2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)


  • Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

ilk önce allah yavrularının ikisini de sağlıkla büyütsün inşallah. benimde kısmetse ikinci yolda seneye bizde aynı durumları yaşayacağız büyük ihtimalle.her anne kendi çocuğunu en iyi tanır sen eminim kendi çocukların için en iyi olanı seçmişindir. ben kızımı seneye okula yollamayı düşünüyorum. çünkü ben artık evde ona yetemem. bir bebek birde ilgi isteyen bi çocukla hayat çok zor. bunu kızımı evden uzaklaştırmak için değil tamamen onun için istiyorum. çünkü kızım çok ilgi isteyen bi çocuk ve ben doğal olarak onun beklediği o ilgiyi gösteremeyeceğim ve onu eve mahkum etmekte istemiyorum. çünkü biliyorum o zaman çok hırcın olacak. birde tam oyun dönemi okulda yaptıkları şeyler tam onun ihtiyacı olan şeyler. enerjisini atması da gerekli.

birde ikinci çocuğunda anneyle birebir vakit geçirmeye ihtiyacı var. ben yarım gün gönderip o vakti küçükle kaliteli geçirip , kızımın geldiği zamanda onunla geçirdiğim vakti kaliteli geçirmeyi umuyorum. tabi dediğin gibi bitmeyen ev, yemek ,çamaşır ,bulaşık işinden bi vakit kalırsa
 
Çok teşekkürler, inşallah. Maşallah Doruk büyüdü bile, artık daha keyifli zamanları olur, Duru ablalık yaptıkça seni rahatlatır.
 
Merhaba, Allah sağlıklı ömür versin çocuklara. Sanırım bir süre dağınıklığı görmemek en iyisi, nasıl görmemeye çalışırsın bilmiyorum. Tek başına iki çocuk büyütmek çok zor, ben bile okuyunca yoruldum, hava güzel olsa dışarı çıkmak parka gitmek belki enerjisini atmasına yardımcı olur evde ne yazık ki sıkılıyor çocuklar. Kızına ufak sorumluluklar verebilirsin, oyuncaklarını toplamak gibi ama tabi tüm oyuncakları toplamasını veya senin gibi düzenli olmasını bekleme. Eğitimlerde söylenen birşey var 'düşük beklenti, yüksek kabul'. Belki takdir ettiğini gördüğü zaman o da motive olup yardımcı olur. Benim tek çocuğum var, bazı şeyleri aştığımızı düşünürken zaman zaman geriye dönüşler oluyor. Mesela daha küçükken ona boyayabileceği yerleri göstermiştim ve o yerlerin dışına çıkmıyordu ama haftasonu halısını boyamış, görünce şok oldum, konuştum ama anlamadı. Böyle durumlarda eline bez verip ona sildirmek gerekiyor ama halısından leke çıkarmak çok zor, çıkmayınca daha hırçın oluyor diye bıraktım. Çocuklar temizlik işini seviyor aslında bir daha yeri filan boyarsa bir bez de ona ver silsin muhtemelen tepki gösterecektir inatlaşma sakın, senin yaptığını görünce yapmak isteyebilir.
Okul konusunda hiç kendini kötü hissetme, bizim nasıl arkadaşlarımızla iletişim kurmaya ihtiyacımız varsa çocukların da yaşıtlarıyla ilişki kurması gerekiyor. Sosyalleşmesi için, insanları tanıması için bu gerekli. Ayrıca okuldaki aktivitelerin onun gelişimi için çok yararı var, ben düzgün bir kreş iyi öğretmenler olduğu sürece kreşi kesinlikle tavsiye ediyorum. Bir süre sonra anne veya bakıcı çocuğa yetemiyor. İnşallah düzene girer bazı şeyler ve rahatlarsın, kendini üzme inanki herkes benzer şeyleri yaşıyor.
 
İyiyim canım ben. Günlerim ders çalışmakla, temizlikle, ütüyle geçiyor. Arada sırada Efe beyin krizleri ile uğraşıyoruz.
 
İnşallah herşey gönlüne göre olur eshma. Olumlu düşün olumlu olsun, bu aralar felsefem bu
Bazen kreşlerin geç grupları oluyor, sabah 10 akşam 3 gibi belki o tarz bir düzenleme bile olabilir. Hem senin çocuklarla vakit geçirmen, hem de onların birlikte vakit geçirmesi gerekli.
 
Eshmacim gittinmi dr a cinsiyet tahmini var mi
Bende daha guzel haber yok gecen ay olmadi bakalim devam ediyoruz cok kasmadan stressiz bi sekilde insallah
hayirli zamanda gelir bekletmeden
 
Q
Merhaba canım alıştık eşım geldi 15 gün kalacak annemlerın işi cıktı ıistanbuldalar senin hamilelik nasıl gıdiyo cocuklarda iyiler zeynep sabah akşam kağıt kalemle uyuyo devamlı resım yapıyo şekılleri çok güzel çıziyo sayıları yazıyo beni çok şaşırtıyo bu sene başlatmadım ama gelişimini iyi buluyorum
 
Merhaba kızlar,
Yine uzun zaman olmuş mesaj yazılmamış. Bu aralar sınavlara hazırlanıyorum ben inşallah bu hafta bitiyor, bir de hasta oldum grip. Hava da çok soğuk burda, pek keyfim de yok. Efe bazen beni çok zorluyor, hastayım diyorum hiç anlamıyor inadıma otururken tepeme çıkıyor. Daha küçük olduğu için mi böyle, çocuktan çok şey mi bekliyorum bilmiyorum ama hastayken hiç tahammül edemiyorum
 
Çok teşekkür ederim.
 
Herkese günaydın,
Sınavlarım bitti, evde miskinlik yapıyorum bol bol :) Kışı çok seviyorum ama çalışmayınca evde zaman geçmiyor, geçse de ev işleriyle yorgunluk içinde geçiyor. Havalar güzelleşse de gezsem diye gün sayıyorum.
Siz de haberler nasıl? Bebişler nasıl, hamilelik nasıl geçiyor? Çocuklar neler yapıyor? Bizimki büyüdükçe arkadaşlarıyla etkileşim arttığından yeni yeni şeyler öğreniyor. Bu aralar örümcek adama takmış durumdaydı, bir arkadaşından öğrenmiş, garip garip sorular soruyordu. Kreşteki uzmanın tavsiyesi ile biraz izlettik ve bizimki hiç beğenmedi. İnşallah örümcek adam sorunu çözülmüştür.
 

hadi gözün aydın sınavlar bitmiş ne güzel. valla yap miskinlik bende şu an evde olup miskinlik yapmayı çok isterdim. sabahları çok zor kalkıyorum.

hamilelik bazen yorucu bazen güzel gidiyor yarıladık çok şükür hamileliği. yarın detaylı ultrason var inşallah bebeği görüp sağlıklı olduğunu duyarızda bundan sonraki süreçte güzel geçer. benim belim çok ağrıyor bu sıralar ve zeynepte de aynı olmuştu bunda da hareketleri çok geç hissediyorum. geçen haftalarda bir kaç kere hisssettim kasıkta ufaktan hareket ama birkaç gündür hala birşey yok. buda ister istemez insanı huzursuz ediyor. aslında doktor plesenta önde geç hissedersin dedi ama yine de hissedince insan daha rahat oluyor.

zeynep hanıma kardeşi olacağını söylememiştik ama gizli saklı konuşmalardan doktor kontrollerinden kardeşi olacağını anladı. hatta bi kere kv lerde konuşurken biliyorum bilioyorum benim bi kız kardeşim olacak dedi şok olduk. sonrada yalan söylemiş olmamak için durumu onun anlayacağı dilde anlattım.
şimdi sürekli kardeşini soruyor onunla ilgili şeyler söylüyor. biz pek konuşmamaya çalışıyoruz süreç uzun sıkılmasın diye. sadece sorduğu sorulara cevap veriyoruz. bebeğe birşey alınca eğer aynısının büyüğü varda ona da alıyorum yoksa göstermiyorum. onun dışında iyice büyüdüler maşallah bazen okuldaki olayları anlatıyor arkadaşlarıyla konuşmalarını falan çok tatlı oluyorlar. büyümüşlerde kendi aralarında arkadaşlık, küslük ilişkileri olurmuş .
 
Ay maşallah eshma. Zaman ne kadar çabuk geçiyor senden sonra turtixin takvimine baktım da 38 olmuş. Acaba doğum yaptı mı?
İçini ferah tut ben çok hissettiğim günlerde de acaba bir sorun mu var diye stres olurdum, kontrol haftan da gelmiş ne güzel.
Sen cinsiyeti daha önce yazmış mıydın ben unuttum sanırım şimdi kız kardeş yazısını okuyunca heyecanlandım. Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin. Yine iyi beklemişsin söylemek için ben imkan olsa 18-20 haftalara kadar söylememeyi planlıyorum, hatta eşime de söyledim Allah ikinci çocuğu nasip ederse Efe'den önce kimseye söylemeyelim dedim, beklemek onlar için zor oluyormuş. Planlarım var ama henüz icraat yok
 
Henüz doğum yapmadım, 14 şubat'a gün aldım eğer daha önce gelmeye kalkmazsa 10 günden az kaldı. Mehmet pek hevesli görünüyor, öyle devam eder umarım. Dün park yatağı kurduk içinden çıkmadı ben burada yatacağım diye tutturdu zamanında çok az kullanmıştı. Şimdi o orada yatacakmış kardeşi bnm yanımda yatacakmış. Evdeki bebek malzemeleri ortaya çıkınca hepsini tek tek denedi. Diş kaşıyıcıyı bile kullandı.
Hadi sen de düşünme daha fazla Efe çok iyi bir ağbi olur
 
Ay maşallah turtix, çok az zaman kalmış. Bakalım Mehmet bey kardeşi doğunca ne yapacak Bizimki şimdiden çok istekli abi olmak için. Küçük bebek filan görünce ben de hevesleniyorum artık, Allah nasip ederse yaz gibi istiyorum. İnşallah herşey yolunda gider de istediğim zaman hamile kalabilirim.
 

ay turtix ne kadar az kalmış allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. inşallah mehmet bu isteğini hiç kaybetmez ve hep kardeşi ile mutlu olur. bizimkide şimdiden hevesli ama sanırım o daha oyuncak bebek gibi olacak düşüncesinde. bana çok düşkün zeynep kardeşi olunca nasıl olacak hiç bilmiyorum.
 
ay evet turtix doğum yapmış olması lazım. turtix müsait bi zamanda bize de haber ver canım.
 
Turtix bebiş doğdu mu? Sağlığınız nasıl? 2 çocukla hayat nasıl gidiyor?
ay evet turtix doğum yapmış olması lazım. turtix müsait bi zamanda bize de haber ver canım.
Evet kızlar doğum yaptım bugün 11. gün. Ilk doğumum sezaryen olduğu için bu da sezaryen oldu bu sefer spinal oldum açıkçası pek hoşuma gitmedi ve ilkine göre sonrasında daha çok ağrım oldu.
Kızım 4200 gr 54 cm doğdu. Biraz sarılık oldu.
Iki çocuklu hayat güzel ama emzirmek, uykusuz geceler zor geliyor tabi rahata alışmışım. oğlum kardeşine karşı çok hassas umarım böyle devam eder. Şimdilik haberler böyle
 


Cok sevindim canim gozunuz aydin saglikla buyusun insallah prenses
Kucik abi olmus baksana massallah hep oyle devam etsin.
Eshmacim darisi sana insallah az kalmis
Bizde calismalara devam bakalim ne zaman tutturucaz hayirlisiyla beklemedeyiz
Ela aybige okula devam ediyor bende kendi halimde takiliyorum bakalim herkes hayatindan memnun suan rahatada cok alistim bebe olunca nasil oluruz bilmem ama kizimda kardes istiyor artik soyluyoe bazen insallah gonlune gore olur kız kardes diyor bide cimcime
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…