2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
evet canım benim kızda öyle... dün yapmadı mesela... bugün sabah 7 de yaptı süt içtikten sonra :)

Ben de 5 gunlukken sunnet yaptirmak istedim dr gec kalmissiniz ilk 72 saat yapilsaydi hissetmezdi simdi igneyle uyusturulcak daha ufak 10 kg.oldugunda yapalım dedi. Sizin uyusturma nasil oldu acaba bilgi verebilirseniz cok sevinirim; ))

doktorum 1 hafta yada 2 hafta sonrası sünnet ettır demıstı 24 günlükken oldu
once emla kremı surduler sonra bıraz bekleyip lokal anestesı yapıp sünnet yaptı doktor hıc agrı acı hıssetmedı
sonrasına bıle ıyıkı yaptırmışım dıyorum ..

emme suresı kızlar bendede azaldı bı sefer 10 dk hızlı emıyor bı sefer 5dk ama doyduğu bezınden bellı :)
zaman gectıkce azalması normal cenelerı kuvvetleniyor bebıslerın ılk gunlr 10 dk aldığı sutu sımdı 2 dk alabılıyorlar :)

ve son olarak emzıge karsı bırydım kızlar benımkı benı emzık yerıne kullanınca mecbur dünden berı kullanmaya başladım
ıyıkı verdım gece huysuzlaşınca ıse yaradı ılkdefa aralıksız 3 saat uyku gorduk ıkımzıde ve sutum oldu
genellıkle gecelerı sutum olmuyor saat bası emdıgı ıcın ve mama verıcegıme emzıgı tercıh ettım
bende kendıme geldım bunalımdaydım cok kotu umarım bundan sonra emzık ıse yarar bende uykumu alırım ..

kendimi gördüm resmen:))

Son düzenleme:
alıntı

Kaka yapma normları

İlk günlerde yeni doğan bebeğin kakasının (mekoni) rengi çok koyu, siyaha yakındır. Yalnızca anne sütüyle beslenme durumunda bebeğin kaka rengi yavaşça yeşermeye başlar, 5. güne kadar sarı veya sarıya yakın yeşil olur, kokusuz, püre kıvamına gelir.
Kaka yapma sıklığının yine yalnızca anne sütüyle beslenme durumunda, günde 3-4 defa ve 2,5 cm büyüklüğünde olması normaldir. 6. haftadan sonra kaka yapma sıklığı günde 1 defaya, hatta birkaç günde 1 defaya düşebilir. Bu sıklık bebeğin iyi kilo alması şartıyla normaldir ve bazı çocuklar ek gıdayla tanışmaya başlayıncaya kadar kakasını bu sıklıkla yapar.
Bebeğin gelişme ve büyümesinin iyi olduğunu anlayabilmek için kilosunun artmasının yanında çiş ve kaka yapma sıklığının, boyunun uzamasının ve baş çevresinin büyümesinin de takip edilmesi gerekir. 0-1 yaş arası bebeğin ağırlığı bazen daha hızlı bazen ise (bebek hasta veya çok hareketliyse) daha yavaş artabilir. Bundan dolayi sadece bebeğin kilosu anne sütünün yeterli olup olmadığını göstermez

alıntı
Bazen anneler memelerindeki değişikliklerden veya bebeğin hareketlerinin değişmesinden dolayı anne sütünün yeterli olmadığını düşünmeye başlar. Bu değişikliklerin sebeplerinden söz edelim.

1.“Bebek sık sık meme istiyor”: Bazen çocuk annesiyle temas kurmak için, bazen memeyi öylesine emmek için, bazen karnını doyurmak için meme ister. Açlıktan meme istediğinde güçlü bir şekilde emiyorsa, sık sık meme istemesi sütün yeterli olmadığını anlama gelmez.
2.“Bebek emdikten 1 saat sonra yine aç görünüyor”: Anne sütü mamadan daha çabuk hazmedildiği ve bebeğin az gelişmiş sindirim sistemini daha az zorladığı için anne sütüyle beslenen çocuğun daha sık beslenmeye ihtiyacı vardır.
3.“Bebek eskisine göre daha sık veya daha uzun emiyor”: Önceleri bebek 45-50 dakikada doyarken birden bire yalnızca 5-10 dakika emmeye başladıysa bebek büyümüş ve daha kısa zamanda daha fazla miktarda süt emerek daha hızlı doyuyor olabilir. Bu durumda bebeğin çiş, kaka yapma sıklığı ve kilo alması normal ise endişelenmeye gerek yoktur.
4.“Bebek huzursuz, ağlıyor, mızmızlanıyor”: Bebeklerin çoğu gün içinde huysuzlanır, hatta bu genelde her gün aynı saatte bile olabilir. Bazı bebekler daha çok bazıları ise daha az ağlar. Ağlamaların birçok sebebi olabilir, yani bebek sadece açlıktan değil başka bir şeyden de ağlayabilir. Ağlamanın sebebi ne olursa olsun bebeği sakinleştirmek için ona meme vermek en kolay ve en basit yöntemdir.
5.“Memeden, emzirilmediğinde, süt az akıyor veya hiç akmıyor”: Sütün akıp akmamasının annenin vücudunda oluşan süt miktarıyla hiç alakası yoktur. Doğumdan sonra veya ilk aylarda süt akıyor olabilir, zaman geçtikçe bu durum değişebilir.
6.“Anne memesi yumuşuyor”: Anne bebeğini sık sık emziriyor ise memesi sütle dolmaz ve sertleşmez, onun için hep yumuşak olur. Annenin vücudunda süt miktarı bebeğin ihtiyaçlarına göre oluştuğundan memeyi sertleştirecek süt fazlası da bulunmayabilir.
7.“Anne bebeğini emzirirken memeden süt geldiğini az hisseder veya hiç hissetmez”: Bazı anneler memeden süt geldiğini hissetmez ama bebeğe bakarak (bebekten yutma sesi geliyorsa) bunu anlayabilirler.
8.“Anne bebeğin emzirmeden önce ve sonra tartarak sütün yeterli olmadığına karar veriyor”: Ev tartısı genelde bebeğin ne kadar süt tükettiğini göstermez çünkü ayarı çok hassas değildir. Araştırmalara göre bebeğin sık sık tartılması gereksiz yere mama verilmesine ve bebeğin anne sütünden vazgeçmesine yol açmaktadır.
9.“Emzirmeden hemen sonra bebek iştahla biberon emiyor”: Çocuklar genelde tok oldukları halde biberon emebilir. Emmeye doğal olarak ihtiyaçları olduğu için ağızlarına giren herşeyi emmeye başlarlar. Bu durum bebeğin az süt tükettiğini göstermez.
10.“Anne sütünü sağamıyor”: Süt sağmak çok zor bir iştir. Onu doğru yapabilmek için çalışıp alışmak gerekir. Annenin sağdığı süt miktarı pratik yaptıkça ve sağma süresince “sütün gelmesini” sağlamayı öğrendikçe artar. Sağma kalitesi süt pompasının kalitesine de bağlıdır. Ancak sağılan süt miktarı annenin vücudunda oluşan süt miktarından çok farklıdır.

benım kızın günde iki üç kez bazen hiç yapmadığıda oluyor çok kıvranıyor mosmor oluyor yapamadığı zaman azcık emziğine zeytinyağı damlatıyourum çok zorlandıysa birden yapıncada beline kadar çıkıyor yıkanmadanda geçmiyor kaka lekeleri ya anında kurumadan suya sokuyorum çok zor geçiyor

prş günü hem aşıımız hem dr kontrlumuz var bakalım kg almışmı bana hep aynı geliyor çok korkuyroum ateş yapar illahi ne zaman geçer ateşi nasıl yol izlicem

cok sıcak kızlar

oh siyahh diyeyim nikin değişik:)

bodrumda oh oh keyif senin valla ben pek cesaret edemiyorum tek başıma böyle aile ile gidiyoruz akşamları arabayla ama ben tek bebek arabası ile markete bile gidemiyorum geçen gittik eşimle ağla ağla ilk kez öyle feryat fıgan ağladı

iş başı yapacak ark bir sorum va doğum iznimiz bitti diyelim ben bir aylık yıllık ıznımıde kullanacağım günde 1.5 saatlık süt iznimide izne dönüştürsem doğum sonrası bir yıl süt izni zaten hesaplattıran varmı böyle bişey düşünen zatn iş yerim 1.5 saat uzak bana herhangi bir etkisi olmayacak erken çıkmak yada geç çıkmak süt saatimi güne çevirip onuda kullansam diyorum yada nasıl düşünüyorsunuz

Canim benim isimde evime 1.5 saa5 uzak pqzartesi ya da cuma gunu olarak isyerimden izin istiycem ama verirler mi bilmiyorum insallah verirler yoksa erken cikmamin hic 1 anlami yok. Bu arada benim ogluma ilk nazari degdi dun mevlide gittik herkes ay ne guzel bebek ne tombis bebek uyutmadilar cocugunu gelen elledi giden optu bu sabah 1 kalktik oglumun gozu kan toplamis.bebeginizi uyurken uyandiran oluyo mu kimseyi kirmak istemiyorum ama uyuyan bebege dokunulmaz ki ben mi cok abartiyorum

comepcim bende senle aynı durumdayım evde sabah pijama akşam pijama kız zaten sürekli kirletiyor üstümü:) valla ben annem gelip almasaydı hayatta cesaret edemezdim bebekle yolculğa çıkmaya bende normalde yemek yemeye bile zor vakit buluyorum
bursaya geldiğimde görüşelim isterim senin hala özel açık değil dimi?

bu arada tüm annelere iyi haftasonları

Kizlar merhaba
gecmisi fazla okuyamadim umarim herkes iyidir
bende bisey soracagim emzirmeyi hangi siklikla yapiyorsunuz hani bebek yeni dogdugunda sekeri dusmesin diye 2 saatte bir emziriliyor ya bu ne zamana kadar gecerli yani uyurken emzirmek icin uyandirmak dogru mu.... Bilemedim de bi size danisayim dedim

prş günü hem aşıımız hem dr kontrlumuz var bakalım kg almışmı bana hep aynı geliyor çok korkuyroum ateş yapar illahi ne zaman geçer ateşi nasıl yol izlicem

aşıya gitmeden bi duş aldırdım yarım fitil yaptım hiç korktugum gibi geçmedi hiç ateşide olmadı bugün 4. gün biraz durgundu husursuzdu ama çok fazla etkilenmedi Mina

artık kendileri açıktıklarında uyanmaları daha sağlıklı ilk 40 gün açıksalar bile uykuya daha meyilli oldukları için uyanmazlar ise en fazla 3 saat sonra kaldırın diyor uzmanlar ama iki aydan sonra hiç gerek kalmıyor artık kendileri acıktıklarında kalkıyorlar bende hala ilk zamanlar gibi kaldırdım içmedi mamasını bekledim kendisi uyandıgında hepsini bitiriyor ve rütin 4 saatte bir kalkıyor içiyor birz oynuyor ve yatıyor tekrar kendi kendine bi düzen oluşturdu kızım

Son düzenleme:
Hawin cnm cevabin icin tesekkurler benim kiz arada da olsa beni sasirtip 3 saat uyudugu oldu da bende kaldirmadim sonra vicdan yapiyorum annelik iste ondan bi sorayim dedim

Gece özellikle uyandırılıp emzirilen bebeklerin kilo alımı daha iyi imiş. Ayrıca sadece anne sütü veriyorsanız sütün azalmaması için de gece emzirmeleri önemli imiş. Sağlık ocağındaki ebe böyle bilgilendirdi beni. Bende kendi uyanmazsa geceleri 3 saatte 1 kaldırıyorum mutlaka.

Kızlar ne yaparsam yapayım bazen hafifleyen bazen şiddetlenen akşamüstü ağlamalarımız göstermiş bulunuyorki benim oğlum kolik bu sebeple 3 defa acillik olduk ilkinde tam 3 gün uyumadı artık doruk noktaya ulaşmış yavrum sonra 1 hafta sadece mızırdandı sonra 3 saat kesintisiz ağlamayla 2 gün üst üste acillik olduk ağlama dediysem normal ağlama değil rengi değişiyor nefesi kesiliyor mahvoldum bel bacak kol kalmadı bendede sonra bir tanıdığım nurse harweys şurupla sub sımplex damlayı söyledi sub sımlexi emzirmeden 7 damla veriyorum diğerini tok karna 1 tatlı kaşığı gazını yine daha rahat çıkarıyor ağlamalarında şiddeti azaldı en azından katılmıyor çocuk yinede saat 4 te yavaş yavaş başlıyor 8 de hızlanıp 9,30 da yavaşlıyor 11 gibi uyuyor çok şükür tabi ben bitik neyse öptüm herkesi

ya kızlar daha once sorulmustu galıba ama kacırdım
su oto koltugu konusu
benım kızımda evde oto koltugunda uyumayı sevıyo gunduzlerı ancak onda duruyo
baska turlu uyumuyoda orda sallıyorum bıraz duruyo
uyudugu zaman ordan alsam uyanıyo
uzun sure onda oturması zararlı olurmu acaba hafıf cukur ya
yerı gelıyo 2*3 saat uyuyo ıcınde
oylede rahat gozukuyokı sesı cıkmıyo
dr a sormustum ben o gayet rahat anne karnı gıbı hıssedıyo merak etme dedı ama
yınede tedırgın oluyorum ıcıne bısey koymayın dıyolar
sız kullanıyomusunuz bılgınız varmı?
Ev tıpı ana kucagı da baktık nuna marka vardı begendık alıcaz ama alana kdr mecbur kullanıyorum

Ben de 5 gunlukken sunnet yaptirmak istedim dr gec kalmissiniz ilk 72 saat yapilsaydi hissetmezdi simdi igneyle uyusturulcak daha ufak 10 kg.oldugunda yapalım dedi. Sizin uyusturma nasil oldu acaba bilgi verebilirseniz cok sevinirim; ))

canım bızede dogum yaptıgım dr 72 saat demıstı sarılık fln olursa dıye bızızm sarılık uzun surdu cocuk dr ılk 28 gun onerıyoruzx dedi bebekler acıyı hıssetmezlermıs 25. gun yaptırdık ıyıkıde yaptırmısız hıc huysuzlugu olmadı hatta sunnet olurken uyumus bıle bence gec kalmadan bırseylerı anlamdan yaptırın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…