- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #4.201
evet kızlar bende bankacıyım ve gişedeyim...doğum izinine çıkmayı 4 gözle bekliyorum :44: ama o da çok kısa... ücretsiz izin kullanamıcam sanırım ev kredisi ödüyoruz çunkü... :26:
al bendende o kadar ücretsiz izin alamam ev kredisi ödüyorum. 4 yıl doldu kaldı 6 yıl :)))
evi aldığımızda oğluma hamileydim.. yani şimdi olduğum dönemde 8 haftalıkken sokak sokak ev arıyordum... hamileyken ev buldum taşındım ve ödemeye başladım.. ve doğum sonrası izin kullanamadım.
bir de ilkinde bende öyle diyordum 37.haftaya kadar çalışacam kesin diyordum ama büyük konuşmamak lazımmış. Erken doğum riskimden dolayı 26.haftada izne çıkmak zorunda kaldım..erken doğum yaptım 36.haftaya girdiğimde doğum yaptım.. O zamanlar erken doğum yaptığında doğum sonrasına eklenmiyordu.. Sonradan çıkan torba yasada bu konu düzenlendi.. Erken doğum yaptığında bu süre doğum sonrasına eklenebiliyor.. Yani Oğlum 1 ay erken doğdu..Ben ise doğum sonrası 8 hafta sonra oğlum 2 aylıkken iş başı yaptım. Yani oğlum 1 aylık gibiydi
al bendende o kadar ücretsiz izin alamam ev kredisi ödüyorum. 4 yıl doldu kaldı 6 yıl :)))
evi aldığımızda oğluma hamileydim.. yani şimdi olduğum dönemde 8 haftalıkken sokak sokak ev arıyordum... hamileyken ev buldum taşındım ve ödemeye başladım.. ve doğum sonrası izin kullanamadım.
bir de ilkinde bende öyle diyordum 37.haftaya kadar çalışacam kesin diyordum ama büyük konuşmamak lazımmış. Erken doğum riskimden dolayı 26.haftada izne çıkmak zorunda kaldım..erken doğum yaptım 36.haftaya girdiğimde doğum yaptım.. O zamanlar erken doğum yaptığında doğum sonrasına eklenmiyordu.. Sonradan çıkan torba yasada bu konu düzenlendi.. Erken doğum yaptığında bu süre doğum sonrasına eklenebiliyor.. Yani Oğlum 1 ay erken doğdu..Ben ise doğum sonrası 8 hafta sonra oğlum 2 aylıkken iş başı yaptım. Yani oğlum 1 aylık gibiydi
İK'cılar buldu birbirini desene
bende işe alım yapıyordum, nasılda anladın dilimden bak
insana laf anlatmak ah işte o çok zor hele bide o insan iş arıyosa, işte o zaman bütün algıları kapalıdır ve sennnnnn
yandın ki ne yandınnnnnnnn
çocuk olunca tabi bide kim bakacak derdi var haklısın çalışan insanın ilk düşüncesi bu oluyor.
hayat zor arkadaşlar ama inanın bu konuştuklarımız ve dert ettiklerimizden daha da zor..
asker eşi asker kardeşiyim ve şuan içimdeki fırtına anlatılacak gibi değil..
biz dünyaya evlat getirmeye çalışırken yüzlerce ana evlat derdinde...
Merhaba kızlar,ben de çalışan anne adayıyım,istanbuldayım,metrobüsle işe gidip geliorum,yolum 1,5 saat sürüyor,aktarma ...vs bi de dönüş toplam 3 saat yolda geçio,inince yürüorum da,işimiz zor allah yardımcımız olsun
canım Allah bidaha yaşatmasın Inşallah bu sefer bebeğin zamanında gelir
birde kızlar doğum izni 6 ay olursa o kadar güzel olur ki, yatıyorum kalkıyorum onun hayalini kuruyorum
bizde kredi ödüyoruz, 1,5 sene önce evlendik 1,5 senedir ödüyoruz kaldı 8,5 yıl:)))
ev temizligi kendiniz yapiyor musun kizlar ?
ben bu zaman kadar basit seyler yaptim esim cok yardim etti sagolsun
simdi yavas yavas baslasam mi diyorum
eee şimdi çalışmıyormusun neden? kim bakacak olayı önemli valla arkadaşlar..
evet düşününce çok zor tabiiki.. şu anda kimler neler yaşıyor ne hastalar var hayatta.neresinden bakarsan bak üzülecek çok durum var
ona bakarsan iğne ipliğine bağlı hayatlarımız...
biz burda bu topikte konuştuğumuz şeyler çok farklı fakat prematüre doğum yapanları falan okusanız ne acılar yaşanıyor.. of offf
nerden nereye gidiyorsun... benim işe gitmem minübüs metrobüs sonra yine minübüs 50 dk sürüyor akşamları servis kullanıyorum valla..
Allah tan evim merkezi yerde yürümüyorum
sızınde çokmuş yaa
Nisan1983 sizin ne kadar var?
Valla okul çağına geldiklerinde diyorsunuz ama ben ilk oğlumu istediğim anaokuluna gönderemiyorum bak. bu haftasonu okul arayacağım çocuğa
Kızlar ben de bankadayım,bireyselciyim,bizim de konut kredimiz var,ücretsiz izin kullanmıcam
benim düşük tehdidim olmamasına rağmen yapıyorum valla mecburen yapıyorum yemek bekleyen bir oğlum var akşamları onu yıkamak bile bir olay.. mecburen çamaşır bulaşık temizlik yapıyorum valla..
benim belkide 12.haftada doktora gittiğimde rahim ağzına dikiş atılacak yani serklaj işlemi yapılacak.. doktor bakalım gerekirse yapacaz dedi :2:
bende basit şeyler yapıyorum eşimde süpürme silme
çamaşırları mak.koyma çıkarma çoğu zaman kendi kıyafetlerini ütülüyor
ama bizde durum şöyle
ben sabah 06:30 da evden çıkıp saat en erken 19:00 da eve geliyorum
eşim sabah 7.50 de evden çıkıp 17.10 da eve geliyor
bence canım biraz daha zaman geçsin sonra başlarsın şu 3üncü ayımızı atlatalım hayırlısı ile
canım mümkün olduğunca iş yapmamaya çalışıyorum evde hafif işler benim :)))
tamam canim tavsiyen icin saol
supurme silme isine baslayacaktim ben de
ama madem esim devam etsin biraz daha
cunku egiliyoruz yuk veriyoruz zorluyoruz bir silme isinde bile
en iyisi ben yine esime rica edeyim bugun
zaten eskisi gibi degil ev pis idare ediyoruz haftada bir temizlikle
cgu zaman da daginik ama nasilsa iki kisi yasiyoruz ve gelen giden de yok bize burda
camasirlari hep esim cikariyordu ama ben yavas yavas basladim agir olursa kazaklar falan o zaman o yapiyor, ama hafif camasirlari cikariyorum ben
tamam canim tavsiyen icin saol
supurme silme isine baslayacaktim ben de
ama madem esim devam etsin biraz daha
cunku egiliyoruz yuk veriyoruz zorluyoruz bir silme isinde bile
en iyisi ben yine esime rica edeyim bugun
zaten eskisi gibi degil ev pis idare ediyoruz haftada bir temizlikle
cgu zaman da daginik ama nasilsa iki kisi yasiyoruz ve gelen giden de yok bize burda
camasirlari hep esim cikariyordu ama ben yavas yavas basladim agir olursa kazaklar falan o zaman o yapiyor, ama hafif camasirlari cikariyorum ben
canım Allah bidaha yaşatmasın Inşallah bu sefer bebeğin zamanında gelir
birde kızlar doğum izni 6 ay olursa o kadar güzel olur ki, yatıyorum kalkıyorum onun hayalini kuruyorum
bizde kredi ödüyoruz, 1,5 sene önce evlendik 1,5 senedir ödüyoruz kaldı 8,5 yıl:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?