- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #11.461
GÖZLERİMDEN YAŞLAR AKMASINA SEBEP OLAN HİKAYE :'(
İkinci bebeği olacağını öğrenince çok sevindi. 3 yaşındaki oğlunu doğacak kardeşi için hazırlamaya başladı
Bebeğin kız olacağı anlaşıldı. Oğlu annesinin karnındaki kardeşine her gün şarkı söyledi. Kardeşini daha görmeden bir sevgi bağı oluştu.
Zamanı geldi, doğum sancıları başladı. Fakat bir sorun vardı. Doktorlar çaresizdi. Bir sezaryen ameliyatı gerekiyordu.
Ameliyat çok zor geçti. Sonunda bebek doğdu. Bebeğin durumu ciddiydi.
Bebek, yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. Günler geçtikçe küçük kızın durumu kötüye gidiyordu. Doktorlar üzgündü, çocuğun kurtulma ümidi yoktu. Bebekleri için evlerinde bir oda düzenlemişlerdi. Şimdi, cenaze için hazırlanıyorlardı.
Oğulları, kız kardeşini görebilmek için yalvarıyordu.
-Kardeşime şarkı söylemek istiyorum- diyordu.
Ama yoğun bakım ünitesine çocukların girmesi yasaktı.
Sonunda kadın kararını verdi. Bebeği nasıl olsa ölecekti. Çocuğunun kardeşini görmesini engellemeyecekti. Ne yapıp edip çocuğu içeri sokacaktı.
Oğluna, oldukça büyük gelen bir ziyaretçi giysisi giydirdi ve yoğun bakım ünitesine soktu. Çocuk yürüyen bir çamaşır torbası gibiydi. Başhemşire onun bir çocuk olduğunu fark etti.
-O çocuğu içeri sokamazsınız- diye uyardı.
Kadın başhemşireye dönerek bağırdı:
-Oğlum kız kardeşine şarkı söylemeden buradan çıkmayacak.
Oğlunu kız kardeşinin yatağına götürdü.
Küçük kız yaşam savaşını yitirmek üzereydi. Çocuk, bir süre kardeşinin yüzüne baktı. 3 yaşındaki bir çocuğun saf, temiz, pırıl pırıl sesiyle şu şarkıyı mırıldandı:
-Sen benim gün ışığımsın, tek gün ışığım, gökyüzü griyken beni mutlu edersin.
Küçük kız bu sesi tanıdı, aniden tepki verdi. Kalp atışları düzelmeye başladı. Annesi:
-Şarkıyı sürdür- dedi oğluna. Küçük çocuk devam etti:
-Seni ne çok sevdiğimi asla bilmeyeceksin, lütfen gün ışığını benden alma bebeğim.
Çocuk şarkıyı sürdürdükçe, bebek, kesik kesik nefes almasını hızlandırdı. Annesi, göz yaşları içinde:
-Devam et oğlum- dedi.
-Geçen gece uyurken rüyamda seni kollarıma aldığımı gördüm bebeğim.
Şimdi, onu içeri almak istemeyen hemşirenin yüzü de gözyaşları içindeydi.
Bütün hastane personeli, doktorlar başlarına toplanmıştı. Annesi de coşkuyla şarkıya katıldı.
-Seni ne çok sevdiğimi asla bilmeyeceksin bebeğim. Lütfen gün ışığını benden alma.
Anne, oğul şarkılarını sürdürdü. Ve küçük kız birkaç gün sonra iyileşti. Abisine, annesine, odasına kavuştu.
Sevdiğiniz insanlar için ümidinizi kesmeyin.
Sevgisiz, ümitsiz kalmayın.
Söz yürekten çıkarsa yüreğe gider. Dilden çıkarsa kulağı aşamaz.
RABBİM sağlıklı,sıhatli,hayırlı evlatlar nasib etsin İNŞALLAH..Mutlaka Okuyunuz..!
Merhaba anne...
Nasılsın?
Ben iyiyim, doğmama çok az bir süre kaldı.
Ama sana söylemem gereken birşey var.
Kimilerine göre bazı eksikliklerle geleceğim..
... "Özürlü" diyecekler bana..
Ama ben kimseden "özür" dilemeyeceğim anne..
Senin dışında...
Senden şimdiden özür dilerim..
Beklentilerinin hepsine cevap veremeyeceğim için..
Komşumuz çocuklarını benimle oynatmak istemediği zaman boynunu eğeceğin için..
"Bana doğru düzgün bir evlat bile veremedin", sesini duyarsan birgün..Kulağındaki her yankısı için..
Mağaza mağaza dolaşıp bisiklet seçmenin tatlı heyecanı yerine,
Tekerlekli sandalye almanın burukluğunu sana yaşatacağım için..
Çağrılmayacağımız her aile toplantısı,bayram kutlaması, piknik için..
Yada çağrılacağın ama benim yüzümden gidemeyeceğin her toplaşma, her düzenlenen kadınlar günü için..
ÖZÜR DİLERİM ANNE..
Ama senden bir isteğim var;
Benden sakın vazgeçme anne!
Bacaklarım güçsüz olabilir..
Kolayca tırmanamayabilirim merdivenleri..
Sakın beni taşımaya kalkma anne!
Tamam engelleri birlikte aşalım yine..
Ama sen elimden tutma!
Bana yardım etmek istiyorsan yukarı çık ve bana "gel" de!
Çıkamadığım için ağlayabilirim belki de..
Ama sen ağlat beni anne!
Ağlasamda daha çok merdiven çıkarmalısın bana..
Yoksa asla güçlenemem..
Kulaklarım iyi işitmeyebilir..Konuşmaya başlamam biraz zaman alabilir belki..
Ama sen sakın suskunluğa bürünme anne!
Daha çok konuşmalısın benle!
Daha çok şarkı söylemeli, daha çok kitap okumalısın bana!
Yoksa asla konuşamam...
Belki bazı takıntılarım, ısrarlarım olabilir geldiğimde..
'N'olur bana 'hayır' de anne!
Bana acıdığın ve beni mutlu etmek için, istediğim herşeyi yapma hatasına sakın düşme!
Lütfen ağlat beni anne!
Şimdi beni ağlat ki, ilerde birlikte ağlamayalım..
Yoksa asla ayakta duramam..
Belki etrafındaki insanlardan biraz farklı bir yüzüm olabilir doğduğumda..
Çok iyi görünmeyebilirim belki..
Ama sen yine güzel güzel bak bana anne!
Öyle bakki, bende aynaya baktığımda karşımda güzel bir yüz görebileyim..
Yoksa asla kendime gülümseyerek bakamam...
Bir şeyleri hemen kavramayabilir, çabucak anlamayabilirim belki...
Ama sen yine anlat bana anne!Defalarca anlat!
Benden sakın VAZGEÇME!
Yoksa asla Öğrenemem...
Son birşey daha;
Lütfen bu satırları okurken ağlama!
Çünkü ben yazarken inan hiç ağlamadım ANNE!
Eki Görüntüle 551747
çok güzel bir yazı canımm RABBİM meleklerimizi sağlıklı sıhatli kucağımıza almamızı nasib etsin..GÖZLERİMDEN YAŞLAR AKMASINA SEBEP OLAN HİKAYE :'(
İkinci bebeği olacağını öğrenince çok sevindi. 3 yaşındaki oğlunu doğacak kardeşi için hazırlamaya başladı
Bebeğin kız olacağı anlaşıldı. Oğlu annesinin karnındaki kardeşine her gün şarkı söyledi. Kardeşini daha görmeden bir sevgi bağı oluştu.
Zamanı geldi, doğum sancıları başladı. Fakat bir sorun vardı. Doktorlar çaresizdi. Bir sezaryen ameliyatı gerekiyordu.
Bebek, yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. Günler geçtikçe küçük kızın durumu kötüye gidiyordu. Doktorlar üzgündü, çocuğun kurtulma ümidi yoktu. Bebekleri için evlerinde bir oda düzenlemişlerdi. Şimdi, cenaze için hazırlanıyorlardı.
Sonunda kadın kararını verdi. Bebeği nasıl olsa ölecekti. Çocuğunun kardeşini görmesini engellemeyecekti. Ne yapıp edip çocuğu içeri sokacaktı.
Oğluna, oldukça büyük gelen bir ziyaretçi giysisi giydirdi ve yoğun bakım ünitesine soktu. Çocuk yürüyen bir çamaşır torbası gibiydi. Başhemşire onun bir çocuk olduğunu fark etti.
Küçük kız yaşam savaşını yitirmek üzereydi. Çocuk, bir süre kardeşinin yüzüne baktı. 3 yaşındaki bir çocuğun saf, temiz, pırıl pırıl sesiyle şu şarkıyı mırıldandı:
Küçük kız bu sesi tanıdı, aniden tepki verdi. Kalp atışları düzelmeye başladı. Annesi:
-Seni ne çok sevdiğimi asla bilmeyeceksin, lütfen gün ışığını benden alma bebeğim.
Çocuk şarkıyı sürdürdükçe, bebek, kesik kesik nefes almasını hızlandırdı. Annesi, göz yaşları içinde:
-Devam et oğlum- dedi.
Bütün hastane personeli, doktorlar başlarına toplanmıştı. Annesi de coşkuyla şarkıya katıldı.
-Seni ne çok sevdiğimi asla bilmeyeceksin bebeğim. Lütfen gün ışığını benden alma.
Anne, oğul şarkılarını sürdürdü. Ve küçük kız birkaç gün sonra iyileşti. Abisine, annesine, odasına kavuştu.
GÖZLERİMDEN YAŞLAR AKMASINA SEBEP OLAN HİKAYE :'(
-Devam et oğlum- dedi.
Süper fikirmiş, ben de uzun süredir havuz araştırıyorum ama içime sinen bir yer bulamadım. yogaya da önümüzdeki hafta başlayacağım inşallah :) doktoruma sordum nihayet..
ben doğumdan sonra fırsat olmaz diye 'bebek bakım sorunlarına mucize çözümler' adında bir kitap okumaya başladım ve okudukça kendimi daha hazır hissediyorum. tracy hogg bu konuda çok takip edilen biri, lakabı bebeklere fısıldayan kadın'mış :) ben anlatımını sevdim. yeni doğan psikolojisinin yanında bebek bakımında yapılan yanlışların önüne geçmek için çok güzel yöntemleri var. uygulanabilir ve mantıklı görünüyor okudukça. mahallenin en mutlu bebeği'ni ben de duydum, bundan sonra almak istediğim kitap o, benden önce alırsan yorumlarını yazmayı ihmal etme..
gerçekten yüzmek hamilelikte çok iyiymiş ama canım enfeksiyon olayına dikkat et.havuzlar bu konuda tehlikeli olabilir..ben şu an enfeksiyon yüzünden ntibiyotik fitil kullanıyorum..bebek için çok tehlikeliymiş..doktoruna da bir danış istersen havuz için..
yemeğiniz var mı akşama kızlar ne yapacaksınız?(
bence söylemeyelim canım ben işten geldim yemeklerimi koydum ocağa az önce.ama söylersek herkesin canı çeker..şahsen ne görsem canım istiyo da
uzun bir aradan sonra tekrar yazabiliyorum,nihayet.
hepiniz iyisinizdir inşallah.sağlıklı sıhhatlı hayırlı evlatlar,hamilelikler,doğumlar ve büyütmek nasip olur,hepimize.
bizim de cinsiyetimiz belli oldu.bi kızımız olucakmış.
bebeğim sağda idi,ekşiyi hiç yiyemedim aksine tatlı yedim,göbeğim sivri.doktor kız dedi.
inşallah sağlıklı sıhhatli,hayırlı,şanslı akıllı,zeki,güzel bir evlat olur.bir de çok kolay sağlıklı bir şekilde doğsun inşallah.:116:
doğru söylüyosun :)) benim hala midem bulanıyo ve canım hiçbişey çekmiyo hatta düşüncesi bile rahatsız ediyo bugün eşim işten sonra spora gidecekmiş bende şımarma hakkımı kullanıp yemek yapmıycam :))
herkese iyi akşamlar bi sorum olacak bilgisi olan arkadaşlar lütfen cevaplasın rica ediyorum çok tedirginim. 3-4 gündür sağ tarafımda tam kaburgamın altında ağrı var ara ara yine sağ tarafımda karnımda da olmaya başladı ve ağrılar 10-15 sn sürüyo ve ağrıyan yer sertleşiyor başına böyle birşey gelen var mı doktora gitmeli miyim sizce birde ağrının başladığı günden sonra azda olsa bulantılarım tekrar başladı
OHHHH şımarşımar şekerim bunlar senin en güzel günlerin ve hakkın tadını çıkar :)))
OHHHH şımarşımar şekerim bunlar senin en güzel günlerin ve hakkın tadını çıkar :)))
mrb güzel anne adayları :) bnde haziran annesi olucam rabbimin izniyle ama felaket kusuyorum günde 3,4 kere psikolojim bozuldu açım resmen yiyemiorum bişey bazen gün boyu aklıma yemek gelmio sizler kaçıncı haftada kurtuldunuz bulantıdan acaba yardımcı olun bana ltfen içimi rahatlatmam gerek
mrb güzel anne adayları :) bnde haziran annesi olucam rabbimin izniyle ama felaket kusuyorum günde 3,4 kere psikolojim bozuldu açım resmen yiyemiorum bişey bazen gün boyu aklıma yemek gelmio sizler kaçıncı haftada kurtuldunuz bulantıdan acaba yardımcı olun bana ltfen içimi rahatlatmam gerek
benim bebegimde baslarda hep soldaydi ama simdi saga dogru acaba cinsiyet tahmini yapabilirmisiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?