- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #4.741
çdk sağol cnm bendeki meriak erkek hissdyom dacinsiye icin bence acele etme
doktorlar yorum yapiyorlar ama bazen yaniltici olabiliyor erken ogrenince
ben 16. 17. haftaya kadar ogrenmeyi dusunmuyorum
cunku bir arkadasa once erkek sonra kiz denilmis
o da garip olur
ama az cok yorum yapiyorlarmis doktorlar gelisimden kemik yapisindan
test bebegin saglik durumuyla iligli
once ultrasonda ense kalinligina bakiliyor
sonra kan veriyorsun kanda serbest hcg ye bakiliyor
bir haftada sonuc cikiyormus kan testinin
Efendimiz Sallallahü Aleyhi Vessellem buyurmuştur ki:
'' Kadın, hamileliğin de, doğum yapıncaya , bebeği sütten kesilinceye kadar, Allah yolunda hudutlar da nöbet bekleyen mücahit gibidir ( daima öylece sevap alır durur). Eğer bunlar arasında ölüverirse ona şehit mükâfatı ve ecri vardır. ''
'' Kadın hamile iken, bu onun için gündüz oruçlu, gece namazlı , rabbine gönülden teslim olmuş , mücahit
bir kimsenin ecir ve mükâfatı gibi mânen kazanç sağlayan bir durum hâsıl eder.''
'' Doğum ağrısı tuttuğunda, hiç bir mahluk onun ne kadar çok ecir ve mükâfat kazandığını hakkıyla idrak edemez. ''
'' Çocuk doğunca bebeğin sütü her soruşun da veya her süt vermede anasına, bir can ihya etmişcesine sevap gelir.''
''Çocuk büyüyüp sütten kesilme zamanı gelince, vazifeli melek her iki omuzuna vurarak der ki :
'' Hiç günahın kalmadı, pak oldun. Haydi hayata günahsız olarak yeniden başla...''
Slm arkadaşlar.. 3. kez anne oluyorumm..:))) karmaşık duygular içerisindeyim ...sat göre 9. haftada olmam gerekirken 7 deyim ??? bunu yaşayan var mı??
çdk sağol cnm bendeki meriak erkek hissdyom dao yüzdn
buarada kızlar aranızda tsh degeri yüksek çıkan var mı??
Benim 3.5 çıktı da, hamilelikte 1.5-2 gibi olmaı gerekiyormuş olumsuz etkileri varmış korktum yarın doktora gideceğim
2'li ve 3'lü testi kaçıncı haftada yaptırıyorduk bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?
herkese günaydın, beni de listeye ekler misiniz..bilgilerim :
miyase1 / 29 / 26 temmuz / 23 mayıs / ?? / ilk
sizde de başladı mı bilmiyorum ama
ben menopozlu kadınlar gibiyim
bi tir tir titriyorum bi yanıyorum ateşler basıyor
uyurken eşime tahammül edemiyorum bazen sarılmak istiyor yazık herüfümün elini itiyorum öf pöf yapıyorum çekilsin diye
sonra da gidip sokuluyorum
kafam karıştı ne istiyosun bi karar ver sarılmak mı yoksa ayrı yatmak mı diyo
bende bilmiyorum karar veremedim kociş dedim
bebek olana kadar idare edecekmiş beni, söz verdi
Günaydın kızlar :)
Şu çiğköfte olayı bi tek bende var sanıyordumsanırım geçen hafta sonu televizyonda 'ben bilmem eşim bilir'i izliyorduk ve yarışma çiğköfte yeme yarışmasıydı :) canım nasıl istedi anlatamam,eşim sağolsun gecenin bi vakti gitti,en güzel yapan yerden aldı geldi sonra da önümden zor aldı :) nasıl güzel gitti ama yanına küçük acı turşu biberlerle
şu mide bulantılarım azalsaydı da artık yemeye başlasaydım çok mutlu olacaktım,herkese kolay gelsin
Efendimiz Sallallahü Aleyhi Vessellem buyurmuştur ki:
'' Kadın, hamileliğin de, doğum yapıncaya , bebeği sütten kesilinceye kadar, Allah yolunda hudutlar da nöbet bekleyen mücahit gibidir ( daima öylece sevap alır durur). Eğer bunlar arasında ölüverirse ona şehit mükâfatı ve ecri vardır. ''
'' Kadın hamile iken, bu onun için gündüz oruçlu, gece namazlı , rabbine gönülden teslim olmuş , mücahit
bir kimsenin ecir ve mükâfatı gibi mânen kazanç sağlayan bir durum hâsıl eder.''
'' Doğum ağrısı tuttuğunda, hiç bir mahluk onun ne kadar çok ecir ve mükâfat kazandığını hakkıyla idrak edemez. ''
'' Çocuk doğunca bebeğin sütü her soruşun da veya her süt vermede anasına, bir can ihya etmişcesine sevap gelir.''
''Çocuk büyüyüp sütten kesilme zamanı gelince, vazifeli melek her iki omuzuna vurarak der ki :
'' Hiç günahın kalmadı, pak oldun. Haydi hayata günahsız olarak yeniden başla...''
slmlar..
benim drum ilk hamileliğimde bebeğin gelişimi normal demişti 2 li test değil sadece 4 lü test yaptırmıştık..
bugun eksi 1 kg
ama yiyemiyorum ya bu ara ondan
ben ilk 4 ayi sifir kgla kapatmayi diliyorum
toplamda da annem gibi 9 kg almayi
umarim oyle olur
ben 2 kilo verdim
önümüzdeki aydan sonra almaya başlarmışım
zaten tombalak biriyim inşallah sadece göbüşüm büyür
alalhıma cok sukur bugunlerı de gordum bende mayıs annesi olucam inşallah... ama sanırım ılk ögrenen ben oldumburda beklıyorum sızı:)
Slm arkadaşlar.. 3. kez anne oluyorumm..:))) karmaşık duygular içerisindeyim ...sat göre 9. haftada olmam gerekirken 7 deyim ??? bunu yaşayan var mı??
hayırlısı canım ınsallah haftaya kalp atısını duyarsın bebişininslm kızlar,ben de mayıs annesi olacam galiba,SAT 'ım 6 Ağustos, haftasonu dra gittim,kese göründü fakat kalp atışlarını duyamadık,geç döllenme sanırım,6-7 haftalık dedi dr,haftaya tekrar gelin dedi kalp atışlarını duymak için,hamilelik belirtisi olarak bulantılarım oluyor günboyu,kusma olmuyor ama sabahları öğürüyorum,bu arada 2. bebeğim,bir kızım var,2010 ocak doğumlu,aralarında yaklaşık 3,5 yaş olacak,şuan 2,5 yaşını geçti kızım
Buarada kızlar aranızda tsh degeri yüksek çıkan var mı??
Benim 3.5 çıktı da, hamilelikte 1.5-2 gibi olmaı gerekiyormuş olumsuz etkileri varmış korktum yarın doktora gideceğim
Buarada kızlar aranızda tsh degeri yüksek çıkan var mı??
ikili test 11.-14. hafta
yukarıdakı lısteye bır turlu adımızı eklemeyı beceremedık :))))
ikili yada üçlü testi yaptırmıcam kızlar
hem sonuc garantı değil bu yüzden sorun yasıyan arkadaşlarım oldu
özürlü olması muhtemel dedıklerı cocuklar sapasağlam dogdu ama olan anneye oldu hamılelıgı hep stresle gectı
kalbı atan bı canıda almak hele kesın olmuyan bır sonuc ıcın dınımızcede dogru değil
Allaha tevekkul edıp sadece ense ölçümü ve ılerdede ıdrar tahlılı gıbı tahlıller yaptırıcam inşallah ..
bu arada gece cok ama cok kotu oldum saat bası uyandım mıde yanmasından
yurudum yattım fayda etmedı berbat bır gece gecırdım bu yanmalar ne zaman gecer acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?