2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
o niye oyleymis gercekten
ama 15.haftada 28 grdan fazla olur
yani altta yazan dogruur bence
hatta bebisin daha da agir olabilir yazilandan

ohh iyi sevindim, dedim o kadar hafta geçti daha 28 gr mı :) bende burdan yazanları okuyup ilginç şeyler olunca eşime mesaj atıyorum bugün bu oluyomuş falan diye.. o da gelişimden geri kalmasın ama dimi..

cok tesekkur ederim canim benim allah razi olsun...rabbim herkesin gonlune gore versin...tup bebek benimkiler ikinci hamileligim bu ilkini dusurdum allah birini aldi iki tane verdi cok sukur rabbim herkese normal yoldan olsunda tek tek versin...
insallah oyledir bir kiz bir erkek olmasini geciriyordum gonlumden zaten...kilo almadim hatta verdim bile 58 ile hamile kaldim suan 56 kiloyum mide bulantim cok yedigim yaramadi sanirim:)
okuyorum tabi okumazmiyim kalbi kotu cok insan var cevremde bilmezler ben ne cektim hamile kalana kadar rabbim kimseye yasatmasin...
allah hepimize saglikla kucaklarimiza almayi nasip etsin insallah...

merabalar annecikler :) umarım herkes iyidir bi kaç sayfa okudum tenefüste geçen yılın mayıs anneleri tavsiye yazmışlar nasıl mutlu oldum :) çok teşekkür ederim onlara. benim kafamı çok kurcalıyodu tulummu alsam takım mı alsam hangisi kullanışlı olur falan diye. Tavsiyelerinizi dikkate alarak yapıcam alış verişimi :) tabi yarın doktorda cinsiyetini gösterirse hemen başlayabilirim :) çok heyecanlıyım yarın görücez bebişimizi sabah hastaneyi arayıp randevu aldım ilk sıraya

canım güneşin tadını cıkartamadım guneşlenmek yasak sıcak doğumu tetıklıyo :)

bayanlar doğum hakkında ne düşünüyosunuz?
normal mi,sezeryan mı? (her ikisi de beni çok korkutuyor)

ohh iyi sevindim, dedim o kadar hafta geçti daha 28 gr mı :) bende burdan yazanları okuyup ilginç şeyler olunca eşime mesaj atıyorum bugün bu oluyomuş falan diye.. o da gelişimden geri kalmasın ama dimi..

evettt kesinlikle
ben de faceine yolluyorum esimin her gun asagida ne yaziyorsa
o da gelmedne okuyor hatta soyluyor bugun bebisin tirnaklar cikmaya baslamis falan diye
ama tabi asagida catlaklar olabilir, yok kiyafetlerinize sigamayabilirsiniz gibi birsyeler yazarsa gondermiyorum

evettt kesinlikle
ben de faceine yolluyorum esimin her gun asagida ne yaziyorsa
o da gelmedne okuyor hatta soyluyor bugun bebisin tirnaklar cikmaya baslamis falan diye
ama tabi asagida catlaklar olabilir, yok kiyafetlerinize sigamayabilirsiniz gibi birsyeler yazarsa gondermiyorum

günaydınlar herkeslere. bugün çok sinirliyim nedendir bilmem. üçlü test konusunda dr um bişey söylemedi bana sadece 20. haftada ayrıntılı ultrason isticem dedi.
çabuk akşam olsun bugün

cnm hayırdır inşallah,bana da oluyor bazen böyle seni geren neyse uzaklaşmaya çalış,
bi yürüyüş yap fırsatın varsa stres bebeğe pek iyi gelmiyor

kızlaaaaaaaaaaaaaaaar az önce tartıya çıktım ve tam 4.2 kilo almışım allahım moralim nasıl bozuldu ağlıcam şimdi 56.5 kiloydum ne güzel 60 ı geçmişim ne yapcam ben yaaaaaaaaaaaaaaaa

önceliğim normal tabiki ama bir problrm olur sezeryan yapalım derlerse normalde çok ısrarcı olmayı düşünmüyorum her kadının başına geliyor Allah yardım eder ne çekersek çekelim bebeğimizi sağlıkla kucağımıza aldık mı herşey geçer

kızlaaaaaaaaaaaaaaaar az önce tartıya çıktım ve tam 4.2 kilo almışım allahım moralim nasıl bozuldu ağlıcam şimdi 56.5 kiloydum ne güzel 60 ı geçmişim ne yapcam ben yaaaaaaaaaaaaaaaa

bende de aynı sıkıntı var cnm şimdiden 3 kilo almışım biraz hızlı gidiyo sanki :) ama ben takmıyorum sonra bebişimi alır bol bol yürürüm hepsi gider Allah başka dert vermesin sıkma kendini

benim de ikizim olacaktı ama kısmet değilmiş...allah nazarlardan korusun sağlıcakla kucağına alırsın inşallah canım...

amin canım amin...darısı olmayan herkesin başına inşallah..benim kuzenimde çok uzun yıllardır birkaçkez denedi ama olmadı belki de bir zamanı vardır onun da olur inşallah..
kilon iyi canım bende 50 ile hamile kaldım,49 a düştüm, 14. haftaya kadar 49 dum bir haftadır 49,5 çıkıyorum ve yine 14.hafta itibariyle göbeğim de çıktı ...folbiolu bırakıp elevit ve kalsiyuma geçince onlar iştahımı açtı sanırım..çok iştahsızdım şimdi canım bişeyler isteyip duruyor...ve bulantımda azaldı o yüzden sanırım kilolar yavaş yavaş gelecek

normal doğum bebek açısından daha riskliymiş diye duydum bu beni tereddütte bırakıyor yoksa değil sezeryan dikiş ve narkoz deyince bile tüylerim ürperiyor da...

sanırım bu sıkıntılar hepimizde var bende kendimi deli gibi hissetmeye başladım bir şikayetim olmasada evhamlıyım sanırım kötü hikayeler duymaktan yada tanık olmaktan kaynaklanıyor

Uzun bir aradan sonra merhaba hanimlar
bu hafta egitimimiz vardi cok sukur iyi atlattim ama 2 gundur sabahlari acayip kasiklarim agriyor gaz sancisi cekiyorum demir ilaci kullanmaya basladim acaba o mu yapiyor bilemedim
ikili test sonucum cikmis malum sehir disinda oldugumdan yarin Allahim nasipo ederse doktorumuza gostercez insallah bi sikinti yoktur
hayirli cumalar

normal doğum bebek açısından daha riskliymiş diye duydum bu beni tereddütte bırakıyor yoksa değil sezeryan dikiş ve narkoz deyince bile tüylerim ürperiyor da...

epidural sezeryan dusunebilirsin
o zaman narkoz yok sanirim uyaniksin
ben de urperiyorum sezeryandan
ve kadin sagligi icin noral dogum daha iyi gibi geliyor bana
ama bebek acisindan bilmiyorum da adi ustunde normal dogum o yuzden sorun cikmadikca tercihim

evet canım yaz mutlaka..sayfalar arasında bulup okurum inşallah
aynen canım bende henüz hamile kaldığım kiloma gelmedim ama göbeğin maaşallahı var..büyüyor, sivriliyor ve benimde kollarım-bacaklarım inceldi..bacaklarımı çok kalın bulurdum ve inceltemezdim..o yüzden bu durum çok hoşuma gidiyor aslında...ama tabi ilerleyen aylarda kat kat fazlasıyla geri mi döner bu kilolar bilemiyorum umarım hepimiz ideal kilolu, çatlaksız ve çok sağlıklı olan bir doğum yaparız.

gunaydın kızlarrrr

geldım ben

sırt agrısı cekıyromusunuz dun 2 saat araba yolculugu yaptuım zor dayandım cok agrıdı sımdı de hafıf hafıf agrıyor

Merhaba 2013 mayıs anneleri…
Ahhh aaahh sizleri görünce hep duygulanıyorum..O kadar güzel bir hamilelik geçirdim ki tadı damağımda kaldı diyebilirim.Keşke hamilelikler şöyle 12-15 ay olsa &#61514)
Şaka bir yana hepinize şimdiden rahat ve güzel bir hamilelik geçirmenizi diliyorum.
Doğum sonrası için yardım istemişsiniz sanırım,elimden geldiğince tecrübelerimi paylaşayım.

Kıyafet :
-İlk etapta 0-3 aylık alın ama çok fazla yüklenmeyin.Ben 2-3 takım hastane çıkışı almıştım.Öyle detaylı setlere falan ihtiyaç yok,zıbını,patikli altı,eldiven ve şapkasının olması yeterli.Takımlardan çıkan atlet kilot önlük tarzı şeylere çok da ihtiyaç olmuyor.
Tulum evet çok sevimli ve ben bayılırım tulum giyen bebeklere.Nitekim 9-10 tane tulum aldım fakat elimde 3-4 tane hiç giyilmemiş tulum kaldı.Diğerleride 2-3 sefer anca giyilmiştir.Üstelik bir çoğunu 3-6 aylık almış olmama rağmen boyları çok çabuk uzadığı için elimde kaldı.En büyük pişmanlığım fazlaca tulum almış olmamdır.Birde tulum alacaksanız boyun bölgesinin kapalı olmasına dikkat edin.Bazı tulumlar görüntü olarak güzel ama boynu acıkta kalıyor veya bedeni tam iken kolları çok uzun olabiliyor.Civilden aldığım tulumlarda bu çok başıma geldi.

-Çıtçıtlı atletlerden 2-3 tane uzun kollu almanız yeterli ilk etap için.Sonrasında sıcaklar artınca biz hep kolsuz veya kısa kollu çıtçıtlı atlet kullandık.Hediye gelen 9-10 tane uzun kollu atlet elimizde kaldı.

-Çorap alırken boğazının çok sıkı olup olmadığını kontrol edin.Boğumlara oturunca sıkıyor yavruların bacaklarını ve iz kalıyor.Civilde 3lü kutular içinde satılan renkli boğazlı çoraplar var.Ben birsürü almıştım ama hiç işe yaramıyor.Boğazları çok geniş olduğu için hemen çıkıyor ve ayakta emanet gibi duruyor.

-Kadife kıyafetlerden kaçının çünkü hiiç giyilmiyor.

-Patikli penye altlar çok işe yarıyor.Üzerine penye tek renk badi ile gayet uyumlu ve uzun süreli giyebiliyorlar.Yine söyleyeyim uzun kollulara fazla yüklenmeyin.Biz temmuz itibari ile evde sadece kısa kollu çıtçıtlı atletler ile dolaştık.
En fazla yazlık kıyafetler giydik.62-68 beden alınanlar fazlasıyla işimizi gördü.Yazlık tulum alabilirsiniz,hem şirin oluyorlar hemde boy sıkıntısı olmuyor.

-Battaniye olarak 1 adet kadife almıştım ama onu sadece ilk 1 ay kullandık.
Penye battaniyeler daha çok iş görüyor.

-Doğum sonrası sizler için şiddetle tavsiye edeceğim şey bebefox emzirme atleti.Müthiş kullanışlı oluyor.Lohusalıkta çok terleniyor ve üşütmemek için atlet hem beli hemde göbek bölgesini sıcak tutuyor.Emzirme bölgesi ise çok geniş ve kullanışlı.En az 4 tane alın derim çünkü çook iş görüyor.
Ben 2 tane yeter diye fazla almadım ama yaz ayında çok terleyince sürekli yıkanmasını ve kurumasını beklemektense 2 tane daha aldım.

-Yine şiddetle tavsiye ettiğim avent göğüs kalkanı.Bu kalkanlar sayesinde hiç göğüs ucu yarası olmadı bende. Emzirme sonrası lansinoh sürüyordum bolca ve kalkan ile kapatıyordum.
Görüntü itici olabilir ama şiddetle tavsiye ediyorum rahatınız için.

-Süt sağma pompası olarak zaman tasarrufu açısından çift başlıklı ameda veya spectra2 tavsiye ederim.Verdiğiniz paranızın karşılığını fazlasıyla alıyorsunuz.
Elimde lansinoh manuel var fakat hiç işime yaramadı.
Medela mini elektrikli gayet güzel fakat o sesi çıldırtıyor insanı.

-Uni baby ıslak mendil,prima aktif bebek ve canbebe alt bakım örtüsü yine tavsiye ettiklerim arasında.

-Alt açma setinden sadece 1 tane alın çünkü hiç kullanılmıyor desem yeridir.

-Biberon olarak dr.browns almıştım gaz giderici olduğunu düşünerek fakat hiiç işime yaramadı.Gereksiz bir büyüklüğü var doğrusu.İlk günler için benim gibi biberon vermek zorunda kalırsanız şiddetle medela calma biberonu tavsiye ederim.
Sonraki aylar için ise avent pes balmumu rengindeki biberonlarını uzun süre gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

-Bebek arabası için travel sistemleri önerebilirim fakat portbebeli olanı almayın çünkü çok gereksiz.İkili travel sistemler çok kullanışlı ve işinizi görüyor.
Ben kraft horn aldım,şuan bebeğim 8 kilo civarı ve hala anakucağı ile takılı şekilde rahatça kullanıyoruz.İlk günlerde kraft hornun içi çok dar gelmişti bana ama bebeğin güvenliği için böyle olması gerekiyormuş.Ayrıca çoğu ana kucağının kumaşı maalesef fazlasıyla terletiyor.İçine mutlaka havlu sererek kullanın.

-Bebeğim 2 haftalıkken renkli oyuncaklara ilgi göstermeye başlayınca fischer price ev tipi ana kucağı aldım ve iyi ki almışım diyorum hala.

-Ağız ve omuz mendillerini unutmayın.Çok kullanışlı.

-Bakım ürünleri olarak bübchen kullandım ve memnun kaldım.

Son olarak bebek doğunca eve hapsolacağınızı düşünerek stok yapmaya çalışmayın.Ben bebeğim 3-4 haftalık olduktan sonra rahatlıkla her yere gittim.En güzeli ilk etapta giyilecekleri alıp sonrasında bebeğin ihtiyaç ve gelişimine göre alışverişi yapmak.Dışarı çıkmak doğum sonrası çook rahatlatıyor.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…