- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #8.201
toksoplazma riskine karsi
cig et ellemek iyi degil eldiven kullanmak iyi olur
tabi eti elledikten sonra iyice ellerini yikadiysan birsey olmaz
ama aklinda bulunsun bundan sonrasi icin etki dogarken ya da dogranmis eti pisireceginde ellediginde eldiven kullan
ben hamile degilken de oyle yapardim hep.
kızlar ayva çıkmış 4. ayımıza kadar 9 tane yicez unutmayın yavrumuzun güzelliği içibaşka bi sebebi daha vardı öğrenınce yazarım sıze
ablamda yemıstı hamılelıgınde
teyzeleri benim tahmini minik paşam bu 10+0 dık ama 10+4 çıktık boyumuz da 3,7 cm
Peki toksoplazmaya karşı bağışıklığımız olsa bilede eldiven kullanmamız gerekir?
Ben hiç kullanmadım hemde snow gibi kurban etleriyle boğuştum durdum :18::18:
hamılelıkte çiğ ete dokunulmaz dıye bırsey duydum bilen varmı??ben bayramdaa saatlerce et kestım neden dokunulmaz?
maşallah
ilk dikkatimi çeken kesen oldumaşallah bebişine
benim ki de dün tembeldi ama sallayınca ya da öksürünce hemen kıpırdanıyordu keşke video da yukleyebilsek
Peki toksoplazmaya karşı bağışıklığımız olsa bilede eldiven kullanmamız gerekir?
Ben hiç kullanmadım hemde snow gibi kurban etleriyle boğuştum durdum :18::18:
kızlar merhaba..size bişey danışmak istedim..12 haftalık ultrason resmimi yüklüyorum,çok net değil gerçi ama yorumlarınız benim için önemli..çıkıntısından erkek olabilir dedi doktor.. 2 defadır diyor..çıkıntısı çok belli,sizce kız olma ihtimali de yokmu?tabiki kız erkek çok farketmiyor benim için,ama insan öğrenmek istiyor işte..bu arada bugün 13+5 olduk..cuma günü kontrole gidecem ve o zaman belki belli olucak,neyse şimdiden herkese teşekkür ederim..hayırlı doğumlar herkkeseEki Görüntüle 542477
Eki Görüntüle 542480
3 haftadır görmemiştim en son gördüğümde daha yumru şeklindeydi dün o kdr mutlu oldum ki.maşallah hepimizin yavrularına,hepsi birer mucize.he bide hiç hareket etmedi doktor sallıyo öksür diyo hiiiç umrunda değil çok güldüm yavruma teyzeleri çok keyifçi benim yavrum.
bnmkinin boyu daha mm lerde galiba :) maşallah senn bebişe.
bnmkinin boyu daha mm lerde galiba :) maşallah senn bebişe.
toksoplazma bağışıklığın yoksa iyi yıkanmamış sebze meyve ve çiğ et yememen ve bunlara dokunmaman önerilir. aynı şekilde toprakla meşgul olmak, kedi besliyorsan tuvaletinin temizliği gibi uzak durman gereken şeyler var. toksoplazma bu saydığım ve belki sayamadığım bazı şeylerden bulaşıyor ve hamileliğin seyri içinde değişik yüzdelerle bebeğe bulaşma riski oluyor.
ancak manavdan sebze meyve seçiyor, çiğ ete dokunarak yemek yapıyoruz, çiçeğimizin saksını değiştiriyoruz, ben mesela kedilerimin kumunu değiştiriyorum. önemli olan el hijyenini sağlam tutman; eldiven kullanmak veya ellerini iyice yıkamak yeterli.
kirlenmiş elin ağza götürülmesi ve eldeki toksoplazmanın afiyetle mideyeye indirilmesi mümkün değilse toksoplazma kapmıyorsun.
bu pis musibet hakkında internetten araştırma yapabilirsin, hurafe değil tamamen bebeklerimizin sağlığıyla ilgili. hepimiz dikkat etmeli ve doktorlarımızın belirleyeceği aralıkta toksoplazma değerlerimizi ölçtürmeliyiz. senin de endişe etmen gereken bir durum yoktur, dediğim gibi benim kedilerim var, dikkat ve temizlik tek çözüm.
en son doktoruna gittiğinde söylemedi mi ya da ultrason kagıdında da yazıyo CRL diye gecen hafta 2,2 cm di bu hafta 3,74 cm cıkmış
bence 37 mm yazcaktı heycandan yanlıs yazdı :)
bana folıkasti bıraktırmıstı elevıt vermıstı doktora gıdene kadar bıtmıs olcak
bakalım ılac verıcekmı ..
benimki folikasite ve glifora devam et dedi. üstüne de kalsiyum ve demir hapı verdi.
yoo kağıtta yazıyor 3,74 cmdoktorum da 3,5 cm falan kagıdına bakalım dedi
iyi de kızlar 10 mm 1 cm ediyorsa 37 mm de 3,7 cm eder
aynen oyle
ben de onu ifade ettim
eti elledikten sonra ellerini yikadiktan sonra problem degil
ama olur da agzina goturdu diyelim o zaman tehlike olabiliyor
ayni sekilde kedi beslerken kedinin diskisiyla hasir nesir olup elini agzina goturmen gerekiyor kapmak icin bumikrobu
ben de kediyle yasadim ve yasiycam toks. negatif kapmamisim
ben de hamilelikten once yaptirdim testi ve gecen hafta tekrarladim, belirli araliklarla tekrarliycam
senin de negatif mi? ben de ustune cok dustum bu konunun kedim olunca
Benmki İLAÇ vermiyo bana ya folikasiti kullanıomsn demıstı bnde hyr ıcınce mdm bulanıo ddm tmm dedı acba dktrumu degstrmelıym :44:
canım çiğ ete hamıleyken dokunmayın dedıklerı ıcn ben hep eldıven kullanıyorum artık tavuk etını keserken bıle ..hamılelıkte çiğ ete dokunulmaz dıye bırsey duydum bilen varmı??ben bayramdaa saatlerce et kestım neden dokunulmaz?
Eki Görüntüle 542480
3 haftadır görmemiştim en son gördüğümde daha yumru şeklindeydi dün o kdr mutlu oldum ki.maşallah hepimizin yavrularına,hepsi birer mucize.he bide hiç hareket etmedi doktor sallıyo öksür diyo hiiiç umrunda değil çok güldüm yavruma teyzeleri çok keyifçi benim yavrum.
ultrason uzmanları cınsıyet tahmını yapar gorunce kesın :)kızlar merhaba..size bişey danışmak istedim..12 haftalık ultrason resmimi yüklüyorum,çok net değil gerçi ama yorumlarınız benim için önemli..çıkıntısından erkek olabilir dedi doktor.. 2 defadır diyor..çıkıntısı çok belli,sizce kız olma ihtimali de yokmu?tabiki kız erkek çok farketmiyor benim için,ama insan öğrenmek istiyor işte..bu arada bugün 13+5 olduk..cuma günü kontrole gidecem ve o zaman belki belli olucak,neyse şimdiden herkese teşekkür ederim..hayırlı doğumlar herkkeseEki Görüntüle 542477
ayyy az buz değil dokuz tane.babayla paylaşarak yesek olmaz mı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?