2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
kızlar şu vestel çorbacıyı inceledinizmi ya da alıp kullanan varmı bebişler için pratik olur mu acaba doğruyor karıştırıyor çırpıyor pişiriyor pratik göründü bana ama bilemiyorum tabii

Bence okadar paraya değmezz diye düşündüm benn 180 civarında :26:
Zaten 6 ay sonra kısmetse çalışacağım yine ben
Annem hayatta uğraşmaz onunlaa
Atarım tencereye vitaminli sebzeleri geçerim üstünden el blendrıyla
yesinn tosunn bizim zamanımızda corbacı mı varmışş
Pratik olarak mantıklı olabilir ama ben sahsen kullanmam almam

Son düzenleme:
ben ne zaman bulantılarımdan kurtulup bebeğimle ilgili şeylerden bahsedebileceğim sizlerle...bulantılarım hayatımı felç ediyo..başka birşey düşünemiyorum....lütfen bana dua edin 5 haftadır sürünüyorum..lütfennn

Burda bi kıyamet gibi başladı yağmur
zetan kötü günüm üstüne bu gitmedi
en iyisi ben yavaştan kaçar ve hepinizi öperim

nerdesinki canım sen..

Burda bi kıyamet gibi başladı yağmur
zetan kötü günüm üstüne bu gitmedi
en iyisi ben yavaştan kaçar ve hepinizi öperim

Güle güle canımm
Yağmur iyidir, arındırır temizlerr
Sende hemen o üstündeki kasfetten arın
Yarın herşey daha güzel olacak
Yarın hem ben dr gideceğim teyzesi
Dua et bize

ben bebeğime tek başıma bakıcam bana vakit kazandırırmı diye düşündüm de:44:

fiyatı pahalıymış bir süre sonra sıkar herhalde çıkar yıkamaya uğraş kesin iki kullanımda kenara kaldırırım mutfak robotum gibi o konuda haklısın uğraşılırmı bilmiyorum

iyisimi eski usul devam

HOMİNİ GIRTLAK,PUFİDİ KANDİL,TUMBA YATAK
Bu sözü alıpta şarkı yapan Sevgili Sezen ablamız minik serçemiz kesinlikle biz hamileleri düşünerekten yapmıştır.Hatta kendi hamileliğinden etkilenmiştir.Şu an bu yazıyı okuyan bütün hamile annecikler ya da doğum yapmış ve aradan kaç yıl geçerse geçsin o hamilelik duygusu acısıyla tatlısıyla buram buram burnunda olan anneler %100 bana katılıyorlardır. Niye mi?Hemen açıklayalım.
Homini Gırtlak,Pufidi Kandil,Tumba Yatak kısaca ye ,iç ,yat demek.Ye,dua et ,sev değil.
Hamileysen yersin,yedikten sonrada lambaya püff der uyursun hatta lambaya püfff demene gerek yok,gece gündüz.Evde-işte, arabada-dolmuşta sandalyede-koltukta hiç fark etmiyor,her an uyku halinde oluyorsun.
İşten eve gelipte 7,00 da yemek yapmaya başlayan ben 8,30 da koltuğa tv karşısında 2,80 uzanıp sonra gözünü açtığında saatin 11 olduğunu farkedip uyku halinde yatağa sürünerek gidiyorum.Zaten rezil uykuyu hep sevmiştim ama yinede arada ay yok yatağım diyebiliyorken şuan hopp sandalye bile olabilir rep rezil uyku modundayım.Ama en kötüsüde gittiğiniz misafirliklerde gözünüzün hep uzanacak bir yerde olması ve hani her yerde uyuyabiliyorsunuz ya o yüzden o sandalyenin koltuğun minderin yastığın size O Ses Türkiyedeki jüri üyeleri gibi ''beni seç beni seç'' demeleri ve mutlu son şahsımca saat 9,30 u görüyorsam misafirlikte bile şanslıyım napayım uyuyorum ben Hamileyim:)
Hele ki o doyumsuzluk offff ye ye nereye kadar dimi çok nadir kendimi tutabilsemde çoğu zaman aman boş ver mehtap kimse yok görmüyor işte ye diyorum ve hominide gırtlak yapabiliyorum.en son vukuatim gece farklı olarak yine uykuya daldığım 8,30 kanepemden 12,00 civarlarında kalkarken sevgili kocamın mutfakta aşırdığı sarellanın ağzını açık bıraktığını görünce önce kısa da olsa sinirli bir göz pörtlemesi ve hoppp hemen ardından ayağa kalkmış ve içeriden gelen sevgili mide seslerimi duymamazlıktan gelemeyerek yarı uykulu halimle oturup başına nerdeyse yarım ekmek yiyeyerek karıncağızımı ödüllendirdim.Sonrada Yarı kapalı gözlerle hiç birşey olmamış gibi yatağa.
Neyse kısa ve öz şuan oldum küçük bir fil Allah sonumu hayır etsin.Daha önümde 4 ay var .Meleğim 'dur sakın yeme ne olur dayan'derken şeytanım ise ' Mehtap nasıl olsa hamilesin ye tabikide sonra verirsin amannnn battı balık yan gider'diyor.Bu durumda sevgili babannemin lafını kullanmak lazım Kör Şeytanın Kör Gözüne .... ama diyemiyorum işte .Neyse ya hepinizi çok çok öper Hamile arkadaşlarıma bir nevi tercüman olup onların desteklerini beklemekteyim:)))
O VAKİT PUFİDİ KANDİL:))

***Her hamile aynı demek kii
**Ben deniz mismet blog

Emin ol tatlım en iyisii eski usull
Cünkü bende bilmem kaç parça mutfak robotu alıp
Sokuşturacak yer bulamayıpp
Sarıp sarmalayıp
Anasının evine yollayanlardanımm
Hala gelin gibi bekler garibim kullanılmayıı
Ama yaşasın el blenderı yaşasın tek bir parça

bugun kendimi yorunca, su an uzaniyorum sirt ustu ve geri kalkamiyorum
kalmaya calisiyorum 1 dkdan fazla suruyor inanilmaz kalca agrim var
kopuyor resmne yurumekte zorlaniyorum
magnezyum hapi kullaniyorum ama etkili olmuyor

Güle güle canımm
Yağmur iyidir, arındırır temizlerr
Sende hemen o üstündeki kasfetten arın
Yarın herşey daha güzel olacak
Yarın hem ben dr gideceğim teyzesi
Dua et bize

yarın ben de doktora gideceğim :) :) 2 haftadır sabırsızlıkla muayene gününü bekliyorum. bugün hastaneden aradılar doktorun ameliyata girecekmiş randevunuzu hafta içine alalım, yarıki randevular dolu diyor... anaaammm ben kendimi adapte etmişim yarına..
zaten hafta içi gelemeyeceğimi söyledim, bir ara randevu aldık çok şükür.. bekleriz artık biraz ne yapalımm.. bebişimi göreyim de sağlıklı bir sekilde..

kendi annemle gittimde fark etmez kv lede giderim günleri severim ben pasta börek 2 gıbı gittik annemle oturdum mis gibi yedim içtim yalandan masayı toplamalarına yardım ettim onda da sen otur dediler az önce de geldik ama patates salatasını cok kaçırmışım hala midem ağrıo keyfim yerindeyse gezmeleri severim gelirken de yürüdüm 40 dk ohh mis gibi bir de kendime canta aldım hediye olarak

ben yokken 16 sayfa ilerlemiş iyi bari sadece dogum muhabbeti olmuş
adım derya istanbulda oturuyorum (inş. 3 aya kadar angaralı olacam yeniden)
aslen yozgatlıyız, eşim konyalı, ailem ankara da yaşıyor ortya karışık bişeyim ben de

bende eskiden mehmet derdim ama eşimin aile de tüm erkeklerde ön isim mehmet (dedenin adı 10 tane mi ne erkek var hepsinde mehmet var) o isimden vazgectim öyle olunca ahmet peygamberimizin en sevdiğim ismi kp ismi ise imdat

simdi ciddi ciddi koyacak misiniz kayinpederin ismini mehmet olsaymis iki isimli koyardin en azindan yeminini bozsun esin kefaretini versin anlami yok ahirette ismiyle cagirilacak falan deseniz kotu olmus ya

bugun kendimi yorunca, su an uzaniyorum sirt ustu ve geri kalkamiyorum
kalmaya calisiyorum 1 dkdan fazla suruyor inanilmaz kalca agrim var
kopuyor resmne yurumekte zorlaniyorum
magnezyum hapi kullaniyorum ama etkili olmuyor

canim yazmistim sana gormedin galiba benimde temizlikten sonra kalca agrisi oldu boylr icten birsey kas agrisi gibi degil cok yorulunca oturunca oluyot ve gecmedi.benimki doktor kalsiyum vermeyeyin sut urunlerini cok tuket dedi miden duzeldiysr yogurtu artir istersen bide yatarken bacaklarinin arasina yastik koyunca hafifliyor biraz

simdi ciddi ciddi koyacak misiniz kayinpederin ismini mehmet olsaymis iki isimli koyardin en azindan yeminini bozsun esin kefaretini versin anlami yok ahirette ismiyle cagirilacak falan deseniz kotu olmus ya

ahh ahh neler dedim neler de işte kocam iyidir hoştur da inat etti mi dönmez inadından bende artık vazgeçtim yakacaklar bebemi
en son 2 gun once allah katında da gunaha giriyorsun anlamı yok dinen bir hükmü yok dedim de uzatma sadece babamın adını koyarım dedi
ne halin varsa gör dedim ilerde oğlum burnundan getirir nasıl olsa gider mahkeme de değiştiririz

Son düzenleme:

benım doktorum bır kac hasteneye baglı ve hepsındede kadro bayan
okadar para verıyorum farkı olsun erkek hasta bakıcı bıle ıstemıyorum kı buna dıkkat eden hastaneler var
marım hepımızın ıstedıgı gıbı bı yerde dogumu olur ..

ekşi elmayı severım hemde kalorısı az bugun dısarı cıktıgımda kucuk kucuk dılımledım cantama attı myolda yedım
genellıkle uzun kalcasam dısarda yep boyle yapıyorum elma dısler ıcınde cok ıyı .. paylasım ıcın tesekkurler canım..

yapacak birsey kalmamis anlasilan ikinci isim olarak koy bari de fazlq dikkat cekmesin

Kesinlikle devlet hastanesinde doğum yapmayın derım ... ben cektım siz cekmeyın kontrole gidebilirisiniz tahlil test yaptırabılırsınız ama gücü yeten herkes özel hastanede doğum yapsın........ Size ilk doğumumu anlatayımda neden ısrarla karşı geldiğimi anlarsınız ...:) ilk çocugumda doğuma yakın bayram ziyaretine cıkmıstık teyzemlere gittik.. teyzem sordu nerede doğum yapacaksın diye .........hastanesinde düşünüyorum dedim...''aa ne gerek var kızım bir sürü masraf özeldede aynı doğumu yapacaksın devlettede aynı'' ( o zamanlar doğum çok pahalıydı özel hastaneler ssk' anlasmalı değildi)... Teyzemin o sözünden sonra uzun uzun düşündüm dogumu özelde yaptım diyelim ya bebeğin ALLAH korusun bi hastalığı cıkarsa devlet hastanesine götüremem düşüncesiyle teyzeme uydum ve doğum günü bakırköy hastanesine gittim ( gitmez olaydım ) aşaki katta muayne oldum doğum yaklaştı dedi ailenle vedalaş asansörle yukarı cıkıcaz dediler... beni bi korku sardı... neyse gözleri dolu bir şekilde ailemle vedalastım Tıpkı bır mahkum gibi yukarı cıktım :)) tekrar muayne ettiler 4 cm acılma varmıs önce suyumu patlattılar daha sonrada lagman yaptılar aynı andada serum taktılar ..::) tamam sen içeri gec tuvaletın gelınce tuvalet surda dedıler... içimden aman ALLAH'ım ben nereye geldım diye gecırdım.... neyse içeri girdim birde ne göreyim yerde bir bayan sancı çekiyor hemşireyi çagırıyor '' ALLAH rızası için artık gelin 3 gündür sancı çekiyorum '' demezmi :) benim cinlerim tepeme çıktı hemşireyi çağırdım ben gitmek istiyorum dedim... ''nereye gidiyorsun otur otur oturdugun yerde 9 aydır nerede dogum yapacagını karar veremedınde sımdı mı verıyorsun '' dedi.... hayda....!!! ben başladım ağlamayaa... ya üzerimde önlük var arkam çıplak kıyafetlerim aşağıda annemlerde.. üstüm giyinik olsa kaçıcam.... bir başka hemşireye ben gitmek istiyorum dedım aglamalı bir şekilde... geç kontrol edeyim açılma yoksa seni göndericem dedı... 6 cm acılma var dogum yaklastı ... gec suraya biraz daha gez senı doguma alıcam dedı.. bunların hepsi 15 dakıka ıcınde gercekleşiyor ..:) ben şöyle ıkı tur attım sancım hızlanmaya basladı hemsıreyı cagırdım... hemen catala gec dogum gerçekleşiyor dedi.... çatala geçtim en çok zoruma giden ben bayan doktor diye yakınırken ordaki stajer öğrencilerin bile parmak atmasıydı... neyse.... hemşire cok kolay olacak hadi ıkın dedi ikinci ıkınmada bebebğim hayata geldi..:)25 dakika sonucunda bebeğimi kucagıma aldım çok kolay bir doğum olmustu korktuğum gibi cıkmamıstı ..:) bebeğimi kucagıma aldıgımda yaşadıgım bütün rezillikleri unutuvermiştim... birde bunun doğumdan sonrası var.... yanında refakatçi olmuyor...!! ilk doğumun ve acemisin sana yardım edecek kımseler yok... bir yandan sancın var bır yandan çocuk emzırmen gerekıyor.. çocugun altı nasıl değişir onu bıle bılmıyordum.. diğerlerine bakarak altını değişiyordum......:) ..................... uzun lafın kısası kesinlikle devlet hastanesınde doğum yapmayın derim....! :)

sorma cnm bende yenı dr arıorum zaten
ilçede ıkı dr var zaten ilden bakıorum sımdı artık ayda bır gıtsem yeterlı olur heralde

doktor okadar önemlıkı benım doktoru ben daha kucukken secmıstım
hakkında hep ıyı seyler duydum ıkı uc cocugunuda aynı doktorda doguruyorsa bı kadın o doktor cıdden ıyı bırıdır
sende ilden bak ayda 1 gıt ne olcak benım yengem her doktor cagırdıgında gıtmedı kı bende doktor 1ay sonra geldıyorsa 1.5 ay sonra gıdıcem

uykucu sıpa :) canım erkekte olsa bellı olmuyabılıyor bakalım hayırlısı nasılsa 1 ay sonra bellı olcak kacamazlar bızden sıpalar:)

rabbım kolaylık versın canım ben alıştım artık mıde bulantılarıma eskısı gıbı hıc olamıcam sanıyorum bazen

canım bısey merak ettım senın kaynana sureklı dısarda gezermı masallah gunlerınız bıtmıyor ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…