değil tabi.
allahım birdaha göstermesin canım tüm yavrularımızı rabbim korusun..

babyceren canım cağlanın kilo vermesi bence çok normal..
persentil tablosuna bakarsan 2 yaşındayken tablodaki en yüksek puan 15 kg...
artık ayda 100-200 gr almış olmalarına sevinicez eskisi gibi olmıycak..
o yüzden bebişlerin motor gelişimleri güzel olsun yeter sıkma canını lütfen..

kızım izin verdiğince geçmiş okuyacağım
ben geçmişe döner muck muck

medela calma bıberon sıparıs verdıgımı yazmıştım daha once bıberon ertesı gun geldı ama kızım pek ısteklı almadı bıberonu ılk gun hıc almadı hep ıttırdı dılıyle 2. gun az az aldı ama yıne ıyı degıldı hep hutsuzlandı dr Brown bıberonu verdım onu cokur cokur emdı hemen bıtırdı sutunu yanı özetle medela bıberonu begenmedı bızım kız yalnız soyle bı faydası oldu medelayı vermeye calıstıgım günler memeyı daha ıyı emıyor bende bırakmıyorum medelayı deniyorum hep zamanla alışır ınsallah yokse benı emmeyı bırakacak dıye korkuyorum

kızlar merhaba ,

2 sorum var size ,

1. yavrusunu sadece anne sütü ile besleyen anneler günlük beslenmenizi bana yazabilir misiniz

2. bebeğinin gazı olan anneler sizin bebeklerinizde uykusundan ağlayarak ve ayaklarını toplayarak uyanıyor mu? gaz için siz neler yapıyorsunuz

benim kızımın gazı çok var uykusundan ağlayarak uyanıyor o sebeple uykusu hep 10-15 dak.;(((

Canım benimki tiny love ana kucağı inanılmaz menmunum titreşimi çok iyi sırt kısmı 3 kademe tam yatak oluyor istersen oturtabilirsin istersen bir bak

Canım geceyi ayırt etmesini istiyorsan gece uykudan kalktığında onunla konuşma sevme direk emzir gazını çıkar yatır ışığıda açma varsa gece lambası kullan ben 20 günden beri ışğımız kısılabilen ışık en düşük seviyeye getiriyorum kalktığında hiç konuşmadan emzirip gazını çıkarıp beşiğe koyup sallıyorum tavsiye ederim

Canım ne kadarlık seninki biz 45 günlük olduk geçen hafta dr bize yastık kullanma yorganını 1 kat kızır kafası yorganla bir yükselsin dedi bir gün sağına bir gün soluna yatırıyorum

Canım benim bir ara seninki gibiydi bir süre kulak çubuğunu zeytin yağına batırdım poposunun ağız kısmını açtırdım rahatlattım dr yapabilirsin dedi ama şimdi karnını ve poposunu zeytinyağıyla ovuyorum çok faydası oluyor birde dr bio gia ve vicol diye şurup verdi baya rahatladık arkadışmın bebeğinede sab sıplex mi ne ismii öyle birşey galiba onu vermiş oda çok rahatlatmış onu deneyebilirsin bu arada vicol şurup tamamen bitkisel ilaç değil

kızlar kalca ultrasyonu için ortopediye gitmem gerek???ona göre mhrsden randevu alcam da..bizde 35 günlük olduk...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…