- 5 Ekim 2012
- 765
- 11
- 68
- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #11.281
daha gıtmedım canım cuma gunu randevum en son gıttıgmde hıc bı sıkayetım yoktu bu 1.5 ayda bas agrısı kalca agrısı bır cok sey yasadım
ama bılıyorumkı gebelıkten gecıcek hepsı ama doktora kalca agrımdan bahsedıcem hamılelık oncesıde vardı ama cok ender olurdu
sımdı ne yapsam gelıyor agrı bakalım ne dıcek .. canım kecıboynuzu tozu sute koyup ıcmek cok ıyıymıs gecen tvde acıklamıslardı not almıstım
arada oylede dene içebilırsen
karın ve bel agrıma birde (dunden beri wcye cıkamadım) onun agrısı eklendi nefes almak zor geliyor
kaç kere wcye gıttım belkım olur diye olmadı nasıl gecer bılen var mı 3 aydır ilk defa oldu
haklisin canim bol tukettiginde insan daha iyi oluyor
yogurt yiyebiliyorum ama bu sabah anladim ki midem iyi degil hala
buzdolabini actim kahvalti hazirlamak icin wc ye kostum
aynen devam ara ara kotulesiyorum
buzdolabinin bir sogukluk kokusu birsey var ya beni mafediyor, uzun suredir olmuyordu yine oldu
ama yogurt her daim yiyebiliyorum neyseki
annenin severek yediği şeylerin tadı bebeğin amniyo sıvısına geçtiği için, bebek doğduktan sonra o yiyecekleri daha çok sevebiliyor. Mesela anne çikolata çok yediyse, kanında çikolataya ait maddeler dolaştığı için bebeğe de geçiyor. Bebek rahim içinde buna alıştığı için, doğduktan sonra da çok yiyor.
Bebeğinizin peynir, süt gibi belli maddeleri sevmesini istiyorsanız, bunları hamilelikte yiyin ki bebek rahim içindeyken buna alışsın.
alıntıudra.com
Anne hamileliğini rahat geçirdiği zaman, bebek, doğduktan sonraki ilk ayları daha iyi geçiriyor. Eğer stresli bir hamilelik geçirmişse, bebek daha hareketli oluyor. Bu bilimsel olarak kanıtlanmadı, ama ilk veriler bu yönde gelmeye başladı.
Anne adayı stresli olduğu zaman kanına adrenalin ve kortizon maddeleri salgılanıyor. Bunlar plansetadan bebeğin kanına geçiyor. Dolayısıyla annedeki duygu durumuna benzerlik bebekte de oluşuyor. Anne eğer mutluluk hormonu salgılıyorsa, bebeğe gidiyor, bebek daha mutlu oluyor.
Alıntıudra.com
kizlar sut gelirken gogusu sIkmamak gerektigini duymustum
ve simdi de okudum meme uclarini sIkmamak, gebe sutyeni giymek, gerekiyorsa meme pedi kullanmak gerekli diyor
prolaktni bazi kadinlarin erkendne yukselirmis dogumdan once gelmeye baslarmis
hamileyken haberiniz olsun
kizlar sut gelirken gogusu sIkmamak gerektigini duymustum
ve simdi de okudum meme uclarini sIkmamak, gebe sutyeni giymek, gerekiyorsa meme pedi kullanmak gerekli diyor
prolaktni bazi kadinlarin erkendne yukselirmis dogumdan once gelmeye baslarmis
hamileyken haberiniz olsun
kızlar sizin göğsünüzde kahverengi kısmın içine dağılmış sivilce benzeri oluşumlar var mı? göğsün kahverengi kısmı ile aynı renkte?
bayağı olmuş doktora gitmeyeli iyi sabretmişsin valla aman unutma sormayı ağrın çoksa belki ilaç verir.keçiboynuzunun tadı nasıl acaba çok yararlıymış ama sen içtin mi hiç
konuştum doktorumla kızlar dün ki yazışmamızdan sonra tutuştum ben zaten ilk işim doktorumu aramak oldu bu yükselme daha öncesinde hasta olmadığım için korkutucu değilmiş ama içimizin rahat etmesi için yarın tekrar tahlil yaptırıcam,dua edin bana herhangi bir sorun çıkmasın gerçekten çok korkuyorum
gerçekten süper siteler var, hepsini inceleyemedim ama sık kullananlara ekledim :) teşekkürler canım
çok teşekkürler canım. ben de Allah korusun kötü bişi olabilir mi die tedirgin olmuştum. çok cahilmişimÇok doğru diyorsun canımm, kesinlikle sıkılmaması lazım
Hatta bebeği yararlı olan o sarı sütüde boşa harcayabilirsiniz
Ben çok özür dilerim ama eşime bile dokundurtmuyorum ki erkenden süt bezelerim dolupta akmasın diyee
Duştaykende gögüs bölgesini cok ovalamayınn
Bebeğin bağışıklığını kazandığı ilk süt cok önemlii :26:
Onlar süt bezeleri diye duymuştum canım
Aynen bende de var irili ufaklı ama cok bakmıyorum nazar değmesin diyeBol bol sütüm olsun diye
Icını ferah tut canım guzel dusunelım guzel olsunkonuştum doktorumla kızlar dün ki yazışmamızdan sonra tutuştum ben zaten ilk işim doktorumu aramak oldu bu yükselme daha öncesinde hasta olmadığım için korkutucu değilmiş ama içimizin rahat etmesi için yarın tekrar tahlil yaptırıcam,dua edin bana herhangi bir sorun çıkmasın gerçekten çok korkuyorum
Olmaz mı degısık duruyorlar ve hala cok acıyorkızlar sizin göğsünüzde kahverengi kısmın içine dağılmış sivilce benzeri oluşumlar var mı? göğsün kahverengi kısmı ile aynı renkte?
kızlar sizin göğsünüzde kahverengi kısmın içine dağılmış sivilce benzeri oluşumlar var mı? göğsün kahverengi kısmı ile aynı renkte?
çok şükür. içim rahatladı sayenizde :)canım sen öyle değince bende bakıverdim göğsüme birde ne göreyim senin bahsettiğin lekelenmeler bendede oluşmuş en son bikaç gün önce bakmıştım.arkadaşında dediği gibi süt bezeleri olabilir.Çok bakıp nazar değdirmeyelimde bol bol süt yapsın bebişlerimize...
abartmak değil de hamilelerin günde alması gereken belirli bir kalori miktarı varmış. onun altında kalma derim. gerçi yiyebiliyor musun o da var. zaten hamur işi beyaz ekmek filan yememek lazım hem bebeğe hem sana zarar ama belirli miktar karbonhidrat almak gerekiyor. hem şimdi hem normal hayattada. çünkü vücudumuzun günlük olarak bunlara ihtiyacı varmış.Is yerınden telefonla topıke gırıs yapmak ezıyet gıbı gelıyor aksamı ıple cekıyorum bu seferde esım basımda dır dır edıyo sen benı ozlemıyorsun arkadaslarını ozluyorsun dıye bıraz sızlerden bahsettım hemen gıt onlarla konus dıyohamıle psıkolojısı yasayan ben degılım o zaten bır alıngan oldu kı sormayın cocuk gıbı oglen yemegımız de yedık oglenlerı bır corba ıcıyorumm yetıyor abartmaya gerek yok dıye dusunuyorum
Is yerınden telefonla topıke gırıs yapmak ezıyet gıbı gelıyor aksamı ıple cekıyorum bu seferde esım basımda dır dır edıyo sen benı ozlemıyorsun arkadaslarını ozluyorsun dıye bıraz sızlerden bahsettım hemen gıt onlarla konus dıyohamıle psıkolojısı yasayan ben degılım o zaten bır alıngan oldu kı sormayın cocuk gıbı oglen yemegımız de yedık oglenlerı bır corba ıcıyorumm yetıyor abartmaya gerek yok dıye dusunuyorum
zaten istesen de yiyemiyosun fazla birşey. sindirim problemi oluyoBenim bu aralar tek yiyebildiğim çorba oldu diyebiirim.Ama inan midem daha rahat çünkü çok yormuyor çorba ve hemde sağlıklı buluyorum.Ama yanında yoğurdunu ihmal etme mutlaka yemeye çalış canım bide meyveni...
canım ya benı tanıyanlar bılır panık bırııym ama hamılelıkte bı sabır geldı bana :)
ozellıkle cınsıyet net bellı olsun dıye sabrettım bırde 1.5 hafta gerıdeyım zatı haftamın garantı olsun ıstedım
kecıboynuu pekmezı arıyorum suan bulursam onu tuketıcem ama tozunu daha almadım canım bulamazsam oyle tuketırm artık
H&M mağazalarına bak canım hem çok çok pahalı değil hemde ben gömlek pantalon falan bulabildim
Is yerınden telefonla topıke gırıs yapmak ezıyet gıbı gelıyor aksamı ıple cekıyorum bu seferde esım basımda dır dır edıyo sen benı ozlemıyorsun arkadaslarını ozluyorsun dıye bıraz sızlerden bahsettım hemen gıt onlarla konus dıyohamıle psıkolojısı yasayan ben degılım o zaten bır alıngan oldu kı sormayın cocuk gıbı oglen yemegımız de yedık oglenlerı bır corba ıcıyorumm yetıyor abartmaya gerek yok dıye dusunuyorum
zaten istesen de yiyemiyosun fazla birşey. sindirim problemi oluyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?