- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #7.321
acaba banada elevıtmı bulantı yapıyor doktora gıttıgımde mıdeden hıc sorunum yoktu
sonrası ılaca basladı mmıde bulantıları basladı bıdahakı gıdısımde doktoruma bı danısayım bakalım ne dıcek..
kızlar erkenden bayram kutluyorsunuz gırmıcekmısın yoksa topıge
ben sızı özlerım amayavrundaduygu somurusu yapayım azcık
benim oğlumda da aynı problem vardı. Sonradan 26.haftada bir gece çok sancılanınca ölçüm yapıldı ve rahim ağzı boyu kalmamıştı bebek doğum kanalına girmişti. Bunda da 5.haftadan beri proluton depot iğnesi vuruluyorum haftada 1. İlkinde riskli gebelik yaşadığım için bunda da ölçüldüğünde rahim ağzı boyu olması gerekenden kısa çıktı. Bebek aşağıda baya yani düşük riskim var.
İstirahat almak istemiyorum
rahim ağzına dikiş atılması.. 12 ile 18 haftalar arasında atılabiliyor riskli gebeliklerde..
serklaja rağmen rahim ağzı boyu kısalmayanlar var. Fakat benim daha şimdiden kısa çıktı. 2,5 cm.. Normali 1.trimester de 4,5 cm. Bana istirahat şart görünüyor bu durumda..Doktor çok rahat söylüyor istirahat veririz işe gitmezsin.. işe gitmemde evdeki çocuğa kim bakacak?
Hakkımızda hayırlısı sağlıcakla bir alsak kucağımıza..
gulsevdam arkadaşım kurbam bayramı benım için ne demek bılıyormusun.ölüm demek.acı demek.hasret demek.özlemek demek..hüzün demek.bu ateşin hiç sönmeyecegı acı demek..
ben annemı kurban bayramı arefesınde kaybettım..4 yıl oluyor bu bayramda.herkes bayramlaşırken ben annemı defnettım.canım annemı bi tanemı.yüregimi..kurban bautramı gelınce neşelenemıyorum.içim acıyor bayram tadında gecıremıyorum.yıne yarın aglayacagım.yine yarın dolacagım..bu yıl ılk kez kardeşlerımdende uzagım hemde hamıleyım..o kadar ıhtıyacım vardı ablama kardeşlerıme abıme.babama...gecen mıdem bulanıyor ayaga kalkacak çocuklara bakacak halım yok.açtım ablamı aradımnıye aennem yok.nıye bana bakan yok.niye..şimdi olsa yanımda bulantım gecene kadar gelır yanımda kalırdı kuzusunu bırakmazdı oyle.ilk çocugumda hayattaydı el bebek gul bebek hamıleleık gecırdım.öyle olayım yıne.annem olsun yanımda...hadı annem yok kardeşlerımde yok.bu yıl çok yalnız kaldım.agladı hemen geleyım dedı.ama ne care ondada 2 çocuk var utuysu okulu.gelme dedım kıyamadım.12 saat kolay degıl.bide burası teroro magduru bı yer.ne edeyım.sen demesende ben yaşayacagım..
gerçekten de şu buzdolabından gelen kokuları anlamış değilim..eşime kaçıncıya boşalttırdım ama yine de kokuyor.ben içeride otururken buzdolabını eşim de açsa kokusu burnuma geliyor hemen..ayrıca mutfakta ve banyoda kaynağını çözemediğim kokular var..sabun,deterjan da dahil güzel çirkin hiçbir kokuyu kaldıramıyorum..hele ki hamile olduğumu öğrenene kadar 15 yıldır resmen yediğim sigaranın kutusundan bile midem kalkıyor..meğer sigara içenler ne pis kokuyormuş..bir daha ağzıma sürmem..
Bende şimdiye dek gitmişssindir dusuncesıyle heyecanla pc'yı actım =)) Aynı anı yaşadıgımız ıcınmıdır bılınmez her doktora gideni merak eder oldum =))
merabalar annecikler :) kaç gündür giremiyordum nete. ne çok yazmışsınız oku oku bitiremiycem heralde bu akşam :) dün doktor kontrolüm vardı 2li test için gittik. kuzucum büyümüş ultrasonda öyle hareket ederken görünce daha bi hissettim sanki hamile olduğumu:) 12+1di dün ama 13 haftalık çıktı 6.6cm olmuş boyuda. herşey yolunda görünüyor şimdilik inşallah böyle devam eder hep. umarım bütün anneler ve bebişleri iyidir..
kızlar yatarken aklıma geldi..o kadar para verip hamile kıyafetleri alacağız üstelik o yorgunluk da yanımıza kâr kalacak..acaba diyorum evdeki eski pantolonlarımızı hamiş pantolonuna çeviremez miyiz?bu konuda fikri olan var mı? özelliklle tecrübelilerimize soruyorum..nette bir kaç örnek gördüm ama çok da açıklayıcı değildi..
şimdi enin önünden konaklama bakıyordum pazar akşamdan gideyim pazartesi döneyim diye
sonra dedim herkes kudurur sen hamilesin diye
ama hazmedemiyorm bugünlerede atatürk ve cumhuriyet sayesinde geldik hepimiz
eğri oturup doğru konuşmak zorundayız
offfff of çok doluyum bu konularda
berbat bır gece gecırdım kızlar
ıkkdefa yavruna bısey olcak dıye cok korktumgece 3 gıbı mıdem cok fenaydı wc gıttım
afedersınız bır yandan wc bır yandan öğürme cocuk dusucek sandım sabah erkenden esım ıse gıtmese uyandırcaktım
Rabbım bıdaha boyle bısey yasatmasın 3 gundur wc cıkmıyordum kabızlık gıbıydı acısı cıktı ama cok kotuydu
bişi sorucam. ben hamileliğimin başından beri folic plus kullanıyorum. başka bir vitamin almadım. internette bazı yerlede 12 haftaya kadar folik asit sonra vitamin alını yazıyor. ama benim doktorum folic plusa devam et bi sonraki kontrolde kan ilacı vericem dedi. ama aklıma takıldı vitamin kullanıyomusunuz? acaba benimde kullanmam gerekirmi?
Ben elevit diye vitamin kullanıyorum, mide bulantısı yapıyor. Doktorum ilacı yazdığı için mide bulantılarına rağmen içmeye devam ediyorum, bir faydası vardır elbet :)
acaba banada elevıtmı bulantı yapıyor doktora gıttıgımde mıdeden hıc sorunum yoktu
sonrası ılaca basladı mmıde bulantıları basladı bıdahakı gıdısımde doktoruma bı danısayım bakalım ne dıcek..
kızlar erkenden bayram kutluyorsunuz gırmıcekmısın yoksa topıge
ben sızı özlerım amayavrundaduygu somurusu yapayım azcık
kızlarrr bişii sorcemmm bu 2 li test nasıl bişeyy???yani vajinadan mı bakıyorlar yoksa karından mı???merak ettim...sadece kan mı alıyorlarrr???
Ben elevit diye vitamin kullanıyorum, mide bulantısı yapıyor. Doktorum ilacı yazdığı için mide bulantılarına rağmen içmeye devam ediyorum, bir faydası vardır elbet :)
geçmiş olsun Allah tekrar hamile kalmayı nasip etsin canım.
ben 1 mayıs gibi doğum yapıcam ilki sezeryan çünkü izne ayrılmak istediğim tarih 36. hafta falan aslında iznim yetiyor haziranı kaptmaya 32de ayrılınca ama ben istemiyorum evde oturmayı.
yat dinlen canım şimdi ne durmdasın merak ettim geçmişin hepsini okuyamadım
hepimizin ki lokmalıkdoktor hakıkaten cok önemliymiş ya
yengem anlatmıştım kuzenıme hamıleyken gitmişler kalbi durur ölür bu alayım ben bunu demiş yengem de yok demiş kızı şimdi 16 yaşındadoktora uysaydı kzından olacaktı
şükür iyiyiz 2 de doktora gittik rahim duvarında kanama varmış iğne vurdu ilaç verdi cok ciddi değil dinlenmene bak dedi
melegımın kalp atışlarını dinletti ya yetti o bana
amann cok dıkkat et canım bol bol c vıtamını ye gelmeden gıder ınsalahHepinize hayırlı geceler,tatlı rüyalar kızlar.ben de hastalanıyorum burnum,boğazım sinyal vermeye başladı.inş ilerlemeden atlatırım.
Gunaydin kizlar yeniden
ben doktora gittim geldim bile
ultrason olmadi, genel konusmak ve sonuclarima bakmak icin cagirmis
ultrason kagidimi cok begendi, bebegin saglikli dedi. ikili test de olmasi gereken gibi cikmis, cok iyi dedi
ve yarin erkenden ac karnima kan testine, idrar testine gidiyormusum, dunya kadar sey yazdi bio kimya ve glikoz falan hepsine bakilcakmis
6. haftada yapilmisti simdi yeniden istedi
gidecek benim kanlar yine zaten kan yok, ama sonuclar insallah iyi cikar
bu ara yiyemedigimden emin degilim sonuc konusunda
bana sadece magnezyum b6 verdi baska ilac vermedi
ben istedim vitamin su an kusuyorsan ve kotuysen onlar snei daha kotu yapacaktir, su an gerek yok magnezyum ic yeter dedi
bir de nar bulantiya iyiymis ama iste nar yemeye korkuyorum kani sulandirir fazlasiyla bebek icin tehdit olusturur mu bilmiyorum nara akrsi onyargim var cok istesem de yiyemiyorum.
kiloma bakti yuh der gibi bakti oysa ben 1 kg verdim bilebu vermis halim kadin aldim sandi herhalde
ya orda dilim tutuluyor konusmaiyorum resmen heyecandn yine soramadim hicbir sey, karnim agriyor karnimin alti surekli agrima durumunda soracaktim unuttum ama neyse tahlilerden sonra hemen yine gidicem 3 gun sonra o zaman unutmasam bari
onun haricinde az az ama surekli yiyceksin mide bos kalirsa kotu eder, cok sisirmeyeceksin dedi. az az yersen bulantin azalir dedi
oyle iste, bebisimi goremedim ama yakin zamanda ultrason yapariz dedi ben cunku turkiyeye gelicem ve gelmeden bir kontroller yapilmis oluyor aslinda
oyyy maşallahhhh sızeeee
canım benım annemle kayınvalıdem aynı apartmanda oturuyorlar her bayram kaynanama kahvaltıya gıderız ogleye kadar otururz oglen yemeğe de anneme gıderız aynı apartman oldugu ıcın bı orda bı ordayız aslındaBayanlar birşey soracağımm
Sizler bayramlarda ilk kayınvalidelerinizi mi ziyaret ediyorsunuz?
Yoksa böyle bir sıralama yok mu?
Ben evlendim evleneli ilk onlara gittik sonra akşam annelere gittik koştur koştur eve geri döndükk
Bende Ramazan bayramında ilk anneme gittim amaann ne olaylar ne olaylar oldu kaynanam ve akabinde eşimle
Bu bayramda inat değil miii gitmicem işte diyorum ama gerilimde yaşamak istemiyorum
Yani bazen bu büyüklerde cocuk gibi oluyorlar yaa
canımm cok gecmıss olsun dıkkat et kendıne fazla zorlamamaya calısberbat bır gece gecırdım kızlar
ıkkdefa yavruna bısey olcak dıye cok korktumgece 3 gıbı mıdem cok fenaydı wc gıttım
afedersınız bır yandan wc bır yandan öğürme cocuk dusucek sandım sabah erkenden esım ıse gıtmese uyandırcaktım
Rabbım bıdaha boyle bısey yasatmasın 3 gundur wc cıkmıyordum kabızlık gıbıydı acısı cıktı ama cok kotuydu
cok uzuldum canım allah sana sabır versın gozlerım dolu dolu okudumgulsevdam arkadaşım kurbam bayramı benım için ne demek bılıyormusun.ölüm demek.acı demek.hasret demek.özlemek demek..hüzün demek.bu ateşin hiç sönmeyecegı acı demek..
ben annemı kurban bayramı arefesınde kaybettım..4 yıl oluyor bu bayramda.herkes bayramlaşırken ben annemı defnettım.canım annemı bi tanemı.yüregimi..kurban bautramı gelınce neşelenemıyorum.içim acıyor bayram tadında gecıremıyorum.yıne yarın aglayacagım.yine yarın dolacagım..bu yıl ılk kez kardeşlerımdende uzagım hemde hamıleyım..o kadar ıhtıyacım vardı ablama kardeşlerıme abıme.babama...gecen mıdem bulanıyor ayaga kalkacak çocuklara bakacak halım yok.açtım ablamı aradımnıye aennem yok.nıye bana bakan yok.niye..şimdi olsa yanımda bulantım gecene kadar gelır yanımda kalırdı kuzusunu bırakmazdı oyle.ilk çocugumda hayattaydı el bebek gul bebek hamıleleık gecırdım.öyle olayım yıne.annem olsun yanımda...hadı annem yok kardeşlerımde yok.bu yıl çok yalnız kaldım.agladı hemen geleyım dedı.ama ne care ondada 2 çocuk var utuysu okulu.gelme dedım kıyamadım.12 saat kolay degıl.bide burası teroro magduru bı yer.ne edeyım.sen demesende ben yaşayacagım..
kızlar yatarken aklıma geldi..o kadar para verip hamile kıyafetleri alacağız üstelik o yorgunluk da yanımıza kâr kalacak..acaba diyorum evdeki eski pantolonlarımızı hamiş pantolonuna çeviremez miyiz?bu konuda fikri olan var mı? özelliklle tecrübelilerimize soruyorum..nette bir kaç örnek gördüm ama çok da açıklayıcı değildi..
Merhabalar hanımlar
tüm gün geli gibi gezdim görümcelerle eve gelince kocadan ve kayınvaliden azarı yedim
düşük riskin var ne geziyorsun diyeyarın tum gün yatacağım artık
canm dikkat et dinlen tempolu hayattan uzak dur haaaa bugün ben gittim doktora kahverengi lekelenmem olmuştuya çok şükür bişey çıkmadı bebişim 5 santim olmuş büyüümüş maşallah allahım herkeze nasip etsin
kızlar yaa doktor bana da demir hapı elevit verdi ama cok tiksinmişim hap yutmaktan....mutfakta karsılıklı bakısıyom haplarla yok yaaa içmek gelmiyo içimden.........ıyyyyyyyyy nefret eder oldumm hap içmekten...bunun baska yolu yok mu yaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?