2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

ben doktora pilates sordum o bana hamile yogası önerdi evet nefes gerçekten çok önemli bilmiyorum bende henüz karar vermedim gidermiyim

ay çok yaşa canım beni sorman cok hosuma gıttı ıyıyım Allaha şükr bgn mıdem yanıyodu bırazda gectı acıktım sımdıde ne yesem dıye dusunuyorm.. gün diyince ben geliyrm hemen akla herlde başını okuyunca bnde dedm aha gene gune gıtmısler dıye sen sıkılmıyomusun gittignde gerçi tanıdıgn ınsanlardır benm tanımadıgım bılmedıgım pekde sevmedgm ınsanlar ve hıc yaşıtım yok genc de yok pek ?? :44:
Annen kendi annen mi k.v mi canım_? Gün diyince sinirleniyorm ya ruyama bile girdi hatta 24nde gun var onu napsamda gtmesem dıye dusunyrm smdıden artk siz dusunn

Allah a şükür ki canım sağlıklıyms maşallah :) Negzl bi duygu olmayanlara da nasip etsin Rabbim inşallah.. Hayırlı olsn cınsıyetı de bellı olms artık alışverişe başlama zamanı

Son düzenleme:

Rabbim alacak nefes versin evlatlarımızaa
Okadar büyük kiii
Benim şahit olduğum bir olay var kii yaşamasam bir anlatsa yok canım derimm
Ama arkadaşımın arkadaşı var yaklaşık abartmıyorum 150 kilo ve bu akııllı neler yapsada zayıflayamıyorum ama bebekte istiyor
Gidiyor bir hastaneye ismini vermeyim özelde yine ama sahilde diyim anadolu yakasındakiler bilir o hastanede çatlatma iğnesi oluyorr
Doktor neyin kafasında bilmiyorum ama o kilodaki insana yapıyor bu iğneyi
Belkide para alayımda tutmaz diye, belkide hevesini mi kırmak istemedi
Bilmiyoruz ve neticesinde bu 10-15 gün sonra ağır grip oluyor ve aynı hastaneye gidiyor
Buna serum merum , bu diyor ki böyle böyle kana bakın diye
Kanda atıyor 5de gebelik gözüküyorsa bunda 4 çıkmış
Ve gebelik yok demişler ve antibiyotikler,iğneler yapmışlarr
Kan değeri yinede yüksek birine git 10 gün sonra gel demiyor
İlaçları dayıyorr
pöööss pöösss sigara içiyor
Ve 5 ay sonra yaa ben hala regli olmadım diye doktora gidiyor kii taaataaamm 5 aylık hamile
Buarada kilolu olduğu içinde zaten 3-4 ayda bir oluyormuşşş 5. ay olmayınca doktora gidiyor
Ve 5 aya kadar bir tekmesini hissetmiyor (kilolu) ve tüm testleri kaçırıyor haliyle
Ve kilolu olduğu içinde doktoru git sana kim çatlatma iğnesi yaptırsa ona doğur ben doğurtamam diyor
Ve Rabbim öyle büyük kiii
Pendik marmara ünivertesinde doğum yapıyor sezeryanla
Bebeği almak biraz gecikiyor yağlardan dolayı ve su yutuyr ama başkada hiç birşeyi yoook tosun evinde uyuyor şimdii
3.600 gr doğdu
Demem o ki koruyan Rabbim, alacak nefes verecek Rabbim o büyük mucizesini öyle güzel gösteriyor kiii
Sen pamuklara sar istersenn
Sadece O ol desin yeter

o annlerın Allah belasını !! dicem töbe töbe demek kalıtelı tutun alıyormus vıcdanını boyle rahatlatıyormus
ya herkes anne olamazki bu guzel duyguyu anlıyamaz kı cok sınırlıyım suan

Ben ilk duyduğumda ellerim titredi eve nasıl gittim
Nasıl oturdum nasıl kalktım bilemedim
Ve sigara içen arkadaşıma hemen söyledimm
Oda dudaklarını yediii biliyorum biliyorum der gibi
Ama biliyorsann ne diyee yaa içtinn diyemedim....

kızlar siz göğüsleriniz için bişey kullanmaya başladınızmı ???

çok erken daha biliyorum ama benim sol göğsüm sağa göre büyüdü ve ucu çiçek gibi açıldı çatladı sanki acıyo hafiften ne yapsam ki??
:26:

Canım bnde istiyorum oyle bşyler ama nerde yapılıyo bu yoga yada egzersiz yoga salonlarında spor salonlarnda fln mı oluyo bnde cok ıstıyorm ama doguma hazırlık kursları fln nerde nasıl yapılıyo bilemiyorm nrdn ogreneblrm acaba ?

ben çatlak kremimi kullanmaya başladım çünkü çok kaşınıyorum

canım senin kızın olucak acaba, kızda sol göğüs şişiyormuş ve ucu açılıyormuş
öyle diyorlar

benimde sol göğüsümün ucu çiçek gibi açıldı ve kaşınıyor, banyodan sonra vücut losyonu sürüyorum

aaayyyyy çok sevindim eskişehir den olmana.hangi doktora gidiyorsun menmunmusun?ben onvak a mesut bey e gidiyorum çok sessiz ama iyi bir doktor...

bende eskişehirdeyim ve mesut beye gidiyorum.. çok fazla açıklayıcı değil sürekli ben bişeyler soruyorum.. ama yinede doktorumu sevıyorum sakinliği güzel :)

kıza mı yoruluyor ohh ne güzel zaten çin rus hepsi kız diyor

losyon sürmeye çalışıyorum canım nemlendiriyorum ama yine aynı geçmiyor patladı uçu çiçek misali doğum yaptım sankii

biz henüz doktorumuzla bu konuda konuşmadık. aksilik olmazsa normal doğumda ısrarlıyım. fakat bebeğin hayatını riske atacak bir engel olursa doktorumun yönlendirmesine bağlı kalırım. bu durumda sanırım doktora gerçekten güveniyor olmak gerek.

ben kardeşimin kendi doktoruyla doğum hakkındaki konuşmasına şahit olmuştum. kardeşim 38 kilo ile hamile kaldı ve kendi kilosu kadar kilo aldı. bebeği de yaklaşık 3,5 kilo doğdu. yöntemde normal doğum için sakınca yoktu ancak doktoru "seni bağırta bağırta doğurtamam, epiduralle doğurmayacaksan doğuma ben girmem ebe ile doğurursun" demişti (hastane özel, doktor da bilinen biri). şoka girdim kadının tavrından ve asabi çıkışından, kardeşim de epidurali seçti tabi, belki bize söylemiyordur normal doğum istiyor ama korkuları vardır diye sesimizi çıkartmadık.

doğum sancıları ilerlediğinde epidurali sanırım tek dozu üç defada verdiler, o da sancılarını azaltsın diye. öyle ki bir ara uyumuş, dinlenmiş... bana kalırsa doktor gece doğum yaptırmak istemediği için biraz da böyle oldu. sabah sekiz gibi ebeyle telefonda görüştüler, ebe "tamam açıyorum" dedi, suni sancı için ilacı bastı. "sekiz buçuğa gelmeden doğurmuş olacaksın" dedi hakikaten öyle oldu. kardeşim kıvrandı bekledi, doktoru makyaj ve saç-baş hazır doğum odasına girdi (bu arada ben de fotoğrafçı sıfatı ile doğumdaydım). hakikaten kardeşim çığlık kıyamet doğurmadı, sadece bebeğin ayağı ciğerini ittirdiği için nefes almakta zorlanmış. sonradan "o kadar da büyük sancı olmuyor doğum esnasında" dedi. fırt diye doğdu bebek ama mosmor doğdu. beni hemen uyardılar, fotoğraf çekmemem için. meğer çocuk doktoru sandığımız kadın çocuk doktoru değilmiş, doktor gelmemiş. doğumu yaptıran doktor müdahale etti, sonradan öğrendik ki çocuk doğum kanalında fazla oyalanmış, doğumun gerçekleşme süresi uzamış. 10 gün yoğun bakımda tedavi gördü minicik bebek. sonra da süt emmedi, kardeşim çok üzüntü çekti. daha neler var şimdi anlatmadığım. doktorun kendisi de mutlu bir insan olamadı zaten, haberlerini alıyoruz. epiduralin büyük bir yan etkisi olmadı kardeşimde, zaten evladına üzüldüğü için birşey anlamadı.

bir de spinal yöntem varmış normal doğumda. ayaklar dahil belden itibaren komple hissisleştirme yapılıyormuş. bu yöntemle doğurup çok memnun kalana rastlamadım, düşünmem. yan etki gösterme riski daha çokmuş. ama siz siz olun doktorunuzu iyi tanıyın ve açıkça doğumunuzla ilgili pazarlık edin. örneğin gecenin bir vakti doğum başlarsa doktorunuz telefonla bilgi mi alacak yoksa gelip sizi muayene edip yönlendirme yapacak mı, tavrı nasıl, yöntem konusunda ısrarcı mı bunları araştırın kendisine sorun. bu arada doğuma yakın vakitte sezaryen olmalısın diyen doktora karşı gelirken düşünmek lazım. dün sabah haberlerinde dinlediğim kadıncağız ve bebeğinin hikayesinden daha fenasını da duymuştum.

çok yazdım ama dolu olduğum bir mevzuydu......

Son düzenleme:
bende eskişehirdeyim ve mesut beye gidiyorum.. çok fazla açıklayıcı değil sürekli ben bişeyler soruyorum.. ama yinede doktorumu sevıyorum sakinliği güzel :)

ay bi eskişehirli daha çok sevindim ve aynı hastaneye gidiyoruz tanışırız belki denk gelir randevumuz

Biz konuşmadık ama ilk doğumumu da şimdiki doktorum yaptırmıştı. O zaman da sezeryanın lafını hiç etmemişti ve normal doğum yaptım, hatta son ana kadar epidural istemem dayanırım diyordum ama yemedi :) Epidural takıldı ve uzun ama acısız bir doğum oldu. Bu sefer de herşey yolunda giderse normal doğum istiyorum.

Epıdurl nasl oldu canım cok canın yanıyo dogumdan snra dıyolar smdı Allah izin verirse epıdural normal doğum mu terch edıceksın yoksa normal doğum mu ? epidurl oldugu ıcın psman oldnmu?

Spor salonlarında daha cok normal yoga ve plates oluyor canımm
Ama araştır istersen
Sen nerdesin canım
İstanbuldaysan rahat bulursun

Marifetli Ablalarımmmmmmm. Akranlarım. Arkadaşlarm. Yaşıtlarım.Kardeşlerim. Canım bir tahinli hamur işi çektiki sormayın katmer dısında bişeyde bilmiyorum onuda yapmak uzn zaman alıyo bana bi tarif verseniz basitinden Walla çok sevaba girersiniz gerçkten lütfen :):) çok açım canım cok istiyooo :44:

hayırlı olsun ne güzel prenses annesi olucaksın belirtilerin nelerdi bide bebeğin fotosunu paylaşırmısın merak ettim
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİMMMM MELEGIMIZZ PRESNSESIMIZZ OLUCAK CANIM BAKALIMM HAYIRLISI ARTIKK HAKKIMIZDAAA ŞUAN İŞE GELDİM BURDAN HALLEDEM SANIRIM AMA UYGUN BI ZAMANDA EKLEYIM OLURMU AMA SON FOTO HIC BELLI DEGIL YANI EKLESEM ANLASILMAZ BEN BISI GOREMEDIM :)
AÇIKCASI MAŞALLAH HIC BI BELIRTIM YOK GIBIYDI KUSMA BULANTI TİSKİNME YOKTU SADECE DUJ JELİ PARFUM KOKULARI ÖĞÜRTEBİLİYORDU SON ZAMANLARDADA BAZI KOKULAR KOTU GELIYOR VE OGURUYORDUM YINE GOGUSLERIMDE BUYUMEYE BASLA ISTAHIM COK IYI KASIKLARMDA ARA ARA KRAMP GIBII AGRILARIM OLUYOR ILK HAFTALARDA INANILMAZ BURUN TIKANIKLIGI YASADIM VE INANILMAZ EKSI YEDIM ASLINDA EVLI DEGILKENDE COCUK YOKKENDE ESKI DUSKUNU OLDUGUM ICIN ONAA INANMADIM AMA OLSUN TURSULARA SALDIRIYORDUM :d

oh oh cınsıyet bellı olmus yavrumuz saglıklı cok sevındıcanım
hayırlı sağlıklı bır evlat olsun inşallah [/QUOTE]

AMIN CANIM AMIN CUMLEMIZIN INSALLAH SIZLERDE SAGLIKLI HABERLER ALIN HEPP

Allah a şükür ki canım sağlıklıyms maşallah :) Negzl bi duygu olmayanlara da nasip etsin Rabbim inşallah.. Hayırlı olsn cınsıyetı de bellı olms artık alışverişe başlama zamanı
RABBIM ISTEYEN HERKEZE VERSIN VVALLA CANIM ARATMASIN INSALLAH COK ZOR BISIIDIR EMIN RABBIMM GULDURSUN HERKEZII
1 AY KADAR DAHA SABREDEYIM DIORYM OLURDA YANILRSA

Spor salonlarında daha cok normal yoga ve plates oluyor canımm
Ama araştır istersen
Sen nerdesin canım
İstanbuldaysan rahat bulursun

yoga merkzlerine mi sormalıyım acaba oda cok pahalı olurki kaysri deym :) baska varmı ordan olan acaba topicte cok tanısmak ısterdm. Szler buluscakmıssınz negzl kısknyrm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…