2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

benım her gu ntartı degısıyor kabızlık yuzunden eskıden her gun cıkardım sıdmı haftada 2 bazen 3
gcen gun tartıda 2 kg fazlalıgı gorunce cıldırdım cok sukur sımdı 1 kg fark var ama oda gıdıcek ınsallah
ben baklıyat pılav ekmek tuketmıyorum normaldede dıkkat ederdım
sabahları ya yarım yada 1 dılım ihe kepek ekmegı yıyorum arada tam tahıllı ekmek
aksam yemektede salata corba sebze yemegı uclusu ama annemlere gıdınce pılav patates kg aldrıcak ne varsa koyuyor onume :)
5 kg cok fazla canım son 2 ay cok kg alınıyor ve ılk 4 5 ay kg almaya gerek yok alınanlar yedıklermızden malesef
hareket edebılıyorsan yuruyus falan yap canım yedıgnı yakarsın

ya emla kremı surerek yapıyorum bıkını blgesıne ya zararlıysa dıyorum
jılet vuramam ya okadar ıncelttım onunla yıne basa donmek bakıyım bı ucları alıyım ıcı mrahat etmezse mecbur bende jıletlerım

uf bende bi fırsat bulsam gidiversem ağdaya
30 yılda 2-3 kere yaptırınca zor geliyo rutine bağlamak :18:
ama boyu nu ayarlayayım derken çarli olcam

ben bıkını bolgemı doktorum harıc kımseye gosteremem yoksa temellı kurtulmak ısterdım bakalım son aylarda napıcaz

anneler selamlar,

pek kimse tanımıyor beni ama ben her gün okuyorum mayıs annelerinin yaşadıklarını. ben de bugün 12+1 'im inşallah 29 Mayıs'ta doğum görünüyor.

benim bazı sorularım var, şimdi 11+3 iken doktoruma gittik o "ikili tarama için 2 hafta sonra gel, aslında şu anda da ölçüm yapabiliriz ama 2 hafta sonra daha net olur" dedi, dün de başka bir kadın doğumcu ile görüştüm "keşke yapsaymış geç kalmasaymışsın" filan dedi kafam karıştı.Allah nasip eder de doktorumun söylediği zaman testi yaptırısak inşallah 13+3 olacağız. geç mi kalmış olurum, bu konuda bilginiz var mı? bir de Ankara'da özel bir hastaneye gidiorum, fiyatları nedir bu testin biliyor musunuz? hani giderken hazırlıklı olalım.

bir de komik gelecek biliyorum ama benim belimde saçlarım var, tabi doğumdan önce gayet sağlıklı olan saçlarım şu an tutam tutam dökülüyor ben de kestirmek istiyorum,hem rahat ederim, hem kolay kurur diye düşünüyorum hem de kendimi bildim bileli uzun olan saçlarımı kestirmeye bir daha cesaret edemem hazır şevk gelmişken kesitreyim diyorum. doktoruma utana sıkıla sordum o da (çok şirin bir hanım) utana sıkıla kendisinin bile hamilelikte önce çekindiğini sonra mantıklı düşünüp 20.haftada kestirdiğini söyledi. saçma evet ama aranızda böyle hamileliğinin erken dönemlerinde saçını kesitren var mı? 16 haftayı bekleyeyim diyorum ama bir yandan da heveslendim, kadınlık işte.

hepimize Allah çocuklarınızı sağlıkla kucağnıza almayı nasip etsin.

bunu yapan kesin bayan doktordur

Bir seferinde annem bir dra gitmiş adam tutturmuş muayene edeceğim diye annem yok istemiyorum hazırlıklı gelmedim filan demiş adam en son "ben de sanki çok meraklıyım sana" demiş.
Bazıları anlayamıyor sonuçta orası bizim için özel bir bölge hiç tanımadığın bir insana açıp da göstermek öyle kolay değil ama dediğn gibi kadın drlar genelde daha aksi oluyorlar

Tıroıd ılacları hormon takvıyesı yaptıgı ıcın maalesef saclarımı doktu ama dıger tuylerımı cogalttı mesala kollarımda tuy yoktu ılaca baslayınca costu

canım illaki uyuz erkek doktorlar da vardır ama çoğunluğu kadın
bu maalesef acı bir gerçek

aslında halden anlaması gereken yerde empati kurması gereken yerde cadılık yapıyorlar

Kızlar sorum olacak onceden hıc acıkmazdım ama 12 haftalık olduktan sonra sureklı acıkıyorum bu sıpamın artık besıne ıhtıyac duymasında mıdır kı

Slm, ikili test 11-14. haftalar arasında yapılıyor geç kalmış olmazsın yani, 2'li test için ben 200 tl ödedim.

Saç konusuna gelince ben 1 ay önce kestirdim saçlarımı hem çok yıpranmışlardı hem de dökülüyorlardı, yavrularımız Allah'a emanet batıl inanç bunlar yaşayacak ömrü varsa saç kestirmeyle hiçbirşeycik olmaz

kesinlikle banada yapmadı vajinal muayane ii bişi değilki tatlım gerek yok büyük bi sıkıntı olmadıkça,doğuma kadarda bi problem olmazsa yapmazlar sen rahat ol

Kızlar sorum olacak onceden hıc acıkmazdım ama 12 haftalık olduktan sonra sureklı acıkıyorum bu sıpamın artık besıne ıhtıyac duymasında mıdır kı

bence tam yemek yiyemediğimiz için öle oluo canım, bende aç uyanıorum resmen ama bulantım olduğu için tamda yiyemiorum,akşamüzerine kadar tam doymuş olmuorum hiç

Kızlar unnadoda hazır kundaklar çıkmışş
Şimdi aklıma takılan kimi doktorlar kundağı savunurken
kimisi kesinlikle karşı çıkıyor
Bende kundağa karşıyım ama bazı şeylerde mantıklı gelmiyor değill
Siz ne yapacaksınız?
Tabii artık eski kundak değilde modern kundaklar çıktıı o yönde düşünelim...
Mumya gibi sarsarmala kesinlikle değil.

hic dusunmemistim ama sanmiyorum kundak kullanacagimi

canım 14. haftaya girmeden yapılması yeterli. 13+6 ya kadar yapılıyor 2 li test. fiyatlar da hastaneden hastaneye değişiyor. bir arkadaşıma 200 tl demişler ben hastanemi aradım 84 tl dediler ama ben gittiğimde muyane ücretinden hariç 42 tl aldılar.

Endişelenme bu haftalarda ağrılarının olması normal bende aynı şikayetle doktora gitmiştim doktor normal olduğunu söyledi

hic dusunmemistim ama sanmiyorum kundak kullanacagimi

Bende o kampanyayı görene kadar düşünmemiştimm
Ama kundak gerekli diyen kısımda azınmayanmıcak kadarda cokk
Bebek kendini güvende hissediyormuş herşeyden ötee :26:
Elleri havada kaldığı zaman huzursuz oluyormuş
Ama bu eskilerin yaptığı gibi değilde, elleri sabitlemek gibi sadece...
Cünkü zararıda hazımsanmıyacak kadar önemli
Benim görümcem geçen sene kundak yaptıı ama eski usull
Dedim boğuyorsunuz bebeği yapmayın
Sakat kalacakk
Sen sakat kaldın mı dedi bide hasbaam
Mantığıda bebeği herkes doğru tutamazmışş beli boşa düşermiş acı cekermiş miiş mişş, üşütmezmişş :44:

Son düzenleme:

bu ne yaa, işkence eder gibi musluğun altına sokuyo çocuğu, bide saçında ne kir olacak ki onun ovuşturmaktan hal oldu. okuduğum her yerde önce vücudunu yıkayın çıkacağına yakın başını yıkayıp çıkarın yoksa üşür bebekler yazıyor, hem bebek küvetinde fileye tutunuyor bebekler, hem güvende hissediyor hem de birden şok olmuyor suyun altına sokulunca olduğu gibi.. bu videoyu izleyip bebek yıkanmaz, yazıktır, günahtır.. (benim bebeğimi yıkamışlar gibi sinirlendim valla :))

ben de pek sevmiyorum kundaklama işini, çocuğu kısıtlıyormuşuz gibi geliyor ama tracy hogg okuyorum ve uyuturken kundaklarsanız onun uykuya hazırlık ritüeli olduğunu anlar ve kendini güvende hissedeceği için beşiğinde kendi kendine uyumayı öğrenir diyor.

ben bulamadım şu modern kundakları, link verebilir misin canım?

kızlar sorum olacak onceden hıc acıkmazdım ama 12 haftalık olduktan sonra sureklı acıkıyorum bu sıpamın artık besıne ıhtıyac duymasında mıdır kı

valla acıkmak ne kelime ölüyorum ölüyorum
Bende ilk zaman iyiydim hatta akşam 6 dan sonra değil bişi yemek süt bile içemezdim
yaklaşık 1 ay kadar önce gece 11 de aşerdim
orda herşey koptu
şimdide doymuyorum :)

valla cnm sanırım almama onlardan
ama dediğin gibi bazı zaman sarılması gerktiğinde eskiyle yeniyi karıştırarak bişiyler yaprmıyım bilmiyorum
geçen bir yerde duydum ama hatırlamıyorum
mesela ince tülbent gibi bişiyle sardıktan sonra omzuna koyarak gaz çıakrtırsan daha rahatlıyormuş falan
ama iş başa düşmeden bilemeyiz büyük konuşmayalım :26:

valal cnm yeğenlerden hatta onları yıkarken edindiğim deneyim ile
sunu söyleyebilirimki evet küvet çok rahat ve güzel ancak o fileleri çıkarana..
Cocuk için iyi gibi gözüksede çocuk onda üşüyo çünkü musluk altında değil
veya devamlı su dökülmüyo onun yerine kücet içi için olan sünger küvet yükseltici şeyler var
tavsiye ederim çocuk suyunda içinde olduğundan üşümüyor zaten kirinden ne olacak sonra eline alıp bi su döktümü
ohh misler gibi
biran önce gelselerde hergün yıkasam güzel güzel uyutsam

bakış açısı işte çok farklı olabiliyo bence o video da bebek o kadar rahatlamışki o kadar mutluki tabiki her zaman yapılmaz ama sırf bebek rahatlasın diye yapılmış bişey gibi uyuya kalıyo ya resmen sonra kurulandıktan sonrada tıpkı anne karnındaki gibi özellikle yapılmış bişey bence bi daha izle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…