- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #12.261
gunaydın kızlarrrr
geldım ben
sırt agrısı cekıyromusunuz dun 2 saat araba yolculugu yaptuım zor dayandım cok agrıdı sımdı de hafıf hafıf agrıyor
evet canım yaz mutlaka..sayfalar arasında bulup okurum inşallah
aynen canım bende henüz hamile kaldığım kiloma gelmedim ama göbeğin maaşallahı var..büyüyor, sivriliyor ve benimde kollarım-bacaklarım inceldi..bacaklarımı çok kalın bulurdum ve inceltemezdim..o yüzden bu durum çok hoşuma gidiyor aslında...ama tabi ilerleyen aylarda kat kat fazlasıyla geri mi döner bu kilolar bilemiyorumumarım hepimiz ideal kilolu, çatlaksız ve çok sağlıklı olan bir doğum yaparız.
günaydın kızlaarrr...
oh nihayet kk sitesi açıldı pc de..nerdeyse 2 haftadır açılmıyordu..
24 kasımda doktoruma gidicem cinsiyeti kesinleşir diye ümit ediyorum çok heyecanlıyımm
çarşamba günü de numune hastanesine gittim, ayrıntılı ultrason için şimdiden randevu alayım dedim ama ordaki çok iyi değilmiş ve zeynep kamile gitmemi söylediler, baktım zeynep kamilin ayın sonuna kadar randevuları dolu..tekrar izin almak gerekiyordu, yani yine o işi halledemedim..neyse artık kısmet..sanırım ayrıntılıyı da özelde çektircem mecburen..ordaki doktor üçlü test yaptıracakmısın diye sordu..yaptırayım mı dedim, yani her halükarda gebelik devam edecekse yaptırmanın anlamı yok dedi, ama riskleri bilmek istiyorsan yaptır dedi..kızlar siz bu konuda ne düşünüyorsunuz, sonuçta ayrıntılıda bebeğin hali hareketi belli olmaz mı? bu üçlü test ille gerekli mi? biliyosunuz üçlü test %100 doğru sonuç vermiyor yanılma payı var, sağlıklı bir bebeğe bile riskli diyebiliyorlar..ya ben çok korkuyorum sanırım üçlü test yaptırmıcam..:26:
günaydın kıslarrrrnasılsınız bugün bende bebişimde iyiyiz çok şükür gece yatarken zorluk çeksemde artık herşey yolunda. sağa dönüyorum yatakda sanki bişey içerden cimcik atıyormuş gibi bir ağrı şekil değiştirince geçiyor çok eyildiğimde ahanda bir cimcik daha benim prenses rahatına çok düşkün galiba
doğsunda o cimcikleyen parmaklarını yersin :)) Allah uzun ömürler versin cnm
bayanlar doğum hakkında ne düşünüyosunuz?
normal mi,sezeryan mı? (her ikisi de beni çok korkutuyor)
şu çatlak olayı ne olcak bilmiyorum ya lierac aldım ama aldıktan sonra bi arkadaş işe yaramıyor keşke almasaydın dedi boşuna mı gitti mi tonla para şimdi ya :)
benim de ikizim olacaktı ama kısmet değilmiş...allah nazarlardan korusun sağlıcakla kucağına alırsın inşallah canım...
amin canım amin...darısı olmayan herkesin başına inşallah..benim kuzenimde çok uzun yıllardır birkaçkez denedi ama olmadı belki de bir zamanı vardır onun da olur inşallah..
kilon iyi canım bende 50 ile hamile kaldım,49 a düştüm, 14. haftaya kadar 49 dum bir haftadır 49,5 çıkıyorum ve yine 14.hafta itibariyle göbeğim de çıktı...folbiolu bırakıp elevit ve kalsiyuma geçince onlar iştahımı açtı sanırım..çok iştahsızdım şimdi canım bişeyler isteyip duruyor...ve bulantımda azaldı o yüzden sanırım kilolar yavaş yavaş gelecek
gecmis olsun cok
dinlendikce gecer herhalde
ben de 8 saat otobus yolculugu yapicam naisl oalcak kimbilir
canlarımmm ben 2012mayıs annelerindenim bebişleriniz cok güzel ayda dogacak inş tam yazlık üşüdü derdiniz olmıycak cıtcıtlı badileriniz cok olsun ve vanish koslanız cnkü kakalar sırta kadar cıkıcak her dk camasır yıkıyacaksınız ve bakcaksınız kaka yerleri belli içine işlemiş bunu yasamamak için azcık kakayı akıtın çitilemeyin üstüne koslayı dökün bir gece bekletin ve ertesi gün yıkayın misss bide ince havlulu battaniyeniz olursa hem yaz hem kıs kullanırsınız bebeginizin göbegine dikkat edin göbek bagını ben aynı yönde losyonunu sıkarak bıraktım megersem bir yukarı bir asagı bırakcakmısım 8gün sonra düştü oysaki daha önce düşcekmiş bide bebege tasıma cantası almayın hiç bir işe yaramayan lüzumsuz bence bende vardı keske ana kucagı alsaymısım dedim bebekler hem rahat tasınıyor hemde rahatlar kıpırtı az ve üstü kapanıyor onları etkilemiyor digerinde sanki cocugu bavula koymus gibi nese bide elinizden geldigince sizde yıkanın cnkü süt artıyor suyu cok için humana cayınızı kesin alın ve hastanede içmeye baslayın ve eşiniz sükür namazı kılsın 2rekat ve hepinize sunu söylüyim ben zor bebek büyütüyorum hiçç durmayan huysuz ama dünyalara deger onun bir gülüsü kokusu sizde anlıycaksınız suan tasıdıgınız sey resmen rabbimin mucizesi sizde onu korucak olan güzel varlıklarsınız bebişleriniz ailenizle saglıklı mutlu huzurlu birazda paralı ömrünüz olsun inş...
Günaydınn güzell anneler
Kızlarrr geçmişi okuya okuya geldimm
Maşallahınız var valla
gulsevdam ne güzel düşünmüşün 2012 mayıs annelerini davet etmişinn
Yazılarını okuyunca aaa bak ben bunu yapmayı düşündüm iyi yapmayım dedim bikaç nokta oldu şimdiden
Central Hospital canım hastane
E-5 bostancı köprüsünün orda
Cinsiyet olarakta tutarmı bilmiyorum amaBenim pıtırcan boğa olacak kısmetse canım
Tahmini doğum 17 mayıs-19 mayıs diyor doktor
Central dışardan doktorda kabul ediyor
Ozaman fiyat biraz daha düşüyor, sadece hastaneyi kullanacağın için
Hastanenin sitesinde var neler olduğu zaten ve unutmuşum yenidoğan ev ziyaretide yapıyorlar
Doğum Yapan Annelere Özel Hizmetlerimiz Lohusa Şerbeti, Anne Güzellik Saati, YeniDoğan Ev Ziyareti(Banyo ve kelebek masajı, beslenme hemşire tarafından gösteriliyormuş)
Ben cok beğeniyorum ve en önemlisi sağlık bakanlığınca (who ve unicefin onayıyla) bebek dostu hastanesi olması canım
geçirmişsin ama çok şükür dün eşime burdan birinin yazısını okudum doktoru 20 haftada kesinleşiyor önce söylemem demiş iyi diyo bizde bir dahakine 2 ay sonra gidelimfazla ultrason bebeğe zarar verirmiş ben görmek istiyorum ama dedim neyse bir ay sonra birşeyi bahane ederim artık normalmiş kıyafet fiyatları aslında etek pantalon elde bile yapılır bi lastik dikiyorlar alt tarafı ama o kadar becerikli değilim malesef 42 beden etek giyerim bende bir süre eminönünde yerini bilirsen daha uygun bulursun gerçekten.benim dün baktıklarımda vardı senin dediğin gibi birşeler kısa kollu önden pileli kazaklar var ya onlar güzel normalden farklı da görünmüyor
Yaa benim diger gogsmde catlamaya baslams ve backlarmdaaaa.. ama gobuste bsy yk henuz. acilen krem almam lazm lierac mi diyodunz iyi mi o hangisindn aliyim. hafta sonu alcm kesn erteleyp durdum hep. dogmdan snraki halim nlcksa(
kizlar iki gundur her ayrintiyi konusmussunuz dogum ve dogum sonrasi hakkinda
benim bilmedigim o kadar sey var ki siz yazdikca goruyorum
biz hic bakmiyoruz esimle birseylerle
cok da konusmuyoruz bunun uzerine aslinda
zaman hizla gecse keske
Merhaba 2013 mayıs anneleri
Ahhh aaahh sizleri görünce hep duygulanıyorum..O kadar güzel bir hamilelik geçirdim ki tadı damağımda kaldı diyebilirim.Keşke hamilelikler şöyle 12-15 ay olsa )
Şaka bir yana hepinize şimdiden rahat ve güzel bir hamilelik geçirmenizi diliyorum.
Doğum sonrası için yardım istemişsiniz sanırım,elimden geldiğince tecrübelerimi paylaşayım.
Kıyafet :
-İlk etapta 0-3 aylık alın ama çok fazla yüklenmeyin.Ben 2-3 takım hastane çıkışı almıştım.Öyle detaylı setlere falan ihtiyaç yok,zıbını,patikli altı,eldiven ve şapkasının olması yeterli.Takımlardan çıkan atlet kilot önlük tarzı şeylere çok da ihtiyaç olmuyor.
Tulum evet çok sevimli ve ben bayılırım tulum giyen bebeklere.Nitekim 9-10 tane tulum aldım fakat elimde 3-4 tane hiç giyilmemiş tulum kaldı.Diğerleride 2-3 sefer anca giyilmiştir.Üstelik bir çoğunu 3-6 aylık almış olmama rağmen boyları çok çabuk uzadığı için elimde kaldı.En büyük pişmanlığım fazlaca tulum almış olmamdır.Birde tulum alacaksanız boyun bölgesinin kapalı olmasına dikkat edin.Bazı tulumlar görüntü olarak güzel ama boynu acıkta kalıyor veya bedeni tam iken kolları çok uzun olabiliyor.Civilden aldığım tulumlarda bu çok başıma geldi.
-Çıtçıtlı atletlerden 2-3 tane uzun kollu almanız yeterli ilk etap için.Sonrasında sıcaklar artınca biz hep kolsuz veya kısa kollu çıtçıtlı atlet kullandık.Hediye gelen 9-10 tane uzun kollu atlet elimizde kaldı.
-Çorap alırken boğazının çok sıkı olup olmadığını kontrol edin.Boğumlara oturunca sıkıyor yavruların bacaklarını ve iz kalıyor.Civilde 3lü kutular içinde satılan renkli boğazlı çoraplar var.Ben birsürü almıştım ama hiç işe yaramıyor.Boğazları çok geniş olduğu için hemen çıkıyor ve ayakta emanet gibi duruyor.
-Kadife kıyafetlerden kaçının çünkü hiiç giyilmiyor.
-Patikli penye altlar çok işe yarıyor.Üzerine penye tek renk badi ile gayet uyumlu ve uzun süreli giyebiliyorlar.Yine söyleyeyim uzun kollulara fazla yüklenmeyin.Biz temmuz itibari ile evde sadece kısa kollu çıtçıtlı atletler ile dolaştık.
En fazla yazlık kıyafetler giydik.62-68 beden alınanlar fazlasıyla işimizi gördü.Yazlık tulum alabilirsiniz,hem şirin oluyorlar hemde boy sıkıntısı olmuyor.
-Battaniye olarak 1 adet kadife almıştım ama onu sadece ilk 1 ay kullandık.
Penye battaniyeler daha çok iş görüyor.
-Doğum sonrası sizler için şiddetle tavsiye edeceğim şey bebefox emzirme atleti.Müthiş kullanışlı oluyor.Lohusalıkta çok terleniyor ve üşütmemek için atlet hem beli hemde göbek bölgesini sıcak tutuyor.Emzirme bölgesi ise çok geniş ve kullanışlı.En az 4 tane alın derim çünkü çook iş görüyor.
Ben 2 tane yeter diye fazla almadım ama yaz ayında çok terleyince sürekli yıkanmasını ve kurumasını beklemektense 2 tane daha aldım.
-Yine şiddetle tavsiye ettiğim avent göğüs kalkanı.Bu kalkanlar sayesinde hiç göğüs ucu yarası olmadı bende. Emzirme sonrası lansinoh sürüyordum bolca ve kalkan ile kapatıyordum.
Görüntü itici olabilir ama şiddetle tavsiye ediyorum rahatınız için.
-Süt sağma pompası olarak zaman tasarrufu açısından çift başlıklı ameda veya spectra2 tavsiye ederim.Verdiğiniz paranızın karşılığını fazlasıyla alıyorsunuz.
Elimde lansinoh manuel var fakat hiç işime yaramadı.
Medela mini elektrikli gayet güzel fakat o sesi çıldırtıyor insanı.
-Uni baby ıslak mendil,prima aktif bebek ve canbebe alt bakım örtüsü yine tavsiye ettiklerim arasında.
-Alt açma setinden sadece 1 tane alın çünkü hiç kullanılmıyor desem yeridir.
-Biberon olarak dr.browns almıştım gaz giderici olduğunu düşünerek fakat hiiç işime yaramadı.Gereksiz bir büyüklüğü var doğrusu.İlk günler için benim gibi biberon vermek zorunda kalırsanız şiddetle medela calma biberonu tavsiye ederim.
Sonraki aylar için ise avent pes balmumu rengindeki biberonlarını uzun süre gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
-Bebek arabası için travel sistemleri önerebilirim fakat portbebeli olanı almayın çünkü çok gereksiz.İkili travel sistemler çok kullanışlı ve işinizi görüyor.
Ben kraft horn aldım,şuan bebeğim 8 kilo civarı ve hala anakucağı ile takılı şekilde rahatça kullanıyoruz.İlk günlerde kraft hornun içi çok dar gelmişti bana ama bebeğin güvenliği için böyle olması gerekiyormuş.Ayrıca çoğu ana kucağının kumaşı maalesef fazlasıyla terletiyor.İçine mutlaka havlu sererek kullanın.
-Bebeğim 2 haftalıkken renkli oyuncaklara ilgi göstermeye başlayınca fischer price ev tipi ana kucağı aldım ve iyi ki almışım diyorum hala.
-Ağız ve omuz mendillerini unutmayın.Çok kullanışlı.
-Bakım ürünleri olarak bübchen kullandım ve memnun kaldım.
Son olarak bebek doğunca eve hapsolacağınızı düşünerek stok yapmaya çalışmayın.Ben bebeğim 3-4 haftalık olduktan sonra rahatlıkla her yere gittim.En güzeli ilk etapta giyilecekleri alıp sonrasında bebeğin ihtiyaç ve gelişimine göre alışverişi yapmak.Dışarı çıkmak doğum sonrası çook rahatlatıyor.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar
ben de kesin çatlıycam cnm ya ben başladım sabahları vazelin akşamları lierac sürüyorum umarım işe yarar,her daim yağlı güreş modundayım :))
hanimlar nasilsiniz ben surekli giremiyorum topige ama yazdiklarinizi takip ediyorum bugun doktor kontrolumuz vardi bebeklerimizi gorduk cinsiyetlerini tahmin etti doktorumuz ama kesin diyemem dedi biri kiz biri erkek diye tahmin ediyorum dedi cok sevindik 3 hafta sonraya randevu verdi kesinlestiririz ozaman cinsiyetleri dedi...ultrasona gore biri 12+4 digeri 12+6 gunluk bebislerim... insallah saglikla kucagimiza aliriz hepimiz
bayanlar doğum hakkında ne düşünüyosunuz?
normal mi,sezeryan mı? (her ikisi de beni çok korkutuyor)
gunaydın kızlarrrr
geldım ben
sırt agrısı cekıyromusunuz dun 2 saat araba yolculugu yaptuım zor dayandım cok agrıdı sımdı de hafıf hafıf agrıyor
Merhaba 2013 mayıs anneleri…
Ahhh aaahh sizleri görünce hep duygulanıyorum..O kadar güzel bir hamilelik geçirdim ki tadı damağımda kaldı diyebilirim.Keşke hamilelikler şöyle 12-15 ay olsa )
Şaka bir yana hepinize şimdiden rahat ve güzel bir hamilelik geçirmenizi diliyorum.
Doğum sonrası için yardım istemişsiniz sanırım,elimden geldiğince tecrübelerimi paylaşayım.
Kıyafet :
-İlk etapta 0-3 aylık alın ama çok fazla yüklenmeyin.Ben 2-3 takım hastane çıkışı almıştım.Öyle detaylı setlere falan ihtiyaç yok,zıbını,patikli altı,eldiven ve şapkasının olması yeterli.Takımlardan çıkan atlet kilot önlük tarzı şeylere çok da ihtiyaç olmuyor.
Tulum evet çok sevimli ve ben bayılırım tulum giyen bebeklere.Nitekim 9-10 tane tulum aldım fakat elimde 3-4 tane hiç giyilmemiş tulum kaldı.Diğerleride 2-3 sefer anca giyilmiştir.Üstelik bir çoğunu 3-6 aylık almış olmama rağmen boyları çok çabuk uzadığı için elimde kaldı.En büyük pişmanlığım fazlaca tulum almış olmamdır.Birde tulum alacaksanız boyun bölgesinin kapalı olmasına dikkat edin.Bazı tulumlar görüntü olarak güzel ama boynu acıkta kalıyor veya bedeni tam iken kolları çok uzun olabiliyor.Civilden aldığım tulumlarda bu çok başıma geldi.
-Çıtçıtlı atletlerden 2-3 tane uzun kollu almanız yeterli ilk etap için.Sonrasında sıcaklar artınca biz hep kolsuz veya kısa kollu çıtçıtlı atlet kullandık.Hediye gelen 9-10 tane uzun kollu atlet elimizde kaldı.
-Çorap alırken boğazının çok sıkı olup olmadığını kontrol edin.Boğumlara oturunca sıkıyor yavruların bacaklarını ve iz kalıyor.Civilde 3lü kutular içinde satılan renkli boğazlı çoraplar var.Ben birsürü almıştım ama hiç işe yaramıyor.Boğazları çok geniş olduğu için hemen çıkıyor ve ayakta emanet gibi duruyor.
-Kadife kıyafetlerden kaçının çünkü hiiç giyilmiyor.
-Patikli penye altlar çok işe yarıyor.Üzerine penye tek renk badi ile gayet uyumlu ve uzun süreli giyebiliyorlar.Yine söyleyeyim uzun kollulara fazla yüklenmeyin.Biz temmuz itibari ile evde sadece kısa kollu çıtçıtlı atletler ile dolaştık.
En fazla yazlık kıyafetler giydik.62-68 beden alınanlar fazlasıyla işimizi gördü.Yazlık tulum alabilirsiniz,hem şirin oluyorlar hemde boy sıkıntısı olmuyor.
-Battaniye olarak 1 adet kadife almıştım ama onu sadece ilk 1 ay kullandık.
Penye battaniyeler daha çok iş görüyor.
-Doğum sonrası sizler için şiddetle tavsiye edeceğim şey bebefox emzirme atleti.Müthiş kullanışlı oluyor.Lohusalıkta çok terleniyor ve üşütmemek için atlet hem beli hemde göbek bölgesini sıcak tutuyor.Emzirme bölgesi ise çok geniş ve kullanışlı.En az 4 tane alın derim çünkü çook iş görüyor.
Ben 2 tane yeter diye fazla almadım ama yaz ayında çok terleyince sürekli yıkanmasını ve kurumasını beklemektense 2 tane daha aldım.
-Yine şiddetle tavsiye ettiğim avent göğüs kalkanı.Bu kalkanlar sayesinde hiç göğüs ucu yarası olmadı bende. Emzirme sonrası lansinoh sürüyordum bolca ve kalkan ile kapatıyordum.
Görüntü itici olabilir ama şiddetle tavsiye ediyorum rahatınız için.
-Süt sağma pompası olarak zaman tasarrufu açısından çift başlıklı ameda veya spectra2 tavsiye ederim.Verdiğiniz paranızın karşılığını fazlasıyla alıyorsunuz.
Elimde lansinoh manuel var fakat hiç işime yaramadı.
Medela mini elektrikli gayet güzel fakat o sesi çıldırtıyor insanı.
-Uni baby ıslak mendil,prima aktif bebek ve canbebe alt bakım örtüsü yine tavsiye ettiklerim arasında.
-Alt açma setinden sadece 1 tane alın çünkü hiç kullanılmıyor desem yeridir.
-Biberon olarak dr.browns almıştım gaz giderici olduğunu düşünerek fakat hiiç işime yaramadı.Gereksiz bir büyüklüğü var doğrusu.İlk günler için benim gibi biberon vermek zorunda kalırsanız şiddetle medela calma biberonu tavsiye ederim.
Sonraki aylar için ise avent pes balmumu rengindeki biberonlarını uzun süre gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
-Bebek arabası için travel sistemleri önerebilirim fakat portbebeli olanı almayın çünkü çok gereksiz.İkili travel sistemler çok kullanışlı ve işinizi görüyor.
Ben kraft horn aldım,şuan bebeğim 8 kilo civarı ve hala anakucağı ile takılı şekilde rahatça kullanıyoruz.İlk günlerde kraft hornun içi çok dar gelmişti bana ama bebeğin güvenliği için böyle olması gerekiyormuş.Ayrıca çoğu ana kucağının kumaşı maalesef fazlasıyla terletiyor.İçine mutlaka havlu sererek kullanın.
-Bebeğim 2 haftalıkken renkli oyuncaklara ilgi göstermeye başlayınca fischer price ev tipi ana kucağı aldım ve iyi ki almışım diyorum hala.
-Ağız ve omuz mendillerini unutmayın.Çok kullanışlı.
-Bakım ürünleri olarak bübchen kullandım ve memnun kaldım.
Son olarak bebek doğunca eve hapsolacağınızı düşünerek stok yapmaya çalışmayın.Ben bebeğim 3-4 haftalık olduktan sonra rahatlıkla her yere gittim.En güzeli ilk etapta giyilecekleri alıp sonrasında bebeğin ihtiyaç ve gelişimine göre alışverişi yapmak.Dışarı çıkmak doğum sonrası çook rahatlatıyor.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar…
günaydın kıslarrrrnasılsınız bugün bende bebişimde iyiyiz çok şükür gece yatarken zorluk çeksemde artık herşey yolunda. sağa dönüyorum yatakda sanki bişey içerden cimcik atıyormuş gibi bir ağrı şekil değiştirince geçiyor çok eyildiğimde ahanda bir cimcik daha benim prenses rahatına çok düşkün galiba
şu çatlak olayı ne olcak bilmiyorum ya lierac aldım ama aldıktan sonra bi arkadaş işe yaramıyor keşke almasaydın dedi boşuna mı gitti mi tonla para şimdi ya :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?