- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #10.881
20.haftada tetanoz 20 24 arası ayrıntılı ultrason 24 şeker yüklemesi yanlışım varsa düzeltin:))
bende aynı gün gitmiştim hem cinsiyetini de öğrenemedimmerak ediyorum bende çok iyilerdir inşallah karnımızda :) 16-18. haftalarda 3lü test yapılıyo. 20. haftada tetanoz. eğer sağlık ocağına kayıt yaptırdıysan haber verirler diye düşünüyorum. 20. haftadan sonrada ayrıntılı ultrason. şeker yüklemesi ne zaman tam bilmiyorum çok kötü oluyomuş onu duydum öyle işte benim bildiklerim de bunlar.
tatlım nasipse aynı zamanda doğum yapcaz ayrıca randevu zamanlarımızda aynı bende 2 kasımda gittim ve 23 ünde gidicem bildiğim kadarıyla bu gidişimizde 2. düzey ultrason denilen bi şeyle bebeğin iç organları incelenecek yine kan ve idrar tahlili klasik zaten her kontrol gibi aşıyı doktoruna bir sor 20. hafta olması gerekiyor ama bazı sağlık ocakları(bizimkiside dahil) 18. haftada ısrar ediyor o nedenle doktorun hangi hafta derse o hafta yaptırırsın
bu arada özlem bende de var mümkün olsa her gün gidicem doktora oğlumu görmek için bide paranoyalar başladı ona bişey olacak diye öyle korkuyorum ki...
OKUYUN LÜTFEN.ANNELERE BU NASIL BİR ŞEREF YA RABBİM
Efendimiz Sallallahü Aleyhi Vessellem buyurmuştur ki:
'' Kadın, hamileliğin de, doğum yapıncaya , bebeği sütten kesilinceye kadar, Allah yolunda hudutlar da nöbet bekleyen mücahit gibidir ( daima öylece sevap alır durur). Eğer bunlar arasında ölüverirse ona şehit mükâfatı ve ecri vardır. ''
'' Kadın hamile iken, bu onun için gündüz oruçlu, gece namazlı , rabbine gönülden teslim olmuş , mücahit
bir kimsenin ecir ve mükâfatı gibi mânen kazanç sağlayan bir durum hâsıl eder.''
'' Doğum ağrısı tuttuğunda, hiç bir mahluk onun ne kadar çok ecir ve mükâfat kazandığını hakkıyla idrak edemez. ''
'' Çocuk doğunca bebeğin sütü her soruşun da veya her süt vermede anasına, bir can ihya etmişcesine sevap gelir.''
''Çocuk büyüyüp sütten kesilme zamanı gelince, vazifeli melek her iki omuzuna vurarak der ki :
'' Hiç günahın kalmadı, pak oldun. Haydi hayata günahsız olarak yeniden başla..
Ya kızlar aklıma takıldı sımdı .. ben gecenlerde A.v.m ye gittim ve ben o cihazdan gectım ..hiç aklıma gelmedı acıkcası .. sorun olurmukı ... (
Sorumla ılgılı yorumu olan yok sanırım ...:) ben netten arastırayım iyisimi..
ben de bir tane normal dogum izledim ve ben de cok gerildim
daha sonra epidural normal dogum vidyolarina baktim ve onu arastirdim, ben kesinlikle epidural normal dogum istiyorum, gule oynaya doguruyorlar bebeklerini, her ani yasiyorlar bebeklerine kavustuklarinda gozlerim doldu agladim resmen. tabi etkilerini arastirmak lazim da cok yayginlasti cok tercih ediliyor bu aralar bu yontem
tabi bazi insanlar normal dogumu cok kolay yapiyor o da var, bir ikinmada gerceklesiyor darisi basimiza
iyi geceler hanımlar
inş yarın görüşürüz
kendınıze cok iyi bakın
OKUYUN LÜTFEN.ANNELERE BU NASIL BİR ŞEREF YA RABBİM
Efendimiz Sallallahü Aleyhi Vessellem buyurmuştur ki:
'' Kadın, hamileliğin de, doğum yapıncaya , bebeği sütten kesilinceye kadar, Allah yolunda hudutlar da nöbet bekleyen mücahit gibidir ( daima öylece sevap alır durur). Eğer bunlar arasında ölüverirse ona şehit mükâfatı ve ecri vardır. ''
'' Kadın hamile iken, bu onun için gündüz oruçlu, gece namazlı , rabbine gönülden teslim olmuş , mücahit
bir kimsenin ecir ve mükâfatı gibi mânen kazanç sağlayan bir durum hâsıl eder.''
'' Doğum ağrısı tuttuğunda, hiç bir mahluk onun ne kadar çok ecir ve mükâfat kazandığını hakkıyla idrak edemez. ''
'' Çocuk doğunca bebeğin sütü her soruşun da veya her süt vermede anasına, bir can ihya etmişcesine sevap gelir.''
''Çocuk büyüyüp sütten kesilme zamanı gelince, vazifeli melek her iki omuzuna vurarak der ki :
'' Hiç günahın kalmadı, pak oldun. Haydi hayata günahsız olarak yeniden başla..
bunu eşime okudum ve ooooh ne güzel babaya ne olacak dedi:))))))))))
iyi geceleeeeeeer, misafirden sonra iyi bi uyku gerek, dinlen bakalım,görüşmek üzere
benim bağzı sebeplerden dolayı şeker yüklemesi yapılmıştı ben erken dönemde yaşadım şeker yüklemesini hiç korkulcak bişey yok yani kötü bişey olmuyo benim gibi erken dönemde yaptırısanız sadece bulanan mideniz daha kötü oluyo ama sizin yaptırcağınız zaman kötü dönemleri atlatmış olucaksınız sorun yok yani :)
bende aynı gün gitmiştim hem cinsiyetini de öğrenemedimmerak ediyorum bende çok iyilerdir inşallah karnımızda :) 16-18. haftalarda 3lü test yapılıyo. 20. haftada tetanoz. eğer sağlık ocağına kayıt yaptırdıysan haber verirler diye düşünüyorum. 20. haftadan sonrada ayrıntılı ultrason. şeker yüklemesi ne zaman tam bilmiyorum çok kötü oluyomuş onu duydum öyle işte benim bildiklerim de bunlar.
mrb ben 12+3 haftalik gebeyim aranizda tsh hormonu yuksek cikan var mi?
ben de bir doğum izledim, kadın hiç bağırıp çağırmıyodu, asyalı bir kadındı ve çok kıllı diye midem bulanmıştı. şimdi düşündüm de epudural normal miydi acaba o, o zaman nasıl çıktığına hayret ederek izlediğimden kadını düşünmemiştim, şimdi kendi başıma gelince olay değişti :)) ben de izleyim şu videoları, merak ettim :))
Sagol canim hemen arastirayimmrb fatih hastanesinde var ben su anda yurtdisinda yasiyorum ama turkiyede oldugum surece hep o doktora giderim. dr. ismi sule selman cok iyi bir doktor tavsiye ederim
Benim var gebe kalmadan once de yuksekti ilac tedavisi oluyordum,hala da oluyorummrb ben 12+3 haftalik gebeyim aranizda tsh hormonu yuksek cikan var mi?
Ben de 4 haftadir gormuyorum bebegimi ve daha en az 3 hafta daha varben de bekleyemiyorum kizlar
usg olalim 8 gun oldu
ama dayanamiyorum bebegimi gormek istiyorum
hep aklim onda her dakika iyi mi ne yapiyor seklinde
Bana dortlu test yaptircaksin dedi,onu bekliyorum,18-22 hafta arasi imis ve detayli ultrason yapacak ayni zamanda ,tr ye gelince de yaptiracagim detayli yenidenikili test yaptiran kizlar, uclu test icin doktorunuz cagirdi mi? hangi haftaya gun verdi? nette okuyorum 16.-18. haftalar arasi diyor, ama bazi yerlerde 22.haftaya kadar olabilir deniliyor. benim doktorum hic bahsetmedi git deseydin onceden soylerdi defalarca. detayli ultrasonla organlarin incelenmesi sureci baska sanirim?? onu da burda yaptiricam ben mecburen gitmeme denk gelmiyor.
ikili test yaptiran kizlar, uclu test icin doktorunuz cagirdi mi? hangi haftaya gun verdi? nette okuyorum 16.-18. haftalar arasi diyor, ama bazi yerlerde 22.haftaya kadar olabilir deniliyor. benim doktorum hic bahsetmedi git deseydin onceden soylerdi defalarca. detayli ultrasonla organlarin incelenmesi sureci baska sanirim?? onu da burda yaptiricam ben mecburen gitmeme denk gelmiyor.
günaydın kızlar
bugün benim için çok zor bir gün olacak ve ben şimdiden bunun stresini yaşıyorum..daha doğrusu akşamdan beri yaşıyorum...bugün 10 da kontrole gideceğim bebeğimi göreceğim inşallah..ama daha önce size bahsettiğim gibi her ultrasono gireceğimde heyecandan bayılacak gibi oluyorum..olumsuz bişey söyleyecek diye çok korkuyorum..kontrolden sonra da uzuuun bi aradan sonra okula gideceğim..artık rapor almak istemiyorum çünkü ama nasıl olacak bilmiyorum..bulantılarım öğleden sonra azalsa da baş dönmesi filan oluyor..kızlar bugün dualarınıza çok ihtiyacım var...ne olur bana dua edin...
lierac: 35tl lansinoh:25tl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?