- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #4.701
ahhh kıyamam gel bende çok biber ama yiyemıyorm hamile kaldığımdan beri...
çok şükür canm bu gün bebişimi görmeye gidicem nasipse inş sağlıklı olduğunu görürüm
Walla çiğ köfte,turşu suyu,limon,nar ekşili yeşil salata tek geçerim
Efendimiz Sallallahü Aleyhi Vessellem buyurmuştur ki:
'' Kadın, hamileliğin de, doğum yapıncaya , bebeği sütten kesilinceye kadar, Allah yolunda hudutlar da nöbet bekleyen mücahit gibidir ( daima öylece sevap alır durur). Eğer bunlar arasında ölüverirse ona şehit mükâfatı ve ecri vardır. ''
'' Kadın hamile iken, bu onun için gündüz oruçlu, gece namazlı , rabbine gönülden teslim olmuş , mücahit
bir kimsenin ecir ve mükâfatı gibi mânen kazanç sağlayan bir durum hâsıl eder.''
'' Doğum ağrısı tuttuğunda, hiç bir mahluk onun ne kadar çok ecir ve mükâfat kazandığını hakkıyla idrak edemez. ''
'' Çocuk doğunca bebeğin sütü her soruşun da veya her süt vermede anasına, bir can ihya etmişcesine sevap gelir.''
''Çocuk büyüyüp sütten kesilme zamanı gelince, vazifeli melek her iki omuzuna vurarak der ki :
'' Hiç günahın kalmadı, pak oldun. Haydi hayata günahsız olarak yeniden başla...''
'' Kadın, hamileliğin de, doğum yapıncaya , bebeği sütten kesilinceye kadar, Allah yolunda hudutlar da nöbet bekleyen mücahit gibidir ( daima öylece sevap alır durur). Eğer bunlar arasında ölüverirse ona şehit mükâfatı ve ecri vardır. ''
'' Kadın hamile iken, bu onun için gündüz oruçlu, gece namazlı , rabbine gönülden teslim olmuş , mücahit
bir kimsenin ecir ve mükâfatı gibi mânen kazanç sağlayan bir durum hâsıl eder.''
'' Doğum ağrısı tuttuğunda, hiç bir mahluk onun ne kadar çok ecir ve mükâfat kazandığını hakkıyla idrak edemez. ''
'' Çocuk doğunca bebeğin sütü her soruşun da veya her süt vermede anasına, bir can ihya etmişcesine sevap gelir.''
''Çocuk büyüyüp sütten kesilme zamanı gelince, vazifeli melek her iki omuzuna vurarak der ki :
'' Hiç günahın kalmadı, pak oldun. Haydi hayata günahsız olarak yeniden başla...''
Ayyy ne güzelll inşallah keyfi sağlığı yerindedir miniğin, her doktor günü ayrı heyecan
Ben yeşil salata yemiyorum hamile kaldığımdan beri toksoplazma korkusundan
Ayyy ne güzelll inşallah keyfi sağlığı yerindedir miniğin, her doktor günü ayrı heyecan
Ben yeşil salata yemiyorum hamile kaldığımdan beri toksoplazma korkusundan
güzelce yıkarsa hiçbişey olmaz canım,
kedilerden, az pişmiş dana etinden, şarküteri ürünlerinden uzak durun
salatayı da iyi yıkayıp tüketin dedi doktorum
çiğ sebze olduğu için salata'dan vaz geçme
mevsim meyve ve sebzesi yememi istedi
güzelce yıkarsa hiçbişey olmaz canım,
kedilerden, az pişmiş dana etinden, şarküteri ürünlerinden uzak durun
salatayı da iyi yıkayıp tüketin dedi doktorum
çiğ sebze olduğu için salata'dan vaz geçme
mevsim meyve ve sebzesi yememi istedi
kendin evde yapsan canım,şöyle sirkeli sularda bekleterek falan,yeşil salatadan vazgeçemem ben heralde,yeşillikte çok faydalı biliyorsun
kendin evde yapsan canım,şöyle sirkeli sularda bekleterek falan,yeşil salatadan vazgeçemem ben heralde,yeşillikte çok faydalı biliyorsun
Ya orası öyle yemek lazım, benim evde kedim de var doktor aşılı olduğu ve dışarı çıkmadığı için problem yok dedi
ama işte bu salata pişmemiş olduğu için bi tedirginlik oluyo çoban salata yiyorum bende
Çiğköfteleeeerrr
Etleeeerrr
Salatalaaarrr yeşiiil yeşiiilll
Olsadaaa yeseeekk
Can çekti mii neee
Evet ya yemek lazım bende sirkeye abanayım en iyisi, balık salatasız olmuyo zateeenn
bende salatıyı çok sevrek yerim yeşillik çok severim balık yerim ama kırmızı et kimi diyo ye kimi diyo yeme anlamadım
valla sabah sabah iştahımız kabardı ben daha kahvaltıda yapmadım bağırsaklar ötüyo
sirkeli su tum mikroplar olduruyor canim
eline eldiven takip guzlce yikarsan hicbir sey olmaz
cig et dograrken falan da eline eldiven takarsan ellemesen birsey olmaz
yesillikler cok faydali
toksoplazman negatif mi senin? benim negatif ve ben de kediyle birlikte yasiycam ilerleyen aylarimda, ama asili ve disari cikmadigini dusunup rahatlamaya calisiyorum umarim hicbir zarari olmaz. aslinda bu durumda kedide toksplazma var mi diye analiz yapiliyorms onun da negatif cikarsa bir sorun olmuyor ama yaptirmadik biz daha, yapilan yer bulamadik aslinda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?