- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #5.001
merhaba canım,
ve merhaba arkadaşlar,
dün çok ilginç bişey oldu..başka bir hastaneye gittim yani daha iyi bir hastaneye..doktor ultrasonla baktı 10 gün önce 6 hafta görünen gebeliğim 9 hafta olarak görüldü..bebeğim 2cm olmuş yani 7buçuk hafta beklerken bebeğim 9 haftalıkçıktı birden 1buçuk hafta ileriye gitmiş oldum..benim sat26 temmuzdu ve şimdiye kadar bebeğim olması gerektiğinden çok küçük görünüyordu ama kalp atışını bile görmüştük..şimdi ise birden bebeğin daha büyük olduğunu gördük ve çok şükür herşeyi normal görünüyor..dün inanılmaz mutlu oldum..önceki doktorum kesemde kan göründüğünü söyleyip ağrı olursa endol fitil, düşük için progestan fitil ve koyu sarı akıntı için neo-penotran fitil vermişti bunları hiç kullanmak istemediğimden çok düzensiz ve az kullanmıştım..yeni doktorum bunların hiçbirine gerek olmadığını söyledi ve rutin tahlillerimi verdi..birde diğer doktorum 10 günde bir çağırıyordu bu doktor 3 hafta sonra çağırdı..
selam.aynen ben de senin gibiyim. nasıl özeniyorum. tabi çocuğu olup bir de ona bakmak zorunda olmayan annelerden bahsediyorum. arkadaşım da hamile ilk bebeği bulantısı yok ay şöyle zor geçiyor böyle zor geçiyor hiç konuşturmaz telefonda. şükreder insan biraz. ben midem bulanacak diye tuvalete gitmemek için su bile içemiyorum. izin alsan kaç gün alacaksın ileride daha kötü bişey olur o zaman yüzüm olsun diyor insan. tabi evde yemek namına bişey de yok. bir de kocanız benimki gibi beceriksizse. gerçi napsın kocam da akşam 8'e kadar ders veriyor. allah hepimizin yardımcısı olsun.
evde olup dinlenebilen hamilelere çok özeniyorum
ne kadar zor geçerse geçsin insan evinde uzanır uyur ne bilim istediği şeyi yer
ama işe gidenler için gerçekten çok zor,
sabahın köründe kalk, sandalye tepesinde otur, sıkışırsın işin olduğu için wc ye gidemezsin
ağrın olur izin alamazsın
eve gidip yemek derdi
Allah herkesin yardımcısı olsun
sabahın köründe kalk, sandalye tepesinde otur, sıkışırsın işin olduğu için wc ye gidemezsin
eve gidip yemek derdi
günaydın kızlar..benide aranıza alırmısız ...bende inş. mayıs annesi olucam...25 yaşındayım..son adet tarihim 30 temmuz...beklenen tarih 7 mayıs..ilk olucak inş..yazılarınızı okuyorum ama ama yazma imkanım çok olmuyo..birde birşey sorucam ikili test zamanını kaçırmak istemiyorum.daha randevuma var.sizler ne zaman gidiceksiniz yada gittiniz..11 ve 14 haftalar arası diye okudum ama yardımcı olurmusunuz
aynen katılıyorum..karbonhidrat zehirlenmesi yaşayacağım yakında.çünkü iş yerinde yemekhaneye giremiyorum.simit ve kraker tüm gün..akşam eve gidince de mutfağa giremiyorum.
arkadaşlar listeye beni de ekler misiniz. yaş:30 ilk bebek ve SAT 25 temmuz 2012. miniğe kavuşacağımız tarih: 01.mayıs.2012
hosgeldınız aramıza gozunuz aydınkızlar ben de listeye eklenmek istiyorum yaş 36 ilk gebelik sat 14 agustos doğum tarıhım kısmet ise 21 mayıs :)
anaammm bel agrısının da mı nedenıerkekmıs tum kapılar oglusuma acılıyor deseneevets enin ilk gunden beri var sanirim
eskilerin dedigi birsey diyeyim dedim mi bilmiyorum bel agrisi erkek cocukta olur
bu arada bir ara benim de oldu ama nasil zor oluyor sonraki hafta gecti benim 1 hafta surdu sanirim uyuyamiyordum o ara
benim her hafta yeni moda birseyler cikiyorsonra yok oluyor baskasi geliyor
bugun daha iyi olmana sevindim canim
ben de ruyamda ayni sekilde tatli birsey gordum, annem yapayim dedi canin cekti dedi ruyamda. ben de yok anne ya isteiyrum dedim baya israr ettiama bunun haricinde ruyalarimda surekli sebze meyve sectip pazardan, koydum posete durmadan sebze meyve gordum
meyve ye cnm ıyı gelıyor bana ınsallah sanada ıyı gelırOffff offff mideeemm fenaa bulanıyooorr :26: :84:
kızlar çok hızlısınız,kızımdayken kk ocak annelerine takılıyordum,o zamanda çok hızlıydı yetişemiyordum,
beni de listeye ekleyebilirmisiniz,
sat 06.08.2012
33 yaşındayım
muhtemel doğum tarihim 13 mayıs 2013
2. bebeğim
1 kızım var
hamilelik belirtisi olarak günboyu bulantım oluyor,sabahları öğürme oluyor,çok şükür kusma yok,iştahım pek yok,canım hiçbirşey istemiyor,göğüslerimde dolgunluk ve hassasiyet var,
hosgeldıniz aramıza gozunüz aydınmerhaba güzel anneler..ben de artık burdayım..biz de 11.haftamızdayız ve kısmetse mayıs 2013 annesi olucam..4 yaşında oğlum vardı,bu 2.bebeğim..mide bulantım yok da,,bu iştahsızlık çok fena..neredeyse 3 kilo verdim,ya tmm benim açımdan kötü değil,çünkü zaten 69 kilo ile hamile kaldım..ama bebek beslenemiyor diye çok korkuyorum
çok gecmıs olsun cnm ınsallah cok yakın zamanda gecer hepsımerhabalar.gıremıyorum çunku maalesef bekledıgım bulantılarım geldı ama nasıl gelme.maalesef hiç bışey yıyemıyorum.su dahi içemıyorum.gunde yarım bardak su içıyodum.2 kılo verdım.takatım yoktu.dun hastaneye yattım ve serum aldım.o bıraz ıyı ettı bışeyler yedım şukur bu arada bızde kalp atışlarını duyduk.10 gun sonra tekrar cagırdı.kan verdık o arada.tekrar kotu bulanırsam hep boyle ara ara serum verılecek.2 tane yavrum var.ayakta olmam gerek.yatma luksum yok maalesef 2 hamılelıgımdende agır gececk sanırım allah yardımcım olsun.ınşallh hepımız en kısa surede toparlar guzel guzel mıdemızı doldururuz.bulanmayan arkadaşlarda ne kadar şasnlı bunun kıymetını bılın valla.ahh bende olmasaydım keşke... allaha emanet olun arada kendımı ıyı hıssettıgımde gelırım.
cnm aynılarını banada verdi saglık ocagı 1-2 tanesını yapıyor ben onları yaptırmıstım tekrar ıstemdı onları...benım ıkılı test de ıcınde 300 tl tuttu cnmmerhaba güzel anne adayları, doktor bana bir sürü tahlil verdi bunların hepsini sağlık ocağında yaptırabilir miyim? yoksa devlet hastanesine mi gideyim? sizler nasıl yaptınızz..tahliller şunlar: tit, idrar kültürü, hemogram, hbsAg, Antihcv, Antihiv, toxoplazma Isg, Robella Isg, vdrl, caıv ısg, ıgnl (ı okuduklarım e de olabilir:))....doktorun el yazısından anladığım kadarıyla bunlarmuayene olduğum hastane bunların çok tutacağını söylediğinden başka bi yerde yaptırmak istiyorum..
oyyss masalalh sıze gozun aydın cnm ben bebegımın hareket ettıgını goremedım yaaaKizlar gittim geldim 5 tupte kan verdim,hersey normalndedi dr,yavrum ultrasonu tutunca karnima tekmelemeye basladi beni,sonra bir zipladi icimde gormeliydiniz sonrada elleriyle yuzunu kapatti mucizemoyle mutlu oldum ki anlatamam
off,nasıl da anlattın halimizi..5 de işten çıkarım,5 buçukta evdeyim,uzanmaya vakit mi var,yemek seni bekler..yemeği yap(tabi kokusu da cabası) ,iş yerinde de halin perişan,yemek istediğin gibi gelmez,tuvalete gidemezsin çoğu kez,of of..bide oğluşum var,o da ilgi bekler..artık onun en iyi arkadaşı değilim,çünkü akşam oyun oynamıyoruz artık
Canım çok sevindim bebeğin iyice büyümüş yani içinde süper....aslında bende yarın ki kontrolden sonra başka bir hastaneye gitmeyi düşünüyorum.ultrason cihazlarının kalitesinden veya farklı özelliklerinden de kaynaklanabiliyormuş bu.senin adına çok mutlu oldum.istanbuldamısın canım sen?en son hangi hastaneye gittin sakıncası yoksa öğrenebilirmiyim?
eve gidip yemek derdi
biz kadınların işi çok zor yahu. ilki neyse bir şekilde idare edilir de 2.,3. gebelikler çok çok daha zor. Allah herkesin yardımcısı olsun.
valla benimkide belki delilik ama sırf buyüzdden arka arkaya yapayım gitsin diyorum
misal sağlığım yerinde olursa 2 yılı bulmasın işte
saol cnm bu sabah daha ıyıyım ama cok sıddetlı belım agrıyor yerımden kalkamıyorumev yıne battı
sormaaaasuanda yok bırseyım aksam bayagı mandalına yedım o etkı ettı heralde
cok gecmıs olsun cnm ..............................................
gunaydınnn hayırlı haberlerle gel ınsalllah
hosgeldın aramıza gozun aydın cnm...evet ıkılı test 10-14 haftalada yapılyro cnm
valla benimkide belki delilik ama sırf buyüzdden arka arkaya yapayım gitsin diyorum
misal sağlığım yerinde olursa 2 yılı bulmasın işte
2 gebelilk arasında en az 2 yıl olmalı ki annenin tüm depoları yeniden tamamlansın.. 2 yıldan kısa aralıklarla gebe kalınması hem anne hem bebek hayatı için risk demektir.. bir ebe olarak kesinlikle ama kesinlikle tavsiye etmiyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?