- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #10.661
kızlar, seminere gittiğimi söylemiştim ya
kadının söylediği ilk şey; siz hamilesiniz hasta değil!!!
hamilelikte düşük ve erken doğum riski olmadığı sürece sürekli yatmak, yürümemek, evde iş yapmamak bilenin aksine faydasız olduğunu söyledi
siz ne kadar üretken olursanız çarşı pazar gezerseniz, yürürseniz, evinizdeki işlerinizi görürseniz o kadar iyi sizin ve bebeğiniz için dedi
evde iş yapmaktan kastım cam silin perde asın demiyorum ve çamaşır leğenini kaldırın demiyorum ama eşinizin leğeni getirsin siz asın,
ağır ve güç gerektiren işleri değil günlük rutin işleri yapın dedi
hem fazladan kilo almayı engelliyormuş hemde bebeği harekete geçiriyormuş bizim aktif olmamız
hazır riskli dönemimizi atlatmışken ve bize enerji gelmeye başlamışken bence bu fırsatı değerlendirelim
benim annemde öyle diyo erkekse seyirmelerini hissedersin diye ama bende birşey yokdaha bide erkeklerin şekli daha çabuk belli olurmuş
Bebem dile geldi.
05:30
Annem olacak kadın kalksın da karnımı doyursun diye tam 1 saattir tekmeliyorum. Nasıl derin uykudur bu pırtlaya pırtlaya uyuyo hala daha.
05:45
Sonunda uyandırdım. Ayağa kalktığını anlayabiliyorum çünkü epey sarsılıyorum ayağa kalktığında. Mutfak en sevdiğim yer olduğu için hemencicik mutfağa gittiğini ayırt edebiliyorum. Ama bu anam olacak zilli kadın pembe o iğrenç hapı içip yatağa,uyumaya geri döndü. İsyan edicem şimdi. Tekmeleyip durayım da rahat ettirmeyeyim.
07:00
Müzikli ses ile uyandı nihayet. Bıyıklıyı uyandırdı. Aç bırakıyo falan ama sesi pek bi huzurlu bu kadının be. Nasıl güzel konuşuyo bıyıklıyla.Bunlar tatlı tatlı konuşurken ben rahat durur muyum tabi ki de bastım tekmeyi bastım yumruğu. Annem bak bak hareket ediyo ne güzel koy elini dediği anda bıyıklı eli koyar koymaz duruyorum ki gıcık olsunlar. Elini çekince veriyorum coşkuyu. Oh.
07:30
Bıyıklıya el sallıyoruz pencereden. Annem çevremdeki ne var ne yok anlatmaya çalışıyo.Bak çocuğum bu martı,bak çocuğum bu kedi,bak çocuğum bu ağaç. Hala daha peynirden,zeytinden, reçelden ses yok. Varsa yoksa martı,börtü böcek. Bak annee bu da nah deyip hareket çekiyorum ama ay benim kızımın hoşuna mı gitmiş diyip beni iyice uyuz ediyo. Kendimi ifade etmeyi bi türlü öğrenemedim. Sinir oluyorum.
08:30
Saatler süren açlığım nihayet son buldu. En sevdiğim şey domates sanırım,yedikçe bi coşku geliyo bana sorma. Bide arada susamlı bişey yiyo onu da seviyorum. Karnım doyduğuna göre uyuyabilirim artık.
09:00
İki dakika uyuyayım dedim kıpır kıpır kadın arkadaş. Sürekli sallanıyorum içeride. Bi otursa da rahat rahat uyusam. Bi yandan da sallanmak da hoşuma gitmiyo değil. Aa ne güzel oluyo be tatlı tatlı.
11:00
Süt tadı geldi diye uyandım.Pek sevindim hatta çılgınca sevindim. Sütü içtikten sonra biraz uzanıyo sanırım karnına da bişey sürüyo vıcık vıcık. Ovalıyo falan. Fırsat bu fırsat dayıyorum popomu bende. Sırtıma, popoma her yerime masaj yapıyo. Uyuyoruz sonra.
12:00
Tüy yumakları geldi dayadılar kendilerini bana gır gır gır sesle bi rahat vermediler. Bide patileriyle yoğuruyolar sanki beni pek bi hoşuma gidiyo. Karşılık olarak ben de elimi dayıyorum aklı gidiyo salakların.hohohoh.
12:30
Geçti yine o bilgisayarın başına renkli renkli bişeyler yapıyo. Bi yandan da açtı gıy gıy müziği nefret ediyorum anlatamıyorum ki arkadaş.Tepkimi oynamayarak vereyim diyorum yapamıyorum.Sıkışık burası, müzik berbat, hayat beni şimdiden çok yordu.
14:00
Uyandığımda hortum şişmiş gümbür gümbür yiyecek bişeyler geliyodu. Ispanak yiyiyo yine bu ya. Nefret ediyorum. Yine çişimi yapıp onu içmeye mahkumum arkadaş.
16:00
Bu ayakkabıları giydiğine göre yürümeye çıkacak annecim. Yürümesi iyi de merdiven olayı çok can sıkıcı. Sıkışıyorum her basamakta. Sokakta herkes çok güzel olduğum için bakıyo bana. Buruşuk yüzlü kadınlar ellerini koyuyo başımın üzerine. Seviniyorum. Sallanmaktan uyuyakalıyorum sonra.
17:30
Çikolata yiyiyo yaşasın! O kadar seviniyorum ki kordonla düğüm oluyorum.Kendimi çözebilmek için epey uğraşıyorum. E haliyle yoruluyorum annemde o ara mutfakta bişeyler yapıyo. Elim kolum birbirine girmiş bi şekilde bu sıkışık yerde izlemeye çalışıyorum.
18:10
Bıyıklı geldi. Seviyorum bu adamı. Annemi öptükten sonra benim de yanağımdan öptüğünü sanıp kolumu,bacağımı hatta bazen popomu öpüyo. Hoş geldin beş gittinden sonra kayboluyo ortadan.Az zaman sonra annem açık havalı bi yere çıkıyo. Babam olacak bıyıklı da orada. Evdeki kanatlı hayvanattan büyük kanatlı hayvanlarla uğraşıyo. Yem falan verip,onları uçuruyo.Çok acaip. Annem de bi yandan sesli sesli bi şeyler okuyo. Bi ara ne güzel aslan kardeşli kitaplar okuyodu bana.
19:30
Hah işte en sevdiğim anlardan biri daha geldi çattı. Yemek yiyolar. Annem olacak embesil paso su içiyo.Ay çıldırtacak bu kadın beni. Zaten su içindeyim kardeşim azıcık fazla katı bişey yesen de karnım iyice doysa.
21:00
Annem ayaklarını uzatmış, bıyıklıya da dayamış sırtını. Oh on dönüm bostan yan gel yat osman. Keyfi yerinde olduğunu hissedebiliyorum. Bu arada akşamları tek eğlencem bunlar televizyon izlerken annemin karnında keşfettiğim içi sarı su dolu keseye basıp basıp zıplamak. Ay nasıl eğlenceli bi bilsen. Gerçi iki de bir annem gidip o suyu boşaltıyo ama olsun yarın saat sonra tekrar doluyo hop bi daha zıplıyorum.Çok eğleniyorum çok.
23:00
Şu 32 haftalık hayatımda en çok nefret ettiğin ne diye sorsalar diş macunu derim. Ben böyle iğrenç bişey görmedim,bilmiyorum,tatmadım. Annem ne zaman dişlerini fırçalasa içim dışıma çıkıyo saçma sapan hareketler yapıyorum. Kadın da dayanamıyo bazen kusuveriyo. Hayda sabaha kadar aç kal işin yoksa. Sabah akşam çekilecek dert değil cidden.
02:00
Annem, çimenler üzerinde koşup şarkılar söylüyo. Bıyıklı da yanında. Piknik yeri gibi bi yerdeyiz. Sanırsam şu kıvırcık kafalı olan da benim. Ulan! bu kadın en son yatağa girmemiş miydi? Uyurken kaçırdım demek ki. Yoo sağımda bıyıklı, solumda yastık. Tepemde bi yerde kıl yumağının ufak olanının kafası var. Gayet evdeyiz şu anda. Annem de uyuyo. Hayat cidden çok garip.
03:45
Yuppiiii sarı sıvının olduğu kese dolmuş.
-Anayım ana saksı değilim blog-
belki inanmazsınız..doktor şimdi gel cinsiyeti
sölim dese çok heyecanlanmam..bu bulantılar kabızlık baş ağrıları beni benden aldı..kendime gelmeden bebeğimi düşünemiyom yani iyice kendi derdime düştüm...(((
hay maşallah bebeğine bizim senle haftamız aynı ama ben daha hissetmiyorumsenin oğluşun olcaktı demi?:16:
hi bizim süpürge işini 3 aydır eşim yapıyo silip toz alma bende :) dün temizlik günümüzdü çok mutlu oluyorum bende ev temiz oluncayoksa her yer batıyo bana evde.
iyi tatiller sana da siz de iyi bakın kendinize :)
sağolsun 3 aydır o temızlıo evı 2 kere mı ne ben yaptım onda da bir suru kızdı yarın beraber yaparız bugun karnım cok agrıdı , tuvaleti banyoyu ben temızlerım o da evi siler süpürür ne yapalım artık idare edecez
teyzeleri bende çıkıyorum
bugün eşimle kaçamak yapıp sağlıksız bişeyler yiyeceğiz
canım çok istedi
herkese güzel bir hafta sonu diliyorum kendinize ve yeğenlerime iyi bakın
kocaman kocaman öpüyorum
kızlar akıntı ve kaşıntı şikayeti olan var mı?
ya kızlar bu bizim ilk sayfadaki listede benim bebeğimin İLK yazısında nazar boncuğu yok...bi tek benimki böle...ya benim bebeğime nazar değerse...:2::2::2::2::2::2::2:
Ben 7. haftamda sporu sormuştum düşük riski yoksa yapabilirsin demişti. Yürüyüş, yüzme filan çok öneriliyor. Ama karnını çok fazla germeyecek sporlar yapmak lazımmış, mesela pilates çok önerilmiyor.
Ben yogaya başlamayı düşünüyorum. internette videolar da var hamilelik yogası DVD leri de satılıyor ama o kadar yorgun hissediyorum ki kendimi ev işleri şimdilik yetiyor. Ama bir an önce başlamam lazım sanırım:))
bugun başka bir doktora gittim hemen iş yerinin yakınındaydı ikili test zamanın gelmiş yaptırdın mı dedi yok dusunmuyorum dedim cahıl birine de benzemıyorsun, kapalı da değilsin nıye yaptırmıyorsun dedi(içimden tuuu doktor olmuşsun da adam olamamışsın dedim )
aksı bir durum cıksa bebeğimi aldırmam o yuzden yaptırmayı dusunmuyorum zaten konyada ense kalınlıgna bakıldı dedim
iyi en bilirsin dedi, bende evet ben bilirim dedim
kızlar akıntı ve kaşıntı şikayeti olan var mı?
Eki Görüntüle 549121
11+5çıktık ultrasonda boyuda 5cm olmuş 1 haftada 1,3 cm buyumuşş
yalnız ultrasondan ulstrasona ne cok fark varmış:18:
benim 5. haftada kanamam olmuştu o yüzden 3. ayın sonuna kadar önermedi dr.um. yarın gittiğimde soracağım. gerçi yapıp yapacağım da 30-40 dk yürüyüş :)) izmitte sadece bir yer bulabildim hamilelik yogası dersi olan, o da haftada 1 gün ve aylık 120 lira, 4 ders için biraz fazla göründü bana, acaba ahksızlık mı ediyorum??
evet teyzesi buyumuşbebisine
buyumus yavrun
evet ya cok acayip fark oluyor
doktorumun en son gittigimde yaptigi usg cihazi farkliydi ve 15 cm bebisim cok kucuk zor seciliyordu
ama yine de hareketleri gordum hickirik tuttu zipladi onlari net gordum
merhaaba kızlar nasılsnız bende haberler çok kötuuuu.. rahimde açılma varmış 3 cm. sürekli yatıyorum bebek çok aşagıdaymış baskı yaptıkça da açılma artıyormuş.. tuvalet harıcınde hersey yasak.. evlenmeden önce memede kist vardı biyopsi falan yapılmıştı sonuclar orta halli çıkmıstı tip3 yanı dun yapılan usg ve mr BI-RADS KATEGORİ 4/c çıktı yanı kanser hücresi hersey alt ust oldu bugun tekrar biyopsi oldum sonuçlar ay sonu benım ıçın dua edın.. isyan etmek ıstemıyorum ama Allahım yoruldum.....
merhaaba kızlar nasılsnız bende haberler çok kötuuuu.. rahimde açılma varmış 3 cm. sürekli yatıyorum bebek çok aşagıdaymış baskı yaptıkça da açılma artıyormuş.. tuvalet harıcınde hersey yasak.. evlenmeden önce memede kist vardı biyopsi falan yapılmıştı sonuclar orta halli çıkmıstı tip3 yanı dun yapılan usg ve mr BI-RADS KATEGORİ 4/c çıktı yanı kanser hücresi hersey alt ust oldu bugun tekrar biyopsi oldum sonuçlar ay sonu benım ıçın dua edın.. isyan etmek ıstemıyorum ama Allahım yoruldum.....
merhaaba kızlar nasılsnız bende haberler çok kötuuuu.. rahimde açılma varmış 3 cm. sürekli yatıyorum bebek çok aşagıdaymış baskı yaptıkça da açılma artıyormuş.. tuvalet harıcınde hersey yasak.. evlenmeden önce memede kist vardı biyopsi falan yapılmıştı sonuclar orta halli çıkmıstı tip3 yanı dun yapılan usg ve mr BI-RADS – KATEGORİ 4/c çıktı yanı kanser hücresi hersey alt ust oldu bugun tekrar biyopsi oldum sonuçlar ay sonu benım ıçın dua edın.. isyan etmek ıstemıyorum ama Allahım yoruldum.....
merhaaba kızlar nasılsnız bende haberler çok kötuuuu.. rahimde açılma varmış 3 cm. sürekli yatıyorum bebek çok aşagıdaymış baskı yaptıkça da açılma artıyormuş.. tuvalet harıcınde hersey yasak.. evlenmeden önce memede kist vardı biyopsi falan yapılmıştı sonuclar orta halli çıkmıstı tip3 yanı dun yapılan usg ve mr BI-RADS KATEGORİ 4/c çıktı yanı kanser hücresi hersey alt ust oldu bugun tekrar biyopsi oldum sonuçlar ay sonu benım ıçın dua edın.. isyan etmek ıstemıyorum ama Allahım yoruldum.....
merhaaba kızlar nasılsnız bende haberler çok kötuuuu.. rahimde açılma varmış 3 cm. sürekli yatıyorum bebek çok aşagıdaymış baskı yaptıkça da açılma artıyormuş.. tuvalet harıcınde hersey yasak.. evlenmeden önce memede kist vardı biyopsi falan yapılmıştı sonuclar orta halli çıkmıstı tip3 yanı dun yapılan usg ve mr BI-RADS KATEGORİ 4/c çıktı yanı kanser hücresi hersey alt ust oldu bugun tekrar biyopsi oldum sonuçlar ay sonu benım ıçın dua edın.. isyan etmek ıstemıyorum ama Allahım yoruldum.....
merhaaba kızlar nasılsnız bende haberler çok kötuuuu.. rahimde açılma varmış 3 cm. sürekli yatıyorum bebek çok aşagıdaymış baskı yaptıkça da açılma artıyormuş.. tuvalet harıcınde hersey yasak.. evlenmeden önce memede kist vardı biyopsi falan yapılmıştı sonuclar orta halli çıkmıstı tip3 yanı dun yapılan usg ve mr BI-RADS KATEGORİ 4/c çıktı yanı kanser hücresi hersey alt ust oldu bugun tekrar biyopsi oldum sonuçlar ay sonu benım ıçın dua edın.. isyan etmek ıstemıyorum ama Allahım yoruldum.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?