- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #10.501
günaydın cnm
sen kendi sat ına göre hesaplayacaksın
ultrason kağıdındaki bebeğin için geriden de gelebilir öndende gidebilir
zaten doğum tarihi son zamanlarda daha belirginleşecek
mesela bizim seninle satlarımız aynı sen takviminide ona göre ayala bnm le aynı olacak zaten
bakarsın bebek onuda geçer zamanla
Canım ben kendi adet tarihime göre hesaplayıp doktora gittiğimde daha kesesi oluşmamış 6 haftalık olması ve kalp atışını duyabilmemiz için 10 gün sonra gel dediler ama benim hesabıma göre o zaman 6 haftalıktı. daha sonra başka bir doktora gittim yine inatla kendi tarihime göre (büyümüş olsun istiyorum bebeğim) ikili test yapar diye umuyordum ama yine aynı şey oldu şimdi 10 haftalık 10 gün sonra gel dedi dr :) testleri ultrason ölçümüne göre yapacaklarsa adet tarihimden hesaplamanın anlamı yok gibi geliyor. bir taraftan da belki zamanla o arayı kapatır diy umuyorum (neden böyle bi beklentim var bilmiyorum ama :) )
gökçe senin ultrason haftanla adet tarihine göre olan haftan aynı mı?
Canım ben kendi adet tarihime göre hesaplayıp doktora gittiğimde daha kesesi oluşmamış 6 haftalık olması ve kalp atışını duyabilmemiz için 10 gün sonra gel dediler ama benim hesabıma göre o zaman 6 haftalıktı. daha sonra başka bir doktora gittim yine inatla kendi tarihime göre (büyümüş olsun istiyorum bebeğim) ikili test yapar diye umuyordum ama yine aynı şey oldu şimdi 10 haftalık 10 gün sonra gel dedi dr :) testleri ultrason ölçümüne göre yapacaklarsa adet tarihimden hesaplamanın anlamı yok gibi geliyor. bir taraftan da belki zamanla o arayı kapatır diy umuyorum (neden böyle bi beklentim var bilmiyorum ama :) )
günaydın canım,
bende aynı durumdayım bizimki 6 gün geriden geliyormuş gibi gözüküyor ama bu hiçbirşey ifade etmiyormuş
bebeğin boyu ile alakalı bir durummuş ve gelişimi ile ilgili herhangi bir bilgi vermiyormuş
o yüzden içini ferah tut, ben 1 gece hiç uyumadan ağlamıştım bebişim büyümüyor bir sorun var diye kafamda kurmuştum ama meğersem öyle değilmiş
Rabbime şükürler olsun
Canım ben doğum yapacağım tarihi önce kendim baktım netten son adet tarihim 3 ağustos, buna göre doğum 10 mayıs görünüyor. Dün ikili tet sonucumu aldım ordaki bilgilerimde de doğum 10 mayıs görünüyor. Doktorum2. ultrasonda bana bebek 1 gün geriden geliyo demişti ben o zaman 7+6dım ama ultrason 7+5 gösteriyodu. Geçen haftaki kontrolde ben 12+4tüm ama ultrason tam 13 hafta gösterdi. Doktor bebeğin gelişimi önde dedi. E peki bu kadar değişkenlik gösterirken nasıl ve hangi kontrolü baz alacaklar ben anlamadım:26::26:
gunaydin kizlar, bende cepten giriyorum..hayirli cumalar..bugun 500 gr fazla ciktim kilo mu aldim acaba cok merak ediyorum :) bi de kizlar, alinan kiloyu ilk hamile kaldigimiz kiloya gore mi hesapliyoruz, mesela ben 50 ile hamile kaldim, sonra 49 a dustum ve haftalardir ayniydim..49 dan mi hesaplicam 50 den mi? bu arada hergun tuhaf ruyalar goruyorum.mesela bugun baba dislerini gosteren iki guvercin gordum :) bi de kizlar benim bebis oyle oynamiyo yaa, cok arada 2-3 gunde 1 kelebek gibi bisey hissediyorum sadece
gunaydin kizlar, bende cepten giriyorum..hayirli cumalar..bugun 500 gr fazla ciktim kilo mu aldim acaba cok merak ediyorum :) bi de kizlar, alinan kiloyu ilk hamile kaldigimiz kiloya gore mi hesapliyoruz, mesela ben 50 ile hamile kaldim, sonra 49 a dustum ve haftalardir ayniydim..49 dan mi hesaplicam 50 den mi? bu arada hergun tuhaf ruyalar goruyorum.mesela bugun baba dislerini gosteren iki guvercin gordum :) bi de kizlar benim bebis oyle oynamiyo yaa, cok arada 2-3 gunde 1 kelebek gibi bisey hissediyorum sadece
HAYIRLI OLSUN CANIM BENİM KÜCÜK PRENS GELİYOR YANİgünaydın kızlar dün doktora gittik ikili testte ultrason ölçümlerimiz çok şükür iyi çıktı annem eşim ve ben gittik cinsiyetimizi de gördük Allah'ın izniyle sağlıklı 1 oğluşumuz geliyoo
eşim ve annem çok sevindiler eşime soruyodum hep içinden ne geçiyo diye söylemiyodu ama dün itiraf etti namazlardan sonra dua ederken oğluma sağlıklı ömür ver Rabbim diye dua edip sonra tövbe tövbe ben ne diyorum diyomuş
gerçekten onu ultrasonda görürken içim eriyo ağzım kulaklarıma varıyo nasıl mutlu oluyorum çok güzel 1 duygu çook mutluyummm çoookkkk
GÜNAYDIN CANIMM OHHH NE GÜZELL VALLAHİİ TEBRİK EDERİM SENİ BEN BAYRAMDA Bİ TEHLİKE ATLATTIGIM İÇİN KORKUYORUM YÜRÜMEYE :44:Günaydın hanımlar nasılsınız, ben düzenli yürüyüşlere başladım hergün yürüyorum çok uzun süreli değil
İÇİNİ FERAH TUT CANIMM HADİ GÜZEL HABERLERİNLE GELgünaydın güzel anneler geçmişi fazla okuyamadım vaktim fazla yok...
bugün ikili test var dua edin inşallah bir sorun çıkmaz...
görüşürüz.......
Günaydınn anneleeerr
Güzel bir gün olsunn ve cabuk geçsin hemen haftasonu olsun
tatlim benim sat 26 temmuz ama bebek 13+5 sata gore baya gerideyim..dr.un verdigi tarihi hesapliyorum hep cunku gec dollenme olmus..
bak benim ilk gittigim doktor haftasinda kalp atisi yok kurtaj dedi 6 haftalikti bir hafta sonra baska doktorun ultrasonunda 8 gun geri sat a gore 7 olmasina ragmen 6 gorunuyordu bir sonrakinde de 6 gun kucuktu doktorlar onemsemiyor bunu sonra one gecebiliyo cunku bide genelde erkek bebeklerde 1 2 hafta gelisimi ileri oluyo kizlar normal veya geri biraz tabi istisnalar haric
yok cnm seninki farklı geç döllenme büyük ihtimal
bnm ki ortalama 1 hafta 10 gün ilerden gidiyo
ama bu sadece bebeğin boyu ile falan çıkan bi bilgi
her halükarda senin sat ın önemlidir
mesela dr her seferinde ultrason aletine senin sat tarihini girer
misal 13 haftasındır ama bebiş biraz daha uzundur derki 14+5 misal
yani geç döllenmede dr tahmini doğum tarihini daha netleştirmeye çalışsada
zaten hiç bir dr ve ölçüm tam yumurtlama ve bebeğin oluşum tarihini bilemez
geç döllenmede ise başında nberi kese kalp atışı geç görüldüğünden ona göre bi hafta belirleyebilri dr
uff daha ayılamamıştım ama bilmem anlatabildim mi :)
benim de basta hep kucuk gorundugu icin embriyo gorunup gelisimini gorene kadar bebek yok gibi dusun dediler..herkese iyi haber yerine, hamileyim ama dr."yok gibi dusun riskli gorunuyo normal degil" diyo demistim..birkac hafta saklamistim herkesten hamile oldugumu, ama bebisim iyiymis normalmis cok sukur..
bana da ilk dr geç döllenme demişti.
bu hesaba göre benim bebişim kız olduğuna göre geriden gitmesini açıklayan bir durum olmuş oluyor.
canım 2 kere okudum ama anladım :) teşekkür ederim hepinize, yalnız olmadığımı bilmek rahatlattı. doğum tarihini nasıl etkileyeceğini doktoruma sorucam yarın, o kısmını da sizinle paylaşırım. öpüldünüz :))))
benim de basta hep kucuk gorundugu icin embriyo gorunup gelisimini gorene kadar bebek yok gibi dusun dediler..herkese iyi haber yerine, hamileyim ama dr."yok gibi dusun riskli gorunuyo normal degil" diyo demistim..birkac hafta saklamistim herkesten hamile oldugumu, ama bebisim iyiymis normalmis cok sukur..
dedim sana daha aymadım diye :)
sen en iyisi dr una sor böyle yazmaklada olmuyo
anlatır sende rahatlarsın
Ben niye hissetmiyorum birsey ya,siz nasil hissediyorsunuz
Ben niye hissetmiyorum birsey ya,siz nasil hissediyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?