2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
herkese günaydın, fıstıklar..güzel ve bulantısız bir gün dilerim

kızlar benim bir süredir burnum tıkanıyor bunun gebelikle alakası olabilir mi :s :)

kendi cevabımı buldum :)
GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) BURUN TIKANIKLIĞI
HAMİLELERDE BURUN TIKANMASI (GEBELİK RİNİTİ)
Gebelik döneminde burun içerisindeki dokuların ve damarların ödemlenmesi (şişmesi) sonucu burun tıkanıklığı artar. Bu hamilelikteki hormonal değişikliğe bağlıdır. Salgı bezlerinde artış meydana gelir. Anne adayı nefes almakta zorlanabilir, gece uyurken rahatsız olabilir.Tabi hamile bir bayandaki burun tıkanıklılığı herzaman gebeliğin etkilerine bağlı olmayabilir. Gebelikten önce bulunan bir septum deviasyonu (burun kemiğinde eğrilik) veya polip (et parçası) benzeri yapı gebelik döneminde şişmenin de eklenmesi ile şikayetlere sebep olabilir

Günaydın kızlar dün geç yattım şimdi çok uykum var. İclal ne zaman gideceksin kontrole? Ben haftaya gideyim artık diyorum 4 hafta olacak

Yalnız değilsin canım bende de oluyor:)

ruyada olsa guzel fakat ırkılmışte olabilirisn şimdi hepimiz karın bolgesine yoğunlaştığımız için de olabilir panik yok sakınız hepimiz :)

kızlar benim bir süredir burnum tıkanıyor bunun gebelikle alakası olabilir mi :s :)

gunaydınbenım de burnum tıkanıyor grip gibi .. fakat iki gundur de halsızlık var girp olucakmışım gibi de olamıyor gibi umarım bunlar normaldir pazartersi dr gideceğim o zaman soraracagım kafama akılıyor cunku.. inşallah girp falan değilizdir çünkü burun tıkanıyor bazen halsizlik bazen de baş ağrısı ile kusma oluyor ...

kızlar göbekler ne durumda ne kadar çıktı sizinkiler?? benim kg aynı ama göbeğim biraz çıktı ayva göbek gibi ve çok sert..

benimde çıktı göbüşüm kilom artmadı ama göbeğim var
bol kıyafetlerle şuan için kamufle ediyorum
4üncü aydan sonra kamufle etmeyi düşünmüyorum
karnın kocaman deseler de umrumda olmayacak

pazartesi benim de kontrolum var baklaım ne diyecek benimde gogusşerim çok hassas yanlış ile dokunsam içim sızlıyor buyume yok ama dolgunluk hissi var sabah bulantı normal ama bende baş ağrısı oluşmaya başladı iki gundur de çok halsiz hani boyle grip den sonra nekahat donemi olur ya oyleyım normal mi bilmiyorum kusmalar devam ediyor ne guzel sende bulantı kusma yok ben de tarihi ismi olmayan kokular var dışarı çıkınca eve veya işe geldiğimde kendimi lavoboya zor atıyorum..

kızlar göbekler ne durumda ne kadar çıktı sizinkiler?? benim kg aynı ama göbeğim biraz çıktı ayva göbek gibi ve çok sert..

Benim göbek aldı başını gidiyor, zaten göbekliydim şimdi iyice büyüdü. Eskiden sabah uyandığımda daha düz olurdu gün içinde şişerdi şimdi gece gündüz şiş, ayrıca çok da gazım var

Günaydııınn güzeeeell anneleerr

Canımmm yanii bukadar oluurr bugün hemen internete girdim ve bu gidişe dur demek için siparişimi verdimm,25 tlye hallettim bu işiii Bende bide petekler yanınca gör o tıkanıklığıı İnşallahh işe yarar bu ürün :44:

-Kolay kullanım, kolay taşıma ve depolama
-Dökülmeyi önleyen sızdırmaz tasarım
-Evde veya seyahatte kullanılabilecek kompakt tasarım
-Bulaşık makinesinde yıkanabilir
-2 adet VapoPads ferahlatıcı tablet ile birlikte

aaa çok iyiymiş canım dün bende resmen bunalıma girecektim, nefessiz kalmak beni çok korkutuyor zaten normalde de strese bağlı psikolojik nefes darlığı çekiyordum, şimdi hamilelikte eklenince çok korkuyorum fazla yemek bile yiyemiyorum nefes alacak boşluk kalsın karnımda diye bu aldığın buhar makinesi değil mi bende böyle arayım bakalım neler çıkacak..Ayrıca okyanus suyu alıp burnuma sıkabilirim diye düşündüm..birazda saçlarıma sıkarım denizden çıkmış görüntüsü verir heheh :) bu arada kızlar evet gaz sorunu çok kötü aranızda buna bi çözüm bulambilmiş olan var mı

bu arada canım profilindeki duayı çok beğendim bende kendi profilime yazdım

Son düzenleme:

ben bu sorunu sabahları bulantı dan sonra kuru kayısı yıyerek çözdüm ama gun kurusu yanı kara kayısı dogal gunes de kurutulmuş olan ile sabah hiç bir şey yemeden 3 4 adet yiyorum sonra ne yiyebiliyorsam az çok yiyorum gun içinde de yeşil ekşi elma yiyorum benim midemi çok rahatlatıyor bunlar dr a sordum sakıncası yok kaysıı dıaşrı çıkmanı sağlar yeşil ekşi elmada mide asitini alır ve gazı onler sonuc ıtıbari ile her ikisi de gun içinde hem gaz çıkartır hem kabız olmanı onler dedi tavsiye ederim kızlar deneyin :)

Bu vicks nefes açıcı nanelii, bende ilk defa kullanacağım
Bende burun tıkanıklığı alerjik durumdann
Ve ağızdan nefes almayı uyurken hiç beceremem, zaten ağzım burnum hepten kupkuru olunca uyku iyice zehir olurr
Geçen sene petek suluklarından almıştım içinede yağ çin yağı döküyordum yada buğuseptil damlatıyordumm ortam miss gibi nane kokarken burnumda tıkanmıyordu
Aslında çin yağı varr inanılmazz birşeyy burun kenarlarına sürüyorumm ve tıkanıklık filan yaşamıyorum ve çoook keskinn ama gebelikte sakıncası olur mu bilmiyorum?

bırde kızlar gez için diğer çözümüm de yeşil çay ın içine kabuklu tarçın atıyorum karıp tabi butun olarak değil gunde bir bardak içiyorum ama genelde akşam yemeklerden sonra zbazen zor bazen kolay içiyordum biliyorsunuz gun gun değişiyor istekler o mıde yi rahatlatıyor emin olun gaz çıkartıyorsunuz ve yeemk den sonra ki bulantıyı aza indirgiyor..

kızlar biliyomusunuz mehmet özün kitabında okudum normal bi kadının 3 yılda maruz kaldığı östrojene biz bi günde erişiyomuşuz:))))

yesil cay ve tarcina bayilirdim
her zaman da icerdim
hamile oldugum anda biraktim
cunku hamilelikte yesil cayin guvenirliligi hakkinda emin degilim:44:
tarcin da yuksek dozda rahim kasilmalarina sebep oluyor diye biliyorum o yuzden tarcindan da vazgectim

bu arada canım profilindeki duayı çok beğendim bende kendi profilime yazdım

Tabiikide alabilirsin canımm, çok mutlu olurum, hattaa beğendiklerimde var onlarıda paylaşayımm

رَبِّ هَبْ لِي مِنَ الصَّالِحِينَ
Rabbi heb lî mines sâlihîn.
Ey Rabbim! Bana salihlerden (bir evlat) ihsan et! (Saffat, 37/100)

رَبِّ اجْعَلْنِي مُقِيمَ الصَّلاَةِ وَمِن ذُرِّيَّتِي رَبَّنَا وَتَقَبَّلْ دُعَاء
Rabbic'alnî mukîmas salâti ve min zurriyyetî rabbenâ ve tekabbel duâ.
Ey Rabbim! Beni ve soyumdan gelecekleri namazını dosdoğru kılanlardan eyle! Ey Rabbimiz! duamı kabul et!. (İbrâhîm, 14/40)

قَالَ رَبِّ هَبْ لِي مِن لَّدُنْكَ ذُرِّيَّةً طَيِّبَةً إِنَّكَ سَمِيعُ الدُّعَاء
Kâle Rabbi Heblî min Ledunke zurriyyeten tayyibeh, inneke semîud duâ.
"Rabbim! Bana katından hayırlı bir nesil ver. Şüphesiz sen, duayı hakkıyle işitensin". (Âl-i İmrân, 3/38)

kızlar milupanın ana sayfasında üye olunca bebeğimi beklerken paketi gönderiliyormuş, hiç form doldurup paketi gelen var mı?

Ayrıca aramızba bir ebe olması çok güzel..bize doğumu kolaylaştırmak için önerileri olabilir diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…