- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #10.241
AYNEN BENDE ÖYLE YAPIYORUM evde tartılıp gidiyorumBen doktora gideceğim gün sabah aç karna wc sonrası tartılıp o kiloyu söylüyorum doktora, orda tartılmıyorum :)
Ben şu sling olayına taktım, okuduğum bir kitapta bebeklerin anne karnında geçirmesi gereken son dönemini evrimle yürüyen canlılara dönüşmemiz sebebiyle dışarıda geçirdiği bu döneme de bebeğin gelişimi için kayıp dönem dendiği yazılmıştı. Bu düşünceye sahip kişilerin geliştirdiği sling akımına göre bebek en azından ilk 3 ay anne vücuduna yakın taşınmalı böylece hem gelişimi daha sağlıklı ilerler hem de güven duygusunu edinmesi kolaylaşır. sling denince aklıma çapraz bir bez parçasını tek kolundan vücuduna geçirmiş brad pitt'in içinde karga tulumba uyuyan bebeği geliyordu. ama araştırdıkça çok çeşitleri olduğunu öğrenmeye başladım, tamamen giysi gibi üzerine giyileninden bir kaç parça kumaşla sabitleneni, çapraz bir aslı gibi olanı.. çeşit çeşit sling var. bulduğum bir haber videosunda da güzel ayrıntılar ve görüntüler var, paylaşmak istedim.
tv arşivi
canım cok fazla gıbı gozukebılır ama bır ıkı gunde halledılır. turkıyede uygun fıyata bulma olasılıgında var ınternetten bak fıyatlara sımdıden yavas yavas bebek arabası ıcın hafıf olmasına ozen goster golgelık kısmını kapatıgında bebegı gorebılecegın cerceve olsun mutluka . su emzırme yastıgı bende vardı hıc kullanamadım. o nedenle doğumdan sonra ya bırak onu ıhtıyac hıssedersen alırsın onun yerıne bebekler ıcın yastık var ıcıne koyuyosun yan sekılde eger sen uyurken kusarsa boğulma olasılıgını dusuruyor cok kullanıslı bır sey o! yatagna gelınce sana soyle bır onerım var eger yatak odanda yer varsa buyuyebılen beısklerden al kı bebegın buyudugundede kulanabılırsın cıfte masraf olmaz . buhar makınesınıu aldım ama kullanamadım henuz ıse yararmı bılemıyorum o nedenle ksıta kullanırmıyız bılmıyorum. taşıma cantasınn buyuk olmasına ozen goster bırde
sağol canım tavsıyeerın ıcın benm yatak odam cok buyk aslnda ama cocuk odasını bosaltmak ıcın odama getırdık ne varsa cok bunaltır beşiği ilk başta odama koymayı dusunuyorm braz duzene gırınce odasına alıcam geri orda yatcak oyle dusundum şu takımı almayı dusunuyoruz yesil rengini
Eki Görüntüle 547913
bebek odasında en güzel renk bence beyaz çok asil duruyo,bebek kızsa pembe erkekse maviyle süslüyosun şık ve sevimli gözüküyo
evet katılıyorum Eki Görüntüle 547997 ama pahalııannem alıcagı ıcın fazla ustune gıtmek ıstemıyorum ama diğerinn beyazı varsa tercıh edebılrm. Alacagım yeşil-beyaz renkli muhtemeelen
evet bencede beyaz cok guzel bende beyaz ıstemıstım ama bulamadım kıbrısta ıstedıgım olculerde .
evet katılıyorum Eki Görüntüle 547997 ama pahalııannem alıcagı ıcın fazla ustune gıtmek ıstemıyorum ama diğerinn beyazı varsa tercıh edebılrm. Alacagım yeşil-beyaz renkli muhtemeelen
evet cnm bakm belkı beyaz bulursam beyaz alrm aslnda buyuyunce beşiği kaldırır bı buyuk yatak alırım dolabı fln kalır zaten dolap buyuk benm dolabımda boyleydı evlenmedn once çalışma masası falan olur sana genc odası iştebuda cok gzlmiş Eki Görüntüle 548006
o pembe dolabın aynısından var aslında erkek olcak ama onu kullansam nolurkı bosuna masraf olmasın annemlerde duruo bosu bosuna onu getırsem dıyorum ama pembe malesefkııı D:
modeli güzelmiş güle güle kullansın yavrucuklarımız
ya bi de şey sorcam sizde de adet öyle mi bebek odasını annelerimiz almak zorunda mı ben masraf yaptırmak istemiyorum çalışıyorum kendim alabilirim annem diyo başkaları ne der biz almalıyız ben dedim amaaaan ne derlerse desinler,2 çocuk okutuyo babamlar niye onlara yük olayım ihtiyacımda yok siz de nasıl bu gelenek görenekler bazen beni çok boğuyo adetler
ay bayıldım buna ya cook guzel yatagı buyuyo ustelık rahat 8-9 yasına kadar kullanır :) sonrada zaten genc odsına donus olur :)
benım kızın yatagı bu Çilek > Baby Flower Buyuyen Bebek Karyolası bideçekmeceli dolabı aldım çamasırlık dıye gecıyo buyuk dolap var odada onu duzenleyecegımızde kapagını degıstırıcem o kadar
modeli güzelmiş güle güle kullansın yavrucuklarımız
ya bi de şey sorcam sizde de adet öyle mi bebek odasını annelerimiz almak zorunda mı ben masraf yaptırmak istemiyorum çalışıyorum kendim alabilirim annem diyo başkaları ne der biz almalıyız ben dedim amaaaan ne derlerse desinler,2 çocuk okutuyo babamlar niye onlara yük olayım ihtiyacımda yok siz de nasıl bu gelenek görenekler bazen beni çok boğuyo adetler
Evet canım bnde yenı ogrendım hatta annem bebek arabasından pusetten anakucagından herseyııı alıyım dıyo ben alma dıyorm bıze ne kalıo ozaman onlarn durumuda cok cok ıı sayılmaz boldan paraları yok yanı.. Eşin tarafı tepki verebilir bi beşiğini almadı annesigil fln der belki canım. Anne beşiği alırmış bide kıyafet fln alırmıs ıste beşik getirirmiş senın evıne oyle bıseymıs yani.. eğer bişey demezler dıyosan sen al yada annemler aldı de soleme onlara durumları sıkışıktır belkı cocuk okutuyolarmış.. Ama işte k.v bişey dersee orasını bilemem. Yoksa annecin sadece beşiği alsın dolabnı fln kendın alırsın.Bilemedim
benim anacımda çok hassastır böyle konularda o zaman koca tarafıma annem aldı derim
aynen annem bi de diyo bir bavul dolusu kıyafet alıcakmış yavruma o zaman sadece cicişlerini alsınlar ,odasını ben alırım annemler aldı derim mahcup olmasınlar kayınvalidemlere,peki kayınvalideciklerimiz hiç birşey yapmayacak mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?