2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
kızlar günaydın :)
umarım herkes iyidir..ben dün gece eşimin doğumgünü sebebiyle dışarda yemek yedim ve gece midem çok yandı,sanırım ağır geldi ve karar aldım kendi kendime artık dışarda yemek yok :2:
Bu arada ben 16.hafta içindeyim bi de tecrübeli anne olacağım yani daha hissedemedim bebeği,her hareket bana bağırsak hareketiymiş gibi geliyor

Canım ben kendi adet tarihime göre hesaplayıp doktora gittiğimde daha kesesi oluşmamış 6 haftalık olması ve kalp atışını duyabilmemiz için 10 gün sonra gel dediler ama benim hesabıma göre o zaman 6 haftalıktı. daha sonra başka bir doktora gittim yine inatla kendi tarihime göre (büyümüş olsun istiyorum bebeğim) ikili test yapar diye umuyordum ama yine aynı şey oldu şimdi 10 haftalık 10 gün sonra gel dedi dr :) testleri ultrason ölçümüne göre yapacaklarsa adet tarihimden hesaplamanın anlamı yok gibi geliyor. bir taraftan da belki zamanla o arayı kapatır diy umuyorum (neden böyle bi beklentim var bilmiyorum ama :) )

gökçe senin ultrason haftanla adet tarihine göre olan haftan aynı mı?

Bu arada benim takvim erkek adı için Ali Galip, kız için Safiye Sultan öneriyo Galip'i Sultan'ı at, aslında oğlum için Ali, kızım için Safiye düşünebilirim neden olmasın

gunaydin kizlar, bende cepten giriyorum..hayirli cumalar..bugun 500 gr fazla ciktim kilo mu aldim acaba cok merak ediyorum :) bi de kizlar, alinan kiloyu ilk hamile kaldigimiz kiloya gore mi hesapliyoruz, mesela ben 50 ile hamile kaldim, sonra 49 a dustum ve haftalardir ayniydim..49 dan mi hesaplicam 50 den mi? bu arada hergun tuhaf ruyalar goruyorum.mesela bugun baba dislerini gosteren iki guvercin gordum :) bi de kizlar benim bebis oyle oynamiyo yaa, cok arada 2-3 gunde 1 kelebek gibi bisey hissediyorum sadece

tatlim benim sat 26 temmuz ama bebek 13+5 sata gore baya gerideyim..dr.un verdigi tarihi hesapliyorum hep cunku gec dollenme olmus..

bak benim ilk gittigim doktor haftasinda kalp atisi yok kurtaj dedi 6 haftalikti bir hafta sonra baska doktorun ultrasonunda 8 gun geri sat a gore 7 olmasina ragmen 6 gorunuyordu bir sonrakinde de 6 gun kucuktu doktorlar onemsemiyor bunu sonra one gecebiliyo cunku bide genelde erkek bebeklerde 1 2 hafta gelisimi ileri oluyo kizlar normal veya geri biraz tabi istisnalar haric

yok cnm seninki farklı geç döllenme büyük ihtimal
bnm ki ortalama 1 hafta 10 gün ilerden gidiyo
ama bu sadece bebeğin boyu ile falan çıkan bi bilgi
her halükarda senin sat ın önemlidir
mesela dr her seferinde ultrason aletine senin sat tarihini girer
misal 13 haftasındır ama bebiş biraz daha uzundur derki 14+5 misal
yani geç döllenmede dr tahmini doğum tarihini daha netleştirmeye çalışsada
zaten hiç bir dr ve ölçüm tam yumurtlama ve bebeğin oluşum tarihini bilemez
geç döllenmede ise başında nberi kese kalp atışı geç görüldüğünden ona göre bi hafta belirleyebilri dr
uff daha ayılamamıştım ama bilmem anlatabildim mi :)

bir kitapta da bütün ırklarda, cinsiyetlerde ilk 12-13 hafta gelişim aynıdır yazıyordu. yani ultrason görüntüsündeki boyu kaç haftalık gösteriyorsa o kabul etmeli, döllenme beklenenden erken yada geç olduğu için adet tarihine göre farklılık gösterir diyordu. ben bu yüzden gelişmiyor mu diye düşünmedim ama doğumda bu farkın önemli olacağını düşünüyorum. örneğin ultrasona göre 38 haftalık ama ben 39+4 olmuş olacağım bu durumda sezeryan günümü beklerken normal doğum başlayabilir :)

ben öncesinde tartılmadığım için 6. haftada doktorumun not ettiğini kabul ediyorum. bence sen de 50den hesaplamalısın. bir de önerilen her gün tartılmak değil, her hafta aynı günde aynı saatte tartılmak. böylece günlük şişkinlikleri kilo almak olarak değerlendirmemiş olursunuz yazıyor kitaplarda.

yok cnm herhes hergün hissedecek diye bişi yok
rahimin yeri bağırsaklarının durumu bile farkettiriyo
mesela ben de uzun süredir duyamıyordum dr um kabızlıktan normal hissedememen dedi
takılma yani kontroller iyi olsunda :)

benim de basta hep kucuk gorundugu icin embriyo gorunup gelisimini gorene kadar bebek yok gibi dusun dediler..herkese iyi haber yerine, hamileyim ama dr."yok gibi dusun riskli gorunuyo normal degil" diyo demistim..birkac hafta saklamistim herkesten hamile oldugumu, ama bebisim iyiymis normalmis cok sukur..

GÜNAYDINN ANNECİKLERR

HAYIRLI OLSUN CANIM BENİM KÜCÜK PRENS GELİYOR YANİ
Günaydın hanımlar nasılsınız, ben düzenli yürüyüşlere başladım hergün yürüyorum çok uzun süreli değil
GÜNAYDIN CANIMM OHHH NE GÜZELL VALLAHİİ TEBRİK EDERİM SENİ BEN BAYRAMDA Bİ TEHLİKE ATLATTIGIM İÇİN KORKUYORUM YÜRÜMEYE :44:
günaydın güzel anneler geçmişi fazla okuyamadım vaktim fazla yok...
bugün ikili test var dua edin inşallah bir sorun çıkmaz...
görüşürüz.......
İÇİNİ FERAH TUT CANIMM HADİ GÜZEL HABERLERİNLE GEL
Günaydınn anneleeerr
Güzel bir gün olsunn ve cabuk geçsin hemen haftasonu olsun

EWETTTTTTTTTTTTTT HEMENCİKK BİTSİNNNNN BU GÜNN

tatlim benim sat 26 temmuz ama bebek 13+5 sata gore baya gerideyim..dr.un verdigi tarihi hesapliyorum hep cunku gec dollenme olmus..

bana da ilk dr geç döllenme demişti.

bu hesaba göre benim bebişim kız olduğuna göre geriden gitmesini açıklayan bir durum olmuş oluyor.

canım 2 kere okudum ama anladım :) teşekkür ederim hepinize, yalnız olmadığımı bilmek rahatlattı. doğum tarihini nasıl etkileyeceğini doktoruma sorucam yarın, o kısmını da sizinle paylaşırım. öpüldünüz :))))

hadı gozun aydın cok sevındım allah hepimizin kini bizlere bağışlasın saglık ıle kucagımıza almayı nasip etsın biz de bugun 12+1 olduk :) artık buyuyoruz yavaş yavaş.

dedim sana daha aymadım diye :)
sen en iyisi dr una sor böyle yazmaklada olmuyo
anlatır sende rahatlarsın

evet bana da buna kimyasal gebelik deniyor, kese görünene kadar gebelik kesin sayılmaz vücut atabilir dediler. sevincimizi kursağımızda bırakmışlardı. ben de sadece sesimden kötü olduğumu farkeden yakın bir arkadaşıma anlattım bu durumu, saçmalama yaa, sevinirken herkesle paylaşacaksın da düşerse kendi kendine mi üzüleceksin, saf mısın sen, öyle şey olmaz söyle sen ailene dedi. sonra anlattım aileme yakınlarıma, iyiki de söylemişim diyorum, annelerin duası kabul olur annem hep bebeğim ve benim için dualar etti sağolsun..

dedim sana daha aymadım diye :)
sen en iyisi dr una sor böyle yazmaklada olmuyo
anlatır sende rahatlarsın

sordum canım gittiğim tüm doktorlar anlattı ve ortak şey geç döllenme oldu. ben burda sordum çünkü sadece bende olan bişey gibi düşünmüş ve üzülmüştüm. paylaşınca rahatladım :))

Ben niye hissetmiyorum birsey ya,siz nasil hissediyorsunuz

uzulme her kez her zaman aynı tarifh ve zamanlarda hıssedecek diye bir şey yok bende çogu zaman hıssetmıyorum bugun 12+1 oldugum halde bazen bana gaz hareketi gibi geliyor ama oyle ama degıl net nasıl hissedecğim sanırım bende bilmiyorum net ve belirgin hareketler hangi ayda başlar onu da dr a gidince soracagım kasıklarım dolu ama bazen zor hareket ediyorum oturuken sanki içimde bir şey oynuyor da beni rahatsız ediyor gibi pozisyon değiştityorum bunlar da hareketinden olabilir fakat net değil sen uzulme yani mutlak yakındır net hareketleri duyup hissedeceğiz sağolsun ne yesem çıktıgı için pek hareketine dikakt de edemıyor olabilirim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…