- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #9.061
bende çok severim bu anekdotu
ve gerçektende çook doğrudur
Su gibi okudum wlla cok sağol canım. şey diyorum simdi susayımda ogun geldıgı zmn eşime teyzesnn soledıgını soyleımmı yuzume gulp arkmdan böle diolarmş diye cok nankörler halbukı teyzesının gunu oldugunda az kişide gitmz 20 21kişi geldiğini blirm.kndi gelini cocklu iş hep bana kalır bi oturmazdm herks gittimi mtfaklarnı toplardm bıde eve gdnce yemek koyardmTatlım ya yavaş yavaş ipleri eline alman gerekiyor kv büyük ihtimalle diyordur daha 19 yaşında nereye çekersem gelir diye ama sen sakın yanılma yaşın bence küçük değil her sey hemen olacak diye birşey de yok zamanla yavaş yavaş kendini, huylarını, kararlarını öğretmen gerekiyor onlaraillaki güne mi gidiyorsun otur bi köşeye kalkıp iş yapma zorlarsa kv kötüyüm de midem mahvoldu de yapılanları yeme her şey kokuyo de birkaç kez wc ye git çıkardım de ne bileyim aklını kullan her zaman iyi huylu olmak uyumlu olmak işe yaramıyo inan bana annemin bir lafı var bazı insanların karnı iyiliği götürmez kötülükten anlarlar diye eşine bir süre bişey yansıtma ben ilk evlendiğimde eşimin ailesini iyi tanımadığım aile yapılarımız farklı oldugu için sürekli söylenirdim şunu dediler aradı bunu dedi diye amanın bir baktım benimki anne, baba sevdalısı laf söyletmiyor kendi anneme dedim sakın kızım deme bişey dedi en kötü anne baba bile kıymetlenir gelin bişey dediğinde haaa dedim işler böyle yürüyor 3 ay sonra hiç seslenmedim bazen oldu eşim kızdı ben ayıp ediosun annen baban onlar dedim aman allahım bir kıymetli oldum sorma kv kp deri oldugu gibi kabul ettim onlar farklı biz farklıyız ( bir de biliyorlar karakterimi üzerime gelmezler 6 aylık evliyken köylerine düğüne gittik kvnin eltisi kendi gelini dururken bana iş yaptırmaya kalktı elimi sürmedim kendi gelini çağır dedim gittim eşime anlattım kpdere anlattım zorlamayla 1 gr iş yapmam ben dedim tamam dediler) gönlüm oldu mu koca evi çekip cevirdiğimi bilirler bir de kv dem kaynanasından çok çekmiş ondan dokunmaz bana
neyse cok uzattım kendi mevzumu
canım daha gençsin baştan böyle alışırsa ilerde baş edemezsin anca ölünce rahat ederim dersin yavaş yavaş işle eşini de kv de, hamilesin o kadar cok kullanacağım şeyler var ki kimse seni yadırgayamaz kötüleyemez güne gittin diyelim ertesi gün çıkma yataktan eşin sordu mu da asla annen beni zorla güne götürdü deme gündeki yiyecekler midemi kaldırdı de ne bileyim düşn biraz ailede neler oluyor neler yapıosun diye
anladığım kadarıyla bebeğinden cok kv düşünüyosun sürekli, bırak bebeğine odaklan rabbim şükür verdi bize bu nimeti sonuna kadar keyfini çıkaralım
Allah kavuştursun canım
moralini bozma melegin hissediyo her şeyi
allahın izniyle eşin gider ve gelir
bir süre bebeğinle baş başa tatil yapın sizde, gönül istiyor ki hep yanımızda olsunlar ama işte olmayınca olmuyor başa gelen çekiliyor
Evet biz urfadayız dolayısıyla suriye olayları malum buyuzden oraya gıttı surıye sınırına ve nezaman gelecegı bellı degıl goreve gıtmesıne bırsey demıyorm vazıfesı yapmak zorunda elbette ama ıste belırsızlıge gıtmesı cnaımıı cok sıkıyor bır ay mı kalıcak kalsın gelsın gerı gıtsın ama zamansız bı sekılde gidilmesi nekadar kalınacagı bellı degıl belırsızlık ınsanı mahfedıo
denızcı esı olmak nasıl bısıı daha mı zor acabaaa
siizn görev yerınız neresı esınız nerde asker
gelince hersey bırden gelır bır grıp olmusum anlatamamm napmmalıyım kızlar gecmeısnı beklemelıyım doktoramı gıtmelıyım hamılelıkten dolayı ılac kullanmak ıstemıyrm acıkcası dogal yapabılcem ne var acabaa burnum cok akıyorr gozlerım yasaarıyor vuucudumda bısı yok
Su gibi okudum wlla cok sağol canım. şey diyorum simdi susayımda ogun geldıgı zmn eşime teyzesnn soledıgını soyleımmı yuzume gulp arkmdan böle diolarmş diye cok nankörler halbukı teyzesının gunu oldugunda az kişide gitmz 20 21kişi geldiğini blirm.kndi gelini cocklu iş hep bana kalır bi oturmazdm herks gittimi mtfaklarnı toplardm bıde eve gdnce yemek koyardmsölemelimiyim sence ne demeliyim eşimle konuscam bu konuyu yumusakca gene anltcm brazda benı savunsun ytr artk. Ne demeliyim?? eşime cok yorldm dedm gcn sfr belm agrıyo ddm ne beklıodnkı dedı bana zoruma gıttı.
Evet biz urfadayız dolayısıyla suriye olayları malum buyuzden oraya gıttı surıye sınırına ve nezaman gelecegı bellı degıl goreve gıtmesıne bırsey demıyorm vazıfesı yapmak zorunda elbette ama ıste belırsızlıge gıtmesı cnaımıı cok sıkıyor bır ay mı kalıcak kalsın gelsın gerı gıtsın ama zamansız bı sekılde gidilmesi nekadar kalınacagı bellı degıl belırsızlık ınsanı mahfedıo
gelince hersey bırden gelır bır grıp olmusum anlatamamm napmmalıyım kızlar gecmeısnı beklemelıyım doktoramı gıtmelıyım hamılelıkten dolayı ılac kullanmak ıstemıyrm acıkcası dogal yapabılcem ne var acabaa burnum cok akıyorr gozlerım yasaarıyor vuucudumda bısı yok
gecmis olsun canim dedigin gibi karnin altindaki agri idrar yollari iltihabindan kaynaklanabiliyor
benim de cok sizliyordu idrarda bakteri cikti
bol su iciyorum ilaca basladim su an agrimiyor cok sukur
adet sancisi gibi sizliyordu
bir de ne kadar dogru bilmiyorum nette idrar yollari enfeksyionunda kalca agrisi olur diye duydum, bizimki hamilelikten agriyor ama onla da baglantisi var midir bilmiyorum
saga ya da sola dunup yatmak ne zor kizlar ya
kollarim omuzlarim hep tutuluyor hic aliskin degilim
dogumdan sonra yuzustu yatmak istiyorum bol bolcok ozledim
uykum da cok bolunuyor uyuyamiyorum
acil hamile yastigi siparis edicem
günaydın sevgili anneciklerr
ben size yetişemiyorum valla, pıtır pıtır yazıyosunuz
geçen gece sol tarafımda böbreğin bulunduğu yere acaip bir ağrı saplandı, çok şiddetli, böbrek taşı mı apandist mi diye çok korktuk, doktora gittim dün hemen
dahiliyeye de gttim, organlarla ilgisi yok, gebelikte böyle kas ağrıları olabilir dedi
var mı böyle bişey yaşayan?
bu arada bebişim ense kalınlığını ölçtürmedi, 3 kere girdim 3ünde de yok, istemiyo demek yaptırmicam
cinsiyet de söylemedi doktorumuz , beklemedeyiz artık napalım
Geçmiş olsn cnmmmm Allah şifa versin. Gece bendede oldu kıvrandım wc gitmem gerekti gidemedim eşimi kaldırdım koluma girdi o götürdü yürüyemedim kalçamn agrısından..Eşimde cok yatmaktn cok otrmktn dıo sankı napcksm evn ıcınde aksma kdr halbukı dun sureklı ayaktydım foruma bıle gıremedm dogru duzgn neyse işte benmde cok agrıdısabah azalmıştı ama kalktım kahvaltı hazırladm.. Kasıklarımdada ara ara sancı gırıyo cıkıyo..
slm kızlar günaydın herkese
malesef dünden ancak bi adım gidebilmdim
ama nedeni bulduk tabi
eşim gitmeden bi gün önce ben hep huysuz gergin sinirli biri olurum
ama tabi hamilelikte bunun tavan yapacağını bilmiyoduk
başta kavga moduna geçsekte eşim çabuk algılayıp toparladı
ama sanırım tüm gece ağladım buarada
öyle işte bugün yorgunluk uykusuzluk bide dünün gerginliğinin kalıntıları var
akşam erkenden uyurum geçer diye düşünüyorum
eşine ailesiyle ilgli ne dersen de sen haksız olacaksın bunu sakın unutma kimseyi suçlayarak konuşma, bana sorarsan güne gittiğinizde iş yapmamaya çalış illaki yaptırıyorlarsa aksamına eşinin burnundan getir ama sakın iş yaptım da yoruldum deme , gece defalarca wc için kaldır bir süre devam et doktora gittiğinizde önce sen gir konuş çok fazla iş yapıyorum beni anlamıyorlar çocuguma bişey olacak diye korkuyorum de doktorda eşine uygun bir dille anlatsın bol bol dinlenmesi lazım, dışarı çok çıkmasın desin ama sakın senin dediğini demesin ( bu durumda kendi ailene de bir süre gitmemeyi göze alcaksın)
iş yapıyo gibi görünmeye çalış ne bileyim rol yapmaya çalış her insan farklı nasıl tepki alırsın bilmiorum
esıne soyle bende ayaga kalkınca kalca agrım oluyor yanı cok oturmaktan agrı olmaz
dısarı cıktım geldım agrım basladı evde az ıs yapıyım yıne baslar
kı sen zatı oturmuyorsunkı evde kaynanaya dısarda gunlere hızmet edıyorsun ..
ay taktım ben sızınkılere yaa buldular kucuk kızı neyse ..
ama bunun kışı da var kışın karda buzda nasıl gidiyim karnımda büyüyck dussem kaysam nolcak Allah korusun kendı gıtsın artık alışsın ıstıyrm herzmn yannda ben olamamkı ya gelınım dıe. doktorada esımle braber gıtcegmz ıcın onden ben gırıyım desem anlar eşim nıye fln der bısru soru sorar :44: Tamam gidiyim hiç bi iş yapmayım ne derlerse desınler takmıycm ama ben gıtmek ıstemıyorummmm k.v dısarı cıkmayı sevmem zaten esım nereye derse gıderm onla koluna gırerm elını tutrm zaten ıkı adımda bı dınlenıyrm gece wcye gidemediğimi kendisi gördü ama anlamıyo benı nıye bole yapıyo bılmıyrm gıtsen nolr dövüyolarmı orda sanki seni demişti bikeresinde annesine istemiyo gitmicek diyo hep o gelsn gelcek dıye emır vernce bana kızıo buda. k.v ile konusuyum mu ozaman ogun geldıgınde dıyımkı annecm nedn emrıvakı yapıosn bana sormadn bıle gelırmsn dıye belm agrıyo aykta kalamıyrm iş yapmayncada goze batıyorm gtmıyım ben artk bundan snra havlrda sogudu zatn cok hastalanıyrm bılıosn dıyımmı benm napıp edp gitmemem lzmmmm. gne kvga cıkrsa annemn evıne gıdrm bıktım bı senedr bı dedıklerını ıkı etmedm cocugu bırzda gezmden kurtlmk ıcın erkn ıstedm 2 3 sene ıstemıodm yoksa ben hâla aynılar ya
esım cok az uyudu bende berbat bı gece gecırdım sımdı cok sukur agrım yok
cok korktum ya inşallah bıdaha boyle bıgece yasamam
ama bunun kışı da var kışın karda buzda nasıl gidiyim karnımda büyüyck dussem kaysam nolcak Allah korusun kendı gıtsın artık alışsın ıstıyrm herzmn yannda ben olamamkı ya gelınım dıe. doktorada esımle braber gıtcegmz ıcın onden ben gırıyım desem anlar eşim nıye fln der bısru soru sorar :44: Tamam gidiyim hiç bi iş yapmayım ne derlerse desınler takmıycm ama ben gıtmek ıstemıyorummmm k.v dısarı cıkmayı sevmem zaten esım nereye derse gıderm onla koluna gırerm elını tutrm zaten ıkı adımda bı dınlenıyrm gece wcye gidemediğimi kendisi gördü ama anlamıyo benı nıye bole yapıyo bılmıyrm gıtsen nolr dövüyolarmı orda sanki seni demişti bikeresinde annesine istemiyo gitmicek diyo hep o gelsn gelcek dıye emır vernce bana kızıo buda. k.v ile konusuyum mu ozaman ogun geldıgınde dıyımkı annecm nedn emrıvakı yapıosn bana sormadn bıle gelırmsn dıye belm agrıyo aykta kalamıyrm iş yapmayncada goze batıyorm gtmıyım ben artk bundan snra havlrda sogudu zatn cok hastalanıyrm bılıosn dıyımmı benm napıp edp gitmemem lzmmmm. gne kvga cıkrsa annemn evıne gıdrm bıktım bı senedr bı dedıklerını ıkı etmedm cocugu bırzda gezmden kurtlmk ıcın erkn ıstedm 2 3 sene ıstemıodm yoksa ben hâla aynılar ya
walla yapacak bişey yok yavaş yavaş kabul ettireceksin birden her şey yoluna girmiyor eşin anladığım kadarıyla annesini bırakıpta senın sözüne göre hareket etmez
allah yardımcın olsun , çogu gün aklım sende:26:
insan gerçekten içinde can taşıyorken her şeyden tırsıo en basiti karşıdan karşıya geçerken araba aniden hızlanır da çarpar mı ya da aniden belim kitlenir de yol ortasında kalır mıyım diye düşünüyorum
amın uzakta olmasına alısyorum sonra dıyorumkı ıyı olsunda tek uzak olması gerekıyorsa uzak olsun ama her daefasında ayrılmak cok koyuyorrr sızın ıcınde cok zordur canım yaa llah yardımcınız olsunamin cnm inş
alışmak zor ama allah onları bize bağışlasın başımızdan eksik etmesin
denizci cnm ne gittiği yer ne geleceği gün belli
dua ediyorumki fırsat bolsun sesini duyursun
her ısın zorlugu var evet ama asker esı olanların polıs esı olanların daha zor sanırım allahım yanımzda olsun heppppvalla cnm daha zor daha kolay diyemem
herkesinki farklı zor, bizdeki görev süreleri yurtdışında çok uzuyo ama 1 yılı bulan görevler var
gittiği yer tam belli değil
dönüş tarihi belli değil, telefon yok
bide şimdi akdenize iniyolar belki suriye tarafına da gönderilir
...
Biz gölcükteyiz işte belkide tek farkımız haritadaki konumumuz
buarada git dr a istersen yönlendirir bunları yap diye
hatta aile hekimine ordaki ebeye bile gitsen yeter onlar neler yapman gerekir anlatır hepsini
çok gerekirse hafif ilaç (minoset,parol, gibi) ta yazar
allah yardmcnz olsn cnm benm asker esı olmk zor kazasz belasz en kısa zmnda gelck ınsallah. Grip içinde tavuk suyuna corba yap bzm bı hemsıre tanıdgmz solemstı bana dktra gtmk ıstememıstmde cayına fln bol lımon sık ıc corbana bol lımon sık prtkl mandln yemeye calıs vıtamn ıcın bol bol dınlen canım geçmş olsn
[sıze=2]istanbuldayız biz ama onunda ara ara operasyonlara katılması gerekiyor 3 ay önce suriyeye gitti 1 hafta kaldı şükür geldi, yeniden gidecekti rapor aldı gitmedi[/sıze]
inşalalh gerekmezde gıtmes bıdaha nedıyıım canım bızde beklemedyız nezaman doncek hıc bellı degıl
allah hepsinin yardımcısı olsun
cnm bak alınma ama sende hatalısın en büyük hatan kendi istediğin gibi yaşama ihtimali ile çocuk yapman
daha küçüksün ne olursa olsun 25 ten sonra her geçen gün şimdiki günlerinde ne kadar çocuk olduğunu anlayacaksın
anladığım kadarıyla eşin ile aynı şehirdensiniz yan iaz çok eskiden bi fikrin var yaşam ile ilgili
öncelikle eşine annen dediğinde direkt hatalı olan taraf olursun suçlusun
çünkü eşinde devamlı senin annen senin baban dese aynısını yaparsın bu koruma iç güdüsüdür ki erkekler için anne önemlidir
bak devamlı aynı şeyden şikayetçisin hep aynı sıkıntıların eminimki eşinde bundan bıkmıştır
biraz bırak herşeyi gidişine bir iki sabret ama hiç bişey demeden çok mutlu gözük demiyorum
sakin dur mutsuzluğunuzu sadece mimiklerinden görsün haraket ve sözlerinden değil
şimdi tamamen cephe yaratıyosun karşında biraz bu konular sakinleştikten sonra eşinle iyi bi zamanınızda güzel güzel anlt
annen deme annemde istiyo özeniyo geliniyle gezmeyi ama ben artık yapamıyoum kış kıyamet sen akıl ver annemle nasıl konuşayım falan de
hiç bir zaman unutmaki kimse kimseden mükemmel değil hepimizin farklı sorunları olabilir ama hem kendimizi hem eşimizi doldurursak sadece hanemize yaparız
biraz kendini sakinleştir ve biraz onların gözünden bakarak orta yol bulmaya çalış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?