- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #39.661
kızlar merhaba...
beray artık okadar az emiyorki göğüslerim sertleşmiyoraptamil içiyo benide uykudan uyandığı ilk an emiyo oda 5 dk dan fazla sürmüyor malesef.... aramızda mama veren arkadaşlarım varsa kaç saatte bir kaç cc ile besliyor bebişlerini? paylaşırsanız memnun olurum. beray 2 - 2.5 saatte bir biraz beni emiyo üstünede 60 cc aptamil içiyor... eğer çok uyanık kalırsa yine acıkıyor bazen 30 cc daha yapıyorum içiyo sonra fön makînesini açıyom emziğini tutturuyom kendi uyuyo. ama bazende uyumak bilmiyo uyuyamadığı içinde ciyak ciyak ağlıyo of nasıl büyücek bu bebişler bilmiyom.. bide benim ikinci :) birincide hiç böyle şeyler görmedim ben?
kızlar merhaba...
beray artık okadar az emiyorki göğüslerim sertleşmiyoraptamil içiyo benide uykudan uyandığı ilk an emiyo oda 5 dk dan fazla sürmüyor malesef.... aramızda mama veren arkadaşlarım varsa kaç saatte bir kaç cc ile besliyor bebişlerini? paylaşırsanız memnun olurum. beray 2 - 2.5 saatte bir biraz beni emiyo üstünede 60 cc aptamil içiyor... eğer çok uyanık kalırsa yine acıkıyor bazen 30 cc daha yapıyorum içiyo sonra fön makînesini açıyom emziğini tutturuyom kendi uyuyo. ama bazende uyumak bilmiyo uyuyamadığı içinde ciyak ciyak ağlıyo of nasıl büyücek bu bebişler bilmiyom.. bide benim ikinci :) birincide hiç böyle şeyler görmedim ben?
göğüs kalkanımı ne diyorlar canım onla denedinmi ark hiç yok ucu ondan tutturuyor mecbur lsun anne sütü alsında gerek sağ ne yapıcaksın başka o yarayı ben bilirim tam kırkım çkınca anca geçti ve yarık biraz daha sert emse koapacaktı ucu öyle her vermede ağladım ya berbat bişey sanada allah kolaylık versin meme acısı doğum acısı kadar var ama geçte olsa geçiyor aranıyor yavrum benim benimde göğüs yok hiç ufak var yok artık emdriyorum ama bulamayınca sütü sinirden pancara dönüyor
canım aynı sorun bendede var göğüs ucum içine gömük , kızım ilk başta hiç alamıyordu göğsümü biz alışsın diye kşıkla hep göğsümden mama akıttık. göğüslerim hala yara ama ben emzirmeye devam ediyorum. kızım çeke çeke biraz çıkarmayı başardı uçları. onla idare ediyoruz.. yılmadan çalışmaya devam etmeeliyiz sanırım
kızlar bebekleri çok kusanlar var mı? benim oğlan her gün her öğün kusuyor nerdeyse.. gaz çıkardıktan sonra özellikle.. bazen de emdikten bir süre sonra ağzından su akıyor.. sütüm de var ama az kilo alıyor gibi.. 2 aylık 5500 çıktı doğum kilosu 3700.. bu aralar tükürüğünden baloncuklar yapmaya başladı bir de sıpa.. göğsüyle birlikte kafayı tutuyor 2 gündür.. yüz üstü yatırıyorum gündüzleri baya faydası oldu.. (yanından ayrılmıyorum) bu kusmaya bir çözüm yok mu?
Merhabalar hanımlar
Bizim bu bebişler ne zaman gazlarını kendiliğinden çıkarmaya başlayacaklar acaba ? Bugün çok gazımız var kollarım koptu sabahtan beri hoplatmaktan. Kucağımda bacaklarını toplayıp inliyor yavrum
kızlar merhaba...
kaç günlük oldunuz? herhangi bir gaz giderici kullanıyormusun? bizimki takviyesiz (kimyon-rezene çayı olmadan) kendi kendine çıkarmaya başladı yavaştan özellikle sabahları onun pırtlarının sesine uyanıyorum başladımı yarım saat sürüyorgece hiç uyanmadan emdiği için üstten gazını alamıyorum o yüzden sabahları gazman gibi uyanıyor
Benim oğlum da 9 mayıs doğumlu hem anne sütü hem mama veriyorum. Medela lactina select hastane tipi pompa kiraladım süt kanallarını açıyor ve çok güçlü olduğu için kısa sürede sağım yapıyor. Aylık 80 tl kirası. Satın alınmak istenirse biraz tuzlu 2500 tl. Bizim beslenme düzenimiz hem meme hem mama olduğu için ve sütüm bazen az bazen çok olduğu için biraz düzensiz ama mama verdiğimde 4 ölçek yani 120 cc mamayı tek seferde bitiriyor. Sütümü sağdığımda da öle gıdım gıdım vermiyorum her emmeden sonra memeyi tamamen boşaltıyorum ve biberonda biriktiriyorum doysun diye 120 cc olunca veriyorum çünkü gıdım gıdım vermenin bir anlamı olmuyor çerez gibi geliyor. Ben bir şe solgarın bira mayası tabletlerinden aldım. Önceleri malt içiyordum ama Çok kilo aldırıyor 3 gün oldu tabletlerden içiyorum sütte artış oldu gibi ama 1 hafta olmadan belli olmazmış. Karnı tam doyan bebek derin uykuya dalabiliyor. Tam doymazsa da sürekli ağlıyorlar. Benimki de ikinci bebek ve ben de ilkini daha rahat büyütmüştüm. Bu 2013 doğumlularda birşey var galiba ne doymak biliyorlar ne uyumak. Uyüumadığı zaman mamayı biraz fazla vermeyi deneyin ama gazını ihmal etmeyin bu sefer de gazdan uyuyamaz. Az kaldı 4 aylıkken bitecek hepsi ben 4 aylıkken ek gıdalara yavaş yavaş başlayacağım formül mamayı gece muhallebi olarak verince sabaha kadar uyuyacaklar siz bile inanamayacaksıznız.
Biz bugün tam 50 günlük olduk. Fazla gazlı bi bebek değil o yüzden herhangi birşey kullanmıyorum. Bnm içtiğim süt çayının ona faydası oluyor sanki. Dün içemedim bugün çok huysuz sabah kalktığından beri hiç keyfi yok
Siz kaç günlük oldunuz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?