2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
insan olmadan önce öyle düşünüyor ama olunca göreceksin ona da hevesli oluyorsun.
Ben doğumdan sonra çok gerildim Allah'ım ben ne yaptım, artık iki çocukluyum aynı şeyleri yeniden yaşayacağım tam da oğlum laftan anlamaya başlamışken diye düşündüm ama şimdi alıştım öyle düşünmüyorum gece kalkmalar zor ama ağbisi kudururken gözlerini ondan alamayan kahkahalarla gülen kızımı görünce iyi ki olmuş diyorum.

Yaz geldi boşladınız kızlar. Serap zaten çoktandır yazmıyor, eshma yeni bebekten vakit bulamıyor herhalde, yokh ve duruismail ara ara yazardı ama onların da sesi çıkmıyor. Seninle yazalım bari turtix
Evet terk edildi iyice burası ben buradayım yazışalım tabi
Eshma'ya bakıyorum arada haziran annelerinde takılıyor bizim pabucumuzu dama attı. Ben de şubat annelerini okuyorum ama yazmıyorum

Iki çocuğa alıştım diyorum ya kendimce de bu kadar yeter zaten daha fazlasına bakamam Allah bunlara sağlık versin diye düşünüyorum eşim de öyle söylüyordu geçen gün demesin mi 3.'ye hazır mısın diye ben şok büyük konuşmak istemediğimden geçiştirdim öyle Allah isteyenlere versin

Aslinda istiyoruz ama ben cok korkuyorum ikinci icin gec kaldin aptal sehriban diyorum oglum ne guzel bana arkadas yoldas abi kardes oluyor onun duzenini bozmak istemiyorm ama kardeste istiyor hakkida ama off iki cocuklu nasil olurum elim ayagim baglanir herseyim kisitlanir sifirdan baslayayim drrken oglumla naparim bilmiyorum gecen gun enistem sakasina ayaza sevgilin varmi dedi ayaz kosarak bi sarilisi var bana ben annemin ogluyum annemin cocukuyuumm anne o adam sevgili diyor dedi icim ciz etti yemin ederim korkuyorm ama en cok oglumun psikolojisinden ve duzeninden

Slm kızlar nasılsiniz valla ben koşuşturma içindeuim iki çocuklu olmak zor ama çok güzel.gazli günler uykusuz geceler falan geri geldi ama kızımı kucağıma alınca herşey çok baska.bu sefer her anı tadını çıkararak yaşamak istiyorum.zeynep çabucak büyüdü artık bana kafa tutan bı kız oldu resmen.biz evdeyiz diye okula gitmek istemiyor yazın göndermiyorun zaten sadece yaz okuluna gitti bir ay yüzme basket jimnastik okul paket almıştı.ama iki çocuklu hayatta bı uykusuzluk çünkü gün içinde hiç yatmaya vakit olmuyor bide büyügun sürekli ilgi istemesi yoruyor . zeynep anne oyun oynayAlim anne parka çıkalım diye tutturuyor sürekli.

Belki kardeşten bilmiyorum ama bu sıralar çok değişik .bize karşı çok ters istedigi olmAyinca üzerimize yürüyor sınırlı sınırlı bir şeylere yada ayağıyla yere vuruyor
Ağlamak hiç bitmiyor.cok memnuniyetsiz .mesela tüm gün dışarda dur 10 dakika daha duralım diye ağlar . el yıkama,dış fırçalama gibi temizlik islerini kırk kere söyleyerek yapıyor.duzen eşyasıni toplama işleri bı bı turlu ogretemiyoruz çok dağınık . turtix sİz mehmette böyle şeyler yasadiniz mi aynı yaşlarda kardeş sahibi oldular.yada sen bu süreci nasıl yönetiyorsun.

P Pamukprensinannesi efede de böyle davranışlar var mı kardeş kaynaklı mi yoksa yaşin getirisimi çözemedim bı turlu.

benim kizimda bana çok duskun ama bence iki çocuklu olmak çok güzel.duzenin bozulacak Zorlu günler geri gelecek ama öyle tatli oluyorlar ki.

Bence stres yapma hamile kalmayı geciktirir.zaten bı tane var diye kafan rahat olursa çok daha kolay oluyor.ben ilkine 5 ay sonra ikincide ikinci ayda hamile kaldım.

Hadi bakalım hayırlısı. Benim de ilki çok bekletmedi inşallah ikincisi de çok bekletmeden olur. Ben de biraz çekiniyorum doğrusu ya hemen olmazsa diye ama nasip kısmet artık.

Ay yok bize böyle düzenli gelip giden yok, niye geliyor ya resmen ailenin bir parçası olmuş adam. Sen bakma benim otel filan dediğime eşime söylesem istemez zaten. Bize de herkes ailesiyle gelse sorun değil ama eşimin ablası şu ana kadar yalnız gelmedi çocukları ve kocasıyla her defasında kv kp de geldi. Valla ikincisi olsun bir o zaman bakarım artık şimdiden üzemeyeceğim kendimi.

Yerim onları maşallah, küçük bebek gülmesi ne güzel olur şimdiİnşallah ben de şu endişeleri bırakabilirim

Ay bu erkekler bayılıyor zaten fazla çocuğa, benim eşim de doğursam hayır demez Allah için yardım da ediyor, çocukla ilgileniyor ama ben de Allah nasip ederse 2 çocuk yeter diyorum zaten yaşım da geçiyor benim.

Çok benzer şeyleri yaşıyoruz, bir taraftan rahata alıştık bir taraftan çocuk büyüdü nasıl tepki verecek sıkıntıları, diğer taraftan ben ne yaparım düşünceleri insanı geriyor ama herkes benzer sıkıntıları yaşıyordur. Hayırlısı ile olsun herşeye yetmeye çalışırız yine.

Ay maşallah güzel güzel büyüt yavrunu.
Efe de çok inatçı bazen inanılmaz tutturuyor. Bu aralar giysi konusu gündemde sürekli kıyafet değiştirmek ve kendi seçtiklerini giymek istiyor. Zaten ona fikrini soruyordum hep, seçimleri kendisi yapıyordu ama bu başka birşey. Kolsuz t-shirt giymem, içine atlet giymem yok atletsiz giymem çok bunaltıyor. Bir de sinirlendiğimi anladığı anda üstüme üstüme geliyor. Gerçekten çok zorluyor beni, bağırmamak için tutuyorum kendimi, sakin kalıp ikna etmeye çalışıyorum, görmemeye çalışıyorum ama yok gözüme gözüme sokuyor. Mesela geçen ay bir konuda çok sinirlendirdi beni ben de ceza verdim sanırım çizgi film izlememe cezası (hala günlük 15-20 dk geçmeyecek şekilde izliyor) verdim, odasına gitti, ağlayıp inat etmedi bu sefer. Herhalde öğrendi sonuç değişmiyor ağlasa da diye derken bir baktım okuldan getirdiği kitabı kesmiş ve bana söylemiyor. O kadar sakin ki anlatamam resmen çok kızacağımı bildiği için yapmış. Sinirimden oturup ağladım karşıma geçmiş gülüyor. Eşimi aradım biz psikopat mı yetiştiriyoruz, nerde yanlış yapıyoruz diye bir posta ona ağladım.
Vakit bulursam biraz okumayı düşünüyorum bu konuda güzel öneriler bulursam yazarım mutlaka.

Bahsettiğin şeyleri biz de yaşıyoruz canım bütün gün parkta dursak eve döneceğimiz zaman feryat filan ağlıyor, gözyaşları hep hazırda zaten en ufak bir şeyde ağlıyor hemen anne sen beni hep üzüyorsun diyor. Bazen ben de hadi oğlum demekten yoruluyorum bi bakıyorum evin içinde koşturuyor oğlum çişin gelmiş git yap diyorum ay haklısın diyor söylemesem son raddeye kadar tutuyor tabi öyle olunca kaçırdığı da oluyor, saat 12 oluyor uykum yok anne içimde bi gariplik var diyor yataktan kaçıyor zorla yatırıyorum daha bir sürü şey ama ben kardeşten değil de dönemsel olduğunu düşünüyorum

Bizde bir de gözlük meselesi var hiç kontrole götürmediğim için üç ay önce göz doktoruna götürdüm hep aklımdaydı bir de son birkaç aydır gözlerini kırpıştırıyordu. Bir götürdüm ki çocukta astigmat varmış gözlük verdi dr. Mehmet normalde gözümü sever ama bu gözlükle iyi göremiyorum yanlış almışız diye tutturdu tekrar kontrolde ettirdim doğru neyse zorlaya zorlaya taktırdım şimdi daha iyi ama bi bakmışım çıkarmış tvnin dibine girmiştim sürekli onu takip ediyorum bir de.

Demekki dört yaşta da böyle şeyler varmış sabırla ikna etmeye çalışıyorum ekstra nazik olmaya çalışıyorum kardeşim var da annem bana kızıyor diye düşünmesin diye ya da dikkatini başka yöne çekiyorum ama her zaman başarılı olamıyorum öyle böyle idare ediyoruz işte

Çiş kaçırma ne yazık ki Efe'de de var. Farklı bir yere gittiğimizde oyuncak varsa gözü dönüyor, mutlaka kaçırıyor. Var mı diye sorsam veya tuvalete götürmeye kalksam kıyamet kopuyor, sonra altına kaçırıyor kaçırdığını bile söylemiyor. Bazen kendimden soğutuyor beni sürekli hadi diyorum ben de. Sert mi olmak lazımdı diye düşünüyorum.

Doğru aslında kontrol ettirmekte yarar var, bizimki kaşıyor arada sırada. Ben alerjik olduğunu düşünmüştüm havalar ısınınca başladı çünkü.

Aklıma birşey takıldı benim oğlanın en sevdiği renk siyah gözlüğünü siyah seçti birşey boyayacaksa ilk tercihi siyah oluyor yani lafta değil ciddi ciddi seviyor garip değil mi dört yaşında çocuk neden siyah seviyor ki?
Bana soruyor ben mavi diyorum kabul etmiyor senin en sevdiği renk kahverengi diyor çattık yaa

Bizimkinin de pembe. Bayılıyor pembe renge hayır çocuk renkler ve cinsiyeti eşleştirmesin diye hiç üstüne gitmedik ama pembe olması da bana garip geliyor, kırmızı filan dese neyse ama erlek çocuğu pembe rengi seviyor

O da hoşmuş pembe en azından renkli bi renk (garip bi tabir oldu ama) sınıfında çok mu kız var Efe'nin belki onlardan etkilenmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…