- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #39.521
merhaba bende mayıs annesiyim,aslında haziranın 4. de olacaktı doğumum ama mayısın 3.nde yani 1 ay erken geldi oğlum.şükür küveze girmedi.siteye yeni üye oldum özellikle bu sayfayı gördüğüm ve bebğimin yaşıtlarıyla ilgili paylaşımları takip edebilmek için.
Benim bebeğimde 1 kg almıştı 1 ayda. Doktorum çok iyi kilo aldığını söylemişti zaten ortalama ayda 1 er kg alması gerekiyormuş yani senin ki gayet iyi gidiyor maşallah.
İlk 2-3 hafta kendi kendine beşikte uyuyordu bebişim fakat daha sonra uyanık kalmak daha çok hoşuna gidiyor olucak ki öyle emzirip hemen uyutamıyorum. uyandıktan sonra 2-3 saat uyanık bizimki. Ve bu süre içerisinde onu yoruyorum ve ara ara hep emziriyorum göğsümde uyuyor. Beşikte sallamamaya çalışıyorum ama gece ile gündüzü ayırt etmesi için sıkışırsam gece sallıyorum. Gündüz o uyurkende en azından onunla bir kere uyuyorum ki gecem zor geçmesin.
Ben hamileyken kilosu hep gerideydi, 3080 dogdu 1aykik asida 5000grcikti..yagli bi sütüm var sanirim o yuzden kilo aliyor umarim sisko olmaz büyüyünce
Kizlar bugün ilk kez oglumu battaniyeye sarip kucakladim 15dakika uzakliktaki saglik ocağına yürüdüm sirtim cok agridi oglusta gunesin altinda kaldi sanirim. .umarim ikimizede bişey olmaz..sizce sezeryan ic dikisine zarar vermismiyimdir bebekle o kadar yürüyerek? ?yalnızlık zor iste..bebek arabasi alicam en kusa sürede ins.
kızlar ana kucagı almayı düsünüyom ama kararsızım.....bana tavsiyede bulunur musunuz hangi ürünü alsam???
canım biz aldık 50 tl öylesine hiç kullanacağımız aklımıza gelmemişti beşik yaptırmıştık mobilyacımıza aldık allahtan almışız gitti gidiyordan ama elim kolum gibi oldu markası bile yok bilindik cazalmı ne yazıyor ama ne kadar kullancak bir ay daha anca kullnırım anca hareketlenmeye başlayınca orda tutmak zor olur şimdi bile tek bırakamıyorum yanımdan ayrmıyorum bişeyler yapıyor ittiriyor endini :)
Canım ben tiny love uykucu aldım şu an yatağımın yanında beşik olarak kullanıyorum içine kalınca bir alt açmayı koydum birde yastık
bir süre yatak olarak kullanıcaz sonrada ana kucağı fonksiyonuna geçeriz şimdilik çok memnunum titreşimini de açıyorum uyurken faydası oluyor
kızlar ana kucagı almayı düsünüyom ama kararsızım.....bana tavsiyede bulunur musunuz hangi ürünü alsam???
Az once aylik asimiz olduk.cok agladi.ateslenir
mi acaba korkuyorum.1,200 grm almis azmi.sizin ne kadar aldi.
Biz 30 günde 1600 aldık sütüm yarıyor falan diyoduk fakat kalça usg ye gittiğimizde kemik gelişimi biraz olsada yavaş dedi doktor, yani kilo önemli tabi ama kemiklerde çok önemli. Sağlıklı olsunda minikler kilolar gelir zaten. Şimdi bizde güneşe çıkarmaya başladık. Her gün en az yarım saat güneşe çıkarıcam çünkü d vitamini anne sütünde yeterli değil o yüzden d-vitleri damlatmayı ihmal etmemek gerekiyor.
Kalça usg çektirirken sordum, şimdi çıkık yok ama hani olabilme ihtimali varmıdır diye evet var dedi doktor, tavsiye olarak büyük bez kullanmayı önerdi. Bez aralığı kilosunun altında olmasın dedi. Gerçekten 4 kilo olduğu an 4-7kgye geçiş yapmak çok iyi biz başladık ferah ferah kullanıyor herkese tavsiye ederim.
bizde kraft aura var fiyatı nrmalde 400tl galiba fakat biz jokerden 199a almıştık şimdi kalmışmıdır bu kampanya bilmiyorum ama biz kırkı çıkmadan başladık kullanmaya gerçekten en memnun kaldığım şey bu araba oldu, çift yönlü ve 4 kademe(tam yatma) ve tam kapanır tente özelliği var, tavsiye ederim, baston olmayanlara göre hafif ve küçük.Bu arada bende cumartesi günü fisher price neşeli zürafa modelini aldım titreşimli şuan birşey anlamıyor (ki 3. aydan sonra inşallah oynarlar:))ama şunu anladım 2 günde gerçekten inanılmaz gaz çıkarıyor titreşimini açınca biri tavsiye etmişti gaz için öylede oldu. Emzik bzde nuktan sonra aventteyiz ikisinide alıyor ama bir süre sonra atıyor, çeneleri kuvvetlenecek inşallah böyle böyle.
Ben bir arkadaşımın tavsiyesiyle fisher price aldım neşeli zürafa modelini özellikle bebişlerin 2.,3. aydan sonra motor gelişimi için çok işe yarıyor bol oyuncaklı olan modeller, birde titreşim olayı gaz için gerçekten birebir, bol renkli ve oyuncaklı olsun alıcağınız model bizimkisi oyuncaklarla pek ilgilenmiyor şuan ama gazımız iyi çıkıyor titrerken ve tabi rahatlıyor bebişimiz:)
maşallah bebişine daha ne alsın bizimkisi 1600 aldı fakat kemik gelişimi gerideymiş yağ almış galiba( Yalnız uzun boylu bebek daha fazla kilo alırmış öyle birşey dediler bizimkisi 54 cm doğdu ince uzun bir bebekti heralde dedikleri doğru ondna iyi kilo aldı. Birinci ay aşısı hepatit olduğu için bnm bldiğim ateş yapmıyor inş. olmaz bizimkisi olmamıştı.
İlk 2-3 hafta kendi kendine beşikte uyuyordu bebişim fakat daha sonra uyanık kalmak daha çok hoşuna gidiyor olucak ki öyle emzirip hemen uyutamıyorum. uyandıktan sonra 2-3 saat uyanık bizimki. Ve bu süre içerisinde onu yoruyorum ve ara ara hep emziriyorum göğsümde uyuyor. Beşikte sallamamaya çalışıyorum ama gece ile gündüzü ayırt etmesi için sıkışırsam gece sallıyorum. Gündüz o uyurkende en azından onunla bir kere uyuyorum ki gecem zor geçmesin.
Canım ben tiny love uykucu aldım şu an yatağımın yanında beşik olarak kullanıyorum içine kalınca bir alt açmayı koydum birde yastık
bir süre yatak olarak kullanıcaz sonrada ana kucağı fonksiyonuna geçeriz şimdilik çok memnunum titreşimini de açıyorum uyurken faydası oluyor
kızlar merhaba ,
2 sorum var size ,
1. yavrusunu sadece anne sütü ile besleyen anneler günlük beslenmenizi bana yazabilir misiniz
2. bebeğinin gazı olan anneler sizin bebeklerinizde uykusundan ağlayarak ve ayaklarını toplayarak uyanıyor mu? gaz için siz neler yapıyorsunuz
benim kızımın gazı çok var uykusundan ağlayarak uyanıyor o sebeple uykusu hep 10-15 dak.;(((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?