- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #9.001
canim yazmistim sana gormedin galiba benimde temizlikten sonra kalca agrisi oldu boylr icten birsey kas agrisi gibi degil cok yorulunca oturunca oluyot ve gecmedi.benimki doktor kalsiyum vermeyeyin sut urunlerini cok tuket dedi miden duzeldiysr yogurtu artir istersen bide yatarken bacaklarinin arasina yastik koyunca hafifliyor biraz
canim yazmistim sana gormedin galiba benimde temizlikten sonra kalca agrisi oldu boylr icten birsey kas agrisi gibi degil cok yorulunca oturunca oluyot ve gecmedi.benimki doktor kalsiyum vermeyeyin sut urunlerini cok tuket dedi miden duzeldiysr yogurtu artir istersen bide yatarken bacaklarinin arasina yastik koyunca hafifliyor biraz
Kesinlikle devlet hastanesinde doğum yapmayın derım ... ben cektım siz cekmeyınkontrole gidebilirisiniz tahlil test yaptırabılırsınız ama gücü yeten herkes özel hastanede doğum yapsın........ Size ilk doğumumu anlatayımda neden ısrarla karşı geldiğimi anlarsınız ...:) ilk çocugumda doğuma yakın bayram ziyaretine cıkmıstık teyzemlere gittik.. teyzem sordu nerede doğum yapacaksın diye .........hastanesinde düşünüyorum dedim...''aa ne gerek var kızım bir sürü masraf özeldede aynı doğumu yapacaksın devlettede aynı'' ( o zamanlar doğum çok pahalıydı özel hastaneler ssk' anlasmalı değildi)... Teyzemin o sözünden sonra uzun uzun düşündüm dogumu özelde yaptım diyelim ya bebeğin ALLAH korusun bi hastalığı cıkarsa devlet hastanesine götüremem düşüncesiyle teyzeme uydum ve doğum günü bakırköy hastanesine gittim ( gitmez olaydım ) aşaki katta muayne oldum doğum yaklaştı dedi ailenle vedalaş asansörle yukarı cıkıcaz dediler... beni bi korku sardı... neyse gözleri dolu bir şekilde ailemle vedalastım Tıpkı bır mahkum gibi yukarı cıktım :)) tekrar muayne ettiler 4 cm acılma varmıs önce suyumu patlattılar daha sonrada lagman yaptılar aynı andada serum taktılar ..::) tamam sen içeri gec tuvaletın gelınce tuvalet surda dedıler... içimden aman ALLAH'ım ben nereye geldım diye gecırdım.... neyse içeri girdim birde ne göreyim yerde bir bayan sancı çekiyor hemşireyi çagırıyor '' ALLAH rızası için artık gelin 3 gündür sancı çekiyorum '' demezmi :) benim cinlerim tepeme çıktı hemşireyi çağırdım ben gitmek istiyorum dedim... ''nereye gidiyorsun otur otur oturdugun yerde 9 aydır nerede dogum yapacagını karar veremedınde sımdı mı verıyorsun '' dedi.... hayda....!!! ben başladım ağlamayaa... ya üzerimde önlük var arkam çıplak kıyafetlerim aşağıda annemlerde.. üstüm giyinik olsa kaçıcam.... bir başka hemşireye ben gitmek istiyorum dedım aglamalı bir şekilde... geç kontrol edeyim açılma yoksa seni göndericem dedı... 6 cm acılma var dogum yaklastı ... gec suraya biraz daha gez senı doguma alıcam dedı.. bunların hepsi 15 dakıka ıcınde gercekleşiyor ..:) ben şöyle ıkı tur attım sancım hızlanmaya basladı hemsıreyı cagırdım... hemen catala gec dogum gerçekleşiyor dedi.... çatala geçtim en çok zoruma giden ben bayan doktor diye yakınırken ordaki stajer öğrencilerin bile parmak atmasıydı... neyse.... hemşire cok kolay olacak hadi ıkın dedi ikinci ıkınmada bebebğim hayata geldi..:)25 dakika sonucunda bebeğimi kucagıma aldım çok kolay bir doğum olmustu korktuğum gibi cıkmamıstı ..:) bebeğimi kucagıma aldıgımda yaşadıgım bütün rezillikleri unutuvermiştim... birde bunun doğumdan sonrası var.... yanında refakatçi olmuyor...!! ilk doğumun ve acemisin sana yardım edecek kımseler yok... bir yandan sancın var bır yandan çocuk emzırmen gerekıyor.. çocugun altı nasıl değişir onu bıle bılmıyordum.. diğerlerine bakarak altını değişiyordum......:) ..................... uzun lafın kısası kesinlikle devlet hastanesınde doğum yapmayın derim....! :)
Çatlak da Neymiş Torunum?
Geçenlerde ananemin yanında soyunuyordum, vücudumda ki çatlakları görünce şok oldu büyükannem. Kızım sen genç kız olucaksın biraz bak kendine bunlar ne dedi.:1no2: Güldüm tabi büyükanne dedim onlar geçmiyor ki, sende yok mu dedim. O da 4 çocuk doğurmuş bir kadın olarak bana karnını gösterdi bak bakalım görebilecek misn dedi.kaydirigubbakcemileHiç bir şey yoktu. Çok şaşırdım dedim nasıl yani senin vücudun hiç mi çatlamadı dedim. o da ohooo harita gibiydi vessalam dedi. e dedim peki nasıl geçirdin.Yaptığı tek şey limonla kahve karışımını vücuduna masaj yaparak yedirmekmiş. tabi yaşıyla beraber görünümünün de kaybolduğunu düşünsem de en azından ince çizikler olması gerekir diye düşünüyordum ama onlar bile yoktu. şok şaşırdım aslında biraz da inanmadım hatta buraya da yazdım deneyen var mı boşuna uğraşmayayım diye. 2 haftadır yapıyorum ve sonuç inanılmaz:)
göğüsümde ve kalçalarımda derin olan çatlaklar incelmeye başladılar bile. delikafadulden
diz kapağımda ki ince çatlaklarsa bakın %100 diyorum tamamen yok oldular, yook oldular
:lepi:
:teytey::teytey::teytey::teytey::teytey::teytey::t eytey::teytey::teytey::teytey::teytey::teytey:
KIZLAR BUNU BAŞKA Bİ TOPİKTE BULDUM...BİLGİNİZ VAR MI BU KONUDA?
mrba mayıs anneleri nasılsınsnz? ben cok kotuyum hala bulantılarım tıksınmelerım gecmedı oayrı sımdıde asırı sekılde bagrsak promlemı yasıorm 10 gundur tuvalete cıkamıorm artık nefes alamıorm cok kotuyum hamıle kalmadan oncede bu problemı hep yasardım sımdı daha fenayım bı tane kucuk bı lavman aldım onu yapıcam meyve olarak ne yıyebılırm bagrsak calıstıracak ?
sen beni summ la karıştırdın ayda 1 gunu var 2 annemin decanım bısey merak ettım senın kaynana sureklı dısarda gezermı masallah gunlerınız bıtmıyor ..
sen beni summ la karıştırdın ayda 1 gunu var 2 annemin de
yok canım bunu ben yapmadım nette dolanırken buldum..eskiler böyle yapıyomuş. ... :)
yarım ayva yedim midemin ağrsından ölecem
neyime gerek ayva yemek kardeşimde dakga geçti işiniz ayvaya kaldıysa yazık dedi
arkadaşlar merhaba bugün doktora gittim,cinsiyeti söyledi oğlum olacakmış :) 2.oğluşum bu arada...
ay korkutmayın benı zatı sureklı mıdem yanıyorkucuklerden secıp aldım sımdı 1 tane yıcektım sabahmı yesem
arkadaşlar merhaba bugün doktora gittim,cinsiyeti söyledi oğlum olacakmış :) 2.oğluşum bu arada...
ben normalde de pek yemem anca 1 dilim yerdim şimdi de yiyemedimresmen mideme öküz oturmuş gibi oldu
canım gözleme istedi sağolsun kocacım yagmurda gidip aldıdolu mideye onu indircem ( nasıl işse birden burnuma kokusu geldi)
şükür kilo almadım dahaayvayı yıyemedım gözlememı yıcen sımdı :) aman canım hem kg hem mıde ıcın dıkkat :)
benımde kacgundur aklımda zeytınyaglı dolma var dolmalık bıber alıyımda yapıcam kac gundur sebze yıyorum azcık baklıyat tuketeyım :)
kızlar ben bebeğin hareketlerini hiç hissetmiyorum ama hissetmeniz gerekir diyo günlük gelişimde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?