2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
onun hricindeki seyler batil inanc
onlari dusunup ekndini uzme inanma bence
yoksa oyle cok seyelr duyuyoruz ki cevreden kafaya takarsa insan kafayi yer
seftali yeme bebek tuylu olur, nar dograma bebekte leke olur gibi..ama sanmiyorum mantikli gelmiyor bana
eti sadece hasalik kapmamak adina elleme ve iyi pisirmeden yememek laizm

Peki toksoplazmaya karşı bağışıklığımız olsa bilede eldiven kullanmamız gerekir?
Ben hiç kullanmadım hemde snow gibi kurban etleriyle boğuştum durdum :18::18:

Peki toksoplazmaya karşı bağışıklığımız olsa bilede eldiven kullanmamız gerekir?

kızlar takmayın kafanıza dreunuz sıze et eleme dedımı hayır o zaman sorun yok valla hamılelıgımde et eledım hıcbırseyde olmadı sadece iyi pişmiş yiyin bıde etle ısınız bıtınce elınızı ıyı yıkayın okadar

hamılelıkte çiğ ete dokunulmaz dıye bırsey duydum bilen varmı??ben bayramdaa saatlerce et kestım neden dokunulmaz?

toksoplazma bağışıklığın yoksa iyi yıkanmamış sebze meyve ve çiğ et yememen ve bunlara dokunmaman önerilir. aynı şekilde toprakla meşgul olmak, kedi besliyorsan tuvaletinin temizliği gibi uzak durman gereken şeyler var. toksoplazma bu saydığım ve belki sayamadığım bazı şeylerden bulaşıyor ve hamileliğin seyri içinde değişik yüzdelerle bebeğe bulaşma riski oluyor.

ancak manavdan sebze meyve seçiyor, çiğ ete dokunarak yemek yapıyoruz, çiçeğimizin saksını değiştiriyoruz, ben mesela kedilerimin kumunu değiştiriyorum. önemli olan el hijyenini sağlam tutman; eldiven kullanmak veya ellerini iyice yıkamak yeterli.

kirlenmiş elin ağza götürülmesi ve eldeki toksoplazmanın afiyetle mideyeye indirilmesi mümkün değilse toksoplazma kapmıyorsun.

bu pis musibet hakkında internetten araştırma yapabilirsin, hurafe değil tamamen bebeklerimizin sağlığıyla ilgili. hepimiz dikkat etmeli ve doktorlarımızın belirleyeceği aralıkta toksoplazma değerlerimizi ölçtürmeliyiz. senin de endişe etmen gereken bir durum yoktur, dediğim gibi benim kedilerim var, dikkat ve temizlik tek çözüm.

maşallah

ilk dikkatimi çeken kesen oldu maşallah bebişine
benim ki de dün tembeldi ama sallayınca ya da öksürünce hemen kıpırdanıyordu keşke video da yukleyebilsek

kadifedeeeen kesesiiiii hep bu şarkı dolanıyo dilime keseden bahsederken:)2 görüntü var diğerinde üstü düz kesenin heralde oynatırken farklı görünüyo.

bagisikligin varsa hicbir sey olmaz
gonlunce sokak kedisi de sevebilirsin
az pismis etten tedirgin olmana gerek kalmaz tabi yine yeme de bagisiklik olmasi harika bir olay

benimki negatif

Maşşallaaahhh kızlaaarr
Rabbim nazarlardan korusun kollasın miniklerinizi
Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsinn

aynen oyle
ben de onu ifade ettim
eti elledikten sonra ellerini yikadiktan sonra problem degil
ama olur da agzina goturdu diyelim o zaman tehlike olabiliyor
ayni sekilde kedi beslerken kedinin diskisiyla hasir nesir olup elini agzina goturmen gerekiyor kapmak icin bumikrobu
ben de kediyle yasadim ve yasiycam toks. negatif kapmamisim
ben de hamilelikten once yaptirdim testi ve gecen hafta tekrarladim, belirli araliklarla tekrarliycam
senin de negatif mi? ben de ustune cok dustum bu konunun kedim olunca

en son doktoruna gittiğinde söylemedi mi ya da ultrason kagıdında da yazıyo CRL diye gecen hafta 2,2 cm di bu hafta 3,74 cm cıkmış

canım emınmısın oyle yazdgına 10 hatada mm den bahsedılıyor cunku yada sız aılece cok uzun boylusunuz senın ufaklıkta uzun olcak

bana folıkasti bıraktırmıstı elevıt vermıstı doktora gıdene kadar bıtmıs olcak
bakalım ılac verıcekmı ..

benimki folikasite ve glifora devam et dedi. üstüne de kalsiyum ve demir hapı verdi.

Benmki İLAÇ vermiyo bana ya folikasiti kullanıomsn demıstı bnde hyr ıcınce mdm bulanıo ddm tmm dedı acba dktrumu degstrmelıym :44:

yoo kağıtta yazıyor 3,74 cm doktorum da 3,5 cm falan kagıdına bakalım dedi
iyi de kızlar 10 mm 1 cm ediyorsa 37 mm de 3,7 cm eder

ay sen cxok yasa saglıkla yasa canım hehe ben unutum o sekılde hesaplamaya tabıkı oyle olur :) matematıgım herzaman zayıftı burdada gostermıs oldum :)

benim de negatif senelerdir sokak kedilerini koynumda uyutmak dahil türlü samimiyeti yaşamış olmama rağmen toksoplazma kapmamışım. hamilelikten önce bu riski biliyordum ama bebek düşünmediğimiz için test yaptırmadım. hamile olduğumu öğrenince de apar topar test yaptırmanın peşine düştüm, plansız oldu bazı şeyler... keşke bunun bir aşısı filan olsa ve her kız çocuğuna yapılabilse. şimdi Allah göstermesin kapmış olsam herkes evdeki kedilerimde suç bulacak. bir dahaki kontrolümde test tekrarı istiyorum ben de...

Benmki İLAÇ vermiyo bana ya folikasiti kullanıomsn demıstı bnde hyr ıcınce mdm bulanıo ddm tmm dedı acba dktrumu degstrmelıym :44:

benimki de vermiyor
4. aydan sonra verme taraftari
ama duzneli olarak bakiyor kan degerim iyi o zaman kan ilacina gerek yok
diger degerlere bakiyor normal cikiyor o zaman da vermiyor
yani degerlere gore gidiyor doktorum
vitamin istedim vermedi

hamılelıkte çiğ ete dokunulmaz dıye bırsey duydum bilen varmı??ben bayramdaa saatlerce et kestım neden dokunulmaz?
canım çiğ ete hamıleyken dokunmayın dedıklerı ıcn ben hep eldıven kullanıyorum artık tavuk etını keserken bıle ..

maşallah ya ne guzel buyumus annesi :)

ultrason uzmanları cınsıyet tahmını yapar gorunce kesın :)
ama pek net degıl canım goruntu ..

ayyy az buz değil dokuz tane.babayla paylaşarak yesek olmaz mı :)

olmaz sen yıcen canım bı gunde yeme 2 haftaya böl

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…