- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #9.021
zaten türkler olarak yoğurda daha musaitmiş bunyemiz,dinleneceğiz bide işte,sana dedim de bende yoğurt tüketmedim bugünCanim cok tesekurler tavsiyen icin.sute daha hazir degilim ama yogurt yiyebiliyrm.yastik vazgecilmezimm zaten hamile yadtigini dusunuyrm hatta
kızlar kalça bel ağrısı için takvimde , salgılanan bi sıvı yüzünden doğuma hazırlık olarak kalça genişlemesinden kaynaklandığını söylüyor..ben de müzdaripim bundan
kızlar ben bebeğin hareketlerini hiç hissetmiyorum ama hissetmeniz gerekir diyo günlük gelişimde
aslında bende sırf normal doğum için devlete gitmek isterdim çünkü özel hastaneler genelde sezeryana kaçıyo ya ama dev hastanesinde çok sertler çekiniyorum ben zaten doktordan çekiniyom rahat etmem önemli sen git bakalım memnun kalcakmısın nilgün başmakta çok iyiymiş dev has de mine hanıma bulamazsan ona git istersen bu arada şimdi randevumu aldım 20.de anca bulabildim :)
gözün aydın canımarkadaşlarrrrr hayatımın en mutlu yaşadığım 3 gününden bi tanesini yaşıyorum bennnnnnnnnnbu gün bebeğimin kontrolü vardı Allahım sana binlerce defalarca şükürler olsunki çok sağlıklı 2 li tarama testimizide yaptırdık ama dr.umun söylediği ense kalınlığı vs. ulturasonda bi sorun yokmuş 2 li test büyük ihtmal ii çıkar dedi 3 lü ve 4 lüye gerek kalmazmış normalde bugün 12+2 ama bebeğimin mşlh 13+2 görünüyomuş 80.1 mm bu arada cinsiyetimizde belli oldu bi HERKÜLÜM OLUCAKKK :))) pipisinide gördük ben hiç kolay gelmedim bu döneme Yüce Rabbim öle büyükki bana bi mucize verdi inşlh kucağıma aldığım günleride gösterir ya kızlar biz bugün böyle sağlıklı olduğunu gördük cinsiyetini öğrendik hala havalardamıyız nerelerdeyiz sevinçten bilmiyorum doğduğu gün ne yaparız bilmem darısı sizlere inşlhhh
arkadaşlarrrrr hayatımın en mutlu yaşadığım 3 gününden bi tanesini yaşıyorum bennnnnnnnnnbu gün bebeğimin kontrolü vardı Allahım sana binlerce defalarca şükürler olsunki çok sağlıklı 2 li tarama testimizide yaptırdık ama dr.umun söylediği ense kalınlığı vs. ulturasonda bi sorun yokmuş 2 li test büyük ihtmal ii çıkar dedi 3 lü ve 4 lüye gerek kalmazmış normalde bugün 12+2 ama bebeğimin mşlh 13+2 görünüyomuş 80.1 mm bu arada cinsiyetimizde belli oldu bi HERKÜLÜM OLUCAKKK :))) pipisinide gördük ben hiç kolay gelmedim bu döneme Yüce Rabbim öle büyükki bana bi mucize verdi inşlh kucağıma aldığım günleride gösterir ya kızlar biz bugün böyle sağlıklı olduğunu gördük cinsiyetini öğrendik hala havalardamıyız nerelerdeyiz sevinçten bilmiyorum doğduğu gün ne yaparız bilmem darısı sizlere inşlhhh
maşallahnasıl seçebildiniz erkek olduğunu kesin yani Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin belirtilerin var mıydı?
bugün bebişimi gördüm çok mutluyuuumm
2li test sonuçlarımız sorunsuz çıktı
ultrasonda gördük büyümüş kuzum normalde 13+5iz bugün ama 15 haftalık ölçtü doktor daha öncede hep önden gidiyodu zaten. çok mutlu oldum
ama cinsiyeti söylemedi çok merak ediyorum daha erken bişi söylemek için dedi. neyse o sağlıklı olsun da bişi istemem
arkadaşlarrrrr hayatımın en mutlu yaşadığım 3 gününden bi tanesini yaşıyorum bennnnnnnnnnbu gün bebeğimin kontrolü vardı Allahım sana binlerce defalarca şükürler olsunki çok sağlıklı 2 li tarama testimizide yaptırdık ama dr.umun söylediği ense kalınlığı vs. ulturasonda bi sorun yokmuş 2 li test büyük ihtmal ii çıkar dedi 3 lü ve 4 lüye gerek kalmazmış normalde bugün 12+2 ama bebeğimin mşlh 13+2 görünüyomuş 80.1 mm bu arada cinsiyetimizde belli oldu bi HERKÜLÜM OLUCAKKK :))) pipisinide gördük ben hiç kolay gelmedim bu döneme Yüce Rabbim öle büyükki bana bi mucize verdi inşlh kucağıma aldığım günleride gösterir ya kızlar biz bugün böyle sağlıklı olduğunu gördük cinsiyetini öğrendik hala havalardamıyız nerelerdeyiz sevinçten bilmiyorum doğduğu gün ne yaparız bilmem darısı sizlere inşlhhh
kızlar aksamdan berı acıdan kıvranıyorum kalcamın agrısı ayrı
bırde kasık bebegın oldugu gobegın alt bolgesı hep agrıyor
oyle daha once cektıgım kasık agrısı degıl bu kackere wc gıttım korkumdan cok sukur bısey yok ama galıba ıltıhap kaptım
esım acıle gıdelım dıyor ama sabaha kadar beklıcem gecmezse bakalım gıderım doktora
bugün bebişimi gördüm çok mutluyuuumm
2li test sonuçlarımız sorunsuz çıktı
ultrasonda gördük büyümüş kuzum normalde 13+5iz bugün ama 15 haftalık ölçtü doktor daha öncede hep önden gidiyodu zaten. çok mutlu oldum
ama cinsiyeti söylemedi çok merak ediyorum daha erken bişi söylemek için dedi. neyse o sağlıklı olsun da bişi istemem
arkadaşlar merhaba bugün doktora gittim,cinsiyeti söyledi oğlum olacakmış :) 2.oğluşum bu arada...
gunaydın arkadaslr,
3 gundur kusmalarım yoktu artık delı gıbı cıkarıyorum ve hıcbırsey yıyemıyorum.cok fenayım 4 gun oncesıe kadar ıstahım artmıstı ve sadece bulantım vardı sımdı tam tersı ne oldugunu anlamadım normal mı sımdı bu ....sanırım benım belırtılerım daha yenı baslıyor
canim degisiyor ya
ara ara olacak sanirim
benim de bitti tamamen dedim ya
dun gece kivradim bulantidan ve sabah uyandim yine var
yeniden basliyor
istanbulluyum istanbul da oturuyorumBayanlarr isim misim söylemiyoruzda
Bari nereli olduğumuzu paylaşalım mıı?
Belki hemsehri çıkarızz
Akrabada çıkabiliriz tabiii
cnmm cok gecmıs olsun yorma kendı bır daha yaaabugun kendimi yorunca, su an uzaniyorum sirt ustu ve geri kalkamiyorum
kalmaya calisiyorum 1 dkdan fazla suruyor inanilmaz kalca agrim var
kopuyor resmne yurumekte zorlaniyorum
magnezyum hapi kullaniyorum ama etkili olmuyor
çook gecmıs olsuncnm eskısı gıbı degıl dıyorlar ama özelde özel ılgı oldugu acıkca ortadaKesinlikle devlet hastanesinde doğum yapmayın derım ... ben cektım siz cekmeyınkontrole gidebilirisiniz tahlil test yaptırabılırsınız ama gücü yeten herkes özel hastanede doğum yapsın........ Size ilk doğumumu anlatayımda neden ısrarla karşı geldiğimi anlarsınız ...:) ilk çocugumda doğuma yakın bayram ziyaretine cıkmıstık teyzemlere gittik.. teyzem sordu nerede doğum yapacaksın diye .........hastanesinde düşünüyorum dedim...''aa ne gerek var kızım bir sürü masraf özeldede aynı doğumu yapacaksın devlettede aynı'' ( o zamanlar doğum çok pahalıydı özel hastaneler ssk' anlasmalı değildi)... Teyzemin o sözünden sonra uzun uzun düşündüm dogumu özelde yaptım diyelim ya bebeğin ALLAH korusun bi hastalığı cıkarsa devlet hastanesine götüremem düşüncesiyle teyzeme uydum ve doğum günü bakırköy hastanesine gittim ( gitmez olaydım ) aşaki katta muayne oldum doğum yaklaştı dedi ailenle vedalaş asansörle yukarı cıkıcaz dediler... beni bi korku sardı... neyse gözleri dolu bir şekilde ailemle vedalastım Tıpkı bır mahkum gibi yukarı cıktım :)) tekrar muayne ettiler 4 cm acılma varmıs önce suyumu patlattılar daha sonrada lagman yaptılar aynı andada serum taktılar ..::) tamam sen içeri gec tuvaletın gelınce tuvalet surda dedıler... içimden aman ALLAH'ım ben nereye geldım diye gecırdım.... neyse içeri girdim birde ne göreyim yerde bir bayan sancı çekiyor hemşireyi çagırıyor '' ALLAH rızası için artık gelin 3 gündür sancı çekiyorum '' demezmi :) benim cinlerim tepeme çıktı hemşireyi çağırdım ben gitmek istiyorum dedim... ''nereye gidiyorsun otur otur oturdugun yerde 9 aydır nerede dogum yapacagını karar veremedınde sımdı mı verıyorsun '' dedi.... hayda....!!! ben başladım ağlamayaa... ya üzerimde önlük var arkam çıplak kıyafetlerim aşağıda annemlerde.. üstüm giyinik olsa kaçıcam.... bir başka hemşireye ben gitmek istiyorum dedım aglamalı bir şekilde... geç kontrol edeyim açılma yoksa seni göndericem dedı... 6 cm acılma var dogum yaklastı ... gec suraya biraz daha gez senı doguma alıcam dedı.. bunların hepsi 15 dakıka ıcınde gercekleşiyor ..:) ben şöyle ıkı tur attım sancım hızlanmaya basladı hemsıreyı cagırdım... hemen catala gec dogum gerçekleşiyor dedi.... çatala geçtim en çok zoruma giden ben bayan doktor diye yakınırken ordaki stajer öğrencilerin bile parmak atmasıydı... neyse.... hemşire cok kolay olacak hadi ıkın dedi ikinci ıkınmada bebebğim hayata geldi..:)25 dakika sonucunda bebeğimi kucagıma aldım çok kolay bir doğum olmustu korktuğum gibi cıkmamıstı ..:) bebeğimi kucagıma aldıgımda yaşadıgım bütün rezillikleri unutuvermiştim... birde bunun doğumdan sonrası var.... yanında refakatçi olmuyor...!! ilk doğumun ve acemisin sana yardım edecek kımseler yok... bir yandan sancın var bır yandan çocuk emzırmen gerekıyor.. çocugun altı nasıl değişir onu bıle bılmıyordum.. diğerlerine bakarak altını değişiyordum......:) ..................... uzun lafın kısası kesinlikle devlet hastanesınde doğum yapmayın derim....! :)
canım gecmıs olsun sabahları ılık su iç kuru kayısı ve ıncır ye doktorumun onerısımrba mayıs anneleri nasılsınsnz? ben cok kotuyum hala bulantılarım tıksınmelerım gecmedı oayrı sımdıde asırı sekılde bagrsak promlemı yasıorm 10 gundur tuvalete cıkamıorm artık nefes alamıorm cok kotuyum hamıle kalmadan oncede bu problemı hep yasardım sımdı daha fenayım bı tane kucuk bı lavman aldım onu yapıcam meyve olarak ne yıyebılırm bagrsak calıstıracak ?
tebrık ederım cnmm gozun aydınnnarkadaşlar merhaba bugün doktora gittim,cinsiyeti söyledi oğlum olacakmış :) 2.oğluşum bu arada...
dıkkat et cnm benım cok yorma kendınıYazılar almış başını gitmiş maşallahınız var annişler.pazar günü 6-7 saatlik yola gitcez ve gece döncez VE sabah okula gitcem AYRICA nöbetçiyim.pazartesi nasıl geçecek acaba.bebeğimle yorulcaz epeyce.
16.haftadan sonra hıssedersın dıyorlar bana ama bılemıyorum:)kızlar ben bebeğin hareketlerini hiç hissetmiyorum ama hissetmeniz gerekir diyo günlük gelişimde
gzun aydınnn canımmmm lıstede eklı degılsın ıstersen bılgılerını lısteye gore özelden yolla ekleyeyıms senidearkadaşlarrrrr hayatımın en mutlu yaşadığım 3 gününden bi tanesini yaşıyorum bennnnnnnnnnbu gün bebeğimin kontrolü vardı Allahım sana binlerce defalarca şükürler olsunki çok sağlıklı 2 li tarama testimizide yaptırdık ama dr.umun söylediği ense kalınlığı vs. ulturasonda bi sorun yokmuş 2 li test büyük ihtmal ii çıkar dedi 3 lü ve 4 lüye gerek kalmazmış normalde bugün 12+2 ama bebeğimin mşlh 13+2 görünüyomuş 80.1 mm bu arada cinsiyetimizde belli oldu bi HERKÜLÜM OLUCAKKK :))) pipisinide gördük ben hiç kolay gelmedim bu döneme Yüce Rabbim öle büyükki bana bi mucize verdi inşlh kucağıma aldığım günleride gösterir ya kızlar biz bugün böyle sağlıklı olduğunu gördük cinsiyetini öğrendik hala havalardamıyız nerelerdeyiz sevinçten bilmiyorum doğduğu gün ne yaparız bilmem darısı sizlere inşlhhh
çok gecmıs olsun cnm ıhmal etme agrın cogalırsa mutlaka gıtkızlar aksamdan berı acıdan kıvranıyorum kalcamın agrısı ayrı
bırde kasık bebegın oldugu gobegın alt bolgesı hep agrıyor
oyle daha once cektıgım kasık agrısı degıl bu kackere wc gıttım korkumdan cok sukur bısey yok ama galıba ıltıhap kaptım
esım acıle gıdelım dıyor ama sabaha kadar beklıcem gecmezse bakalım gıderım doktora
yaa evt yaaaa gelın bulamıcaz ogullarımızaaGunaydin ! noluyor mayis ayi erkek bebek orani yukseliyor kizlari da bekliyoruz hadi
saga ya da sola dunup yatmak ne zor kizlar ya
kollarim omuzlarim hep tutuluyor hic aliskin degilim
dogumdan sonra yuzustu yatmak istiyorum bol bolcok ozledim
uykum da cok bolunuyor uyuyamiyorum
acil hamile yastigi siparis edicem
gunaydınnn canlarımmmm
bakınn benım takvımımde bugun ne yazıyorr
Bebeğinizin kalbi dördüncü ay boyunca günde yaklaşık 20-25 litre kan pompalayacaktır. Doğduğu zaman bu değer günde 280-300 litreye kadar çıkacaktır. Bu ay sonuna kadar rahminizin büyüklüğü kalça kemiğinizin sınırlarını aşacaktır. Bebeğiniz yeterince hareketli olsada hala onun hareketlerini hissedemiyorsunuz. Bunun sebebi bebeğinizin rahim duvarına henüz çarpmaması ve bunu yapacak kas gücüne henüz erişmemiş olmasıdır. Anneler bacak krampları yaşayabilirsiniz. Kramp oluştuğunda bacağınızı uzatmak yardımcı olabilir.
gelse 17. 18. haftalarda hissetsek artik canim yaa
o zaman cok rahatlariz o anlari yasamak istiyor insan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?