2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
birde diyorlar büyüker arayı açmıcan ikinci için ya biri memede biri ilgi bekliyor nasıl zor durum demi göz göre göre cesaret istiyor eskiden emdirip kenara koyardık birde işimiz bitince gelip bakardık diyorlar ben yanımdan ayıramıyorum pır pırı arkamı dönüyorum kimi zaman açıyor gözünü uyumak istemiyor bile zor süreçler hepsi

Ya benimde yanıydı canım gaz sancısı çekiyordur bizde dün sabah mzır mızırdık 7,30 da kalktı 12,30 zor uyudu sonra saat 3,30 bir kalktı başladı mızırdamaya ne yaptıysam rahatlamadı sonra saat 6 bir başladı 8,30 kadar katıla katıla ağlıyor nefesi kesildi ağlamaktan hiç susmuyor ama saat 9 gibi acike gittik lavman yaptılar birde damla yaptılar gece uyudu şimdi yine tilki uykusunda inşallah akşama fenalaşmayız çok gazlıyız ağrısı oluyor birde sabah paranox fitil yaptım yarım dr ağlatmadan fitili yap rahatlasın demişti inşallah rahatlar benimki kesintisiz ağlıyor akşam dr bile rahatlatamadı ilaçlardan sonra bile 1 saat aralıksız ağladı sonra sustu uyudu o kadar yorulmuşki gece emzirdim gazını çıkardım sallıyayımda uyusun diye yatırdım daha sallamadan uyudu kuzum mahvolmuş yorgunluktan

canım aynı sorun bendede var göğüs ucum içine gömük , kızım ilk başta hiç alamıyordu göğsümü biz alışsın diye kşıkla hep göğsümden mama akıttık. göğüslerim hala yara ama ben emzirmeye devam ediyorum. kızım çeke çeke biraz çıkarmayı başardı uçları. onla idare ediyoruz.. yılmadan çalışmaya devam etmeeliyiz sanırım

kızlar aaraba koltuğu kullanıyormusunuz ? araba koltuklarının olumsuz bir etkisi var mıdır ki bebeğe? kafama takıldı da

Canim gecmis olsun hayirlisiyla atlatsaydik su 3 ayi bebisler duzene girseydi

kızlar size birşey daha sormak istiyorum. ben araba koltuğunu evdede kullanıyorum bazen. ben ayrıca ev tipi ana kucağı almalımıyım yoksa araba koltuğu aynı işi görüyor mu?

canım senin sütün varmış en azından,silikon göğüs uçlarından alıp içine sütünü damlat biraz o şekilde çabalarsan emmeye başlar, zamanla da silkon uca ihtiyaç duymazsın.
ben mesela önce emmiyordu sütümü sağıyordum sarı süt geliyordu en çok 20 cc iki göğüsten..silikon uçla alıştırdık,şu an silikon uç olmadan emiyor,hatta tutunca bıraktıramıyoruz ama,benim sütüm artmadı maalesef anlamıyorum nedenini,emdikçe gelir derler sözde..çocuğum doymuyor asılıp koparacak gibi yapıyor memeyi,her emmeden sonra mama veriyorum..göğsümü tek emmede yara yapıyor çünkü bıraktıramıyorum,bir saate yakın memede kalmak istiyor uyuyor hatta..

Taze anneler merhaba,doğumdan beri foruma yazamıyorum.girsem de sizleri takip edip çıkıyorum.çünkü oğlum gazlı bi bebek.tüm vaktimi alıyordu..ve emme mücadelesi veriyorduk.sütüm artmamıştı bir türlü bu da kahrediyordu..ben bunu bebeğimin emmeyişine bağlamıştım..gerçekten de ilk 3 hafta emmedi beni sütüm damlıyordu.sağlık ocağına her gidişimde ebe emdikçe gelecek emzir diyerek ısrar ediyordu. hangi anne istemezmiş anne sütü almasını bebeğinin.çok uğraş verdik..sonuç olarak artık oğlum memeyi herhangi bir aparat olmadan tutuyor.lakin asla bir öğün doyacak kadar sütüm olmadı..
Çevreden duyuyorum..çoukları emmediği halde sütlerini sağıp sağıp buzluğa koyanlar var,bu isanların nasıl oluyor sütü??ben de sanırım hormonal bi problem var,ne dersiniz tavsiyesi olan var mı? tüm yiyecek içecekleri edindim sütü artırmak için,bol su içtim.. hatta doktorum yan etkisi oksitosin hormonunu,süt hormonunu uyaran bir ilaç verdi onu da kullandım,artış yok,mecbur mamaya devam ediyorum.bbeğim emmeye çok istekli,en çok sağınca 20 30 cc gelen sütüm var,sizce ne yapmalıyım,emzirmeye devam edeyim mi..bu saatten sonra sütte artış olur mu ?? tecrübe sahiplerinden yardım bekliyorum..hepinize kolay gelsin

Ağlamasını engellemenin bir yolu vardır tabi sorunun bulunması gerekli, bence hemen doktora götürün, Allah korusun inş. ciddi birşeyi yoktur ama hiçbir bebek sebepsiz ağlamaz o kadar, inş. gazdandır geçicidir.

Ben bazen haftada bir, iki haftada bir falan kaynamış ılımış suyu ama bir çay kaşığı kadar ağzını çalkalaması için veriyorum ama içirme amaçlı değil pamukçuk olmasın diye, bir çok doktor ve hemşire tanıdığım su verilmemesi gerektiğini söylüyor, verilir diyene rastlamadım şimdiye kadar.

canım merhaba öncelikle Allah bağışlasım hepimizin farklı bir sorunu var işte. Benim de bebeğim 47 günlük beni emmesi bir elin parmaklarını geçmez bir türlü alıştıramadık memeye. Memeye tutunca ağlıyor bağırıyor, dün emdi mesela bugün yine almadı kısacası keyfine göre bu sebeple ben en başından beri sütümü sağıp veriyorum yavruma ve mama da vermiyorum nasıl oldu diyeceksin bir kere gece gündüz 2,5 3 saatte bir sagıyorum. günde 4 lt su içiyorum ve profesyonel hastane tipi bir pompa kiraladım ameda sbm diye piyon emzirme hizmetlerinden çekişi bebeğin emmesini taklit ediyor. bunları bir dene inşallah artacak sütün. pes etmek yok mama da versen anne sütü gittiği yere kadar diyorum... Sevgiler...

kızlar size birşey daha sormak istiyorum. ben araba koltuğunu evdede kullanıyorum bazen. ben ayrıca ev tipi ana kucağı almalımıyım yoksa araba koltuğu aynı işi görüyor mu?

Selam , bende araba koltugunu kullaniyorum evde cokta pratik oluyor ama oturamayacagi icin sirtta kalan boslugu havlu vb seyle doldurup ustune battaniyedini serip Ole uzanmasini sagliyorum yoksa beline zarar verebilir daha cok kucukler

Benimde çok azdı artık hiç yok süt olmayınca benmki emmekde istemedi emiyorsa emzir canım anne kokusu alsın hiç olmadı ben şu an antideprasan kullnıyorum süt gelmeyince beklemk istemdm bir an önce düzelmm lazım

benımde hala az sutum araştırırken mamma mılk maker dıye bı damla buldum netten eczane getırttı benım ıcın 15 güne yaklaştı kullanmaya başlayalı bıraz faydası oldu ama sut ıcın en onemlıo 3 sey var bol su 3-4 lıtre ıyı dınlenmeve uyku sonuncusu ve en onemlısı moralının yüksek olması gerısı hıkaya neler denedım herkesın dedıgını yedım ıctım ustune kılo aldım bıde ama bu saydığım 3 faktör cok onemlı doktorun sana verdıgı ılacın adı ne

aynen ben de bu durumdayım. bazı günler çoğalır gibi oluyor bazen de hiç yok sütüm. gece süt iyi birikiyor sanırım uykusuzluk ve yorgunlukla alakalı. yemediğim içmediğim şey kalmadı ve bu yüzden neredeyse verdiğim kiloların hepsini geri aldım. benim ki de acayip gazlı bir bebek, tırlatmak üzereyim. bazı gündüzler hiç uyumuyor. mesela bugün daha bu saat oldu uyudu ve ben sabah 7 buçukta ettiğim kahvaltının ardından şimdi yemek yiyebildim. benim bebeğim acayip memeye düşkün çok güzel emiyor çok güzel çekiyor ama ne kadar emse de onu tam doyurabilecek sütüm benim de hiç olmadı hep mama ile takviye ediyorum. büyük oğlumda da böyle olmuştu ama az az da olsa 1 sene emzirdim. bebek emiyorsa devam edin 30 cc bile olsa ilaç niyetine alsın onun bile faydası var. ben de çok çabaladım çok üzüldüm ama nafile. GNC ve solagrın bira mayası tabletleri varmış iyi gelenler olmuş hatta internette bir annenin bu tabletler sayesinde ikiz bebeklerini 4 buçuk ay sadece anne sütü ile beslediğini okumuştum. son çare bir de onları deneyeceğim. siz de bir araştırın. site şu : www.hassasanne.com/2013/01/anne-sutunu-nasl-arttrabilirsiniz.html‎

bebeğim bugün 62 günlük oldu ve 2 gündür kolik şeklinde ağlamalar başladı. emerken gaz çıkaran oğlum gazını çıkaramadı ve doktora gittik zinco damla verdi rezene çay (ben de içtim süt de yapıyormuş) doktorumuza sordum çok nadir 2 aylıkken gaz sancısı başlaması dedi.. milupa beslenme uzmanını aradım çok faydalı şeyler öğrendim. hayatınızdaki rutin değişmiş olabilir dedi.. haftasonu misafirlerimiz vardı 9 aylık bebekleriyle.. bebeğimle fazla ilgilenemedim ve koşu bandında yürüyüşe başlamıştım.. sonuç bebeğim gaz sancısı çekiyor.. o kadar kötü oldum ki acı çeker bir şekilde ağlarken.. hemen doktora koştuk..doktor damlasını yazarken bizim ki omzumda popo doktora dönük zart zurt kaka yapmaya başladı.. (yani aslında damlasız falan da gaz çıkarabiliyor) şuan yüzüstü yatırdım hem gaz çıkarıyor hem uyuyor.. yani kendi gazını çıkardığı halde çok gazlanmış oğlum hala içinde kalanlar olmuş.. koşu bandında yürüyüş yapmamdan mı kaynaklı onu deneyeceğim bakalım bol bol dinlencem.. kocişim bile mahvoldu yarım gün içinde,Allah sabır versin kolik bebek sahiplerine (ben de onlardan olacağım sanırım) h.sonu dinlenelim diyor.. pişman oldu geçen h.sonuna arkadaşını çağırdığına.. umarım geçici bir durumdur. tam 8 haftayı doldurdu belki büyüme atağı yaşıyor çok emmeye de başladı sürekli kokumu istiyor falan. o kadar çok faktör bebeğime kötü yansıdı.. bir de bebeği gaz sancısı çekenler ağlamalar ne kadar sürüyor? gaz çıkarınca ne kadar süre rahatlamış gözüküyor? bizim sabah erken saatte ve dün akşam 6 gibi başladı.. bizim oğlanın ağlaması yani hiç durmadan 1 dk sürüyor sonra susuyor 3-4 dk sonra yine başlıyor.. bazen sustuğunda agular falan yapıyor sonra yine çığlık çığlığa..bu şekilde en fazla 3-4 ağlama yaşadık.. kolik bu mu oluyor? mememi ilk defa emmek istemedi ağlarken ama sonra emdi yine.. bir de kocişin de karnı ağrıyor 2-3 gndür karnıma sancılar giriyor diyor mikrobik bir şey olabilir mi? kolik mi mikrobik mi test yaptırmam için hastane çok uzak... ya da diyorum oğluşuma nazar mı değdi acaba? bu ağlamalarından önce kalabalık bir ortama girmiştik tesadüf eseri yoksa gitmezdim... offf offf ağlamasın bebeklerr....

resmen beni anlatmışsınız. tırlatmak üzereyim.

Kizlar bebekleriniz bir ogunde yaklasik kac dk emiyor benim oglum ortalama17-18dk emiyordu ama bir haftadir ne olduysa 6-7 dk emip birakiyor bana bakiyo aguliyo ama emmiyo var fikri olan

Kizlar bebekleriniz bir ogunde yaklasik kac dk emiyor benim oglum ortalama17-18dk emiyordu ama bir haftadir ne olduysa 6-7 dk emip birakiyor bana bakiyo aguliyo ama emmiyo var fikri olan

Bence her bebeğin emişi farklıdır. Bana hep 20 dakika en az emzir dediler ama şunu anlamıyorum, neye göre 20 dakika benim kızım hiç durmadan emiyor 10 dakikada tamamlıyor kilo alımıda bir ayda 1,5 kilo üstünde, kimi bebek yavaş yavaş emer uzun sürer emmesi. Belki damağı dahada kuvvetlenmiştir, hızlı emip kısa sürede doyuyordur artık doymasa huzursuzlanır sürekli meme ister bence mutlaka doyuyordur.

Kizlar benim gibi olan varmi haftanin 3 gunu misafir kolik kizim yarin 2 hafta yatili misafir acincak haldeyim bu gun bi kendime geldim en son pazar banyo yapmisim normalde hergûn kuveti domdurup keyif yapan ben zaman nasil gecti farkinda degilim kizimi yatirip once bi agda sonra masajli bi dus kuvetin suyunu bosaltirken resmen kir vardi 1 kilo gutti galiba :)))havalar sicak olsa duramam serin oldugu icin kokmasam farketmicem cokkkk yorgunum cokkkk (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…