2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

aşkolsun yani şu an Bursada yaşamasam da ben de has be has bursalıyım:)

evet cnm aynen bende içmiyorum okuduktan sonra
çok istememe ramen hatta zencefili bile yazarken acaba dedim
çünkü kimi o da zararlı diyo :44:
aynen
zencefil cok faydali iyi de ben de onun hakkinda olumsuz seyler duydum ben de kullanmiyorum
hatta tarcini bile kullanmiyorum rahim kasilmalrina sebep oluyormus diye
sevigim cogu seyi kisitladim malesef

ikinizi karistiriyorum pardon gul

ben de 4 bucuk ay sonra kahve ictim uffff ne lezzeli geldi anlatamam
onca ay iyi dayanmisim cok cok ozlemisim
ama yine icmemeye kararliyim yoksa bende tiryakilik yapiyor

ay bak bız gokte ararken yerde bulduk mayıs ayı annesı :) en ıyı sen bılırsın yavrularımıza neler almalıyız
bıgun vaktın olunca bıze lıste yaparmısın tecrubelerınden gereksız bısey almıyalım malum cabuk buyuyor yaz ıcın alısverıs yapmalıyız
bırde sanslsın aslında daha once aldıgın seylerı bu yavrundada kullanabılırsın cınsıyet farklı ama ıc gıyım farketmez beyaz falansa :)

masallah akrabalrına benımde annem sagolsun gecen hafta 4 gun ondaydım nerdeyse yada yemek yapar yollar:)

maydanoz bıraktım bende ılk 3 ay kullanmadım rahmı acıyor dıye
nar eksısıde bır tatlı kasıgı dogal elde yapım salataya kullanıyorum doktor ızın verınce
kahveyı sadece spor yaparken oncesı ıcıyordum enerjı verıyor sporda ama 6 7 defa anca ıcebıldım
turk kahvesını aman tıryakısıde olmuyayım kımısı onu ve sıgarayı ıcmeden duramıyor bagımlılıkta kotu ...

ikili testi 10+5 iken yaptırdık, çünkü bebek ileri haftalarda görünüyordu. 13+3'te gecikmiş olmazsın 14. haftanın içinde olacaksın. iki doktorun da seni şüphede bırakacak şekilde davranmış. burda 14. haftasında ikili test yaptıran arkadaşlarımız var. belki cevap yazmışlardır ama o sayfaları henüz okumadım.

saç kesme konusunda belki en katı tutumda olan benim. 5. haftamda hamile olduğumu bilerek saçlarımı kendi elimle kestim. saçlarım uzun ve gür olduğu için kendim kesmeye alışığım, kuaförleri çekemiyorum her defasında yorgunluktan öf pöf demeye başlıyorlar... saçla ilgili hurafeye inanmıyorum, bebeğim gayet sağlıklı ve büyümeye devam ediyor. sen de zorlama kendini nasıl rahat edeceksen kestir, zaten hızlı uzuyor gebelik döneminde, iyice zorlamasın seni :)

arkadaşlar ense kalınlığına vs takılmayın bence de. Allah büyük. sadece ihtimal yüksek diyorlar. sonuçta bana da % 90 sağlıklı bebek dedi. yani down sendromu oranı düşük. ama Allah korusun % 10 luk olasılığın gerçekleşmeyeceğini kim bilecek ya da ne biliyim hiç bir şeyin garantisi yok ki. Ben Rabb ime sığındım. ben de meleğim de ona emanetiz. O istiyorsa, bebeğimin içecek suyu varsa zaten ne olursa olsun sağlıkla doğacak :) tedbirimi tabi ki alıyorum tabi ki dikkat ediyorum ama sonuçta ben aciz bir kulum. gücüm nereye kadar yetebilir ki? gebeliğimi öğrenmeden önce ne ağır işler yaptım bilmeden. ananemler anlatır eskiden köyde kadınlar karınları burunlarında, sırtlarında sepetle dağ bayır yol alırlarmış (karadenizliyim ben) sonuçta olsa onlara da olurdu. onlarla kıyaslayınca çok şanslıyız biz. öyle ağır işte değiliz, her türlü imkanımız var çok şükür. pinpirikli olmamak lazım ki çocuklarımız da rahat etsin. kuzucuklar onlar. Allah hepimize sağlıkla kucağımıza almak, büyütmek nasip etsin. Allah kimseyi evlatlarıyla sınamasın (amin)

Son düzenleme:
kızlar hamilelik öncesinde sigara içeniniz var mıydı? ya da şu an doktor izniyle günde birkaç tane içeniniz falan?
ben sıkı bir tiryakiydim..öğretmenim ve hemen her tenefüs yani 40 dakikada bir sigara içerdim..hamile olduğumu öğrendiğimde sigarayla vedalaşacağım için çok üzgündüm..eşim günde 3-4 kez arayıp içmedin değil mi diyip ölümü gör gibi yeminler ettiriyordu..ilk hafta inanılmaz zorlandım..neyse ki ikinci hafta mide bulantılarının başlamasıyla sigara,çay,kahve ve asitli her türlü içecekten tiksindim..o zamandan beri hiçbirini tüketmiyorum..ve sigaranın ne iğrenç koktuğunu fark ettim tekrar başlamayı düşünmüyorum:)

kundak yapmayı ben de düşünmüyorum, ama geçenlerde bir yazı vardı bebeğin özellikle yenidoğan bebeğin kollarının kundak yapılması rahat ve çabuk uyumalarını sağlıyormuş. elini kolunu istemsiz oynatmasını engellediğimiz ve anne karnındaki son zamanlarını andıran bir durummuş. mantıklı olabilir ama deneyebilir miyim bilmiyorum... free bebek istiyorum galiba

canım valla kızımın beşiği,kışlık battaniyesi,anneannesinin elle ördüğü hırkaları,yelekleri hep abisinden tertemiz kaldı ona,,arada bir iki kahverengi dışında diğerleri beyaz,yeşil zaten..bide oğluma 4 ay önce oda yapabildim ancak,,maddi imkansızlıklardan anca alabildim odasını..2 kişilk oda yapmıştım,çift yatak..o zaman hamile olduğumu bilmyorm ama içime doğmuş demek..bizim hazırlıklar çabuk bitecek :)

hımm evt farklı videolardan bahsediyomuşuz ama öbürüdeo kadar kötü deil ya

Yok ben icmiyorum ama esim bagimli,cok pis kokuyor ama ya her icip geldiginde balkondan kavga cikartiyorum,iyykk

iyiki de bulantıların olmuş ve tiksindirmiş seni.. ben hiç içmediğim için bırakamıyorum diyenleri anlayamıyorum. normal bir insan bırakamayabilir onun insiyatifindedir ama bir anne bunu söylediğinde çok üzülüyorum. teyzemin gelini 5 aylık hamile ve günde 1 paket içiyormuş, 'napayım bırakamıyorum, benim çocuk elinde sigarayla doğacak' diyor bir de gülerek, o kadar sinirlendim ki, 'ağzı burnu yamuk doğmasın da sen ona dua et' dedim. böyle şeyler söyleyemem de söylenmesine de kızarım ama bu konuda kendimi tutamıyorum..

senınle doğumlarımız aynı görünüyor allaha şükür hiç içmedim inş. Içmem de :)
tekrar başlamayı düşünmemene cok sevındımmm :) pis o pis biz babamızada yasaklıcaz balkonda ıcıyor ama genede kokuyorr

benim bildigime gore kundakli bebek daha iyi oluyo oglumdan biliyorum. elleri acik olunca hareket ettigi gibi uyaniyodu. kundakta iken rahat 3-4 saat uyuyodu birde bebegi kucaga alinca vucudu hamur gibi oluyodu. kundak siki tutuyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…