2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

zaten 3. tramerde istemeyeceklerdir.
ana kutsallığı..

doktor bişey demediyse sorun yok zannedersem..

Bize yasak bu 3 ay bakalim sonrasinda ne diyecek dr umuz,insan birdenbire kesince tuhaf oluyor ,bebek icin dokunmaya korkar olduk

herhangi bir risk görseydi dr un sınırlama getirirdi ama bişey demediyse
o zaman raht sorun yok yola deva m:):):)

ben telde doktorumla konusmustum hamile dedigim anda iliskiye girmiyorsun dedi
nyse dedik 12. haftaya kadar dedi
tum hamilelere yasakmis burda yoksa dusuk tehdidim yoktu cok sukur
saglikli bebekse bence iliski bir zarar vermez zaten zarari yoktur hep deniliyor
ama bizimki korku boyutuna girdi sanirsam
doktor artik sakinca yok dese de bilmiyorum nasil olacak
bosluga dustuk gibi oldu ama bir sure sonra insan alisiyorms
ama 3 ay tamamen dolunca rahat davranmaya calisicam cunku en risksiz donem 4. 5. ve 6. aylarmis

ben de cooook ozledim bir de biz ileri aylarda ayri kalicaz tamamen
durum vahim
dogumdan sonra acisini cikaririz diyorum da salmamak lazim kendimizi anne olunca

bebişim gelene kadar hala başbaşayken biraz daha tadını çıkarmam lazım kocamın... doğum sonrası dönemden korkuyorum ben... epizyo olursa ne kadar zaman da düzelir olmazsa da hemen eski haline dönermi bide hormonların etkisiyle kurulukta yaşanacak muhtemel... of of...

Hamilelikte cinsel ilişki bebeğe zarar vermez, erkek cinsel organının bebekle fiziksel bir teması olması tıbben mümkün değildir ve cinsel birliktelik çocukta bir sakatlığa (inanılan batıl inançların aksine) sebep olmaz. -alıntıdır-

Hatta doktorum alttan muayene etmek istediğinde zararı yok mu demiştim? Oda kimse ozaman eşiyle ilişki yaşamaması gerek demişti
Bence yasak kalkınca uygun pozisyonda evlilik açısından olması gerekk
Kiii coğu büyüğümm oooo ben akşamı yıkandım sabahı doğumdaydım diyee kızıyor bana

akşam yıkanıp sabaha doğuma ha vallahi çok güldüm bize de 2 hafta kadar yasaktı,sonra kalp atışlarını dinlemeye gittik hiç bir sorun yok dedi ama biz utancımızdan yasak kalktı mı diye soramadık herhalde bir şey olmaz değil mi?

Kızlarr hamileliğinizi eşlerinize nasıl söylediniz? Nasıl tepki verdii? (Benimkinde ilk algılıyamadıı sadece şaka mı yapıyorsun diyip durdu-sonrasında şimdi ben baba mı olacağım diyip durdu)
Veya yakınlarınızz kayınvalide veya anneniz? (Annem hadi hayırlısı olsun dedii bana heyecanlandığını cok belli etmedi ama kuzenimle konuşuncaa cok garip oldum, acaip bir duyguymuş demişBabama annem söylemişş, babam beni ilk aradığında acamamıştımm-karnım cıkınca nasıl olur bilmem Kayınvalidem çok oralı olmadı-hamileliğimi duydu şu haftaya kadarda daha da aramadı bende artık aramıyorum )

Açık oldu biraz ama öyle dediler :26:
Bizde kalp atışını duyana kadar bekledikk
Sonrasında doktora ben sordum, eşim alttan dürtüp duruyordu sor diye :26:
Sık olmamak kaydıyla hafta 1 kere dedii

Son düzenleme:

işten geldim dayanamayıp hemen test yaptım eşimi aradım servisteydi inanamadıı nasıll yaa hemen sakin 1 yere otur ben geliyorum dedi =)
annemler kız kardeşlerim çığlık çığlığa sevindiler babama annem söyledi en güzel tepki babamdan geldi"sonunda güller çiçek açmış gözümüz aydın" dediii =)
kayınvalidemlere eşim söyledi o da hemen beni telefona isteyip tebrik etti canın ne çekiyo falan dedii...
yani bizim ilk tepkiler çok güzeldi Allah herkese annelik duygusunu yaşatsın inşallah,evlat eksikliği vermesinnn...

Ne güzeeelll
Benim kuzenlerim ve teyzelerim çok mutlu oldulaar
Annem bana tepkisini göstermedi ama daha sık aramalar,sormalar,ne istersinler varr
Annemlere gittiğimde babam ceviz almış, ceviz kırıp kırıp tutuşturdu elime ama bariz birşey demedi
Kayınvalidem
Görümcelerimmm ve kaynımm çok sevindiler, hele büyük görümcem iş yaptırmıyor hiç bana, evlerimizde yakın hergün yalvara yalvara çağırıyor benii,gel bende yemek var,sen ayaklarını uzat dinlen,iş filan yapma diyee

planlı olduğu için eşim adet günümden sonra her gün adet olup olmadığımı sordu durdu.benden daha fazla heyecan yaptı.annem bir kızım olduğu için hayırlısı olsun kızım bir paşa gelir inşallah dedi.tabii çok sevindi.babam annemden öğrendi kayınvalidem ise yanaklarımı ellerinin arasına alıp hayırlı olsun bebeğimiz kızım sağlıkla doğar inşallah dedi.duygularını belli etmeyen biri olduğu için en çok kayınvalidemin tepkisine şaşırdım.

Son düzenleme:

babanın tepkisi çok güzelmiş onlar bu konuda hislerini biraz saklıyorlar en güzel ifade babanın ki gibi olurdu.allah torunlarını kucaklarına almayı nasip etsin...

Bana esim soyledi hamile oldugumudr arayip demis kan tahlilini ona,bir de hicbisey yokmus gibi soyledi,ilk tepki,iz komikti beklemiyorduk,sonradan acildik, annemler kardeslerim hepsine soyledim cok sevindiler,kaynanama esim soyledi kadin sevincinden kalkti geldi 5 saatlik yoldan 1hafta kaldi bana yemek yapti bakti sagolsun ilk torunu olunca heyecanlandi sanirim

Canım sağlık oCAKLARI yapıyormuş bende ilk ozelde yaptırdım ozeşe gittiğim için ama sağlık ocağı beni aradı oraya da kayıt yaptırmak gerekmiş normalde gittiğimiz hastane bildiriyormuş bizi fakat bazen hastaneler geç bildirebilrimiş o yuzden tum hamileler on.hafta içinde gidip kayıt olmak zorundaymışız neyse sonuc ıtıbariile beni aradılar kayıt yaptılar çok güzel ilgilendiler ve dr bana kendi dr un ne tahlıl isterse getir biz yapıyoruz dedi sende sağlık ocagına git yapılıyor orada çoğu yapılamayanda vardır ama azdır bana göre zaten bana söylenen de çoğu yapılıyormuş..

bılıyormusun her gun o anı dusunuyorum hayatımın en mutlu anıydı
bayramın 2. gunu zıyaretten geldık esım arkadaslarının yanına gıttı bende evdeydım ovulasyon testı yaptım 2 cızgı kıpkırmızı hemen esımı aradım dedım böle böle bı sarıldı ama olmayabılırde dedım kostuk acıle 1 saat kan sonucunu sahılde oturup bekledık...ben ıcerı sonucu almaya gırdım esımde arabayı paek edıyordu ben sonucu aldım tesaduf bı tanıdıkla karsılastım sarıldım aglamaya basladım esım karsıdan gelıyordu agladıgımı gorunce kostu yıne hamıle degılım onun ıcın aglıyorum sanmıssevıncten önce duvarı yumrukladısonra alnımı optu hemen annemı aradım annem tatıle gıtmıstı yenı varmıslardı hemen donmek ıstedı ben musade etmedım...kayınvalıdeme gıttık ütü yapıyordu tabı ben aglıyorum halaesım soyledı önce ınanmadı elımdekı kagıtlara baktısonra sarıldı öptu benı sureklı bebek bebek yerın dıbıne koyan kadın bı tuhaflastı utu yapmaya devam ettii

amin esra inşallah sağlıkla kucağımıza alırız babam torun çok istiyodu o yüzden en çok o sevindi diyebilirim =)

pınar bende ebeyim ama anladım ki kendi gebeliğimde ebelik namına herşeyi unuttum gerçekten terzi kendi söküğünü dikemiyomuş =)

kızlar hepinizi öptüm kızım okuldan gelene kadar yarım saat kestireyim kendinize ve bebişlerinize iyi bakınnn....

aslında bizde ilk eşim öğrendi ben arabadaydım sonucu aldı koşa koşa geldi yanıma hamilesin dedi tabi ben salya sümük hemen ablamı aradım çook çok sevindi tebrik etti eve geldik anamı aradım oda sevindi ama sanki pek belli etmek istemiyodu bunu hala anlamış değilim :44::44::44:babam hayatta bu konuyu konuşmaz sadece yemeğe gittiğimizde zorluyo beni ye diye kaynanam görümcelerim ve kayınlarım hepsi tek tek tebrik etti resmen eşimin ailesinde bayram havası vardı ama eltilerim sırf ben başka bişey düşünmiyeyim diye açıp bi kaç samimiyetsiz söz söylediler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…