2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
benimkininde karakaşıma karagözüme geldiğini sanmıyorum açık açık söylüyo bebişi seviyorum diye bide beni öpünce bu bebişimeydi diyor

BAKSENNNN
BİDE SANA DEĞİL DE DİYO
BEN YOLARIM HERHALDE
BEN KISKANCIM KARDEŞİM ÇOCUKTA OLSA BENİM ÖNÜME GEÇEMEZ
BUNLARI YAPIYOLAR YAPIYOLAR DOĞUM SONRASIDA ONLAR TAFRA YAPAR
SANKİ YETECEK ZAMAN HERKESLE İLGİLENMEYEDE

yeni evli değılız kı cnm biz 19 aylık evlıyız ılk 1 sene cok sıkıntı zorluk cektık tam kendını toparladı dedım cocuk ıstedı ve bu hale gerı dondu tekrar

valla söylüyo açık açık bebişimi daha çok seviyorum diye bi poposu b...lu'ya tercih ediliyorum zaten eşim beni şimdiden uyarıyo doğum sonrası bu kadar iyi olmayabilirim diyee( ama allahı var iyi dayanıyor bana çok sabırlı )

bence eşim doğum sonrası işten gelir bebkle biraz agu bugu yapar bana geri verironun ilgisi bu kadar olur ..... malımı biliyorum ben

Son düzenleme:
var ıste boyle uyuz doktorlar senınde kızın olucak bencegozunaydın sonuclarında ıyı cıkmıs opuyorum balım

Bu doktorum diğerine göre daha ilgili ama bu konuda uyuz çıktı
Tşk ederm canım çok şükür iyi dedi kanda bakılmadı ama iyidir inş kalbimi bozmak istemiyorum.
Bakalım neyim olacak herkes bşy diyo artık geçen gün rüyamda dayımın kızı tahmnde bulunuyodu
1 ay daha devam tahmnlere

Bu arada hissetmeye başlamışsın bebişini maşallah ne güzel darısı başımıza

Son düzenleme:

canım bazı ınsanlar duyguların ıcten yasar benım esım anneme dısarıya benı bır över bır anlatır
gecen gun kızdım sen baba olmıcakmısın nıye boylesın dıye ozman dedı sana anlatamıyorum ama ıcımde heyecanım
sonra oturup dusundum hak verdım gobegımı cıktıgını gorunce artık her gun sabah aksam elı gobegımde nasıl yavrum dıye sorar
telefonla arar sorar bı gun onu aradım ıkı uc kere yavrum babasını ozlemıs dıye
sen tut bunu gorumceme soyle esım hıssedıyor yavrumun duyuglarını babasını ozluyormus
o an esımın ne kadar cocuk ruhlu oldugunu cozdum bızım eve 2. bebek gelıyor yanı :) ki esım 40 yasında ..
velhasıl zamana bırak canım ıcınde yasadıgını bı gun dısarıda tasır elbet aslında cokta korkuyorlar
bılmedıklerı yasamadıkları bısey herseyı bız hıssedıyoruz her erkek aynı olucak dıye bı kural yok amakucagına aldıgında nasıl cözülücek bak gör:)

KIZLAR ÖZELLİKLE BUNLARA BAYILDIM BEN HEM ÖNDEN HEM ALTTAN AÇILIYO
VE ÖZELLİKLE İLK ZAMANDAKİ SANKİM ÇOK RAHAT

ay bu cok guzel yaaaaaa hemen cebıme atıcam resmı cıtcıtlı badıyı boyle bakıcam alırken
onden acılmasıda cok ıyı emınonunde bulurum İnşallah bunu..

markafonide acar kids tulumlarına bayıldım.. acaba alsam mı :))

Alırsın tabi öğrendin cinsiyetini oh at havanı :)

Ben mutluluğumu paylaşmadan duramıyorum ya bana göre değil öyle şeyler.boşver öyle tipler var hayatta.

yok ben öncesinde dedim sen nolursa olsun en çok beni seviceksin diye ben her zaman 1 numara olucam ona göre dedim
çok mu bencilim ama benim için öle olmayabilir dedim tabi içinden ne düşünüyo bilmiyorum

canım üzüldüğün şeye bak,,sağlıklı şeyler yediğinden eminsen dert etme,verirsin o kiloları,ben 25 kilo almıştım ilk gebeliğimde..veriyorsun sonra,bebiş sağlıklı doğsun da..hem biz kız anası olcaz,,daha totoları büyütecez :)şaka bir yana ekmek yiyorsan azalt,hiç bir faydası yok emin ol...

Hamileler doğum iznini nasıl alır? Doğum öncesi izin hakları ne kadardır? Doğum izni ne kadar sürer? Hamile olduğu için işten çıkarma olur mu? Doğum izni süresince maaş ödenir mi? Çalışan hamileler işyerinde hangi haklara sahiptir?

Çalışan kadınların hamilelik döneminde iş yerindeki haklarıyla ilgili merak edilenleri Avukat Canan Arın anlatıyor…

Çalışan anne adayları doğum izni için hangi evrakları hazırlamalı?

Çalışan anne adayları doğum izni alabilmek için önce hekimden hamile olduklarına dair bir rapor alıp, o raporu ibraz etmeliler. Sonra da doğumun sekiz hafta öncesi ve sekiz hafta sonrasının ne zamana geldiğini hesaplayıp, bu haftalar için izinlerini ne zaman başlatacaklarını iş yerine bildirmeleri gerekir.

Çalışan hamileler doğum izni için hangi kurumlara başvurmalı?

Kadın, hamile olduğuna dair belgeyi aldıktan sonra bunu iş yerinin insan kaynakları veya muhasebe bölümüne verir ve gerekli bölümlere göndertebilir.

Hamileler, hamile olduğuna dair belgeyi devlet hastanelerinin kadın doğum servisinden alabilir. Belgeyi bağlı olduğu sigorta kurumuna ulaştırması ve kendi bulunduğu iş yerine de bilgi vermesi gerekir. Bağlı olduğu sigorta kurumuna hamile olduğunu bildirmesi, hem izninin başlaması hem de diğer işlemlerin yapılabilmesi, hamilelikle ilgili haklarının işleme konulabilmesi için önemlidir.

Hamilelerin doğum öncesi izin hakları var mı?

Hamile bir kadının doğumdan 8 hafta önce ve doğumdan sonra 8 hafta kullanılmak üzere toplam 16 haftalık izin hakkı vardır.

Eğer doktor izin veriyorsa, doğumdan önceki 8 haftayı doğumdan önce 3 haftaya kadar kullanıp kalanını doğumdan sonraya bırakabilir. Hiçbir hamile, “doğuma kadar çalışacağım” diyemez; doğuma 3 hafta kala izne çıkması zorunludur.

Yine ihtiyaç duyuyorsa, doğumdan sonra 6 ay ekstra izin alabilir. Doğumdan önce ve sonra kullandığı 16 haftalık izin için maaşından herhangi bir kesinti yapılmaz, ama ekstra 6 ay için maaş alamaz.

İzin zamanını belirleyebilmek için hamile kadının doktordan doğumun ne zaman olacağına dair rapor alması gerekir. Doğumdan önceki 8 hafta sırasında anormal bir durum varsa ve kadının yerinden kalkmaması gerekiyorsa, o 8 haftalık izin süresi uzatılabilir ve kadın doğuma kadar o süreyi kullanabilir.

Hamileler işyerindeki çalışma koşullarında değişiklik isteyebilir mi?
Hamile bir kadın, doktor raporuna bağlı olarak çalışma saatlerinde değişiklik isteyebilir.
Ağır bir hamilelik geçiriyorsa, tehlikeli işlerde çalıştırılamaz.
Seyahat etmesi gerekiyorsa, masa başı işe dönebilir.
Trafiğin çok yoğun olduğu saatlerde sokağa çıkmak yerine trafiğin yoğun olmadığı saatlerde gidip gelmeyi talep edebilir.
Gece vardiyasında çalışmamayı talep etme hakkı vardır.
Hamilelerin, kendisinin ve bebeğin sağlığını tehlikeye atmayacak çalışma koşullarında çalışmayı talep etme hakları vardır.

Hamileler doktor kontrolü için iş yerinden istediği zaman izin alabilir mi?

Hamile bir kadın hem rutin kontroller hem de ekstra kontroller için, çalıştığı kuruma bildirerek işten çıkabilir.

İş yerinde ani bir durum meydana geldiyse, herhangi bir işçiye olduğu gibi sağlık önlemlerinin alınması gerekir.

Hamile, doktora gidebilir veya doktor işyerine gelebilir. Hekimle ilgili izinlerini suistimal etmemek kaydıyla hamile kadın, hekimin talebi doğrultusunda doktor izni kullanabilir.

Hamileler çalışma koşullarında ne tür düzenlemeler talep edebilir?

Hamilelerin tuvalet ihtiyaçları diğer insanlara göre daha sıktır ve tabii çok zorunda olduklarında uzanıp dinlenme hakları vardır. Eğer doktor raporu uygun görüyorsa, hamile kadın o rapora bağlı olarak izin alabilir ve bu izin maaşından kesilmez.

İş yerinde daha rahat koşullarda oturması, ayaklarını uzatması, çok fazla radyasyon almayacak şekilde bilgisayar ekranının korumasının sağlanması gibi bebeğin sağlığını tehlikeye atmayacak koşulların yerine getirilmesi gerekir.

İş yerinde yasal koşullar sağlanmıyorsa hamileler ne yapabilir?

Hamile kadın, önce noterden iş yerine bir ihtarname gönderir. Koşulların sağlanmasını istediğini, koşullar sağlanmadığı takdirde yasal yollara başvuracağını bildirir. Koşullar hala sağlanmazsa, bunu bildirerek işini feshedebilir veya mahkemeye başvurarak, sağlanmayan koşullardan dolayı herhangi bir zarara uğramışsa onun tazminini iş yerinden isteyebilir.

Mahkeme, iş yerinin hamilelik koşullarına uygun olup olmadığının tespitini isteyebilir. Ama bu masraflı bir yoldur, bilirkişi parası ödemek gerekir. Noterden ihtarnanme çekmek daha uygun bir yoldur.

Hamile olduğu için işten çıkarılanlar yasal olarak ne yapabilir?

Çalışan hamilelerin hakları, İş Kanunu’nun 74’üncü maddesinde düzenlenmiştir. Hiçbir kadın hamile olduğu için işten çıkarılamaz.

Fakat işverenler bazı hileler yapabiliyorlar. Kadını işten çıkarıp, bazen de kimsenin duymayacağı şekilde, “hamile kalırken bana mı sordun” gibi cümlelerle yaklaşabiliyorlar.

Kadının, mümkün olduğu kadar bu nedenle işten çıkartıldığını ispat edecek konumda olması gerekiyor. İşverenle konuşurken odaya arkadaşıyla birlikte girmesi ya da bir arkadaşının bu konuşmayı duyması iyi olur. Çünkü işveren hamile olduğu için değil, başka sudan bir sebep bularak işten çıkarıyor.

Kadın, hamile olduğu için işten çıkarıldığı takdirde, hemen bir ihtarname çekip işe iadeyi talep etmeli. O gün iş yerine gidip işe alınmadığını tespit ettirmesi, sonra da iş mahkemesine işe iade davası açması gerekir.

İşe iade davası açtığı takdirde, çalışmadığı süre için bir tazminat alabilir, ayrıca mahkeme işe iade kararı verebilir. İş yeri işe iadesini kabul etmezse, mahkeme kararı ile kendisine 8 aya kadar maaş ödenebilir.

-alıntıdır-

bazen ben de ciddi ciddi sabrımı sınamak için biri sinir tellerimi tımbırdatıyor diyorum. dişlerimin yapısı bozulacak sıkmaktan en sonunda............ doğum iznimin hayallerini kurup avunuyorum daha şimdiden

ne guzel

benimki biraz ihmal ediyor bizi
bebegi gorudgu gun sariliyor ediyor ama sonrasinda unutoyr ara ara elini suruyor geciyor
ben d ebozuluyorum
yalniz sabhlari beni opuyor sonra bebisi evden oyle cikiyor o hosuma gidiyor

Benim ki de korkuyor..ben kendim bile elimi koysam yapma öyle bir şey olur diyor:) arada bir karnımı dinliyor..suda yüzüyormuş bebek su sesi geliyor diyor:)))

yok ben öncesinde dedim sen nolursa olsun en çok beni seviceksin diye ben her zaman 1 numara olucam ona göre dedim
çok mu bencilim ama benim için öle olmayabilir dedim tabi içinden ne düşünüyo bilmiyorum

Benim eşim de tam tersi beni bebeğimizle paylaşamayacağının derdine düştü :) dün akşam öpüyo falan, ben de göğüslerime dokundurtmak istemiyorum(burdan okudukarımdan etkilendim, ya süt gelirse diye) bana ne yaa, daha gelmeden onun mu oldular, onlar benim diye çocuk gibi ağlaştı. tamam öp ama emme dediğimde de emcem işte diye diye yaptı yapacağını.. bizim eve de 2. bebek gelecek onu anladım bugünlerde..

peki bu doğum raporunu vs mutlaka devlet kurumundan mı almak lazım? mesela ben özel hastaneye gidiyorum ama sonuçta sgk m dan yararlanıyorum. ayrıca bilgilendirme yapmak gerekir mi? ya da bu soruların cevabını nerden bulabilirim?

Aklıma gelmısken bebegımı ben daha yukarda sanıyordum ama bugun ultrasonda dogrulup baktım gobegımın alt kısmında vajına ustune denk gelıyo 3 gun onden gıdıyoruz 12±4 gunluk ve 6 cm olmus cıdden bu bebek ısı mucıze ıcımızde hayat buluyorlar

bazen ben de ciddi ciddi sabrımı sınamak için biri sinir tellerimi tımbırdatıyor diyorum. dişlerimin yapısı bozulacak sıkmaktan en sonunda............ doğum iznimin hayallerini kurup avunuyorum daha şimdiden

aynen bende, hatta dosyalarımı düzenlemeye bile başladım
eşimden harddisc istedim, özel dosyalarımı hafta sonu oraya aktarıp b.sayarımı teslim edilmeye hazır hale getireceğim
böylece motivasyonum artıyor
tavsiye ederim arkadaşlar
3-5 güne gidecekmiş gibi çalışmak baya rahatlatıyormuş

sgk anlaşmalı hastaneden alabilirsin raporunu
yani gittiğin özel hastane sgk anlaşmalı olmalı ki sen ondan faydalanıyorsun o yüzden ordan rapor alabilirsin

dogrudur canim bilmiyorum ben
ben sata gore diye biliyorum ama bazne gec dollenme oluyor o zaman oynamalar falan oluyor da
senin okuug gibi dogrudur oyleyse
:) yok tatlim bende bugun oyle okudum diye soyledim, aslinda cok da onemli degil ama ramazan da mi bayram da mi hamile kaldim onu merak ediyorum :)

son regl gunu ılk gununden ıtıbaren sayılıyor canım[/QUOTE]

ok tatlim sagol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…