2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
bayramda mecbur evdekı gıbı saglıklı beslenemedım gıttıgm yerlerde ne varsa ac kalmamak ıcın yedım
sonuc yarım 1 kg arası tartı oynuyo gercı 2 gundur kabızlıkta var
ınsallah 4. aya kadar kg almıcam bugun cıktım 1.5 saat sahılde yuruyus yaptım 10 dk yurudum 1 dk oturdum :)

o fazlalık geldıgı gıbı gıdıcek okadar:)

ahh gelde bunu bana anlat cok sukur sehır dısı durumumuz yok ama o konularda hassasım maalesef hee belkıde olsa gıdecek yerım gıdermıydım onu da bılmıyorum
cok sukur cnm ıcın daha rahatlamıstır gıdıp te bebısı gorememek kotudur emınım ama olsun cumaya bırsey kalmadı kzınakavusacaksın ınsalah
arkadaslar bu zamana kadar aldiginiz kilolari yazalim ben biraz hizli gittim galiba 15 haftada 4 kilo almisim
ben hamıle kaldıgımdan berı toplam 2 kılo aldım

sana masallah yaaa ne guzel az9mlısın ben ıyıkı hamıle kalmadan once o kıloları vermsıım dıyorum sımdı ıcım daha rahat en azından hamılelık boyunce verıdgım kıloyu alsam yeter

canım uzun sürdüğünü bende fark ettım ve ozaman anında sordum ve kanın ıstanbula gıdıp sonucuun oradan geldıgını soyledıler sanırım oyuzden canım belkı farklı bı ozel hastane daha kısa sure verırdı ama ben artık doktorumun oldguu hastanede fıyatııda uygun olunca yaptırıyım dedım 12 gune cıkıyormus oda dk 20 gun dedı ozellıkle cok uuzun sure soledı bende anlamadım dogru soyluyorsun en ıyısı gıdııppp soru ısaretlerıne cevapp bulmak :)

Bende 42 kılo ıle hamıle kaldım cok zayıflamıstım tasınma stres telas yorgunluk suan 44 5 gelıorum 2.5 kılo aldım sanırım bu aylarda alınmıyormus ama bız hızlı cıkanlardanmıyız :) neyse artık ıstahımı frenlemeye karar verdım saglıklı bı sekılde olalım ınsallah

ekledım canım hayırlı olsun

ben bana bıldırenlerı yazıyorum lısteye canım heralde tahmınlerı yazıyor arkadaslar

snowflaken teşekkr ederim listeye eklediğin için fakat galiba bi yanlışlık oldu son adet tarihi 13 ağustos , tahmini doğum tarihi 20 mayıs ama orda o da 20 ağustos yazıyo

yazı rengini gülümsemeleri falan nerden buluyoruz

başka birine anlatmıştım sana da anlatayım kullanıcı kontrol paneline giriyorsun oradan secenekleri düzenle oradan da alt kısımlarda çeşitli secenekler mesaj editörunden standart editöru secip kaydediyrsun

sana masallah yaaa ne guzel az9mlısın ben ıyıkı hamıle kalmadan once o kıloları vermsıım dıyorum sımdı ıcım daha rahat en azından hamılelık boyunce verıdgım kıloyu alsam yeter

bu konuda fecı takıntılıyım duamda hep kılo almıyım dıye Rabbıme yalvarıyorum
cok cabuk alabılıyorum çünkü vermekte zor Allahtan bende 3 4 kg vardı verıcek onları verıp hamıle kaldım
hedefım 10 kg 70 kg ıle hamılelıgı fınıshlemek dogumda zatı 5kg gıdıcek bakalım
artık yavas yavas spor topıgınemı yonlensek bırbırımızı gaza getırıp bıraz hareket yapalım :)
doğumdan sonrada hepberaber kg vermek ıcın toplanalım kızlar ne dersınız :)

yok cnm ben o kadar tamıyorum cok kılo alsam uzulurum tabıkı ama canımın ıstedıgını yıyorum sımdı yemıcem de ne zaman ycemhayırlısı ınsallah cok kılo almadan saglıklı bebıslerıız olur

selam kızlar ço yoğun bı bayram haftası geçirdim hiç giremedim nasılsınız bakalım nasıl geçti bayramınız bebişler nasıl

çok teşekkür ederim oldu galiba geçen doktora gittiğinde cinsiyet için birşey dedi mi doktor sana benimki benzetti de 6 gün geri olmasına rağmen

Son düzenleme:
5-9 Hafta gebelık
- Göğüslerinizde dolgunluk, şişlik , hassasiyet ,göğüs ucunda koyulaşma görülür.

- Rahatsız edecek düzeyde kusma ile birlikte veya tek başına sabah bulantılarınız olabilir.
- Kabızlık, idrara sık gitme midede yanma, hazımsızlık, yiyeceklere aşırı istek veya isteksizlik, uykusuzluk şikayetleriniz olabilir.
- Kan hacminiz biraz artmıştır, hamilelik sonunda bebeğin ihtiyacını karşılamak için % 45- 50 fazla kana sahip olacaksınız.
- Arasıra baş ağrıları, baş dönmesi veya fenalaşma hissi yaşayabilirsiniz.
- Karın büyümeye baslar ancak belirgin kilo artışı olmaz. Rahim sıkılmış bir yumruk büyüklüğündeyken greyfurt büyüklüğüne ulaşır. Bu büyüme sırasında karın krampları, sancılar hissedebilirsiniz.
- Sinirlilik, ağlama isteği, duygusal değişiklikler, korku, neşe, kaygı duyabilir, mantıksız davranışlarda bulunabilirsiniz.

Bebeğinizdeki değişiklikler :

- Böbrek, kalp, sinir sistemi gelişmeye başlar, kalbi dakikada 150 kez çarpmaya başlar. Beyin,omurilik bağlantısı oluşur.sistemleri tamamen . Organ gelişimi nedeniyle kritik bir dönemdir.
- El ve ayak parmakları, dizleri ve dirsekleri gelişmeye başlar, bacakları uzamaya, kolları gelişmeye ve elleri bilekten esnek hal almaya başlar.
- Kemikleri sertleşmeye , kıkırdak dokuları oluşmaya başlar.
- Yüz özellikleri daha belirginleşir. Gözleri, göz kapakları ve burun delikleri şekillenmeye başlar.
- Embriyo bu ayın sonlarına doğru fetus adını alır. Fetus sürekli yer değiştirir, hareket eder ancak siz henüz hissetmezsiniz.
- Yaklaşık çilek büyüklüğünde 2,5 cm kadardır. Ağırlığı 10g civarındadır, vücudun 1/3 ünü baş oluşturur.

Muayene ve laboratuar tetkikleri :

- El veya ayaklardaki ödem , varisler için bacak muayenesini de kapsayan ayrıntılı fizik muayene ve pelvik muayene yapılmalı.
-Leğen kemiğinizin yapısı , ölçüleri için pelvik muayene önemlidir.
- Kan tetkikleri; kan sayımı, kızamık, kızamıkcık ölçümü, frengi için serolojik test, hepatit B bakılmalı.
- Kan basıncı, kilonuz ölçülmeli
- İdrarda şeker, protein, bakteri miktarlarına bakılmalı.
- Pap smear yapılmalı
- Bel soğukluğu kültürü yapılmalı.

9-13 Hafta gebelık

- Vaginal akıntı beyaz renkte, daha yoğun ve yapışkan hale gelir.
- Kendinizi biraz daha yorgun ve enerjisiz hissedebilirsiniz. Uykusuzluk, mide şikayetleriniz devam edebilir.
- Sabah hastalığı olarak bilinen bulantılar bu ayda devam eder.
- Hamilelikte barsak hareketleri yavaşladığı için kabızlık görülebilir.
- Vücudunuzdaki kan miktarı hamilelikte arttığından, akciğerler, kalp, böbrekler daha çok çalışır, karın bölgesi ve bacaklarda kan desteğinin artması nedeniyle toplar damarlar daha görünür duruma gelir, yani varisler oluşabilir.

- Yemeklerden iğrenme ve aşerme görülebilir.
- Bel ve göğüs bölgesi büyüdüğünden kıyafetlerinizi dar hissetmeye başlarsınız.
- Bazı kadınlarda , yüz ve boyunda düzensiz, değişik şekillerde kahverengi lekeler görülebilir. Hamilelik maskesi (kloazma) denen bu lekelerin hamileliğin sonunda tamamen ya rengi açılır yada kaybolur.
- Kısa süre için , göbeğinizin üstünden aşağıya doğru uzanan vertikal koyu çizgi oluşması beklenir. Cildinizdeki gerilme nedeni ile rahatsızlık duyarsınız , göğüs , karın, kalça bölümlerine yumuşatıcı losyon sürerek ovabilirsiniz.
- Vücut görünümünüz pek fazla değişmemiştir.
- Fiziksel olarak hala hamile gibi görünmeseniz de duygusal olarak hızlı iniş çıkışlarınız olabilir. Mizaç değişiklikleri bu dönem sıktır. Aile olma ile ilgili dalgalanmalar, neşelenme, kaygı, huzursuzluk hissetmeniz tamamen normaldir. Sinirli, alıngan, gergin, ağlamaklı duygusal dönemleriniz hamileliğiniz süresince devam edebilir, ancak bebek doğumundan sonra düzelir.

Bebeğinizdeki değişiklikler :

- Bebeğinizin yüzü daha çok insana benzemeye başlar. Eğik olan baş dikleşmiştir.
- Embriyodan fetusa dönüştüğü bu periyotta organlar ve dokular hemen hemen şekillenmiş ve yaşamsal organlar tamamen gelişmiştir. Bu ayın sonunda organlar çalışmaya başlar.
- Böbrekler çalışmaya başlamıştır, idrar kesesi bir torba şeklinde oluşmuş ve idrarını yapabilmektedir.
- Daha fazla detaylar görünmeye başlar. Gözler tam şeklini almış, dudakları , 20 adet diş tohumu , tırnakları, şeftali tüyü gibi saçları belirmeye başlamıştır. Parmakları ayrılmaya, bazı kemikleri sertleşmeye başlar.
- Yutmaya ve tekme atmaya başlar.
- Kız veya erkek olduğunu gösterecek dış cinsel organları gelişmeye başlar.
- Kalp atışları stetoskop ile duyulabilir.
- Boyu bu ay 2 katına çıkarak yaklaşık 6 cm, 15 g ağırlığındadır

13-18 Hafta gebelık

Gebeliğin erken belirtileri olan sabah bulantıları, yorgunluk şikayetleriniz ve düşük riski 2.trimestrde genellikle azalır. Aynı zamanda ilk kez bebeğin hareketlerini hissetmeye başlarsınız. Rahimdeki bu ilk kıpırtıları önce mide gurultusu sanabilirsiniz, kelebek kıpırtısına benzetenler de vardır, bunun gerçekte bebeğin hareketleri olduğunu anladığınızda kaydedin ve kontrolde doktorunuza söyleyin, ama önce babayla paylaşın.
- Dışardan hamile gibi görünmeye başlayabilirsiniz.
- Plasenta şekillenmiştir ve hamileliğinizin sağlığı için hormon üretmeye devam eder, salgılanan hormonlar ilerde daha kolay doğum için kaslarınızı ve eklemlerinizi yumuşatır.
- Kabızlık şikayetiniz artabilir.
- Daha fazla terleyebilirsiniz.
- Rahminiz büyümektedir ve karı içindeki bağların gerilmesine bağlı olarak ani kısa süreli sancılar hissedebilirsiniz.
- Yorgunluğunuz azalabilir.
- Hamileliğinizden hoşlanmaya başlıyorsunuz.
- Daha sık acıkabilir, belli yiyeceklere özellikle istek duyabilirsiniz.
- İdrara gitme sıklığı azalır, idrar yolları enfeksiyonu riski artabilir. Her gün en az 8 bardak su içmelisiniz.
- Dişeti kanamaları olabilir.
- Özellikle oturur yada yatarken aniden ayağa kalkmak gibi durumlarda bazen baygınlık hissi yada başdönmesi olabilir.
- Beyaz vajina akıntısı olabilir.
- Ayak bileklerinde ve ayaklarda hafif şişme olabilir. Bazen ellerde ve yüzde de şişme olabilir.
- Bacaklarda varisli damarlar ve basur olabilir.
- Karnınızın üstünde koyu bir çizgi görülebilir, doğumdan sonra kaybolur.
- Çabuk öfkelenme, mizaç dalgalanmaları, kolay ağlama gibi duygusal değişiklikler, dalgınlık yaşayabilirsiniz.
- Zaman zaman başağrıları olabilir.

Bebeğinizdeki Değişiklikler

- Bebeğinizin saçı, kaşları, kirpikleri, el ve ayak parmak tırnakları, parmak izi şekillenir. Ses tellerine sahiptir, tad duyusu gelişmeye ve başparmağını emmeye başlar.
- Kulakları, kolları, elleri, parmakları, bacakları, ayak ve tırnakları tamamen şekillenmiştir.
- Işığa duyarlılık ve solunum öncüsü olarak hıçkırık başlamıştır.
- Bebeğin gözleri yanlara değil, artık öne bakmaya başlar.
- Kalp dakikada 120-160 civarında atar.
- Kan direkt göbek kordonundan bebeğe gider.
- Bebeğinizin böbrekleri çalışmaya başlamıştır, amniyotik sıvının dolaşımını yapar, bebek soluk alma ve verme hareketleriyle amniyon sıvısını içine çeker.
- Bebeğin tüm organları oluşmuştur.
- Bebeğinizi saran sıvı 1 bardak civarındadır.
- Bebeğinizin iskeletinin çoğunluğu hala lastiğe benzer kıkırdak yapısındadır ama sertleşerek kemikleşmeye başlar.
- Bebeğinizin gelişim hızı, boy ve kilosu hızla artmaya başlar.
- Bebeğiniz 12-14 cm boyunda, yaklaşık 250 g ağırlığında, bir avokado büyüklüğündedir.

Muayene ve laboratuar tetkikleri

- Kan basıncı ve kilonuz ölçülmeli.
- İdrar tetkiki yapılmalı.
- Ciddi doğum defektleri açısından alfa feto protein (AFP) vs. düzeyi ölçülerek bebekle ilgili riskler araştırılmalıdır. Amniyosentez denen yöntemle bebeğin içinde bulunduğu sıvıdan alınarak incelenir. Amniyosentez, 35 yaşın üstünde veya doğum defekti öyküsü varsa yapılmalıdır, buna doktorunuzun karar vermesi uygun olur.
- Varis oluşumu açısından bacakların muayenesi yapılmalı.
- Bebeğin kalp atışları muayene edilmeli.
- Fundusun yüksekliği ölçülmeli.
- Karın muayenesi ile rahminizin büyüklüğüne bakılmalı.

Üçlü test
Üçlü test tüm anne adaylarına 16.-18. gebelik haftaları arasında önerilen bir kan testidir. Anne adayından alınan kanda üç ayrı hormon ölçümü yapılır. Hormon ölçüm sonuçları, anne adayının yaşı, kilosu, sigara kullanıp kullanmadığı gibi değişkenler ve gebelik haftasıyla birlikte özel bir bilgisayar programına girilerek işleme tabi tutulur. Bu işlem neticesinde anne adayının bebeğinde Trisomi 21 (Down sendromu), Trisomi 18 ve nöral tüp defekti (NTD) varolma olasılığı belirlenir. Hazırlanan üçlü test raporunda bu üç anormal durum için risk ayrı ayrı belirtilir
xxxALINTIDIRxxx

YOK BACIMMM ben 71kiloyum..70.4kiloyla hamile kaldım..simdik 71 kilo olmusum...yani küçükkende tombiştimmm hiç söyle filinta gibi hatun olamadım....boyumda 1.60....ahh ahhhh...tombişimm yanii.. =)))

çok teşekkür ederim oldu galiba geçen doktora gittiğinde cinsiyet için birşey dedi mi doktor sana benimki benzetti de 6 gün geri olmasına rağmen

rengi niye becerremdim ben şimdi

canım çok erken tahminde bulunmuş:) belli oluyomu okadar erken kzmı erkekmi dedi

Zaten önemli olan doktor canım.O zaman uzun sürmesi gayet normal.Umarım sonuçlarınız iyi çıkar :))

selam anne adayları kiloda bahsetmişsiniz ben ilk hamileliliğimde 51 ile hamile kaldım 75 le doğuma girdim 61 le çıktım doğumda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…