- 5 Ekim 2012
- 765
- 11
- 68
- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #6.821
BEBEK ANNE KARNININ SAĞINDA İSE ERKEK SOLUNDA HİSSEDİLİRSE KIZ OLDUĞU VARSAYILIR (İlk sağında hissetim sonra sağda da solda da hissettim).
Hamile olan bayanın başına o görmeden bir fiske tuz atılır.Eger bayan ilk önce burnunu ellerse erkek bebeği,ağzını ellerse kız bebeği olur (Saçımı kaşımıştım)
Bebeğin kalp atışları hızlıysa erkek, düşükse kızdır (?) (söylemedi doktor)
Ucunda nikah yüzüğü olan altın kolye anne adayının avcunun üzerinde serbestçe sallandırılır. Eğer madalyon küresel hareket ediyorsa bebek erkek, ileri geri hareket ediyorsa kızdır. (küresel hareket etti)
Eğer bir erkek bebek gebe bir kadına ilgili davranıyorsa bu anne adayının karnındaki bebeğin kız olduğu anlamına gelir. (kız bebekler uslu duruyor)
Gebe bir kadına elini göstermesini söyleyin: size avcunun içini gösterirse kızı, elinin sırtını gösteriyorsa oğlu olacaktır. (?)
Anne adayının gebelikte sol memesi sağa göre daha büyükse kızı, sağ daha büyükse oğlu olacaktır. (İkisi aynı)
Anne adayının varsa oğlunun kafasının arkasına dikkatlice bakın: saçların kafanın arkasında dairesel olarak dağıldığı nokta şeklindeki saçsız alan kafanın ortasındaysa kız kardeşi, yandaysa erkek kardeşi olacaktır. (?)
Sol göz kapağınızı elinizce hafifçe aşağı çekin. Eğer v şeklinde bir damar yapısı görüyorsanız kızınız olacak. (Anlamadım)
Küçük çocuklar arasında bebeğinizin cinsiyeti hakkında anket yapın, oldukça iyi tutturuyorlarmış. (Bi kız bi erkek dedi)
Bir önceki çocuğunuz önce " anne" dediyse şimdiki çocuğunuz kız, "baba" dediyse erkek olacak. (?)
Mayalıların yöntemi: Anne adayının gebe kaldığı zamandaki yaşı ve yılı, ikisi de çift sayı ya da tek sayıysa bebek kız, biri tek diğeri çift sayıysa bebek erkek demektir.
Gebelikten önce ve gebelik boyunca daha çok tuzlu yerseniz oğlunuz, tatlı yerseniz kızınız olur. (Tatlı-tuzlu ayırmadım)
Yatağınızın altına bir tahta kaşık ve bir de makas koyun kızınız olsun.16:)
Bir diş sarımsak yiyin, terinizde sarımsak kokusu varsa bebeğiniz erkek, koku yoksa kızdır. (Herkesde kokar o be)
Gebe kaldığınız cinsel ilişki esnasında kim daha "istekli ve ateşli" davrandıysa bebek onun cinsiyetinden olur.17:)
Gebelikte bacaklarınız adeta bir ağacın gövdesi gibi şekilsiz ve kalın hale geldiyse oğlunuz olacak, şeklinde değişiklik olmadıysa kızınız olacak. (Tüy dolu)
Ekmeğin kenarını tercih ediyorsanız bebeğiniz erkek, ortasını seviyorsanız kızdır.
Gebelikte elleriniz kuruduysa bebeğiniz erkek, yumuşaklığını ve narinliğini koruduysa kızdır.
Gebelikte iştahınız açıldıysa oğlunuz, yiyemiyorsanız (erken gebelikte) kızınız olacak.
Eğer gebelikte yüzünüzde ve göğsünüzde sivilceler çıktıysa kızınız olacak. (İşte belirliyici etken)
Rüyalarınıza güvenin, kız görüyorsanız kızınız olacak.
Bebeğinizi yukarıda taşıyorsanız oğlunuz, aşağıda taşıyorsanız kızınız olacak. Tam tersini de iddia edenler var.
Karnınız sivriyse bebeğiniz erkektir.
Eğer arkadan bakıldığında gebe olduğunuz anlaşılmıyorsa bebeğiniz erkektir.
Karnınızda tüyler çıktıysa oğlunuz olacak. (huuuhuuu)
Meme ucunuz çok koyulaştıysa oğlunuz olacak.
Yumurtlama gününüz ile yaşınızın toplamı tek sayıysa erkek, çift sayıysa kızınız olacak.
cnm kske bırakmasaydın banada cok agır geldı 3 kutu bıtırdım ben yınede allaha emanet bebklerımız
Hanımların dikkatineeeeeeee overlock makinası ayagınıza geldi.. Ya benim bugun cok nefesim daralıyo sanki yetmiyo oksijen derin nefes alıp offfff dıyorum geçiyo ama anlık geçiyo napcam bılmıyorum mıdem de cok kotu agırlık hıssedıyorum kendimi cok bitkin yorgun halsız hıssedıyorum ne yapmalıyım sizce :44:
vitamin kullanıyormusun? doktor bana decavit multivitamin yazdı nasıl enerjiğim anlatamam parmağımı kaldırcak halim yoktu
Yok kullanmıyorum canım ilk defa bugun boyle oldum nefes almakta zorlanıyorm iş fln yapmadım oysa ıkı kere makına calıstırdım camasr fln astım topladm okdr. Vitamin vermişti bayadır kullanmıyorum midemi bulandırıyodu içince :44:
arkadaşlar, fikrinizi almak istiyorum
dün gece başşlayan karın ağrım var, sanki adet olacakmışım gbi, takvime baktım henüz adet günüm gelmedi yumurtlama günümde geçmiş, bugunde biraz ara ara hissediyorum, herhngi bi leke veya kanamam yok, sizlerde de böyle ağrı hisseden var mı acaba?
bence kullanmalısın boşuna verilmiyor canım her vitamini yeteri kadar alamayabilirsin iyi beslensen de
haklısn cnm içtm şimdi ilacımıııafern banaaaa
Birsey diyecegim,ben bebegimin ilk hareketlerini gordugumde ac karinla gitmistim kipir kipr oynuyordu,tatli yemekle ne alakasi var bebegin hareket etmesinin bilen varsa desin lutfen?
1.64 boyum hamile kalmadan önceki kilomda 56
Takip ettiğim bir diyetisyen var.. Oda bizler gibi hamile kaldı ve şuanda 8 aylık bir bebeği var. Tv programına cıktıgında ılk 4 ay kılo almamaya gayret gosterdım..4. aydan sonra 8 kılo aldım ve saglıklı bır cocuk dunyayya getirdim demişti... tabı herkesın bunyesı bir degıldır.. bu dusuncemı doktorla paylaşıcam uygun gorurse .. ılk 4 ay kılo almayı dusunmuyorum....
bnde evlenınce aldım kılo onceden hıc alamıyodum okul stres sınav fln derken içimi rahatlattın ideal kilo diyince iki gundur şekere taktım kafayı şölenin bi şekerini buldum markette aldım jelıbon gııbı cok severm kendımı durduramıyorumm
slm mandıradan taze taze bende süt alıyordum ama bunun gerekli olmadıgını dr um söyledi mantıklı geldi banada mandıradan direk kendinin aldıgın sütler çok yaglı ilk olarak bizlerin o yaga ihtiyacı bebeginde yok aynı zamanda :)o yaglı sütler sadece kilo yapar bize,pastorize oldugundan emin olman için de en az yarım saat kaynatıcaksın ki onda bile şüphe duyuyorum ben o kaynatma aşamasında zaten sütün için içindeki yararlı olan bir çok bakteri kayboluyo :) sadece yaglı bir süt içmiş olucaksın ki dr umun bana dedigi kalsiyum için süt içiyosun 20 hafdtadan itibaren bebegin kemik gelişimi için önemli benim önerim lıght az yaglı süt içmeniz kızlar aynı zamanda bir çok etrafımdaki hamile arkadaslarımada dr ların önerisi yagı azaltılmış süt :)
Ben normalolduğunu düşünüyorum çünkü benimde ağrılarım oldu ama kanamam olmadı ama aynı regl sancısı gıbiydi ayaklarıda sıcak tutmak lazım tabı ben çok dikkat edemıyorum. Bırde kızlar sız beslenmenız için neler yıyorsunz benım canım hiç birşy yemek ıstemıyor ama bı taraftanda üzülüyorm meleğim beslenemiyecek diye neler yıyosunuz bende yıyeyım elımden geldığince
bende aynı hiç iştahım yok sadece sabahları çok acıkıyorum o kadar canm hiç bişey yemek istemiyor dr verdiği ilacıda kullanamıyorum çok üzülüyorum ama napayım
vakit bulduğumda size hamilelik hikayemi anlatmak istiyodum, nasip şimdiyeymiş
en son düşüğümü şubat 2011de yapmıştım, tabii tahliller tetkikler derken 1 sene korunmak zorunda kaldım. 1 senenin sonunda yani şubat 2012de Allah umreye gitmeyi nasip etti bana, gittim geldim korunmayı da bıraktım, 6 ay boyunca her ay azami dikkat ettim, her ay test yaptım hep negatifti. Bazen beklemek de zararlı olabiliyor diye kayınvlidemden rica ettim eşimi aşılamaya ikna edin dedim, neyse ramazan ayına denk gelmişti, eşim ramazan bitsin bakarız diye kısa cevap vermişmiş, vardır vakti zamanı demiş.
ertesi hfta ben ailemin yanına istanbula gittim ama tabii test yaptım da gittim ki pozitifse uçağa binmem diye düşündüm ama yine negatif çıktı. istanbuldan döndüğümün ertesi günü eşim ikna olmuştu ve biz tüp bebek merkezine gittik aşılamayı konuştuk, doktora hikayemizi anlattık. doktor tamam hasta ol şu şu tetkikleri yaptır gel dedi, ben havalara uçuyorum çünkü büyük bir adım atmıştık, eşimin okey vermesi mucize gibiydi benim için:)
afedersiniz :) benim gözüm (donumun ağında) hasta olcam diye beklemekte.. 4 gün geçti olmadım ama ben hiçç test yapmaya yanaşmıyorum çnkü istanbula giderken yaptım negatifti nasılsa diye bekliyorum hala. 4.günün gecesinde ablam aradı hastalandın mı hayır, sen dedi hamilesin rüyamda gördüm ben kalk test yap. evde de şükür ki test vardı, saat 23.00 civarı, test yaptım, biraz test idrar kaçırdım, ikinci çizgi silik çıktı dedim idrar bulaştı diye çıktı dedim ama ağlıyorum buarada :) lavaboda elimde telefon ablamla konuşuyrm ağlıyorum :)
hemen eşime seslendim, ikinci çizgi çıktı diye, anlamadı, sonra oda şaşırdı beklemiyorduk. aşılama yaptırcaz derken Allah aratmadı şükür. ertesi sabah sağlık ocağında kan verdim hamileydim, doktorumu arayıp söyleyince oda hem şaşırdı hem çok sevindi :))
eşim hemen aynı gün annesine babasına demiş, bakın ben size vakti var demiştim demiş :)))
çok şükür Allah ıma, Rabbim kucaklarımıza almayı nasip etsin inş
Saglikli beslenmek bunaltti benipizza ismarliycam aksama napiyim canim cekti
Benimde canım istiyor ara ara en son superfreshin hazır pizzasını artık dayanamadım yaptım ama yine gönlüm razı gelmedi üstündeki salam-sucukları ayıkladım,salçalı ekmek yedim anlayacağın
Bende buaralar asitli içmek istiyorum artık çok canım isteyince bir iki yudum nigde gazozu aldırdım eşime onu içiyorum
kıslarrr bugun benim doğum günüm
ve bu yas gunumde en güzell hediyemi aldım göbüşümde
seneye kucağımda olur ınsallahh:)))
eheheh süper cnm bende kızartma yapıorum arada napimm:)))
arkadaşlar, fikrinizi almak istiyorum
dün gece başşlayan karın ağrım var, sanki adet olacakmışım gbi, takvime baktım henüz adet günüm gelmedi yumurtlama günümde geçmiş, bugunde biraz ara ara hissediyorum, herhngi bi leke veya kanamam yok, sizlerde de böyle ağrı hisseden var mı acaba?
asitli iecekler zararlı ı kızlar ben içiyorum çayda içiyorum dr. içme demedi bende yasak diildir diye içiyordum
Doktorum bana canın ne istiyosa yiyip içebilirsin demişti.. Sağlıkocagındakı ebe sey dedı kola cips cikolata aburcubur gibi şeyler yememeye çalış dedi nedn dediğimde fazla kilo yapmasın dıye dedı bebege bı zararından bahsetmedı yanii. Biz şimdi okuyoruz burdan araştırıyorzya birazda bizim pimpirikliğimiz bencekorkuyoruz bişeycikler olmasın sağlıklı beslenelm dıye dıkkat edıyoruz :)
canım cay kahvede zararlı ılla ıcıceksen ac karına degıl ve acık ıcme dedı doktor kı Allahtan kahve ıcmem cay sevmem
asıtlı evet kesınlıkle normal zamanda bıle bıze zararlıkı hamıleyken aman dıyım
canım 3 aydan sonra dırek anneden beslenıyor bebek
ve anne saglıklı beslenırse cocuk erken dogsa bıle kuveze alınmayabılıyor
ben kendı adıma hamıle degılken bıle saglıklı beslenmeye dıkkat edıyorum arada kendımı gevsetıp
sonra sıkı yonetıme gecıyordum hamılelıge hazırlanırken beden temızlıgı yaptım vucudu arındırdım
cocuga ne kadar saglıklı yer temın edersek inşallah daha dırenclı olurlar
canım cay kahvede zararlı ılla ıcıceksen ac karına degıl ve acık ıcme dedı doktor kı Allahtan kahve ıcmem cay sevmem
asıtlı evet kesınlıkle normal zamanda bıle bıze zararlıkı hamıleyken aman dıyım
canım 3 aydan sonra dırek anneden beslenıyor bebek
ve anne saglıklı beslenırse cocuk erken dogsa bıle kuveze alınmayabılıyor
ben kendı adıma hamıle degılken bıle saglıklı beslenmeye dıkkat edıyorum arada kendımı gevsetıp
sonra sıkı yonetıme gecıyordum hamılelıge hazırlanırken beden temızlıgı yaptım vucudu arındırdım
cocuga ne kadar saglıklı yer temın edersek inşallah daha dırenclı olurlar
Evet doğru tabi bende içmemeye çalışacağım artık birde benım karnım şiş kızlar sizinde oluormu şişkinlik gaz galiba
kızlar lierac diye bir krem var çatlaklar için herkes ondan bahsediyor ama ne de olsa kimyasal...aktarda kakao yağı özü diye bişey varmış o da iyi geliyor dediler..siz ne düşünüyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?